SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa

Bli medlem i Varla IBK
BLI STÖDMEDLEM
VARLA IBK
Jubileumslogga - VARLA IBK 1995 - 2020
 
Välkommen till hemsidan för Varla Innebandy Kungsbacka!

Info om Innebandyskola hittar ni här: Innebandyskola »

Innebandyskolan för barn födda 2016 startar september/oktober 2022.

Ny medlem anmäler sig via formuläret: Anmälan »
Eller via knappen "Bli Medlem" på startsidan.

Gäller nya spelare, tränare, föräldrarepresentant, stödmedlem och alla andra!

Är ditt barn eller du redan medlemmar i klubben så logga in uppe till höger eller kontakta ledarna i gruppen. 
 
Medlemsavgifter
Följ länken: Medlemsidan »
 
Vill du komma i kontakt med oss? Kontakt »
Hallongrottorna vinner Varla Open 2023
2023-05-14 18:40

Hallongrottorna vann årets upplaga av Varla Open som gick av stapeln den 29 april.

Grattis till Er och bra jobbat alla deltagande lag. 

 

Stort tack till alla lagledare, domare, sekretariat och cafépersonal - bra jobbat

 

Ha en skön sommar

Ny huvudtränare för Varla IBK Dam
2023-04-28 15:22
Huvudtränare: Jonas Gustafsson, Sportchef: Fredrik Biörsmark

Vi har den stora äran att presentera ny huvudtränare för vårt damlag som gjort en fantastisk säsong 22/23 och verkligen visat framfötterna.

 

"Det känns otroligt inspirerande att Jonas Gustafsson med den erfarenhet han besitter valt att vara en del av vår storsatsning på Varla IBK damorganisation. Med den geografiska placering vi som klubb har finns det många talanger som kan utvecklas och bli en del av Varla IBK och våra framtida mål. 
Jonas Gustafsson påbörja sitt uppdrag i maj och vi hälsar honom varmt välkommen tillbaka till Varla IBK!
//Fredrik Biörsmark Sportchef Varla IBK" 
 
Vi fick möjligheten att ställa några frågor till Jonas inför kommande uppdrag, läs här nedan.
 
Innebandy under påsklovet
2023-04-20 06:13

Under vecka 15 hade vi härliga dagar i Lindälvshallen med våra fantastiska tjejer och killar i Varla IBK. Vi började veckan med spelare födda 10-12 och avslutade med spelare födda 07-09, två härliga dag för respektive grupp. Fokus under dagarna var förståelse för försvarsspel, nya övningar, matcher (3 mot 3 och turnering) och massa innebandyskoj - och jag tror vi lyckades. På lunchmenyn stod pizza, lasagne/kycklingklubba och potatissallad.

 

Ledare under veckan var Sara Clarin, Elina Ekendahl Thor, Viktor Olofsson och Viktor Biörsmark.

     

Vi har ställt några frågor till ledare och spelare som deltog.

Damer Division 1
Inbjudan till provträning
2023-04-13 23:02, Damer Division 1

Om du älskar innebandy och vill utvecklas så är kanske du vår nya medspelare?

Damlaget och Damjuniorerna söker dig, utespelare eller målvakt som brinner för innebandy. Vi är ett gott gäng som gillar att träna och spela matcher ihop och även trivs och umgås vid sidan av plan.

 

Vi spelar med lag i Hallands Division 1, 2, Juniorallsvenskan (JAS) och Mörkröd Juniorserie. Det finns många olika möjligheter i klubben för dig som är intresserad av att spela med oss och du kan växa i föreningen som spelare med olika utmaningar utifrån dina egna ambitioner.

 

Vi har en mycket spännande framtid där vi satsar på Damsektionen med nya mål och förväntningar utifrån ledning och organisation. Den gångna säsongen visar att vi är på rätt väg med kval till Allsvenskan och play off i JAS.

 

Varla Innebandyklubb, Hallands största innebandyförening, har många duktiga lag, alltifrån de yngsta barngrupperna till seniorlag. Damlaget och Damjuniorerna är del av föreningens satsning på att få fler tjejer att spela innebandy och även ge dom som vill en bra chans att nå långt med sin innebandy.

 

Du är välkommen på provträning hos oss! Tveka inte att ta kontakt med någon av ledarna. (Fler tillfällen än de nedan erbjuds. Hör med en ledare)

  • Provträningstillfälle 1 – Torsdag 20 april kl. 19:15 - 21:20 i Lindälvshallen
  • Provträningstillfälle 2 – Torsdag 27 april kl. 19:15 - 21:20 i Lindälvshallen

 

 

Herrar Division 2/JAS
Talangfulla och drivna innebandyspelare sökes
2023-04-07 10:39, Herrar Division 2/JAS

Är du utespelare och född 2005-2006 och har ambitioner att ta nästa steg i din innebandykarrär? Då har du nu möjligheten att få vara med i Varlas öppna uttagning till nästa säsongs spel i Herr Juniorallsvenskan (JAS) 2023-2024.

Uttagningen kommer att bestå av ett antal tester samt spel i grupp. Under dagen kommer du även att få träffa spelare samt ledare för Varlas Herr JAS-trupp.

 

Skicka in din anmälan senast 30 april med en kort beskrivning av dig själv och din innebandybakgrund. Ange även vilken position du främst söker för i din anmälan. Skicka anmälan till daniel.hantin@varlaibk.se 

 

Har du några frågor är du varmt välkomen att kontakta

Daniel Hantin 0705-451258 eller Pär Janemyr 0703-677640

Vi har verkligen producerat bra denna säsong
2023-03-28 18:06

Dam Div 1 har gjort stora framsteg med att vinna över värsta rivalen Onsala vid flertalet tillfällen under säsongen. Senast i ett avgörande till slutspel i Allsvenskt play off. Vårt unga lag som internt inte helt hade satt sig i alla diskussioner men visar en annan sida utåt. En kämparvilja och glöd som talar positivt för Varla Dam och allt nytt och kul inför nästa säsong. Ni är grymma. Ni och vår förening har massvis med kul att se fram emot.

 

DET VI GÖR ÄR RÄTT

 

Div 1 herr, även där med ett nytt lite yngre och inte så samspelt lag har vuxit sig genom säsongen. Från att ligga på nedflyttningsnivå i tabellen till att ta sig till nästan kvalplacering är stort. Bedömning från innebandymagazinet från säsongen: 

 

H1 Västra Götaland

Årets målvakt

1. Vincent Sohlström, IBK Alingsås

Har tagit över som förstemålvakt i Alingsås. Vincent är starkt bidragande till lagets framgångar och har släppt in minst mål i serien tillsammans med Kungälv. Är en storvuxen målvakt som är bra på att läsa spelet. Stark i sidled, har snabba reflexer och kan sätta igång spelet med fina utkast. Har lyckats hålla en jämn nivå och en hög lägstanivå genom hela säsongen.

2. Jonas Larsson, Fristad GoIF

3. Johan Ljungberg, IBK Kungälv

4. Ludwig Hannedahl, Varla IBK

5. Albin Zimmerblad, Mölndals IBF

Årets back

1. Joel Flensén, IBK Lidköping

Den här backklippan har i många år varit en av Lidköpings viktigaste spelare, om inte den viktigaste. Med sitt ledarskap och sin spelskicklighet spelar Flensén en avgörande roll i sitt lag. Fysisk styrka ger honom ett övertag i duellspel och han har stora offensiva kvalitéer där han inte minst har tunga skott, producerat 27 poäng (17+10) den här säsongen.

2. Gustav Lindberg, Pixbo Wallenstam IBF

3. Benjamin Schill, Pixbo Wallenstam IBF

4. Tobias Krafve, Fristads GoIF

5. Simon Norlin, Varla IBK

Årets center

1. Fredric Clywersköld, IK Zenith

Zenith hade troligtvis inte klarat nytt kontrakt utan sin stora klubbikon. Det här var Clywerskölds 13:e (!) raka säsong i laget och han har bara blivit bättre och bättre för varje år. Tar ett enormt stort ansvar både defensivt och offensivt, och visar vägen för de yngre spelarna i laget. Med sina 40 mål och 23 assists låg han bakom 42 procent av Zeniths totala målskörd.

2. Andreas Granberg, IBK Lidköping

3. Simon Johansson, IBK Alingsås

4. Max Rafsten, Varla IBK

5. Oscar Hammarqvist, Pixbo Wallenstam IBF

Årets forward

1. Hannes Andersson, IBK Kungälv

Att vinna såväl poängligan som skytteligan och assistligan säger det mesta, Andersson har varit den offensivt vassaste spelaren i serien den här säsongen. 73 poäng fördelat på 41 mål och 32 assists innebär att 20-åringen har legat bakom 47 procent (!) av Kungälvs totala målskörd. Det ryktas att SSL-klubbar rycker i honom, pappa Thomas är huvudtränare i Pixbo Wallenstams SSL-lag.

2. Oscar Garyd, IBK Lidköping

3. Rikard Stenbäcken, IBK Alingsås

4. Marcus Nilsson, IBK Lidköping

5. Axel Malmgren, Fristads GoIF

Årets rookie

1. Oscar Olsson, IBK Kungälv

Att 03-födde Olsson var redo för division 1-spel var det ingen tvekan om när han hade gjort 72 poäng i division 2 säsongen innan. Flytten från Herrestad till Kungälv skulle mycket riktigt visa sig bli en succé. 27 poäng och 17 assists ger totalt 44 poäng på 22 matcher under debutsäsongen, ett mäktigt facit som placerar honom i toppskiktet av seriens totala poängliga.

2. Oscar Larsson, Lindome IBK

3. Ludwig Hannedahl, Varla IBK

4. Wictor Lundstedt, Pixbo Wallenstam IBF

5. Viktor Olofsson, Varla IBK

Årets tränarstab

1. IBK Kungälv

Kungälv följde upp sin förra starka säsong med att inleda denna säsong betydligt svagare. Först i femte matchen lyckades man ta första vinsten, och första trepoängaren i omgång sex. Därför var det extra imponerande hur tränarstaben med Pauli Kobalej i spetsen fick ordning på laget då man därefter höjde sig betydligt och till slut landade på en fin andraplats i tabellen, ännu bättre än vad man gjorde förra säsongen, och bara en poäng ifrån serieseger.

2. Varla IBK

3. Fristads GoIF

4. IBK Alingsås

5. IBK Lidköping

 

 

##forzavarlabästagänget

 

 

 

Samarbetsavtal mellan VARLA IBK och Lindome IBK
2022-12-15 18:00

Samarbetsavtal Varla IBK och Lindome IBK

 

Varla IBK och Lindome IBK har under hösten tecknat ett samarbetsavtal på flick/damsidan som innebär att spelare från respektive förening har möjlighet till spel i den andra föreningen. Avtalet innebär att spelare kan erbjudas spel på sin nivå och få ytterligare utveckling. Idag har vi spel i olika seriesystem och Varla IBK med tjejer från Lindome IBK i JAS och DIV 1 samt att Lindome IBK tagit emot tjejer till sitt Allsvenska lag för att provaträna på den nivån. En möjlighet för föreningarna och innebandyn att behålla spelare längre upp i åldrarna.

Båda föreningarna ser positiva fördelar för våra tjejer.

 

Jag tycker det är fantastisk kul att kunna erbjuda denna utvecklingskurva för våra tjejer och deras fortsatta utveckling. Det är exakt detta mål vi satte när vi träffades i början av säsongen.   / Fredrik Biörsmark Sportchef Varla IBK  

 

Jag tycker det är otroligt roligt att kunna samarbeta med Varla IBK för att skapa en utvecklande miljö för våra tjejer.  /Annelie Gustavsson Ordförande Lindome IBK

Damer Division 1
Ny spelare i damlaget
2022-10-25 17:35, Damer Division 1

Kim Tellander, tränare: ”Moa är en stark och fysisk spelare. Bra i dueller. Som center har hon bra koll på sin omgivning. Gillar att spela bollen. Kul att få chansen att vidareutveckla henne här i Varla”

 

Vi har ställt några frågor till Moa:

Hej Moa och välkommen till Varla! Det är jättekul att du vill ansluta till vårt Damlag, hur känns det?

Tack! Det känns väldigt bra. Det är ett härligt gäng att vara med och det känns som en rolig utmaning att spela i en ny klubb. 

 

Berätta lite om din innebandybakgrund för dem som inte vet vem du är?

Började spela innebandy när jag var 10 år i Landvetter Wings och känner nu att tiden är inne för en ny utmaning. 

 

Vilken typ av spelare och lagkamrat är du?

Jag är en lagspelare som är snabb och teknisk men behöver våga utmana mig själv mer, som jag hoppas kunna göra här i Varla. 

 

Hur tror du att säsongen 22/23 kommer att bli för dig och Damlaget i Div 1 och JAS?

Jag hoppas på att vi blir mer samspelta då vi är många nya i laget och hoppas på att komma på övre halvan i tabellen. 

 

Vad gör du när du inte spelar innebandy?

När jag inte spelar innebandy så spelar jag fotboll och pluggar på YRGO (yrkeshögskola) inriktning bageri och konditori. 

Damer Division 1
Ny spelare i Damlaget
2022-10-14 18:26, Damer Division 1

Vi kommer presentera nya spelare i damlaget. Denna gång, Moa Faltin!

 

Kim Tellander, tränare: ”Moa är en ung spelare med stor potential. Stark defensiv back. Jobbar hårt och spelar enkelt. Kommer bli nyttig för laget, och jobbig för våra motståndare att möta.”

 

Vi har ställt några frågor till Moa:

Hej Moa och välkommen till Varla! Det är jättekul att du vill ansluta till vårt Damlag, hur känns det?
Hej, jo det känns väldigt roligt och spännande att få spela i Varlas damlag. Är väldigt taggad på att få spela med er alla.

 

Berätta lite om din innebandybakgrund för dem som inte vet vem du är?
Jo jag började med innebandy när jag var 11 år i Särö Seahawks och spelat där hela min innebandykarriär, tills att jag nu då bytte till Varla. Sen har jag även alltid spelat back i hela mitt liv.

 

Vilken typ av spelare och lagkamrat är du?

Jag är en snäll och peppande lagkamrat som alltid är positiv.

 

Hur tror du att säsongen 22/23 kommer att bli för dig och Damlaget i Div 1 och JAS?
Jag tror att det kommer att gå väldigt bra för oss nu dessa säsonger, som vi har framför oss, för vi har väldigt lärorika träningar och då kommer det att sluta med att vi kommer bli mer samspelta, och bli

mer utvecklande som lag.

 

Vad gör du när du inte spelar innebandy?
När jag inte spelar innebandy, så går jag i skolan å pluggar till frisör. Sedan mer på fritiden så är jag med vänner och familj.

BLI STÖDMEDLEM
Folkspel
Nyheter från våra lag
Flickor 13/14, 24/05 20:42 
Pojkar 12 Svart, 23/04 22:30 
Damer Division 1, 17/04 15:30 
Damer Division 1, 13/04 23:02 
Herrar Division 2/JAS, 07/04 10:39 
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook