STÖD VARLA IBK - HANDLA GENOM SPONSORHUSET
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa

Bli medlem i Varla IBK
BLI STÖDMEDLEM
VARLA IBK
Jubileumslogga - VARLA IBK 1995 - 2020
 
Välkommen till hemsidan för Varla Innebandy Kungsbacka!

Info om Innebandyskola hittar ni här: Innebandyskola »

Innebandyskolan för barn födda 2017 startar september/oktober 2023.

Ny medlem anmäler sig via formuläret: Anmälan »
Eller via knappen "Bli Medlem" på startsidan.

Gäller nya spelare, tränare, föräldrarepresentant, stödmedlem och alla andra!

Är ditt barn eller du redan medlemmar i klubben så logga in uppe till höger eller kontakta ledarna i gruppen. 
 
Medlemsavgifter
Följ länken: Medlemsidan »
 
Vill du komma i kontakt med oss? Kontakt »
Viktigt meddelande till VARLA-familjen
2024-03-05 09:00

Vi vänder oss till er som är medlemmar, spelare, ledare, föräldrar eller kanske bara som supportrar av vårt lag. Vi från Styrelsen vill att ni tar er tid att läsa följande brev och förmedlar budskapet till alla inom vår förening.

 

Vi inser att “tillrättavisning” är ett tråkigt ord, men ibland är det nödvändigt att vidta åtgärder. Under säsongens gång har vi mottagit flera rapporter från förbundet – både Hallands Innebandyförbund och Västsvenska Innebandyförbundet – där våra lag är representerade. Dessa rapporter har innehållit händelser där vår publik och sekretariat har varit inblandade i incidenter som har anmälts till förbunden.

 

Detta är något vi inte kan stå bakom och som vi som förening måste arbeta tillsammans för att jobba mot, därför ber vi nu om er hjälp att tillsammans skapa ett bra hallklimat. Ett klimat där vi respekterar varandra, där vi hejar på vårt lag på ett schysst sätt. Ett klimat där vi inte klagar på domaren eller motståndarna, där vi i stället pushar och peppar. Vi tillsammans har ansvaret för att förbättra vårt hallklimat, det är ingen annans ansvar.

 

Det är självklart att spelare och ledare representerar föreningen, men vi vill påminna er om att även ni som publik är ansiktet utåt för Varla IBK.

 

Tänk på:

  • Sekretariatet: När vi sitter i sekretariatet ska vi vara neutrala. Oavsett hur mycket vi än vill heja får vi inte lov att heja eller påverka spelet.
  • Publik och föräldrar på läktaren: Ni representerar också Varla IBK! Precis som alla spelare och ledare gör.

 

Tillsammans tar vi ansvar, ForzaVarla!

- Styrelsen, 2024-03-05

Ny ledare ansluter till Varla Dam/JAS
2024-02-27 13:10
Sportchef Fredrik Biörsmark och Niklas Käll

Det är med stor glädje vi kan informera om att Niklas Käll återvänder som ledare till vår damorganisation och blir då Jonas Gustavssons efterträdare när han lämnar för nya uppdrag. 

Niklas har under de senare åren varit en del av vår styrelse. Innan styrelseuppdraget var han ledare för våra damer och tog dem till ett av de bättre lagen i Div 1 Halland. Niklas var även en sväng i Sandö samt att han tränat herrar i Varla.

 

Niklas kommer initialt att ansvara för såväl damlaget som JAS laget. Vi vill inte tappa farten med vår fina utveckling och lagbygge.  I damlaget kommer Niklas få hjälp av Martin Caverö och i JAS kommer Elin Bergstrand fortsätta assistera Niklas. Vi fortsätter också sökandet efter fler ledare men ser denna lösning som bästa tänkbara i dagsläget!

 

Niklas är verkligen taggad på att få återvända till tränarrollen och vi hälsar Niklas Välkommen tillbaka!

 

Niklas kommentar

Det är med stor glädje och ödmjukhet som jag tackar ja till möjligheten att återigen vara en del av Varlas damsatsning. Efter ett kortare uppehåll från tränaruppdrag känner jag mig både inspirerad och taggad över att få kliva in i båset igen. Att vara innebandytränare för Varla är en ära och ett ansvar - att forma spelare, bygga ett lag och bidra till klubbens utveckling. Jag ser fram emot resan tillbaka till division 1 samt fortsatta kliv i JAS och är redo att ta mig an den utmaningen fullt ut.

Låt oss tillsammans skapa framgång och glädje på planen!

Rapport från Sportlovslägret!
2024-02-26 21:08
Elin & Hugo. Ledarna Jonas, Cecilia, Eline, Maja, Melwin & Adrian.

Under sportlovet anordnade Varla innebandyläger för spelare födda 2008-2014 i Skårbyhallen. Det blev mycket innebandy och mycket skratt! Vi ställde några frågor till deltagarna Elin Johansson (F13/14) och Hugo Helmström (P12). 

Varför har du valt att vara med på Sportlovslägret? 
Hugo: Det är kul att träna. 
Elin: Kul att lära känna andra spelare och det är bra träning och bra att utvecklas. 

Vad har varit roligast med lägret? 
Båda: Att få vara målvakt!  

Har ni lärt er något på lägret? 
Båda:  Lite målvaktsteknik och nya uppvärmningsövningar 

Hur har ledarna varit? 
Båda: Bra, snälla och roliga! 

 

Vi tog också ett snack med ledarna för lägret, ungdomar som spelar i dam- och herrlaget samt Jonas Gustafsson 

Varför har ni valt att engagera er som ledare på Sportlovslägret? 

Kul att ställa upp för klubben, bra att få vara förebilder och intresset för innebandy. Sen är det ju bra att vi får lite betalt också. 

Vad har varit roligast med lägret? 

Barnens positiva energi. Det är en kul grupp och vi som ledare har funkat bra ihop och lärt oss en del. 

Vilka erfarenheter tar ni med er? 

Att ha tålamod och lyssna. Vi har kört lite nya övningar, vilket har varit bra. Nyttigt att få hålla i övningar; det är inte alltid så lätt. Samarbetet mellan oss ledare har funkat bra! 

Jonas, hur skulle du sammanfatta innebandylägret? 

Det har varit lyckade dagar där killar och tjejer haft kul ihop, visat engagemang och glädje för att träna och spela innebandy. 

 

Innebandy på Sportlovet!!
2024-01-30 22:05

Innebandy på Sportlovet (flickor o pojkar födda 08-14)

Vill du bli en bättre innebandyspelare på Sportlovet? Då skall du inte missa det här.
 
Fokus under dagarna:
- Förståelse för försvarsspel och anfallsspel.
 
12-13 februari kl. 09-15 för spelare födda 08-10. Anmälan: https://asp.sportadmin.se/form/form.asp?ID={6549E6C6-3CB9-471B-AF39-4E8B61DF807A}
 
14-15 februari kl. 09-15 för spelare födda 11-14.  Anmälan:
 
Frukost, Lunch och frukt ingår
 
Plats: Skårbyhallen
Ledare: Jonas Gustafsson och spelare från herr- och damlagen
            
Anmälan senast söndag 4 februari. Max 25 deltagare per grupp.
 
Kostnad: 895 kr (gäller för en åldersklass, två dagar.)
 
Erbjudande! Är du målvakt och vill vara med? Då är du hjärtligt välkommen!
Båda dagarna för endast 695 kr!
 
Betalas vid anmälan till bg: 344-9444 eller via Swish: 123 311 1275
Herrar Division 2/JAS
HJAS visar spelskicklighet och härligt teamarbete
2024-01-20 09:00, Herrar Division 2/JAS

Kaffe kaka, andra raka!

 

Det är bara att konstatera. Varla/Lindome har hittat formen. Efter en godkänd Gothia Cup-turnering med flera bra matcher från JAS-gänget så fick vi också fortsätta på inslagen väg i och med att tvåla till Floda IBK i Skårbyhallen då Juniorallsvenskan återstartade. 4-0-ledningen käkades sånär ikapp av FIBK som ändå inte tog sig närmare än en 3-4-reducering och ett skönt kvitto på att saker och ting börjar studsa rätt.

 

En träningsvecka senare så var det återigen dags för killarna att äntra JAS-scenen. I en mullrande Björlanda Idrottshall så fanns stora förväntningar då både hemmafans och tillrest bortapublik bänkade sig för 60 minuter av underhållning. Zenith - Varla/Lindome stod på menyn och valuta för entrépengen fick också varenda själ som begav sig till hallen på Hisingen då detta var en smått galen tillställning med flera olika ansikten.

 

Första perioden såg för våran del inget vidare ut. Det fanns något inom laget som saknades, den där sista lilla gnistan sprakade inte riktigt. Att hemmalagets Alvin Söderström fick dunka in en boll drygt sex minuter in i matchen var både logiskt och självklart. Vi var inte där. Vi låg efter i det fysiska spelet, spelade långsamt och tog oss mer eller mindre aldrig till farliga lägen i den röda zonen framför Zenith-keepern.

 

Med 0-1 i paus så ska vi tacka en vass Melvin i kassen då sifforna kunde varit värre. Vi blickar mot skottsiffrorna 1-6 (våra nuffror först) och undertecknad tillsammans med övriga ledare fick plocka fram blåslampan i pausen. Vi kan bättre och att lira alibibandy och inte slita på en hundraprocentig växel håller inte. 

Andra perioden öppnar vi på ett helt annat sätt. Vi visar upp ett betydligt bättre tryck i fötterna, använder huvudet och spelar allmänt smartare. När passningarna går snabbare och vi håller oss till linjerna som finns med oss från träningarna och tidigare matcher så vet vi att målen kommer. Att värdarna pressar in 2-0 4:35 in i första bekommer oss inte. Nu är vi med i matchen och när stjärnskottet Vincent Johansson-Lantto får ta hand om backkollegan Emriks skott och rulla in reduceringen så känns det både logiskt och rättvist.

 

Lanttos första mål i JAS-laget och mer poäng skulle också komma från våran gudabenådade backtalang innan kvällen var slut (1+2). Tre minuter efter 1-2-reduceringen skickade Malm in kvällens finaste balja. Assisten från Vincent är ett stycke briljans och Teos påse går inte heller av för hackor. En märklig sekvens senare med ett bortdömt 3-2-mål av Alvin så lyckas Zenith göra ett ledningsmål innan pausen istället. Logiskt, absolut inte! Vi skjuter elva skott på mål och spelar äntligen som ett lag. Riktigt fin tagg i omklädningsrummet finns också inför sista akten.

 

Tredje perioden rivstartar med att Felix kvitterar till 3-3 bara 46 sekunder in efter att Kalle tagit ett snabbt frislag. Därefter rullade allt på! Vi går från 2-3 till 6-3 på 205 sekunder! Allting funkar för oss samtidigt som Zenith går ifrån sin matchplan och öppnar upp sig fullständigt. Vi reder ut ett boxplay i mitten av perioden på ett formidabelt sätt och när Hesa-Fredrik ljuder för sista gången kan vi glädjas åt en mäktig 7-4-seger efter att vi vunnit den sista perioden med 5-1!

 

En fullkomlig urladdning och ett kvitto på att vi är ruskigt bra när kollektivet funkar, passningarna sitter och vi håller oss till matchplanen. Det här är en laginsats rakt igenom och sätter vi tar oss av andra- och tredje perioden är sensationellt bra. Vi visar otrolig moral och den scenförändring som vi lyckas med är något som undertecknad knappt upplevt i sitt innebandyliv. Alvin utsågs till matchens lirare av Zenith-publiken och herr Stenfeldt kämpade och slet och förtjänade också det mål som också betydde 5-3 och sin utmärkelse. I ärlighetens namn fanns ändå massor av ”matchens lirare” i Varla/Lindome. En kollektiv triumf där alla som fanns med på planen, på bänken och även på läktaren ska ge sig själva en stor klapp på axeln. 

Vi slickar i oss segerns sötma och trampar in i en ny period av förberedelser. På fredag nästa vecka väntar ett häftigt möte med Lindås. Då är vi beredda för att nypa tredje raka!


Björn och ledarstaben

Tips om föreläsning - boka in 5 februari i kalendern
2024-01-17 22:13
Årets föreläsning för ledare – kring att bemöta barn med NPF

Denna utbildningskväll är ett samarbete mellan Kungsbacka kommun och RF SISU Halland.

Föreläsningen är kostnadsfri!

 

Varla Open 2024
2023-12-11 21:21

Datum för vår uppskattade årliga turnering Varla Open 2024 är nu satt - skriv in 27 april i kalendrarna.

 

 

 

Nominera till Kungsbackagalan 2024!
2023-12-09 18:09

Precis som detta året kommer Kungsbacka kommun återigen anordna Kungsbackagalan 2024. Vid denna gala hyllas kommunens alla handlingskraftiga entusiaster inom kultur, idrott och föreningsliv och det delas ut såväl stipendier som priser. Och visst vill vi vara med och nominera några grymma personer som är med i Kungsbackas bästa innebandyförening, Varla IBK! 

Frågan är – vem tycker du förtjänar en extra hyllning?

Kategorierna vi kan nominera inom är:

Årets Eldsjäl - vilken drivande kraft bidrar till att göra Kungsbacka en härligare plats att leva på? Årets eldsjäl kan vara det där oumbärliga energiknippet som alltid finns tillhands, för dig, för barnen, för oss. En person som med sin ideella insats bidrar till spännande aktiviteter och upplevelser, som gör en mycket betydelsefull insats. Vem känner du i Varla som har ett engagemang utöver det vanliga?Grundkrav - hen är född eller bosatt i Kungsbacka kommun eller har särskild anknytning till kommunen.

 

Årets förnyare - vem i Varla tycker du har legat i framkant när det gäller kreativa och nyskapande idéer? Priset Årets förnyare lyfter fram den eller de som har gjort ett modigt och kreativt utvecklingsarbete inom kultur- och fritidsområdet i kommunen. Det kan vara såväl en person som en grupp, ett lag eller en förening som har utvecklat sin verksamhet på ett framgångsrikt sätt.Grundkrav - har sin hemvist i Kungsbacka kommun.

 

Ledarstipendium – detta tilldelas en person som utmärkt sig som en god ungdomsledare. Någon som har bidragit till att skapa en meningsfull sysselsättning för ungdomarna i Kungsbacka, som arbetar ideellt och är en betydelsefull person inom Varla.

Grundkrav – personen är en ungdomsledare inom det lokala föreningslivet. 

 

Och vet du vad det bästa av allt är? Du kan nominera flera personer inom varje kategori! De två första kategorierna kan du välja att själv nominera via kommunens hemsida (eller om du vill att nomineringen är via Varla går det självklart fint med). Ledarstipendiet kan dock endast nomineras av Varla som förening. Vi vill ha din nominering/dina nomineringar via mail senast 31 december, maila till helena.bengtsson@varlaibk.se. Skriv namnet på personen/personerna som du vill nominera och en motivering till nomineringen. Styrelsen kommer sedan välja ett antal personer att nominera från Varla i varje aktuell kategori.

 

Avslutningsvis – ett tips om Idrottsstipendiet!Det är för dig som är ung, ambitiös och som vill bli ännu bättre inom din idrott. Varje år delar Kultur & Fritid ut två idrottsstipendier.Grundkrav - du är under 26 år och har gjort en betydelsefull insats för idrotten resultatmässigt. Vidare är du en god kamrat och förebild. Detta stipendium är för enskilda personer (det kan inte sökas av en förening).

 

För att själv nominera och läsa mer om Kungsbackagalan, gå in på: Nominera till Kungsbackagalan 2024 | Kungsbacka kommun 

Sista datum för att själv nominera är 12 januari.

PS - Det finns även med en kategori som heter Årets förening 😉

Kvarglömt i Hanhalsgården
2023-10-23 19:35

Kvarglömt i Hanhalsgården efter lördagens fotografering.

Finns att hämta ut på kansliet.

BLI STÖDMEDLEM
Folkspel
Nyheter från våra lag
Pojkar 12 Svart, 11/04 19:11 
Flickor 13/14, 07/04 20:11 
Flickor 13/14, 07/04 20:09 
Flickor 13/14, 05/04 07:29 
Flickor 13/14, 30/03 07:00 
Flickor 13/14, 29/03 07:39 
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook