SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa

Bli medlem i Varla IBK
BLI MEDLEM
VARLA IBK
Jubileumslogga - VARLA IBK 1995 - 2020
 
Välkommen till hemsidan för Varla Innebandy Kungsbacka!

Info om Innebandyskola hittar ni här: Innebandyskola »

Innebandyskolan för barn födda 2015 startar september/oktober 2021.

Ny medlem anmäler sig via formuläret: Anmälan »
Eller via knappen "Bli Medlem" på startsidan.

Gäller nya spelare, tränare, föräldrarepresentant, stödmedlem och alla andra!

Är ditt barn eller du redan medlemmar i klubben så logga in uppe till höger eller kontakta ledarna i gruppen. 
 
Medlemsavgifter
Följ länken: Medlemsidan »
 
Vill du komma i kontakt med oss? Kontakt »
Damer Division 1
Innebandysäsongen har startat och vi har några frågor till Isabella och Ebba i damlaget
2021-10-15 17:10, Damer Division 1
Damlagets Isabella Ilin Persson och Ebba Caverö

Hej Isabella och Ebba!
Isabella du är ny i Varlas damlag för säsongen och Ebba du axlar manteln som kapten denna säsong. Berätta lite om er bakgrund?

Isabella - Jag har spelat innebandy i ca 10 år. Som liten började jag spela i Eken IBK och sedan har jag även varit i Lindome under några säsonger. Jag kände nu att det var dags för något nytt och det känns väldigt bra att få sätta på sig just Varla tröjan.

 

Ebba - Jag har spelat innebandy i ungefär 10 år i Varla. I majoriteten av åren har det varit med 03/04-laget men sedan 3 år tillbaka så slogs vi ihop med damlaget. I år spelar jag även i JAS-laget, vilket är superkul. Jag har även varit med som tränare för flickor 08 under några år och även dömt lite matcher. Innebandy är ju verkligen något jag brinner för så att jag fått chansen att vara med och stötta yngre lag har jag tyckt varit jättekul och givande!

 

Isabella, varför valde du att spela med Varla?

- Jag har på senaste känt att jag har velat satsa mer på innebandy samt få chansen att spela på lite högre nivå än tidigare. Varla är ett väldigt duktigt lag och det kändes då som ett självklart val för mig för att kunna utvecklas som spelare.

 

Ebba, du gör nu din tredje säsong med damlaget. Hur är läget inför säsongen?

- Läget inför säsongen är bra! Jag har tränat mycket och känner mig väldigt taggad!    

 

Isabella, hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vad kommer du att tillföra laget?

- Jag skulle säga att jag är en löpstark och teknisk spelare med bra spelförståelse. Jag hoppas kunna bidra med lite kämpaglöd och sen självklart en del mål också.

 

Ebba, hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vad tillför du laget främst?

Som spelare skulle jag beskriva mig själv som viljestark och det är sällan att jag ger upp i första taget. Jag gillar även att spela med högt tempo och fysiskt spel och strävar alltid efter att utvecklas. Jag tillför mycket energi och kämpaglöd till laget.  

 

Vad har du för målsättning med säsongen?
Isabella - Under kommande säsong vill jag utvecklas som spelare, komma in i spelsystemet och sen göra ett eller annat mål också.

 

Ebba - Individuellt finns det många delar vill jag utveckla men min skottförmåga är en av dom. Som kapten vill jag peppa och driva laget tillsammans med mina lagkamrater då målsättningen för säsongen är att vi som lag skall utvecklas och placera oss högt upp i division 1.

 

Isabella, nu har du tränat med laget sen en tid tillbaka, och även spelat en match med laget, hur trivs du?

- Jag trivs väldigt bra i laget. Det är ett härligt gäng både på och utanför planen. Alla är väldigt duktiga och det var kul att få spela sin första match i Varlatröjan.

 

Ebba, hur ser du på årets trupp och vad kan vi förvänta oss under säsongen?

- Under säsongen kan ni förvänta er att se stor gemenskap mellan oss tjejer, ett högt speltempo och ett utvecklat spelsystem. Vi som trupp är redo och taggade inför ny säsong och med lite nya ansikten på både ledarstaben och hos oss spelare ser det väldigt lovande ut. Hoppas många av er vill följa damlagets utveckling under säsongen!  

 

Sist, vad gör du när du inte spelar innebandy? 

Isabella - När jag inte spelar innebandy så spelar jag en del fotboll, umgås med vänner och studerar sista året på gymnasiet.

Ebba - Just nu är det utöver innebandyn rätt mycket i skolan där jag pluggar Natur på Aranäsgymnasiet. Annars är golf ett stort intresse och att umgås med familj och vänner prioriteras högt!

Träningskläder 2021/22
2021-10-13 11:50
Hej Medlem o Föräldrar!
 
När avgifterna är betalda så är ni välkomna att hämta ut Träningsställ, dvs t-shirt, shorts och strumpor.
  • För spelare Junior ner till P10/F10 finns kläder för avhämtning och prov på kansliet.
  • I P11-13/F11-13 lagen får ledaren hämta en kartong med svart träningströja, svarta shorts och svarta VARLA IBK strumpor att dela ut på träningen.
  • Innebandyskolan P/F14-15 får av ledarna en vit kombinerad match- och träningströja samt svarta shorts och VARLA IBK strumpor.
Är det någon storlek som inte stämmer går det bra att komma till kansliet och byta. Går även att byta till en VARLA - väska också om du inte behöver nytt träningskit.
 
Utökade öppettider i oktober tisd o torsd kl. 17:00 - 19.00.
 
OBS! Vi finns kvar i Inlagsstugan (KIF stuga 2), Inlag tom oktober. 
 
Bästa hälsningar,
Roger Nordin, administratör
kansli@varlaibk.nu
tel. 070-5779410

BUS - Bredd Utmanande Seriösa

 

Spelare sökes till ett härligt gäng
2021-09-09 09:10

Vi söker nya och gamla spelare som är sugna på träning och matchspel i ett härligt gäng killar. Vi letar efter dig som tränar seriöst men på egna villkor och deltar i matcher (Herr Div 4 Halland) så ofta man vill och kan. Intresserad? Kontakta eva.sjoberg@varlaibk.se

 

Herrar Division 1
Forward ansluter till herrarna på lån från Warberg
2021-09-09 07:20, Herrar Division 1
Love Björklund Foto. Varla IBK

Precis inför seriestarten gör herrarna klart med ytterligare en forward. Det är Love Björklund som ansluter från allsvenska laget Warberg på en dubbellicens. Överenskommelsen är att Love skall träna och spela matcher med Varla men även fortsätta att träna med Warberg.

 

Love finns med i laget redan ikväll torsdag då herrarna möter Fristad i träningsmatch hemma i nya Kungsbacka Sporthall. Matchstart kl.20.15.

 

Givetvis så har vi tagit ett snack med Love.

Damer Division 1
Presentation av nya spelare i damlaget
2021-09-02 21:40, Damer Division 1
Emma Kjellander och Linda Magnusson. Foto: Martin Caverö

Varlas damlag förstärker truppen med Linda Magnusson som är tillbaka i Varlatröjan och Emma Kjellander som är ny spelare i damlaget.

Nu finns vi på Instagram!
2021-08-23 20:32

Nu finns även föreningen på Instagram under namnet @varla_ibk! Tanken där är att vi ska dela med oss av highlights från våra lag samt föreningsnyheter. Hoppas ni vill följa med!

 

Till ledare:

Har ni önskemål om att publicera något extra roligt som hänt i laget? Hör av er till marie.martinsson@varlaibk.se eller philip.ackeborn@varlaibk.se med en bild samt vad ni vill publicera.

 

Klubbträff med Klubbhuset
2021-08-18 12:50

 


Välkomna till Varlas kansli på Inlag tisdag 7/9

 

Kl. 17:00-18:30 födda 2008 och yngre

 

Kl. 18:30-20:00 födda 2007 och äldre

Herrar Division 1
Ytterligare spetskompetens till herrlaget med Adam tillbaka!
2021-08-09 21:59, Herrar Division 1
#97 Adam Torkelsson tillbaka i Varlatröjan! Foto: Daniel Sannerholm

Tillsammans med Pixbo så har vi hittat en lösning för Varlafostrade #97 Adam Torkelsson som möjliggör spel i Varla men även träning med Pixbo den kommande säsongen.

 

Adam kommer tillbaka till Varla på en utlåning vilket innebär att han kommer vara med herrlaget fullt ut men även få möjligheten att träna med Pixbos SSL lag en gång per vecka. Adam anslöt till herrlaget redan idag måndag då laget återsamlades igen efter sommarledigheten.

 

- Med Adam i laget så tillför vi ytterligare spetskompetens till en redan vass trupp inför division 1 säsongen. Adam är en riktigt vass innebandyspelare med ett bra målsinne och som tar bra beslut på planen. Han har en hög nivå i sig så det skall bli intressant att se vad han kan tillföra laget nu när han är tillbaka säger tränare Peter Jacobsson. 

 

Vi har givetvis ställt några frågor till Adam.

Damer Division 1
Joakim Öberg - ny huvudtränare för Varlas damer
2021-07-02 20:57, Damer Division 1
Vänster bild: Joakim Öberg. Höger bild: Martin Caverö, damlaget, Jokim Öberg, damlaget, Johan Manning, ordförande och Henrik Jansson, damlaget.

 

Varla IBK är glada att få hälsa Joakim välkommen som huvudansvarig för damlaget och vi ställde några frågor till honom:

 

Hej Joakim, vem är du?
- Jag är en idrottsälskande 49-årig Kungsbackabo.

 

Hur känns det att få chansen att coacha Varlas damlag?
- Det känns bra. Jag kände på mig att frågan skulle komma. Det var ingen tvekan från min sida.

 

Det är inte första gången du tränar Varlas damer, berätta!
- Ja, det stämmer. Det var efter att jag lagt min egen klubba på hyllan efter många år som spelare i flera olika klubbar. Då ”gled" jag liksom in i tränarrollen per automatik.

 

Sen dess har du haft ytterligare roll som tränare?
- Ja, dels det, men även långt tidigare som spelande tränare.

 

Den gångna säsongen har ju varit riktigt tråkig för alla som älskar att spela innebandy, men inte fått på grund av restriktionerna. Är det ett förlorat år eller finns det en framtid?
- Det har varit tufft för alla, men eftersom hela samhället drabbades så hårt, så blev det nog lättare att acceptera att innebandyn fick pausas. Det finns absolut en ljus framtid.

 

Du har under en tid fått bekanta dig lite med tjejerna i damlaget och även äldre juniorer. Hur bedömer du läget hos föreningens damer och tjejer?
- Läget är bra. Spelarna i Varla är bättre utbildade i sin sport, än då när jag senast var med. Klubben, ledare och tränare har gjort och gör ett bra jobb i alla ungdomslag. Det finns bredd och det finns talang.  Det finns förutsättningar, men vi måste fortsätta jobba hårt och vi måste jobba rätt.

 

Vad kommer du tillföra truppen och vad brinner du för?
- Jag kommer tillföra sådan kunskap som man bara får från många års egen erfarenhet av att spela. En offensiv filosofi och tydlighet.

 

När du inte tillbringar tiden i innebandyhallen, vad gör du då?
- Då jobbar jag, tränar löpning, cykling och kastar discgolf.

 

Till sist, är det nåt mer du skulle vilja lyfta fram?
- Nja, en önskan kanske. Låt oss nu slippa fler vågor utav denna hemska pandemi.

BLI MEDLEM
Folkspel
Nyheter från våra lag
Damer Division 2, 16/10 11:23 
Damer Division 2, 15/10 17:58 
Herrar Junior, 11/10 17:17 
Flickor 13/14 IB-Skola, 09/10 14:18 
Damer Division 2, 07/10 16:30 
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam