Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa

Bli medlem i Varla IBK
BLI MEDLEM
VARLA IBK

Välkommen till hemsidan för Varla Innebandy Kungsbacka!

Info om Innebandyskola hittar ni här: Innebandyskola »
Innebandyskolan för barn födda 2014 startar september/oktober 2020.

Ny medlem anmäler sig via formuläret: Anmälan »
Gäller nya spelare, tränare, föräldrarepresentant, stödmedlem och alla andra!
Är ditt barn eller du redan medlemmar i klubben så logga in uppe till höger eller kontakta ledarna i gruppen. 

Medlemsavgifter
Följ länken: Medlemsidan »

Vill du komma i kontakt med oss? Kontakt »
Lägesuppdatering om matcher o träningar
2020-11-17 14:59
Tis 2020-11-17 14:49   
Hallands Innebandyförbund Info
Restriktioner i Halland

Vid dagens presskonferens gavs tydliga signaler att restriktionerna förmodligen kommer att förlängas till den 13 december 2020, och därefter kommer nationella restriktioner att träda in pga stundande jul och nyårshelger.

OM så blir fallet kommer innebandymatcher inte att genomföras under 2020, utan kommer att skjutas upp till 2021. Vi återkommer kring detta så snart vi har mer information.

När det gäller sammankomster för max 8 personer så pågår en remissrunda och beslut kring detta kommer den 24 november. 
Frågan om hur detta berör träning för spelare födda 2005 eller senare har uppkommit på flera håll. Det är regeringen och polismyndigheten som äger tolkningen och den kommer att presenteras inom det närmaste. Tillsvidare gäller att träning kan fortgå med friska spelare och ledare.

Det ni som förening kan tänka på i samband med träning är att barnen kommer utan föräldrar och att de är ombytta och klara.

Försök att hålla distans i de lägen där det går och förklara att det bör vara en innebandyklubba emellan när man samlas.

Den ”lilla” kontakt som bli i spelet och övningar anses, just nu, inte vara något som är grund för smittspridning.

Så snart vi får ny information så återkommer vi givetvis! OM ni har förslag på intressanta föreläsningar, utbildningar eller träffar som vi skulle kunna ordna via Teams så tar vi gärna emot tips för att hålla inspirationen uppe.

Ni gör ett grymt jobb därute i en situation som ingen egentligen vet hur vi ska hantera - använd sunt förnuft och lite extra försiktighet - det kommer räcka långt!

Må gott, visa respekt och var försiktig! 


Vänliga hälsningar
Cecilia Andersson, Kanslichef
0340-192 55

Innebandypaus... - Restriktioner i Halland -
2020-11-03 14:52
Hej,

Vi  har precis nåtts av detta trista besked:  
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Folkhälsomyndigheten, i samråd med smittskyddsläkaren i region Halland, har beslutat om skärpta allmänna råd i Hallands län

Hallands Innebandyförbund har idag, och tidigare, fört en dialog med Svenska Innebandyförbundet och diskuterat kring vilka åtgärder som måste vidtas av Hallands Innebandyförbund och av våra halländska föreningar.

Följande gäller från och med idag, 3 november, till och med 24 november

 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 3 november - 24 november på distriktsnivå; röda matcher, damsenior och herrsenior skjuts upp. 
 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 3 november - 24 november på grön och blå nivå ställs in.
 • Matcher i senior DM skjuts upp.
  Ungdoms DM och Bäst i Halland dagen flyttas fram till våren.
 • Svenska Innebandyförbundet har tagit beslut gällande matcher i förbundsserierna. Matcher med halländska lag i Juniorallsvenskan, Herrar div 1 och Allsvenskan dam till och med 24 november skjuts upp. Matcher i SSL dam och Allsvenskan herr spelas enligt fastlagt spelschema.
 • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta. 
  Samtliga deltagare i träning måste vidta extra försiktighetsåtgärder så som att; undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, inte duscha tillsammans, hålla god hygien och självklart stanna hemma vid minsta lilla sjukdomssymptom.
  Föräldrar ska i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningar.
  Vuxna ska i allra möjligaste mån enbart skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning.
 • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre.
 • Halländska lag avråds att delta på cuper
 • .
  Ovan punkter är skrivna utifrån den information som finns i skrivande stund. Det kan komma tillägg och förändringar, ibland med mycket kort varsel, och då kommuniceras det ut ny information. 

Vi rekommenderar föreningar att planera för ett möjligt scenario där de lokala restriktionerna fortsätter en längre tid än till den 24 november.

Det är viktigt att vi tillsammans gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Nu gäller det att vara tydligare än någonsin mot våra utövare och se till att ta ett samhällsansvar för smittspridningen. Vi lever i en pandemi och det går under inga omständigheter att bortse från!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

För Varla Innebandys del innebär att det är ca 120 matcher för våra lag som skjuts fram till efter den 25:e november.

Inomhusträningar för Herr o Dam, U-lag o juniorer samt Motionsgrupper ställs in. Vidare info kommer efter vårt styrelsemöte idag tisdag kväll.

Roger Nordin, administratör.

Med anledning av dagens LOCK Down av granndistriktens innebandyverksamhet
2020-10-29 23:36
Hej alla fantastiska barn, ungdomar, ledare och föräldrar i VARLA Innebandyklubb!

Vill med detta utskick förklara hur detta påverkar vår verksamhet. Torsdag 29 oktober visade sig bli den näst mest dramatiska dagen i mitt drygt 50-åriga aktiva idrottsliv...

Våra lags matcher i Västsvenska Innebandyförbundets serier - dvs F05, P04, P05 samt matcherna i Juniorallsvenskan för herr o dam och Herr div 1 - de närmaste veckorna skjuts upp, preliminärt till 19 november. 

Övriga seriematcher och sammandrag kommer att spelas. Hallands IBF har ännu inte planer på att ställa in seriespelet men har spetsat till restriktionerna enligt nedan (vilka vi redan har skrivit in i vårt av Polisen godkända "Reglemente Varla IBK vid match med publik" - se hemsidan under Dokument) :

FÖRÄNDRINGAR I TÄVLINGEN

 • Ankomst tidigast en timma innan matchstart (eller senare enligt de direktiv som finns i halldirektiven).
 • Kom ombytt och klar för matchspel. Lag får ej lämna anvisat omklädningsrum innan matchen före är avslutad och klartecken ges från arrangören.
 • Inga sidbyten genomförs, lagen stannar på plan i periodpauser.
 • Ingen dusch i hall i samband med träning och matchspel.
 • Begränsad uppvärmning för berörda lag på plan - gärna utomhus. Domare har ingen uppvärmningstid på plan.
 • Ej genomföra någon fysisk tackningsprocedur i samband med matchens avslut, och skyndsamt lämna planen hallen till sitt omklädningsrum. 
 • Föreningar från Halland ska ej matchspela mot lag från andra distrikt.

Nu gäller det att vara tydligare än någonsin mot våra utövare och fortsätta ta ett samhällsansvar för smittspridningen. Vi lever i en pandemi och det går under inga omständigheter att bortse från! 

Bästa hälsningar,

Roger Nordin, kassör
tel. 070-5779410

Gothia Innebandy Cup 2021 ställs in
2020-10-26 10:08

Gothia Innebandy Cup har beslutat att ställa in vinterns cup, som skulle ha spelats 3–6 januari 2021. Efter rådgörande med Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland konstateras att turneringen inte går att genomföra på grund av risken för ökad smittspridning.

 

Gothia Innebandy Cup har under en längre tid arbetat fram planer för hur turneringen skulle anpassas både när det gällde matcher i idrottshallar och inkvartering och matservering, för att genomföras på ett smittsäkert sätt. I rådande läge, där vi ser en ökning av smittspridningen i Sverige, har vi till slut beslutat att ställa in cupen, efter en nära dialog med Folkhälsomyndigheten, Smittskydd Västra Götaland och RF.

Folkhälsomyndigheten har framfört att de just nu ser det som olämpligt att genomföra större cuper där ett stort antal lag från olika regioner samlas, både på grund av risken för ökad smittspridning och för belastning av sjukvården i regionen


Det är tråkigt att behöva ge ett sådant negativt beslut, men våra spelare och funktionärers trygghet är vår högsta prioritet.

Alla anmälda lag kommer att få tillbaka sin anmälningsavgift.

Gothia Innebandy Cup beklagar det negativa beskedet men hoppas på förståelse för situationen och att vi alla ses i januari 2022 i stället.
Under dagen och morgondagen kommer jag att ringa runt till respektive och svara på frågor, förmodar att det blir en del.

 

Gothia Innebandy Cup 2022 kommer att genomföras 6–9 januari.

 

Vi hörs av snart!


Med vänliga hälsningar
Caroline Johansson
Tournament Secretary 
------------------------------------------------------------------
Gothia Cup
Entreprenadvägen 6
417 05 Göteborg 
Sweden

Office: +46 (0)31 506780
Direct: +46 (0)31 7126478
Mobile: +46 (0)702-202 670
www.gothiacup.se  
------------------------------------------------------------------


Damer Division 1
Referat: Varla IBK Dam - Warberg IBF D1
Vinst i hemmapremiären!
2020-10-19 15:10, Damer Division 1
Vi vinner hemmapremiären mot Warberg i dagens match med 3-2 (1-0/0-2/2-0), en riktig laginsats där vi tar igen ett underläge på 9 sekunder och är sedan riktiga försvarsklippor på plan!

Målskyttar:
1. Ida Fahlström, assist Ellinor Jacobsson
2. Karina Stübner
3. Felicia Alfredsson, assist Lisa Ekberg

Norra Halland skriver om matchen här: https://norrahalland.se/varla-vande-till-seger/
BLI MEDLEM
Folkspel
Nyheter från våra lag
Pojkar 12 IB-Skola - Kungsbacka, 08/11 14:00 
Flickor 13/14 IB-Skola, 05/11 20:30 
Herrar Division 1, 27/10 11:04 
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam