STÖD VARLA IBK - HANDLA GENOM SPONSORHUSET
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa

Föreningspolicy


Nedan följer ett utdrag av Varla IBK´s föreningspolicy- finns i sin helhet under dokument. Det är varje medlems skyldighet att känna till och respektera föreningens policy.

Varla IBK har som övergripande mål att bedriva en bred ungdomsverksamhet med hög kvalité, god klubbkänsla och god kamratskap, vilket uppnås genom integration lagen emellan och att de äldre spelarna verkar aktivt i de yngre lagen.

Varla IBKs värdegrund är att:
• Respektera dig själv.
• Respektera andra
• Respektera egendom.

Ledare och spelare i Varla IBK ställer upp på följande:
• Vi följer innebandyns regler
• Vi respekterar domarens uppfattning
• Vi uppmuntrar till juste spel
• Vi ser domare och motståndare som innebandykompisar
• Vi hejar på och stöttar vårt eget lag och respekterar motståndaren
• Vi hälsar på medspelare, motståndare, ledare och domare före och tackar alltid varandra efter spelad match


Varla IBK arbetar för att erhålla och bibehålla Idrotts och hälsocertifiering i enlighet med Kungsbacka kommuns riktlinjer. För att uppfylla kriterierna för Idrotts och hälsocertifiering skall det bl.a. finnas Drogpolicy, Jämställdhet och mångfaldspolicy, Nolltoleranspolicy samt Utbildningsplan, (för ytterligare information om Idrotts och hälsocertifiering se Kungsbacka kommun hemsida under sektion Fritid).
Som en del i Varla IBK´s certifieringsarbete ska varje lag med spelare äldre än 12 år gå igenom den gemensamt antagna föreningspolicyn en gång på höst och en gång på våren, särskild vikt läggs på Drogpolicy samt nolltolerans.

Varla IBK Ledord
Bredd – Verksamheten ska vara inriktad på breddverksamhet och att ”alla får vara med”
Utmanande – Verksamheten ska utmanande – engelska ”Challenging” - och driva spelarna framåt i sin utveckling. Möjlighet ska ges att spela med äldre respektive yngre lag.
Seriös – Ambitionen är att erbjuda en seriös förening som stävar efter att vara så professionell som möjligt i alla lägen t.ex. vid träningar, matcher, ledarmöten, styrelsearbete, sponsorarbete m.m. – dock i beaktan av ekonomi och tillgänglighet.

Klubben vill fostra innebandspelare för såväl motions som elitnivå. Målet är att klubben ska ta emot alla innebandyintresserade barn och ungdomar och bereda plats i ett lag, om grupperna blir för stora är föreningens mål att tillse mer träningstid eller fler ledare.

Föreningens verksamhet är uppdelad i tre delar:
• Barnverksamhet för spelare t.om 11 år
• Ungdomsverksamhet för spelare mellan 12 till 17 år.
• Seniorverksamhet

Mål med Barnverksamhet
Alla som betalat sin medlemsavgift erbjuds att träna regelbundet samt delta i matcher. Ingen toppning eller särbehandling av spelare får förekomma. Träningarna skall präglas av lek och glädje. Barnen skall utvecklas idrottsligt och socialt. Stor vikt ska läggas på fair-play.
Allvaret ska tonas ner vid matcher. Självkänsla får inte vara beroende av att vinna eller förlora. Trivsel, samhörighet och glädje är viktiga inslag i barnverksamheten. För att odla innebandyintresset bör varje lag se något av våra egna Seniorlag på hemmaplan (Dam och Herr) per säsong. Viktigt att engagera föräldrarna i verksamheten t.ex. genom föräldraträffar och engagemang vid matcher.

Mål med Ungdomsverksamheten
Målet med ungdomsverksamheten är att vidareutbilda spelare med ökad svårighetsgrad i övningar och krav på spelförståelse för att förbereda inför seniorspel i Varla IBK. Från 14 års ålder är toppning tillåten men i möjligaste mån ska alla få spela, gäller även DM. Träningsnärvaro krävs för att få spela match och all frånvaro skall rapporteras i god tid till sin tränare. Lagen uppmuntras att delta i större evenemang, turneringar och cuper. Föreningen stöttar spelare att medverka i Distrikts- och landslag. Ungdomarna skall fortsätta att utvecklas Personligt och Socialt genom att se Elitinnebandy men även uppmuntras att verka som ungdomsledare och domare inom föreningen. Alla ungdomar skall ha genomgått utbildningen ”föreningslära”.

Seniorverksamhet
Mål med seniorspel är att erbjuda alla på både herr och damsidan att fortsätta spela innebandy för Varla IBK. Seniorlagen skall sträva uppåt i seriesystemen och spela så högt som är förenligt med Varla IBKs resurser. Seniorspelarna förväntas att under Varla Open att ställa upp som lagledare för respektive lag och att coacha de yngre spelarna.

Krav att använda Glasögon
Varla IBK har krav på alla spelare under 16 år att bära godkända glasögon för innebandybruk under träning och match. Ledare & Tränare har rätt att neka spel om spelare ej använder glasögon.
Vi rekommenderar att de äldre spelarna använder glasögon.

 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook