SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

Div 1 Södra Götaland
Truppen 2021/22

Välkommen till Varla IBK:s officiella hemsida för herrseniorerna!

 

Säsongen 2021/22

 

Herr:  Division 1 Södra Götaland 
Herr 2: Division 2 Halland

Linus Andersson klar för Varla
2022-05-17 22:00

Försäsongen är igång och arbetet med att få in nya spelare i truppen går framåt. 
Den första av dom nya spelarna som vi vill presentera är Linus Andersson, som har 
kvaliteter som vi letar efter i lagbygget och som har visat att han klarar av seniorspel. 
Läs intervjun med Linus här nedan

Forward ansluter till herrarna på lån från Warberg
2021-09-09 07:20
Love Björklund Foto. Varla IBK

Precis inför seriestarten gör herrarna klart med ytterligare en forward. Det är Love Björklund som ansluter från allsvenska laget Warberg på en dubbellicens. Överenskommelsen är att Love skall träna och spela matcher med Varla men även fortsätta att träna med Warberg.

 

Love finns med i laget redan ikväll torsdag då herrarna möter Fristad i träningsmatch hemma i nya Kungsbacka Sporthall. Matchstart kl.20.15.

 

Givetvis så har vi tagit ett snack med Love.

Ytterligare spetskompetens till herrlaget med Adam tillbaka!
2021-08-09 21:59
#97 Adam Torkelsson tillbaka i Varlatröjan! Foto: Daniel Sannerholm

Tillsammans med Pixbo så har vi hittat en lösning för Varlafostrade #97 Adam Torkelsson som möjliggör spel i Varla men även träning med Pixbo den kommande säsongen.

 

Adam kommer tillbaka till Varla på en utlåning vilket innebär att han kommer vara med herrlaget fullt ut men även få möjligheten att träna med Pixbos SSL lag en gång per vecka. Adam anslöt till herrlaget redan idag måndag då laget återsamlades igen efter sommarledigheten.

 

- Med Adam i laget så tillför vi ytterligare spetskompetens till en redan vass trupp inför division 1 säsongen. Adam är en riktigt vass innebandyspelare med ett bra målsinne och som tar bra beslut på planen. Han har en hög nivå i sig så det skall bli intressant att se vad han kan tillföra laget nu när han är tillbaka säger tränare Peter Jacobsson. 

 

Vi har givetvis ställt några frågor till Adam.

Hårt jobbande spelare klar för herrlaget
2021-05-19 21:38
Lucas Nilsson, ny spelare i herrlaget säsongen 21-22 Foto: Varla IBK

Det är mycket glädjande att vi nu kan presentera Lucas Nilsson som ny spelare i herrlaget till kommande säsong. Lucas har tränat med laget i stort sett hela förra säsongen (som blev kortare än vanligt) och gjort det så bra så att han nu får A-lagskontrakt.  

 

 - I Lucas får vi in en spelare som alltid ger allt för laget. Lucas är en spelare som gör väldigt få misstag på planen och jobbar alltid stenhårt åt båda hållen. Med sin ödmjukhet, hårda arbete och fysiska status är jag övertygad om att han kommer göra det bra för oss säger tränare Peter Jacobsson. 

 

Vi har tagit ett snack med Lucas.

Kapten Åkerblom förlänger med herrlaget
2021-04-27 18:58
#66 Anton Åkerblom Foto: Daniel Sannerholm

Nästa vecka startar herrlaget upp försäsongen inför nästa säsong och i samband med det passar kapten Åkerblom på att förlänga med moderklubben Varla IBK. Herrlagets #66 Anton Åkerblom har varit lagkapten i herrlaget under flera säsonger så det är en viktig truppförlängning vi kan presentera idag. 

 

- mycket glädjande att vår lagkapten förlänger med oss. Blomman är väldigt viktig för oss, inte bara som lagkapten för oss. Han är med sitt stabila backspel och speluppfattning en av våra absolut viktigaste spelare säger tränare Peter Jacobsson.   

Poängkungen Adam Davidsson förlänger med herrlaget
2021-04-08 21:34
#12 Adam Davidsson Foto: Daniel Sannerholm

Att en av de bästa spelarna i hela division 1, poängkungen #12 Adam Davidsson väljer att förlänga med Varla IBK spetsar till herrlagets trupp ytterligare inför kommande säsong. Adam toppade poängligan i division 1 södra då serien stoppades i höstas med sitt snitt på 4 poäng per match. Adam som är en notorisk målskytt ligger alltid högt upp i poänglistorna år efter år.  

 

Adam har Bräckans IBK som moderklubb men har sen säsongen 13-14 varit Varla IBK trogen.

 

- Adam är en karaktärsspelare för oss och betyder oerhört mycket för vårt lag med sin ödmjuka inställning och rutin. Adam gör alltid det oväntade på planen. Med Adam i laget vet du att du får en spelare som alltid producerar mål framåt men också sätter sina medspelare i bra lägen gång efter gång så det är oerhört roligt att Adam är med på vår fortsatta satsning säger tränare Peter Jacobsson.  

Ny back med meriter förstärker herrlaget
2021-03-30 18:46
Simon Norlin ansluter till herrlaget! Foto: Varla IBK

Herrlagets lagbygge fortsätter inför kommande säsong. Nu har man gjort klart med en ny spelare. Det är Simon Norlin som ansluter till laget den 1 maj från Lindås Rasta IBK´s allsvenska lag. Försäsongen för laget startar upp nu i maj då truppen samlas igen efter förra säsongen som blev avbruten i november.

 

Vi välkomnar Simon som har moderklubb Lindome IBK och trots sin unga ålder kommer han att tillföra rutin till Varlas herrlag då han redan fått känna på spel i SSL och Allsvenskan.

 

- Verkligen fantastiskt roligt att en spelare som Simon väljer att skriva på för Varlas herrlag. Med Simon i laget får vi in ytterligare en spelskicklig back i laget. Simon kommer komplettera laget perfekt och jag tror starkt på Simon, han kommer bli en grym tillgång för vårt lag säger tränare Peter Jacobsson.

 

 

Vi tog ett snack med Simon.

Backgiganten Marcus Löfwander förlänger med Varla
2021-03-26 15:25
Marcus Löfwander förlänger med Varla. Foto: Daniel Sannerholm

Att Varla fostrade #18 Marcus Löfwander förlänger med herrlaget är viktigt för truppbygget inför kommande säsong. Marcus var en viktig kugge i förstafemman den korta säsongen som var och kommer bli viktig framöver också.

 

- Att en av våra två kaptener i år förlänger med herrlaget ger signaler och i Mackan har vi en viktig karaktärspelare för vårt lag. Mackan har med sitt stabila backspel i år visat att han har väldigt mycket innebandy i sig och han gör mycket poäng från sin backposition säger tränare Peter Jacobsson

Poängkungen Rasmus Idewald förlänger med herrlaget!
2021-03-24 18:37
#10 Rasmus Idewald Foto: Daniel Sannerholm

Mycket glädjande har en av de mest framstående spelarna i division 1 #10 Rasmus Idewald förlängt med Varla IBK! Rasmus har varit Varla IBK trogen sen han kom till föreningen säsongen 15-16 och har alltid legat högt upp i poänglistorna.

 

- Att Rasmus vill satsa vidare med oss är fantastiskt roligt och glädjande. I Rasmus har vi en väldigt ödmjuk kille men även en av de absolut bästa tvåvägsspelarna i hela division 1. Rasmus är inte bara en fantastiskt bra målskytt utan gör även massor av assist. Du vet vad du får med Rasmus i laget säger tränare Peter Jacobsson

Spelade matcher
Lör 5/3 13:00
7 - 8  
Lör 26/2 15:30
5 - 3  
Lör 19/2 13:00
6 - 4  
Ons 16/2 20:00
5 - 2  
Lör 12/2 13:00
8 - 7  
Tor 10/2 20:00
0 - 12
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
VARLA IBK, 05/05 18:34 
VARLA IBK, 03/05 20:01 
VARLA IBK, 28/04 23:58 
VARLA IBK, 23/04 20:30 
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam