SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

Div 1 Södra Götaland
Ordförande Johan Manning flankerad av huvudtränare Peter Jacobsson och assisterande tränare Mikael Agergård

Välkommen till Varla IBK:s officiella hemsida för herrseniorerna!

 

Säsongen 2021/22

 

Herr:  Division 1 Södra Götaland 
Herr 2: Division 2 Halland 

 

Huvudtränare Peter Jacobsson 

  • tel. 0733-65 77 74
  • mail. peter.jacobsson@varlaibk.se 

 

Assisterande tränare Mikael Agergård

Assisterande tränare Ronnie Ripgården

Spelschemat Herr div 1 Södra Götaland 2021/22
2021-06-11 22:02

Premiären kommer att spelas i nya Kungsbacka Sporthall söndag 19 september. Vi var ju många som såg fram emot detta möte redan i november, men av kända skäl så ställdes ju den in. Så vi välkomnar IBK Lund Elit till Kungsbacka och ser fram emot den tidiga seriefinalen!

Hårt jobbande spelare klar för herrlaget
2021-05-19 21:38
Lucas Nilsson, ny spelare i herrlaget säsongen 21-22 Foto: Varla IBK

Det är mycket glädjande att vi nu kan presentera Lucas Nilsson som ny spelare i herrlaget till kommande säsong. Lucas har tränat med laget i stort sett hela förra säsongen (som blev kortare än vanligt) och gjort det så bra så att han nu får A-lagskontrakt.  

 

 - I Lucas får vi in en spelare som alltid ger allt för laget. Lucas är en spelare som gör väldigt få misstag på planen och jobbar alltid stenhårt åt båda hållen. Med sin ödmjukhet, hårda arbete och fysiska status är jag övertygad om att han kommer göra det bra för oss säger tränare Peter Jacobsson. 

 

Vi har tagit ett snack med Lucas.

Kapten Åkerblom förlänger med herrlaget
2021-04-27 18:58
#66 Anton Åkerblom Foto: Daniel Sannerholm

Nästa vecka startar herrlaget upp försäsongen inför nästa säsong och i samband med det passar kapten Åkerblom på att förlänga med moderklubben Varla IBK. Herrlagets #66 Anton Åkerblom har varit lagkapten i herrlaget under flera säsonger så det är en viktig truppförlängning vi kan presentera idag. 

 

- mycket glädjande att vår lagkapten förlänger med oss. Blomman är väldigt viktig för oss, inte bara som lagkapten för oss. Han är med sitt stabila backspel och speluppfattning en av våra absolut viktigaste spelare säger tränare Peter Jacobsson.   

Poängkungen Adam Davidsson förlänger med herrlaget
2021-04-08 21:34
#12 Adam Davidsson Foto: Daniel Sannerholm

Att en av de bästa spelarna i hela division 1, poängkungen #12 Adam Davidsson väljer att förlänga med Varla IBK spetsar till herrlagets trupp ytterligare inför kommande säsong. Adam toppade poängligan i division 1 södra då serien stoppades i höstas med sitt snitt på 4 poäng per match. Adam som är en notorisk målskytt ligger alltid högt upp i poänglistorna år efter år.  

 

Adam har Bräckans IBK som moderklubb men har sen säsongen 13-14 varit Varla IBK trogen.

 

- Adam är en karaktärsspelare för oss och betyder oerhört mycket för vårt lag med sin ödmjuka inställning och rutin. Adam gör alltid det oväntade på planen. Med Adam i laget vet du att du får en spelare som alltid producerar mål framåt men också sätter sina medspelare i bra lägen gång efter gång så det är oerhört roligt att Adam är med på vår fortsatta satsning säger tränare Peter Jacobsson.  

Ny back med meriter förstärker herrlaget
2021-03-30 18:46
Simon Norlin ansluter till herrlaget! Foto: Varla IBK

Herrlagets lagbygge fortsätter inför kommande säsong. Nu har man gjort klart med en ny spelare. Det är Simon Norlin som ansluter till laget den 1 maj från Lindås Rasta IBK´s allsvenska lag. Försäsongen för laget startar upp nu i maj då truppen samlas igen efter förra säsongen som blev avbruten i november.

 

Vi välkomnar Simon som har moderklubb Lindome IBK och trots sin unga ålder kommer han att tillföra rutin till Varlas herrlag då han redan fått känna på spel i SSL och Allsvenskan.

 

- Verkligen fantastiskt roligt att en spelare som Simon väljer att skriva på för Varlas herrlag. Med Simon i laget får vi in ytterligare en spelskicklig back i laget. Simon kommer komplettera laget perfekt och jag tror starkt på Simon, han kommer bli en grym tillgång för vårt lag säger tränare Peter Jacobsson.

 

 

Vi tog ett snack med Simon.

Backgiganten Marcus Löfwander förlänger med Varla
2021-03-26 15:25
Marcus Löfwander förlänger med Varla. Foto: Daniel Sannerholm

Att Varla fostrade #18 Marcus Löfwander förlänger med herrlaget är viktigt för truppbygget inför kommande säsong. Marcus var en viktig kugge i förstafemman den korta säsongen som var och kommer bli viktig framöver också.

 

- Att en av våra två kaptener i år förlänger med herrlaget ger signaler och i Mackan har vi en viktig karaktärspelare för vårt lag. Mackan har med sitt stabila backspel i år visat att han har väldigt mycket innebandy i sig och han gör mycket poäng från sin backposition säger tränare Peter Jacobsson

Poängkungen Rasmus Idewald förlänger med herrlaget!
2021-03-24 18:37
#10 Rasmus Idewald Foto: Daniel Sannerholm

Mycket glädjande har en av de mest framstående spelarna i division 1 #10 Rasmus Idewald förlängt med Varla IBK! Rasmus har varit Varla IBK trogen sen han kom till föreningen säsongen 15-16 och har alltid legat högt upp i poänglistorna.

 

- Att Rasmus vill satsa vidare med oss är fantastiskt roligt och glädjande. I Rasmus har vi en väldigt ödmjuk kille men även en av de absolut bästa tvåvägsspelarna i hela division 1. Rasmus är inte bara en fantastiskt bra målskytt utan gör även massor av assist. Du vet vad du får med Rasmus i laget säger tränare Peter Jacobsson

Vilken utklassning av Varla - artikel NH 24 okt
2020-10-27 11:04
Varla IBK fullständigt pulveriserade gästerna. Fredrik Pedersen smällde dit fyra igen – men en sak var som vanligt. Han lämnade assistkolumnen orörd.

Jimmie Kärrdin spräckte sin egen poängnolla efter en förtjänstfull forechecking från Hugo Frivold. Varla IBK hade kvitterat i mitten av den första perioden.

Inför säsongen 2018/19 skadade Fredrik Pedersen knät allvarligt. I fjol var han tillbaka på planen men i en mindre roll. Nu har 23-åringen blivit bofast i en toppkedja.

– Jag känner mig hel och snabb, säger han.

Solomål av Pedersen

Forwarden höll på att tappa bollen i powerplay, men svängde runt, lyckades med en perfekt brytning och satte sedan av.

– Jag såg att han var före men jag tänkte att jag skulle hinna lägga min klubba före hans blad.

Pedersen borrade in 2–1 i bortre hörnet och solomålet, det var starten på en utklassning. Varla IBK rullade runt på två femmor när Herman Andrén och Fabian Kaneby skrev tenta och B-laget hade match samtidigt –  och Varla rullade ut ett yrt bortalag.

– Det var faktiskt en slakt, det trodde jag inte innan, säger Fredrik Pedersen.

Han anser att han egentligen var som bäst för ett par år sedan.

­– Nu vågar jag inte gå in i lika mycket närkamper på grund av knät, men jag har mitt skott. Det lever jag på.

Fyra mål igen

3–1 var resultatet av hans skott – från distans hittade han nätet. Lagets, och hela seriens skyttekung har efter de fyra inledande matcherna ett imponerade poängsnitt på 3,0. Det sticker ut ännu mer med tanke på att det är noll assist. För andra matchen i rad smällde 23-åringen in fyra mål.

Varla IBK gjorde 8–0 i mittakten, den enda spänningen som fanns, skulle Pedersen spräcka assistnollan? Joakim Strand testade efter en framspelning – men skottet kom inte närmare än stolpen.

Ni gör 15, men fortfarande ingen assist…

– Jag har haft otur. Jag tror Strand hade tre i målramen förra matchen. Jag får nog skjuta själv… Jag brukar göra assist på mina diagonalpassningen, men ingen vill göra mål på dem, säger han och skrattar.

Kan det inte vara snyggt att gå igenom en hel säsong utan?

– Det hade varit coolt. 30 mål och noll assist. Men jag tycker faktiskt det är roligare att göra en assist än ett mål.

Det syns inte.

– Jag vet.

 

Christian Johansson Reporter

Davidsson femmålsskytt i Varlas storseger - 24 okt
2020-10-27 11:01

Artikel Kungsbacka-Posten 24 okt

Varla fick rejäl utdelning på anfallsspelet under lördagens match mot Lönsboda IBK. Efter bland annat fem mål av Adam Davidsson och fyra av Fredrik Pedersen vann laget till sist med hela 15–2.

– Det kändes som vi var klara  redan halvvägs in i andra. Vi var så överlägsna idag. De hade inte orken att ge oss en ärlig match, säger femmålsskytten Adam Davidsson.

Trots totalt 17 mål i matchen dröjde det tio minuter innan matchens första mål kom. Då var det gästerna som inledde målskyttet. Men sedan skulle i stort sett allt handla om Varla. Hemmalaget vände matchen innan första perioden var över och kunde inleda andra perioden med 2–1-ledning.

– Det är bra att vi får bra utdelning, men i det stora hela har vi en jättebra plan innan matchen. Den sitter till 110 procent. Vi följer den hela matchen trots att det blir lite stora siffror, vi kör över dem fullständigt, säger Varlas tränare Peter Jacobsson.

– De hade en väldigt tunn trupp, och så har de åkt långt. Det är klart att de är sega i benen. De hade inte vårt tempo idag. Vi körde över dem. De orkade hålla emot i en period. Sen i andra hade de ingen ork kvar. Det var inget snack om saken, säger Varlas Adam Davidsson.

Tjugo minuter och åtta mål senare var ledningen 10–1 efter hattrick från både Adam Davidsson och Fredrik Pedersen i den andra perioden.

– Det stämde bra idag. Det har det gjort de tre senaste matcherna.  Vi har bra flyt i femman och det är skitkul att spela just nu, säger Davidsson.

– Ibland kan det vara svårt att motivera sig när det rinner iväg så mycket. Men idag gjorde vi det riktigt bra och hade fokus på försvarsspelet hela vägen. Det brukar vara svårt när det rinner iväg så mycket.

I den tredje perioden inledde Max Rafsten målskyttet och sedan fortsatte det av bara farten. Till sist skrevs segersiffrorna till 15–2 för Varla IBK efter att Lönsboda gjort matchens sista mål.


Oskar Avedal

oskar.avedal@otv.se

Innebandy Division 1 västra

Varla IBK-Lönsboda IBK

15–2 (2–1, 8–0, 5–1)

Målskyttar: Adam Davidsson 5, Fredrik Pedersen 4, Jimmie Kärrdin 2, Hugo Frivold, Jonathan Manning, Max Rafsten och Marcus Löfwander.

Bäst på plan: Adam Davidsson och Fredrik Pedersen.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 24/10 13:00
15 - 2  
Sön 11/10 16:00
7 - 8  
Lör 3/10 13:00
6 - 3  
Lör 26/9 14:00
7 - 7  
Lör 19/9 14:00
4 - 4  
Tis 15/9 20:00
8 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam