SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Damer

Varla IBK Damer

Välkommen till Varla IBK:s hemsida för damlaget!

 

Säsong 2022/2023:

 

Serier:

Damer Division 1 Halland, Damer Division 2 Halland och JAS DJ18

 

Träningstider i Maj:

Tisdag:    19:00 - 20:50 - Nya Varla idrottshall
Torsdag:  19:00 - 21:00 - Lindälvshallen
 
Kontakt:

Är du intresserad av att provträna eller komma i kontakt med oss? Kontakta någon av ledarna:

Martin Caverö        076-135 53 96

Henrik Jansson      070-392 48 13

Rikard Torkelsson  070-616 92 05

Anders Bystedt      070-568 60 60

 

För att komma i kontakt med alla ledarna via mejl: damer@varlaibk.se

Kim - ny huvudtränare för damlaget!
2022-06-12 15:06

Vi välkomnar Kim till Varlas Damlag!

 

Läs presentation av Kim på Varla huvudsida:

https://www.varlaibk.nu/nyheter/?ID=16232&NID=915543

 

Fortsatt träning och inbjudan till nya spelare
2022-05-03 15:44

Damsektionen fortsätter att träna i maj och juni. Vill ni provträna med oss, ta kontakt med en ledare!

 

Sammanfattning av säsongen
2022-04-13 21:45

Fler bilder (+5) >>
Bilder från säsongen

Sammanfattning av en spännande och intensiv säsong med Damlaget

Bilder och text från besöket av Lara Heini och Eliska Krupnova
2022-04-02 12:41

Fler bilder (+4) >>

Bilder från besöket av Lara och Eliska 10 mars samt text som redigerat, publicerades i Norra Halland 18 mars:

 

Världsstjärnor ifrån Pixbos Damlag besökte Varlas Damer och Damjuniorer på träningen den 10/3.


Lara Heini (Pixbo och Schweiz landslag) och Eliska Krupnova (Pixbo och Tjeckiens landslag), gästade Lindälvshallen och Varlas Damsektion på torsdagsträningen.
Ett välbehövligt och uppskattat tillfälle för våra tjejer att få träffa dessa förebilder så här i slutet av en intensiv säsong
 och få inspiration för sin fortsatta innebandyutveckling. 

 

Lara har varit utsedd till världens bästa innebandymålvakt och spelar sen fyra år tillbaka i Pixbo. På frågan varför hon började med innebandy, svarar hon ”jag började med friidrott och hade en kompis som spelade innebandy, så jag ville prova. Ganska snart insåg jag att jag älskade sporten”.
Hur kom det sig att du valde att spela i Pixbo? ”När jag spelat många säsonger i min moderklubb och vunnit serien i Schweiz flera år i rad, så kände jag att jag behövde ytterligare utmaning för kunna fortsätta utvecklas. I Sverige finns världens bästa liga och Pixbo är ett lag med stor potential att bli ett vinnande lag”.

Eliska, som varit på besök hos oss två gånger tidigare, blev för två år sen utsett till världens bästa innebandyspelare och gör sin sjunde säsong med Pixbo. Eliska började sin innebandykarriär med att lira med killarna på gatan hemma i Tjeckien.  

Pixbo hade tidigt fått upp ögonen för Eliska och erbjöd henne plats i laget. Eliska ville dock göra färdigt sin utbildning på universitetet innan hon valde att flytta till Sverige.

Båda har förutom sina innebandykarriärer vanliga heltidsjobb. Det är tufft att få tiden att räcka till, särskilt när laget närmar sig slutspel och det är många matcher på gång. Ett par dagar efter vår träff, reser de med flyg till Umeå för toppmötet mot Thoréngruppen.

Kvällen i hallen bjöd på presentation och frågestund och en härlig atmosfär. Några bra övningar genomfördes under ledning av Lara och Eliska och tjejerna fick även med sig lite konkreta tips vid olika situationer på plan och vi avrundade kvällen med lagbild och ett stort tack. 

 

Tränarna i Dam och Damjunior

Fint besök i Lindälvshallen på torsdag
2021-11-08 20:05
Eliska Krupnova och Lara Heini

OBS! pågrund av VM-förberedelser mm så flyttas träffen till efter VM som går i Uppsala 27 nov-5 dec. Vi kör träning som vanligt på torsdag!

 

Vi har en STOR och  GLÄDJANDE NYHET och det är att vi får extra fint besök till vår träning Torsdagen den 11 November!

Världens Bästa Målvakt - Lara Heini (Pixbo och Schweiz) och Världens Bästa Utespelare Eliska Krupnova (Pixbo och Tjeckien) kommer på besök till oss i Lindälvshallen!

Ett fantastiskt tillfälle att få träffa dessa Världsstjärnor och nyttja tillfället till att ställa frågor och låt dom visa oss deras kunskaper! De kommer även att få visa oss några bra övningar för Målvakter och Utespelare.

 

Varla IBK Dam och Damjuniorer

Innebandysäsongen har startat och vi har några frågor till Isabella och Ebba i damlaget
2021-10-15 17:10
Damlagets Isabella Ilin Persson och Ebba Caverö

Hej Isabella och Ebba!
Isabella du är ny i Varlas damlag för säsongen och Ebba du axlar manteln som kapten denna säsong. Berätta lite om er bakgrund?

Isabella - Jag har spelat innebandy i ca 10 år. Som liten började jag spela i Eken IBK och sedan har jag även varit i Lindome under några säsonger. Jag kände nu att det var dags för något nytt och det känns väldigt bra att få sätta på sig just Varla tröjan.

 

Ebba - Jag har spelat innebandy i ungefär 10 år i Varla. I majoriteten av åren har det varit med 03/04-laget men sedan 3 år tillbaka så slogs vi ihop med damlaget. I år spelar jag även i JAS-laget, vilket är superkul. Jag har även varit med som tränare för flickor 08 under några år och även dömt lite matcher. Innebandy är ju verkligen något jag brinner för så att jag fått chansen att vara med och stötta yngre lag har jag tyckt varit jättekul och givande!

 

Isabella, varför valde du att spela med Varla?

- Jag har på senaste känt att jag har velat satsa mer på innebandy samt få chansen att spela på lite högre nivå än tidigare. Varla är ett väldigt duktigt lag och det kändes då som ett självklart val för mig för att kunna utvecklas som spelare.

 

Ebba, du gör nu din tredje säsong med damlaget. Hur är läget inför säsongen?

- Läget inför säsongen är bra! Jag har tränat mycket och känner mig väldigt taggad!    

 

Isabella, hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vad kommer du att tillföra laget?

- Jag skulle säga att jag är en löpstark och teknisk spelare med bra spelförståelse. Jag hoppas kunna bidra med lite kämpaglöd och sen självklart en del mål också.

 

Ebba, hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vad tillför du laget främst?

Som spelare skulle jag beskriva mig själv som viljestark och det är sällan att jag ger upp i första taget. Jag gillar även att spela med högt tempo och fysiskt spel och strävar alltid efter att utvecklas. Jag tillför mycket energi och kämpaglöd till laget.  

 

Vad har du för målsättning med säsongen?
Isabella - Under kommande säsong vill jag utvecklas som spelare, komma in i spelsystemet och sen göra ett eller annat mål också.

 

Ebba - Individuellt finns det många delar vill jag utveckla men min skottförmåga är en av dom. Som kapten vill jag peppa och driva laget tillsammans med mina lagkamrater då målsättningen för säsongen är att vi som lag skall utvecklas och placera oss högt upp i division 1.

 

Isabella, nu har du tränat med laget sen en tid tillbaka, och även spelat en match med laget, hur trivs du?

- Jag trivs väldigt bra i laget. Det är ett härligt gäng både på och utanför planen. Alla är väldigt duktiga och det var kul att få spela sin första match i Varlatröjan.

 

Ebba, hur ser du på årets trupp och vad kan vi förvänta oss under säsongen?

- Under säsongen kan ni förvänta er att se stor gemenskap mellan oss tjejer, ett högt speltempo och ett utvecklat spelsystem. Vi som trupp är redo och taggade inför ny säsong och med lite nya ansikten på både ledarstaben och hos oss spelare ser det väldigt lovande ut. Hoppas många av er vill följa damlagets utveckling under säsongen!  

 

Sist, vad gör du när du inte spelar innebandy? 

Isabella - När jag inte spelar innebandy så spelar jag en del fotboll, umgås med vänner och studerar sista året på gymnasiet.

Ebba - Just nu är det utöver innebandyn rätt mycket i skolan där jag pluggar Natur på Aranäsgymnasiet. Annars är golf ett stort intresse och att umgås med familj och vänner prioriteras högt!

Varlas damlag och damjuniorlag söker spelare
2021-09-22 16:20
Om du älskar innebandy och vill utvecklas så är kanske du vår nya medspelare?

Damlaget och damjuniorerna söker dig, utespelare eller målvakt som brinner för innebandy. Vi är ett gott gäng som gillar att träna och spela matcher ihop och även trivs och umgås vid sidan av plan.

 

Vi spelar med lag i Hallands division 1, 2 och 3 samt i Juniorallsvenskan (JAS). Det finns många olika möjligheter i klubben för dig som är intresserad av att spela med oss och du kan växa i föreningen som spelare med olika utmaningar utifrån dina egna ambitioner.

 

Varla Innebandyklubb, Hallands största innebandyförening, har många duktiga lag, alltifrån de yngsta barngrupperna till seniorlag. Damlaget och Damjuniorerna är del av föreningens satsning på att få fler tjejer att spela innebandy och även ge dom som vill en bra chans att nå långt med sin innebandy.

 

Varla Innebandy som förening siktar framåt och uppåt då vi har stora ambitioner att växa som förening men även klättra i seriesystemet.

 

Vill du veta mer eller komma och provträna med oss tveka inte att ta kontakt med någon av ledarna.

 

Joakim Öberg, Damlaget, tel. 073-9573641, joakimoeberg@yahoo.se 
Martin Caverö, Damlaget, tel. 076-1355396, martin.cavero@varlaibk.se
Anders Bystedt, Damjuniorerna, tel. 070-5686060, f05@varlaibk.nu

 

Bästa hälsningar
Ledarna i Varla IBK Dam och Damjunior

Kommande matcher
Fre 2/9 17:00
Lör 3/9 08:00
Sön 4/9 08:00
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
VARLA IBK, 03/06 19:19 
VARLA IBK, 03/05 20:01 
VARLA IBK, 28/04 23:58 
VARLA IBK, 23/04 20:30 
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam