SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Damer

Varla IBK Damer

Välkommen till Varla IBK:s officiella hemsida för damlaget!

 

Säsong 2021/2022:

 

Serier:

Damer Division 1 Halland, Damer Division 2 Halland och JAS DJ18 grupp G

 

Träningstider:

Tisdag:    20:30 - 22:15 - Lindälvshallen
Torsdag:  19:15 - 21:00 - Lindälvshallen
 
Kontakt:

Är du intresserad av att provträna eller komma i kontakt med oss? Kontakta någon av ledarna:

Joakim Öberg       073-957 36 41

Martin Caverö       076-135 53 96

Henrik Jansson      070-392 48 13

Rikard Torkelsson  070-616 92 05

 

För att komma i kontakt med alla ledarna via mejl: damer@varlaibk.se

Innebandysäsongen har startat och vi har några frågor till Isabella och Ebba i damlaget
2021-10-15 17:10
Damlagets Isabella Ilin Persson och Ebba Caverö

Hej Isabella och Ebba!
Isabella du är ny i Varlas damlag för säsongen och Ebba du axlar manteln som kapten denna säsong. Berätta lite om er bakgrund?

Isabella - Jag har spelat innebandy i ca 10 år. Som liten började jag spela i Eken IBK och sedan har jag även varit i Lindome under några säsonger. Jag kände nu att det var dags för något nytt och det känns väldigt bra att få sätta på sig just Varla tröjan.

 

Ebba - Jag har spelat innebandy i ungefär 10 år i Varla. I majoriteten av åren har det varit med 03/04-laget men sedan 3 år tillbaka så slogs vi ihop med damlaget. I år spelar jag även i JAS-laget, vilket är superkul. Jag har även varit med som tränare för flickor 08 under några år och även dömt lite matcher. Innebandy är ju verkligen något jag brinner för så att jag fått chansen att vara med och stötta yngre lag har jag tyckt varit jättekul och givande!

 

Isabella, varför valde du att spela med Varla?

- Jag har på senaste känt att jag har velat satsa mer på innebandy samt få chansen att spela på lite högre nivå än tidigare. Varla är ett väldigt duktigt lag och det kändes då som ett självklart val för mig för att kunna utvecklas som spelare.

 

Ebba, du gör nu din tredje säsong med damlaget. Hur är läget inför säsongen?

- Läget inför säsongen är bra! Jag har tränat mycket och känner mig väldigt taggad!    

 

Isabella, hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vad kommer du att tillföra laget?

- Jag skulle säga att jag är en löpstark och teknisk spelare med bra spelförståelse. Jag hoppas kunna bidra med lite kämpaglöd och sen självklart en del mål också.

 

Ebba, hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vad tillför du laget främst?

Som spelare skulle jag beskriva mig själv som viljestark och det är sällan att jag ger upp i första taget. Jag gillar även att spela med högt tempo och fysiskt spel och strävar alltid efter att utvecklas. Jag tillför mycket energi och kämpaglöd till laget.  

 

Vad har du för målsättning med säsongen?
Isabella - Under kommande säsong vill jag utvecklas som spelare, komma in i spelsystemet och sen göra ett eller annat mål också.

 

Ebba - Individuellt finns det många delar vill jag utveckla men min skottförmåga är en av dom. Som kapten vill jag peppa och driva laget tillsammans med mina lagkamrater då målsättningen för säsongen är att vi som lag skall utvecklas och placera oss högt upp i division 1.

 

Isabella, nu har du tränat med laget sen en tid tillbaka, och även spelat en match med laget, hur trivs du?

- Jag trivs väldigt bra i laget. Det är ett härligt gäng både på och utanför planen. Alla är väldigt duktiga och det var kul att få spela sin första match i Varlatröjan.

 

Ebba, hur ser du på årets trupp och vad kan vi förvänta oss under säsongen?

- Under säsongen kan ni förvänta er att se stor gemenskap mellan oss tjejer, ett högt speltempo och ett utvecklat spelsystem. Vi som trupp är redo och taggade inför ny säsong och med lite nya ansikten på både ledarstaben och hos oss spelare ser det väldigt lovande ut. Hoppas många av er vill följa damlagets utveckling under säsongen!  

 

Sist, vad gör du när du inte spelar innebandy? 

Isabella - När jag inte spelar innebandy så spelar jag en del fotboll, umgås med vänner och studerar sista året på gymnasiet.

Ebba - Just nu är det utöver innebandyn rätt mycket i skolan där jag pluggar Natur på Aranäsgymnasiet. Annars är golf ett stort intresse och att umgås med familj och vänner prioriteras högt!

Varlas damlag och damjuniorlag söker spelare
2021-09-22 16:20
Om du älskar innebandy och vill utvecklas så är kanske du vår nya medspelare?

Damlaget och damjuniorerna söker dig, utespelare eller målvakt som brinner för innebandy. Vi är ett gott gäng som gillar att träna och spela matcher ihop och även trivs och umgås vid sidan av plan.

 

Vi spelar med lag i Hallands division 1, 2 och 3 samt i Juniorallsvenskan (JAS). Det finns många olika möjligheter i klubben för dig som är intresserad av att spela med oss och du kan växa i föreningen som spelare med olika utmaningar utifrån dina egna ambitioner.

 

Varla Innebandyklubb, Hallands största innebandyförening, har många duktiga lag, alltifrån de yngsta barngrupperna till seniorlag. Damlaget och Damjuniorerna är del av föreningens satsning på att få fler tjejer att spela innebandy och även ge dom som vill en bra chans att nå långt med sin innebandy.

 

Varla Innebandy som förening siktar framåt och uppåt då vi har stora ambitioner att växa som förening men även klättra i seriesystemet.

 

Vill du veta mer eller komma och provträna med oss tveka inte att ta kontakt med någon av ledarna.

 

Joakim Öberg, Damlaget, tel. 073-9573641, joakimoeberg@yahoo.se 
Martin Caverö, Damlaget, tel. 076-1355396, martin.cavero@varlaibk.se
Anders Bystedt, Damjuniorerna, tel. 070-5686060, f05@varlaibk.nu

 

Bästa hälsningar
Ledarna i Varla IBK Dam och Damjunior

Presentation av nya spelare i damlaget
2021-09-02 21:40
Emma Kjellander och Linda Magnusson. Foto: Martin Caverö

Varlas damlag förstärker truppen med Linda Magnusson som är tillbaka i Varlatröjan och Emma Kjellander som är ny spelare i damlaget.

Joakim Öberg - ny huvudtränare för Varlas damer
2021-07-02 20:57
Vänster bild: Joakim Öberg. Höger bild: Martin Caverö, damlaget, Jokim Öberg, damlaget, Johan Manning, ordförande och Henrik Jansson, damlaget.

 

Varla IBK är glada att få hälsa Joakim välkommen som huvudansvarig för damlaget och vi ställde några frågor till honom:

 

Hej Joakim, vem är du?
- Jag är en idrottsälskande 49-årig Kungsbackabo.

 

Hur känns det att få chansen att coacha Varlas damlag?
- Det känns bra. Jag kände på mig att frågan skulle komma. Det var ingen tvekan från min sida.

 

Det är inte första gången du tränar Varlas damer, berätta!
- Ja, det stämmer. Det var efter att jag lagt min egen klubba på hyllan efter många år som spelare i flera olika klubbar. Då ”gled" jag liksom in i tränarrollen per automatik.

 

Sen dess har du haft ytterligare roll som tränare?
- Ja, dels det, men även långt tidigare som spelande tränare.

 

Den gångna säsongen har ju varit riktigt tråkig för alla som älskar att spela innebandy, men inte fått på grund av restriktionerna. Är det ett förlorat år eller finns det en framtid?
- Det har varit tufft för alla, men eftersom hela samhället drabbades så hårt, så blev det nog lättare att acceptera att innebandyn fick pausas. Det finns absolut en ljus framtid.

 

Du har under en tid fått bekanta dig lite med tjejerna i damlaget och även äldre juniorer. Hur bedömer du läget hos föreningens damer och tjejer?
- Läget är bra. Spelarna i Varla är bättre utbildade i sin sport, än då när jag senast var med. Klubben, ledare och tränare har gjort och gör ett bra jobb i alla ungdomslag. Det finns bredd och det finns talang.  Det finns förutsättningar, men vi måste fortsätta jobba hårt och vi måste jobba rätt.

 

Vad kommer du tillföra truppen och vad brinner du för?
- Jag kommer tillföra sådan kunskap som man bara får från många års egen erfarenhet av att spela. En offensiv filosofi och tydlighet.

 

När du inte tillbringar tiden i innebandyhallen, vad gör du då?
- Då jobbar jag, tränar löpning, cykling och kastar discgolf.

 

Till sist, är det nåt mer du skulle vilja lyfta fram?
- Nja, en önskan kanske. Låt oss nu slippa fler vågor utav denna hemska pandemi.

Träningsmatcher i helgen
2021-06-21 22:18
Träningsmatcher i Kungsbacka Sporthall

I helgen bjöd Varlas dam/tjejsektion in till flera matcher i den nya Sporthallen. 
Varla Dam spelade på söndag förmiddag mot Partille JAS/D2 och på eftermiddagen mot Lerum JAS/DU.

Matchen mot Partille började i rasande tempo. Det var tydligt hur spelsugna tjejerna var. I andra perioden började Partille hitta ett bättre spel och satte press på Varla. I tredje så visade dock Varla åter upp fin innebandy och matchen slutade med vinst. Grattis till Emma Kjellander som gjorde sitt första mål i Varla-tröjan!
Eftermiddagens match mot Lerum började segt i värmen. Lerum var först på bollen och hade vassa anfall. I andra perioden tog Varlas damer tag i matchen med bra spel som fortsatte även i tredje. Det blev dock en knapp förlust.
Mellan dammatcherna på söndagen möttes Varla F06/07 och Lindome och på lördagen spelade Varla DJ/F05 mot Landvetter.
 
Det blev en helg med mycket innebandy och matchdebut i den nya fina sporthallen. Kul också med publik på läktarna!
 
Vi tackar motståndarlagen och domarna som tog sig in i hallen i sommarvärmen!

Årets första matcher!
2021-06-09 17:20
Uppvärmning inför årets första träningsmatch

Laget hade inte spelat match sen oktober. Men nu när restriktionerna äntligen lättat, fick vi möjlighet att spela årets första träningsmatcher. I lördags åkte vi för att möta de duktiga lagen, Landvetter och Lund i var sin träningsmatch. 

Första matchen, mot Landvetter blev en match i högt tempo, där vi stod emot bra i första period men tappade i andra. I tredje spelade vi ett mer defensivt spel och vi avslutade matchen, trots förlust med relativt gott mod.

Andra matchen mot Lund, blev en jämn historia. Båda laget var nog lite trötta efter var sin sammandrabbning med Landvetter. Men det bjöds stundtals på bra spel ändå och flera fina prestationer. Matchen slutade med uddamålsförlust.

 

Härligt att vara igång igen med innebandymatcher, även om sommaren lockar med utomhusaktiviteter och gott väder.

 

Söndag 20 juni kör vi två träningsmatcher igen, denna gång på hemmaplan i nya Kungsbacka Sporthall. Matcherna spelas kl 10:30 mot Partille och kl 16:00 mot Lerum. Publik sittande upp till 50 personer.

 

Varla Innebandyklubb söker fler målvakter
2021-05-10 15:45
Om du älskar innebandy och vill utvecklas i din roll som målvakt så är kanske du vår nya medspelare?

Vi i Varla Innebandyklubb, damlag och damjuniorer, söker dig, målvakt som brinner för att stå i mål och träna och spela matcher ihop med goa och ambitiösa tjejer.

 

Vi kommer under säsongen att spela med lag i Hallands division 1 och 2 samt i Juniorallsvenskan (JAS) för flickor 18 år och yngre. Det finns många olika möjligheter för dig som är intresserad.

 

Det finns även möjligheter för dig som inte stått i mål i innebandy förut, men kanske har erfarenhet av andra idrotter. Vi kan erbjuda bra hjälp med träning och utbildning.

 

Varla Innebandyklubb, Hallands största innebandyförening, har många duktiga lag, alltifrån de yngsta barngrupperna till seniorlag. Damlaget och damjuniorerna är del av föreningens satsning på att få fler tjejer att spela innebandy och att ge dom som vill en bra chans att nå långt med sin innebandy.

 

Damlaget och damjuniorerna har för närvarande sommaruppehåll men vi kör vi igång igen i början av augusti.

 

Vill du veta mer eller vill prova att träna med oss, kontakta:

Martin Caverö, Damlaget, tel. 076-1355396 eller Peter Torstensson, Damjuniorerna, tel. 070-9566585 eller Anders Bystedt, tel. 070-5686060. Du kan också nå oss via mejl till martin.cavero@varlaibk.se eller f05@varlaibk.nu

 

Bästa hälsningar
Ledarna i Varla IBK Dam och Damjunior

Fler bilder från Warbergsmatchen!
2020-10-22 19:12
Foto: Benke Karlsson
Här kommer lite fler bilder från Warbergsmatchen!

I tisdags var det match igen och vi åkte långt söderut för ett möte mot IBK Puma och tar med oss en 3-9 vinst hem!

Målskyttar:
1. Hanna Niklasson, assist Felicia Alfredsson
2. Ebba Caverö
3. Felicia Alfredsson
4. Hanna Niklasson
5. Hanna Niklasson, assist Felicia Alfredsson
6. Klara Faxén, assist Greta Gustafsson
7. Isa Frii, assist Ebba Caverö
8. Felicia Alfredsson
9. Felicia Alfredsson, assist Hanna Niklasson
Referat: Varla IBK Dam - Warberg IBF D1
Vinst i hemmapremiären!
2020-10-19 15:10
Vi vinner hemmapremiären mot Warberg i dagens match med 3-2 (1-0/0-2/2-0), en riktig laginsats där vi tar igen ett underläge på 9 sekunder och är sedan riktiga försvarsklippor på plan!

Målskyttar:
1. Ida Fahlström, assist Ellinor Jacobsson
2. Karina Stübner
3. Felicia Alfredsson, assist Lisa Ekberg

Norra Halland skriver om matchen här: https://norrahalland.se/varla-vande-till-seger/
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam