SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

Serieindelningen för 2015/2016 officiell!
2015-06-03 19:15

Det har redan spekulerats ett tag i hur serien i Division 2 Halland kan komma att se ut inför nästa säsong. Ska Halmstad få dispens att få spela med sitt reservlag? Vilka klubbar flyttas upp ifrån division 3? Är det någon klubb som måste dra sig ur? Frågorna har varit många men nu är äntligen den officiella serieindelningen för 2015/2016 här.


Nedanför följer lagen som står i våran väg mot toppen!

Bua IF (uppflyttade från division 3)

Nykomlingar inför säsongen 2015/2016. Detta efter att ha slutat på en hedrande andraplats under fjolårets säsong i trean. Laget gjorde en stark slutspurt och lyckades till sist ta sig förbi Särö i tabellen med en poängs marginal. Joel Birgersson var, trots sin ringa ålder (16), lagets stora stjärna och imponerade med 54 gjorda poäng varav 39 mål, vilket gav en vinst i seriens poängliga. En annan 16-åring, Philip Subiabre, stack också ut med sina 24 poäng tillsammans med mer rutinerade Mikael Andersson (49 poäng). Rykten säger att jättetalangerna Joel och Philip har skrivit på för Warberg vilket skulle betyda två enorma avbräck för Bua. Trots detta, det är alltid svårspelat nere i Bua Idrottshall, vilket många lag kommer att få känna på under säsongen.

Falkenbergs IBK (femma förra säsongen i division 2)

Ett stabilt mittenlag i division 2 de senaste åren. Slutade på en femteplats förra säsongen efter att ha kämpat i botten under första halvan. Laget ryckte upp sig och klättrade slutligen upp ett par pinnhål i tabellen. Noterbart är att Falkenberg gjorde tredje minst mål (93) av alla lag förra säsongen men samtidigt var man även tighta bakåt. Det sägs att en av lagets stora talanger, Alexander Lilliehöök, lämnar laget för att satsa på studier. Det skulle innebära en försvagad offensiv för Falkenberg. Lyckligtvis för laget är rutinerade herrar som Sebastian Johansson, Pierre Gustafsson och Daniel Gripestam kvar och utgör stommen för nästa säsong. Rykten säger även att Falkenberg inom en tvåårsperiod siktar uppåt i seriesystemet. Kommer nog att kämpa om topp fyra i tabellen.


Halmstad IBK reserv (uppflyttade från division 3, seriesegrare)

Det har snackats länge huruvida om man ska få ha ett reservlag i division 2 eller inte. Efter mycket om och men har Halmstad IBK reserv beviljats dispens för nästa säsong vilket innebär att man är klara för spel i tvåan. Man vann sin serie förra säsongen med sex poängs marginal ner till andraplacerade Bua IF. En genomgående stabil säsong av Halmstad som hade överlägset bäst målskillnad med sina 67 plusmål. Då Halmstad även har ett lag i division ett är det alltid svårt att veta vilket lag man kommer till spel med men poängmässigt stack Felix Andersson ut med 19 poäng på 8 matcher. Blir troligtvis en obehaglig överraskning för samtliga lag. 


IBK Puma (sexa förra säsongen i division 2)

Det sydligaste laget i serien kan knappast beskyllas för tråkig innebandy under säsongen 2014/2015. Visserligen låg man oerhört lågt i sitt låga försvar men samtidigt satte man i högsta växel och fullplanspressade så fort man fick chansen. Puma var med högsta sannolikhet inblandad i de mest galna matcherna förra året. Eller vad sägs om dessa resultat: 8-17, 11-15, 3-18 och 6-14. Det här var förluster mot i tur och ordning Träslövsläge, Veddige, Träslövsläge och Viskadalen. Noterbart var att Puma var det laget som lyckades pilla in mest bollar på bortaplan mot seriens vinnare, Läjet. Alltid något att ta med sig! Lagets kapten och stjärna, Jim Wiik-Nedrup, slutade på en finfin 11:e plats i poängligan med sina 36 poäng. Enligt Pumas hemsida har man även värvat Fyllinges målvakt, Magnus Nilsson. Återstår att se om han kan höja försvaret. Man vet aldrig riktigt vart man har Puma, men gissningsvis är detta ett lag för den nedre halvan.


Sandö IBK (uppflyttade från division 3)

Då var alltså klassiska Sandö IBK tillbaka i tvåan vilket är enbart positivt för innebandyn i Kungsbacka. Klubben var så sent som säsongen 2012/2013 uppe i division 1 och spelade. Men där hade man inte mycket att hämta och åkte ur med dunder och brak. På grund av bland annat spelarbrist så valde klubben att börja om i division 3. Även där slutade man sist i tabellen, men fick vara kvar i serien och nu, ett år senare, har man alltså flyttats upp till division 2. Sandö slutade förra säsongen på en fjärdeplats i trean med åtta vinster och åtta förluster. Rasmus Idewald, som denna säsongen är klar för Varla, var den klart lysande stjärnan för laget med sina 45 poäng (varav 40 mål). Sandö har nyligen presenterat ett meriterat nyförvärv i ledarstaben då Mats Ödgren tar över rodret ute i Vallda. Lär bygga laget på unga talanger. Se upp för Sandö!


Särö IBK (uppflyttade från division 3)

Särö Seahawks, som man kallas, är numera återigen uppe i Hallands finrum. Efter en mycket bra säsong i trean, där man slutade just på tredjeplats, har laget nu flyttats upp till division 2. Senast man var uppe i tvåan, säsongen 2012/2013, slutade man som nästjumbo, med ett stor gap upp till säker mark. Klubben tog nya tag i trean och har under senare år värvat oerhört meriterat. Jonas Hilmersson (F.d Bräckan och Älvstranden) kom in förra säsongen som spelande tränare. Christian Carpenter, som har varit med på u-19 landslagets läger på Bosön för ett par år sedan, vaktar kassen och samtidigt har spännande spelare som David Hesslegård, Calle Skårberg och Jesper Falk anslutit med meriter från Lindås. Kan bli oerhört intressanta derbyn mot Särö nästa säsong.


Tvååkers IBK (slutade sist förra säsongen i division 2)

Tvååker slutade alltså på jumoplats förra säsongen. Det är inget man är direkt van vid då Tvååker alltid har varit en klubb med en vinnarmentalitet och med all säkerhet kommer man också rusta upp ordentligt inför säsongen som komma skall. 2014/2015 var alltså ett rejält bottennapp för våra konkurrenter från Tvååker och man ska nog tacka Onsala och Fyllinge som drog sig ur, annars hade man troligtvis spelat i trean nästa år. Hursomhelst, klubben har tagit in den succéartade tränaren Ludwig Bengtsson från damlaget och man har även värvat Filip Johansson från Warbergs IBF. Lägg då till att man har Tvååkers Idrottshall som hemmaplan och alla som spelat där vet hur svårspelat det är då planen är mindre på både bredd och längd. Kan nog sätta rätt mycket på att Tvååker inte gör om fjolårets säsong utan placerar sig ett par snäpp uppåt i tabellen.


Veddige IBK (slutade fyra förra säsongen i division 2)

Om Tvååker har en besvärlig hemmaplan, då är det inget emot vad Veddige har. Det finns absolut inget lag som kan promenera hem med tre poäng därifrån, det krävs alltid att man presterar på topp för att lyckas i Vidhögehallen. Förra säsongen stod vi för en perfekt match när vi neutraliserade Veddige och vann med 9-3 där nere. Då menar undertecknad verkligen en perfekt match. Veddige var förra säsongen oerhört målglada då man lyckades trycka dit hela 130 mål på 16 matcher, tredje flest i serien. Det går mycket rykten kring Veddiges nyckelspelare. Enligt uppgifter så är förra säsongens fyra och femma i poängligan, Robert "Bobby" Henriksson och Andreas Nilsson, förlorade för laget. "Bobby" skall alltså vara klar för Träslövsläge och Nilsson är, enligt rykten, nära en återförening med Warbergs IBF. Man vet aldrig på förhand, men tappet av den här duon (90 poäng tillsammans) kommer bli förödande för Veddige. Viktigt att seriens bästa målvakt Niklas Järläng stannar och ger trygghet åt försvaret.


Vinbergs IBS (slutade sjua förra säsongen i division 2)

Vinbergs IBS är en klubb som satsar på unga spelare, vilket man visade förra året då man, till exempel i sista matchen mot oss, endast hade fem spelare över 20 år. Alltid roligt att se klubbar som väljer att satsa på egna produkter. Men samtidigt är det bara att konstatera följande: Man var väldigt beroende av Robin Nyhemer. En spelare som kanske inte alltid tar största plats på planen men han återfinns flera gånger om i poängprotokollet. Varje match. Med sina 51 poäng låg han bakom 60 % av lagets mål framåt och han bar sitt Vinberg på sina axlar. Rykten under försäsongen säger att Robin är påväg till Träslövsläge, vilket skulle innebära ett spelartapp modell tyngre för Vinberg. Oerhört viktigt att man övertygar sin poängkung att stanna för att avlasta de yngre förmågorna. Troligen ett lag för den nedre halvan av tabellen.


Viskadalens IBK (slutade näst sist förra säsongen i division 2)

Tidigare har vi nämnt Veddiges och Tvååkers arenor som grymt svårspelade. Det är ingenting jämfört med Viskadalens parkettgolv ute i skogarna. Planen är ett par meter kortare på längden, vilket medför att backarna kan gå in och lossa ett skott från egen planhalva och bidrar till en livsfarlig situation framför mål. Det är här Viskadalen plockar sina poäng. Man tog inte en enda poäng på bortaplan förra säsongen utan det är hemma i Horred som man är starka och i princip kan stå upp emot vilken motståndare som helst. Vi och Träslövsläge hade enorma problem förra året men lyckades båda åka hem med tre poäng med en stor lättnad. Det kommer säkerligen bli samma visa i år, alla lag som åker ifrån Horred med tre poäng ska vara oerhört nöjda. Största stjärnorna i Viskadalen får anses vara målvakten Simon Börjesson och Mikael Laurén, som slutade nia i seriens poängliga förra året.


Warbergs IBF (slutade trea förra säsongen i division 2)

Här har vi en av seriens favoriter till nästa säsong. Unga Warberg har fått ytterligare en säsong i benen och kommer att bli livsfarliga till hösten. Två saker som sticker ut hos spelarna i Warberg är den enorma energin som man visar på planen samt löpvilligheten. Man är ständigt i rörelse och gör det svårt för sina motståndare. Lägg därtill att man kan spela innebandy på hög nivå. Nej, Warberg får ses om en stor utmanare om förstaplatsen. Förra säsongens lagkapten, Simon Svensson, har flyttats upp till SSL-laget. Men kvar är ändå duktiga spelare som Marcus Yngvesson, Oliver Welin-Odeback och Tim Emilsson. Körde igång sin försäsong för ett par veckor sedan och kommer att vara väl förberedda när serien drar igång.


Spelschemat kommer ut i slutet av juni och beräknas vara färdigt i augusti.


Någon mer som längtar efter seriepremiären?!

Nu kör vi!


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam