SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

VARLA IBK 2015/2016 - VÄRLDENS BÄSTA LAG!
2016-04-08 15:20
Inför säsongen gjordes en medveten satsning på att ta steget upp till Division 1. Vi lyckades inte ta oss hela vägen utan snubblade precis på mållinjen, vilket fortfarande känns tomt. Men vi har sammantaget gjort en fantastiskt bra säsong som varit minnesvärd på alla sätt och vis. Vi kommer här och nu att hylla varje enskild spelare som i år tillhört Varla IBK:s herrar och som förgyllt tillvaron de senaste 11 månaderna tillsammans!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

# 1) Johan Carlsson. Född 1991. Vart skall man egentligen börja för att beskriva den här dalmasens inverkan på laget? Johan är en riktig stämningshöjare i omklädningsrummet och det går inte en enda träning utan att man skrattar åt/med Johan. Med dalmål som sin dialekt är det ibland obegripligt att förstå vad vår gode vän pratar om, men vi gillar honom lika mycket för det. Dessutom är han en jäkel på att stoppa bollar också, på tal om annat. Lagets säljarkung och DJ!


# 84) Simon Martinsson. (Kommenterat av Linkan). Född 1992 och gör sin andra säsong i Varla. Simon har gjort en stabil säsong som förstamålvakt och visade inte minst i seriefinalen mot Warberg vad han kan. Kompakt, väldigt snabb i sidled och en seriös målvakt som vill bli bättre varje träning och match. Sköter vår hemsida med bravur. En underbar person med stora ambitioner.


#62) Jonas Bogg. Född 1988. En av två spelare i laget med anknytning till den svenska försvarsmakten, vilket gör att Bogg inte är den förste man skulle vilja bråka med. Eller vad är det jag säger? Bogg är en av lagets snällaste och skulle inte göra en fluga förnär. Möjligtvis att han kan finna glädje i att retsamt skjuta på Pimpan eller Vildin. Har varit en stabil sista utpost under året i sina få matcher för B-laget. Den förre Bräckan-keepern limmade tydligen en boll i sista matchen mot Warberg, vilket fortfarande är en stor snackis på stan. Älskar kvadden!


#30) Christoffer Johansson. Född 1999 och en framtida stormålvakt för klubben. Har under säsongen varit med sporadiskt och tränat med A-laget och han har samtidigt briljerat de gångerna B-laget har kallat. Trots sin till vardags lilla storlek så har han en förmåga att täcka stora delar av målet. Följsam i sidled och och tät längs kroppen. Allt handlar om det mentala för "Coffe". Vill han, så kommer han bli en supermålis!


#95) Anton Larsen. Född 1993 och lagets i särklass hårdast skjutande back. Det är faktiskt löjligt vad hårt han kan skjuta emellanåt. Att målnäten i Lindälvshallen fortfarande är intakta är en gåta efter att gång på gång fått känna på Larsens bössa. 22-åringens stora styrka är dock det defensiva och det är inte många motståndare som kan flytta på herr Larsen i närkampsspelet. Kan Larsen bli jämnare i sitt spel så blir han livsfarlig nästa säsong!


#66) Anton Åkerblom. Född 1991. Anton, med artistnamnet "Blomman", är formodligen den spelare i truppen som tagit det största klivet i år. Att "Blomman" är en av seriens bästa defensiva backar visste vi om sedan tidigare. Med sin spelförståelse och sina lätta fötter är det oerhört svårt för motståndarna att överlista honom. Men i år har "Blomman" tagit sitt spel till en ny dimension och med sina 55 poäng, fördelat på 29 mål och 26 assist, blev han i år poängkung bland samtliga backar i serien. Fick tyvärr inte ut sin fulla potential i kvalet, vilket vi hade behövt. Specialist i boxplay/powerplay. Har även vikarierat som assisterande lagkapten!


#32) William Edvardsson. Född 1986. Lagets äldste spelare och ett nyförvärv av rang från allsvenska IBF Göteborg. Med en liten pojk hemma i familjen har det stundtals varit svårt för William att få ihop träningarna i det berömda livspusslet. Men när "åldermannen" väl kunnat vara med så har man klart och tydligt kunnat se att kvalitén hos William är väldigt hög. Skiclig och lugn med bollen. Har under andra halvan av säsongen även haft ihållande problem med en höft, vilket bidrog till att William endast kunde spela totalt två av sex perioder i kvalet mot Stenungsund. Rutinerad som få!


#4) Oscar Thormählen. Född 1989 och förmodligen hela Hallandstvåans skickligaste spelare när det kommer till klubbtekniken. Man får ibland gnugga sig i ögonen både en och två gånger när man ser Ogge fullständigt grundlura sina motståndare med den ena finten efter den andra. Att han även har ögon i nacken gör ju inte Ogges betydelse för laget sämre direkt. Otaliga gånger under årets säsong har han levererat öppnande passningar utan att ens titta åt samma håll. Det vittnar om klass. 73 poäng, varav 58 assist, på 21 seriematcher är starka papper. Ovärderlig för vårt lag.


#18) Jimmy Lövdahl. Född 1988. "Pimpan", som han även kallas, är förmodligen lagets lugnaste spelare. Utanför planen, vill säga. Innanför sargen är han en riktig fighter som inte drar sig från att dela ut smällar lite varstans på planen. Trots sitt fysiska spel har han endast dragit på sig 8 minuter på botbänken under årets seriespel och det innebär ju att "Pimpan" spelar oerhört smart. Vasst dragskott när han väl laddar!


#55) Jimmie Kärrdin. Född 1993. En speedkula utan dess like. En av lagets absolut kvickaste spelare och dessutom är han förmodligen den spelare med bäst träningsnärvaro i år, trots avståndet till hemstaden Göteborg. Ger alltid sitt yttersta på både träning och match. Har pendlat upp och ner mellan A- och B-laget i år och har varit en stöttepelare i division 3, framförallt. Jimmie kan även skryta med att han försov sig två (!) gånger under årets upplaga av Björnslaget, vilket renderade i ett rekordstort belopp till bötes (fest)-kassan!


#88) Kristoffer Kärrdin. Född 1996. Utan att ha bekräftade källor så vill vi nog påstå att "Krall" är lagets okrönte CS-kung i hård konkurrens med Fredrik Pedersen. Duon diskuterar mer än gärna diverse kartor i omklädningsrummet och inte sällan blir det även en och en annan livestreaming innan träningarna drar igång. Har i år snittat mer än en poäng per match i B-laget och den stora höjdpunkten under säsongen för "Krall" var troligtvis i bortamötet mot Träslövsläge där han gjorde ett äkta "Gordie Howe-hattrick". I NHL-sammanhang innebär detta mål, assist och ett slagsmål. I "Kralls" fall så blev det inget slagsmål, men väl ett verbalt utbrott som resulterade i ett matchstraff!


#33) Marcus Ewelind. Född 1989 och en av lagets eminenta eventfixare. Som person är Ewelind fantastiskt avslappnad. Han tar det mesta med en klackspark och de otaliga livshistorierna som vi under säsongen fått höra av Ewelind i omklädningsrummet är obetalbara. Har på planen bildat en makalöst fruktad formation med lekkamraterna Alexander Vildin och Adam Davidsson och ibland undrar man om trion kommer från en annan planet då det emellanåt ser barnsligt enkelt ut att göra mål. Ewelind har varit ankaret i formationen och har förbättrat sitt defensiva spel. 52 poäng på 19 seriematcher. Mästare på att näta i powerplay. Dessutom är han Öisare, bara en sån sak!


#31) Daniel Bystedt. Född 1996. Har nyligen genomfört sin andra raka säsong i Varla efter att ha varit på utflykt hos både Onsala IBK och Pixbo Wallenstam. Trots sina blott 19 år har han i år fått ett cementfast förtroende av ledarstaben och lett sin femma med den äran. Hade en suverän inledning på serien för att sedan hamna i en mindre svacka. Bystedt växlade sedan upp lagom till matchen mot Warberg IBF, en fight som han även avgjorde med en minut kvar att spela. Med andra ord, han var en stor bidragande orsak till att vi vann serien. Om Bystedt kan fortsätta att utvecklas så som han gjort blir han fortsatt en viktig komponent i nästa års lagbygge. Livsfarlig på Beerpong!


#19) Fabian Kaneby. Född 1999 och ett riktigt framtidslöfte på centerpositionen. Kaneby var inte alls tänkt att gå in i truppen i början av säsongen men Linkan kunde inte avstå från att plocka upp stortalangen efter lite drygt halva säsongen. Och som han tagit för sig. Kaneby har verkligen visat att han har ett stort innebandykunnande i kroppen och om man ger 16-åringen lugn och ro till att utvecklas så kommer Varla ha en riktig toppcenter inom några år. Deltog tidigare under säsongen i Distriktslags-SM för Halland och var given i förstalinan!


#6) Johannes Silberberg. Född 1995 och kom inför säsongen från Sandö IBK. Johannes är en spelare som under året varit en av B-lagets främsta med 23 inspelade poäng på 13 matcher. Har haft problem med skador under året. Har spelat allt ifrån back, center till forward!


#12) Adam Davidsson. Född 1991 och vår lagkapten. Adam har ända sedan barnsben varit en poängmakare av stora mått. När det vankas målchanser så brukar Adam allt som oftast befinna sig på rätt plats och i år har han även utvecklat sitt passningsspel något enormt, vilket 44 bländande assist vittnar om. 25-åringen har i år varit extremt viktig för oss i powerplay och han har även bidragit med ett hårt slit rent defensivt. Kom tvåa i seriens totala poängliga med sina 84 poäng, tätt efter barndomskompisen Mattias Hallengärd i Sandö!


#22) Alexander Vildin. Född 1988. "Ville", "Villechenkin", "Villechkin", "Villesnok", "Snoken". Att ett kärt barn har många namn kan man intyga när det gäller vår sniper Alexander Vildin. Att jämföras med sin namne Ovechkin i Washington Capitals är ju ett tecken på att Vildin är en erkänt stark målspruta. Nådde inte upp till sin fulla kapacitet under den första delen av säsongen men kom starkt under våren och nådde slutligen upp till fullt godkända 35 mål. En annan parameter som man måste räkna in när det kommer till "Ville" är att många i truppen ser upp till hans gentlemannamässiga uppträdande mot domare och motståndare. Att se Vildin ta en utvisning för snack är lika troligt som att Liverpool vinner Premier League inom de närmsta åren. Väl godkänd säsong, men kan ännu mer!


#72) Fredrik Pedersen. Född 1996 och lagets härliga retsticka. Peddan är även den spelaren i laget som förmodligen har den största potentialen i att komma längst i sin innebandykarriär. Att emellanåt kunna trolla så som han gör med sin höga fart är en fröjd för ögat att se. Ibland kan det kanske bli någon snurr för mycket, men samtidigt måste man våga gör det oväntade! 40 poäng på 22 seriematcher kombinerat med toppnoteringen på 29 utvisningsminuter gör Peddan till en sevärd lirare. Han var också vår överlägset bästa spelare i kvalet mot Stenungsund, där han stod för fem av lagets totalt nio kassar!


#10) Rasmus Idewald. Född 1995. När Idewald inför säsongen skrev på för oss visste vi om att vi skulle få ett energiknippe och en ständigt löpande forward som skulle göra det jobbigt för våra motståndare. Idewald har motsvarat förväntningarna och har stått för 38 poäng i Division 2 samt 37 pinnar i Division 3. Är troligtvis den som är bäst tränad i hela truppen!


#9) Tommy Löfstrand. Född 1988 och mer spelsugen än någonsin! Efter att sakta men säkert jobbat sig i form i slutet av den förra säsongen har han i år varit en gedigen tredjelänk i formationen med Kaneby och Idewald. Har i år stått för 26 poäng, fördelat på 14 mål och 12 assist. En spelare som Tommy framförallt gillar att lira med är Ogge, då dessa två känner varandra utan och innan sedan deras många år i Bräckans juniorlag. Kan Tommy få en hel försäsong nu för att bygga upp sig än mer så kommer det bli fantastiskt bra under nästa säsong. Detroit är favoritlaget!


#7) Joakim Strand. Född 1999 och plockades, precis som Kaneby, upp i A-laget under hösten/vintern. Ett lysande drag av ledarstaben som redan fått se prov på vad Strand kan göra på en innebandyplan. 16-åringen har gjort det såpass bra att han till och med fick starta matchen mot Warberg på två formationer. Han fick även stort förtroende i den andra kvalmatchen mot Stenungsund, vilket bör ha gett honom ovärderlig erfarenhet att ta med sig till nästa säsong. Har emellanåt bländat oss med sin sköna spelstil, där han oftast bara flyter fram längs sargkanten med bollen klistrad vid bladet. Ännu ett stort framtidshopp för Varla!


#21) Joel Holmström-Torpadie. Född 1990 och en stor ikon för Varla som klubb. Har under de två senaste säsongerna agerat festfixare tillsammans med Ewelind och skött detta exceptionellt bra. Världsklass. Har i år haft en mer tillbakadragen roll i A-laget medans han istället fått ta ett enormt ansvar i vårt kära B-lag, där han mestadels agerat lagkapten. Har, precis som Silberberg, fått spela på de flesta positionerna i år och gjort det med den äran. Skadade knät i slutet av februari och har inte blivit helt återställd sedan dess, men förhoppningarna är stora på att Joel skall återvända helskinnad till nästa säsong. Riktigt go gubbe!  


#35) Fredrik Johansson. Född 1990. Har, likt många i laget, ett stort Varla-hjärta och 17 säsonger i föreningen skojar man inte bort i första hand. Har alltid ett grovt skämt på lager och höjer alltid stämningen nere i Lindälvshallen. Gillar att hugga på "Linkans" kommentarer. Har i år fått en stor roll i B-laget, där han varit som en "pappa" till alla juniorer som varit uppe och fått känna på det. Likt Bystedt är han även ruskigt vass på den ädlaste av alla sporter, Beerpong!


#63) Anton Winnansson. Född 1998 och den enda junioren som varit med ända sedan säsongsstarten. Ytterst träningsflitig kille som alltid har en bra inställning till sin träning. Grundpositionen är forward men han har även testat på att spela back under året i Division 3-laget, något som han utfört med bravur. Han har i år även kombinerat spel i herrlaget med att vara en nyckelspelare för juniorlaget. Ge Anton en full försäsong så kommer den fina utvecklingskurvan att peka uppåt även nästa säsong!


#17) Patrik Svensson. Född 1988 och lagets zorrokung. När Svensson får bollen runt motståndarkassen så åker bollen in i den skålade hooken och någon sekund senare brukar bollen allt som oftast ligga i nätmaskorna. Har inte kunnat träna så mycket som han hade velat i år med tanke på sitt jobb som resande säljare, men rykten säger att vår gode Svensson skall stadga sig i Kungsbacka, vilket betyder att motståndarna förmodligen kommer få se betydligt mer av zorrokungen nästa säsong. 20 poäng på 12 B-lagsmatcher i år!


#71) Linus Johansson. Född 1988 och lagets andra spelare med en bakgrund inom militären. Har emellanåt hjälpt till här på hemsidan och det har varit oförglömliga referat som genast gör att tankarna flyger iväg till Simon Bank. På planen har Linus återigen producerat sina sedvanliga poäng och i år blev det 23 starka pinnar, vilket medförde att 28-åringen kom delad tvåa i Division 3-lagets interna poängliga. Gillar när det blir tuffa tag!


Mikael Lindgren. Avslutade nyligen sin fjärde säsong i klubben och för varje år som gått desto längre har "Linkan" kommit med lagbygget. Har i år, till skillnad mot tidigare säsonger, fått en hjälpande hand i Christoffer Lindroos, som anslöt inför den här säsongen som assisterande tränare. Tillsammans kompletterar man varandra på ett utmärkt sätt men där "Linkan" i slutändan har huvudansvaret för laget. "Linkan" har även implementerat ett nytt spelsystem i laget där framförallt försvarsspelet blivit annorlunda, något som vi har kommit långt med, men inte riktigt ända fram. Det är också beundransvärt hur mycket tid "Linkan" orkar lägga ner på innebandyn med tanke på två små barn hemma i Varberg. Har utlovat en segerfest när vi väl tar oss upp i Division 1. Eldsjäl!


Christoffer Lindroos. Anslöt alltså till laget inför den här säsongen och inger stor respekt bland gubbarna. Inte bara för att han är skicklig rent taktiskt, utan för att han också sitter inne på en utav sportens allra ädlaste medaljer, nämligen ett SM-guld som bärgades med Warberg IC 2005. Detta styrker ju det faktum att Lindroos vet vad som krävs för att lyckas. Har kommit in i laget på ett riktigt bra sätt. Är även den som håller i fysträningen under inomhussäsongen, vilket inkluderar ett antal gliringar från bland andra Johan och Ewelind. En tränare med fötterna på jorden!


Joakim Westerberg. Lagets alldeles egna allt-i-allo! Joakim är den viktiga länken mellan spelarna och den övriga ledarstaben. Väldigt skicklig på att få spelarna i rätt sinnesstämning inför träning och match. Lägg då till att han även tejpar fötter (eller vad det nu må vara), masserar de som behöver masseras (frågan är om inte William fejkat sin ryggskada för att få känna på Jockes handfasta grepp) och dessutom brukar han även förse oss med all den sortens energi som vi behöver i form av energidryck, kexchoklad, frukt och annat gott. Alla behöver en Jocke i laget!


Spelare som tillhört årets trupp men som antingen lagt av eller varit med för kort tid är:


Albin Vogel (tränat sporadiskt)

Max Börjesson (slutat)

Ludvig Frivold-Hedenberg (slutat)

Daniel Thollén (var med under den sista månaden)

Marcus Bergén (blivit pappa)

Oliver Nilsson (tränat sporadiskt)


#ForzaVarla


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook