SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

MÅLREKORD OCH STORSEGER MOT VEDDIGE!
2016-02-25 20:00
25-5 mot Veddige. Det låter mer som handbollssiffror än ett resultat i innebandy. Men faktum är att vi faktiskt gjorde sanslösa 25 mål framåt under gårdagens kvällsmatch mot Veddige IBK. Då skall man ändå nämna i en bisats att vi kunde ha gjort ytterligare 10 baljor till med en normal utdelning.  Detta resultat bidrar även till att Veddige, med all förmodan, flyttas ner till Division 3 nästa säsong. Klicka på länken för att läsa matchreferatet från krossen i Vidhögehallen!

Med tre matcher kvar och cirka två veckor kvar att spela av säsongen blir matcherna mer och mer betydelsefulla för varje vecka som går. Inte enbart för resultaten, utan även för lagets utveckling. För varje match som går så skall vi i grund och botten bli bättre i alla aspekter, och hela laget håller nog med om att vi sakta men säkert har varvat upp lagom till säsongsavslutningen. En stabil "NHL-vecka" följdes upp med en grym insats på bortaplan i lördags mot ett lurigt och välspelande Vinberg. Och nu väntade alltså ett poängtörstande Veddige i tuffa Vidhögehallen.


Samlingstiden var satt till 18:10 denna onsdagskväll och Sibylla var återigen epicentrum. Precis som sig bör så passade Blomman på att uppleva snabbmatkedjans spektakulära "French hotdog" och det skulle senare visa sig vara ett lyckat drag, men mer om detta om en stund. Väl nere i Vidhögehallen tog vi tillfället i akt att spana in motståndarnas yngre förmågor, som hade träning innan vår match. Det började pratades gamla minnen från förr i tiden då vi själva var i junioråldern och briljerade. Oj oj oj!


Hursomhelst, en av de största höjdpunkterna under en matchdag är ju helt klart vårt fotbollslir timmen innan matchstart. Gårdagen bjöd på flera dråpliga situationer där Idewalds klockrena knock av Johan lägger sig främst på näthinnan. Lägg därtill att vi hade publik i form av två kortärmade ungdomar, det kräver sin man att gå omkring i t-shirt i dessa väderförhållanden! Allt detta tillsammans gjorde att vi kom in till spel avslappnade och med ett gott humör!


Varla ställde upp med följande laguppställning:


Johan (Simon)


Pimpan - Blomman - Ewelind - Adam - Vildin


Larsen - Ogge - Bystedt - Strand - Peddan


Kaneby - Tommy - Idewald


Period 1

Efter en uppvärmning som inte var helt pjåkig hade uret blivit 20.00 och det var dags för nedsläpp i Vidhögehallen. Laget kändes väldigt målmedvetet den här kvällen och vi bestämde oss från start att vi ville stänga den här matchen tidigt. Det dröjer dock ett tag innan första målet trillar in bakom Martin Andersson i Veddigekassen. Under de första fem minuterna är det ett böljande spel som kan liknas vid en handbollsmatch. Fram och tillbaka mest hela tiden, dock utan några riktigt klara målchanser. Men när vi väl får vårt första skott på mål så smäller det. Det är föga överraskanade att det är firma Ewelind/Adam som snickrar ihop vårt första mål för kvällen när vår kapten hittar in med en smörpass till Ewelind i slottet som inte gör något misstag. Därefter rullar det på i en ganska så bra takt. Joakim Strand, Adam och Blomman följer upp vårt inledningsmål med varsin kasse och på lite drygt tre minuter har vi förvandlat en uddamålsledning till 0-4. Läget för hemmalaget blir inte direkt mer gynnsamt när deras lagkapten gör en brutal obstruktion på vindsnabbe Peddan och därmed var det dags för kvällens första powerplay. Efter ett konstant tryck mot Veddiges kasse får slutligen Blomman, från högerkanten, en öppning och dunkar in 0-5 lågt vid den främre stolpen på pass av Adam. Vi får kort därefter ett nytt PP och att vi inte gör 0-6 i samband med alla chanserna vi skapar är helt otroligt. Istället sker något väldigt sällsynt. Vi släpper in två mål i vårt egna powerplay. Vi behöver nog inte dra någon större slutsats än det givetvis inte är okej. Det får inte hända. Men nu hände det och det var nog precis vad vi behövde ändå för att öka tempot ännu en nivå. För under slutminuten lyckas vi trycka dit både 2-6 och 2-7 genom Idewald samt Kaneby och befäster därmed vår redan starka ledning in i den första periodpausen.


Period 2

Linkan trycker mycket på ordet "ansvar" i pausvilan. Ansvar i det defensiva arbetet och ansvar i att inte tappa bollen på mittplan, bland annat. Detta omvandlar vi sedan i praktiken när vi gör en fantastisk period som vi vinner med overkliga 2-10. Men vi tar det från början. Bystedt gör vårt åttonde mål i matchen när han på ett elegant sätt forcerar fram på mittplan, han drar sedan sin gubbe och lägger därefter in bollen iskallt via stolpen. Bra start. Adam hinner sedan med att göra 2-9 i powerplay innan Veddige, något turligt, kan reducera via ett dragskott från vår högerkant som touchar Johans hand och upp i nättaket. Ewelind replikerar dock omgående och trycker dit 3-10 bakom en chanslös hemmakeeper, framspelad av Bystedt. Det som sedan händer här näst är ju en ytterst dråpligt situation, signerat Joel Svensson i Veddige. Han driver upp bollen framför Veddiges mål och ut mot högerkanten, och i samma veva har han en febrilt jagande Peddan efter sig. Svensson tror sig då kunna valla bollen bakom målet till sin backkollega på andra sidan för att skaka av sig sin bevakare, men istället gör han säsongens härligaste självmål när han helt enkelt lägger in den i egen kasse. Bägge bänkarna samt läktaren bröt ut i skratt, samtidigt som man undrade vad som egentligen hade hänt. Klockan stod då på 10:41. Målet betydde hursomhelst 3-11 på tavlan, men ännu en hemmareducering skulle komma två minuter senare när Simon Krantz tar vara på ett straffslag, sedan dess att Blomman stoppat Veddiges tidigare friläge med ett felaktigt slag. 4-11 skulle bli hela 4-17 innan perioden var slut och mest minnesvärt av dessa sex målen får väl anses vara Peddans mål (4-12), då hela laget är inblandat i ett finfint rull på offensiv planhalva innan Peddan distinkt trycker dit bollen på ett direktskott från högerkanten som var helt otagbart för målvakten. Vildin bidrar med två av dessa målen och prestationerna är snarlika då han får bollen någon meter till höger sett ur Veddige-målvaktens perspektiv för att därefter trampa in och lägga in bollen i öppen kasse bägge gångerna. En stor ledning efter period nummer ett hade nu blivit väldigt mycket större när vi nu gick in i den sista pausvilan.


Period 3

Jaha, 13 måls differens inför den sista akten. Matchen var givetvis redan avgjord, men vi ville ha mer. Vi bestämde oss för att försöka nå ett präktigt säsongsrekord i antal gjorda mål. Vi valde att lägga ribban på 25 mål för att hålla motivationen uppe. Man kan ju onekligen skriva under på att vi får en fin start i avslutningsperioden. När klockan står på 02:47 har vi gjort ytterligare tre mål att addera på våran tidigare ledning. Alltså, 4-20 på tavlan efter mål Bystedt, Idewald och Vildin. I efterföljande skede får Veddige sin fjärde utvisning för kvällen, men på något lyckas vi inte konvertera vårt numerära övertag i mål den här gången. Istället dröjer det till 08:15, innan kvällens viktigaste mål faller. Anton Larsen får, efter otaliga försök, äntligen se bollen dimpa ner i motståndarkassen via ribban. Larsen har troligtvis lagets bästa och hårdaste skott när han väl får träff och efter flera matcher utan mål var det nu viktigt för vår spelskicklige back att få måla igen, framförallt för hans självförtroende. Vi lyckas även göra 4-22 och 4-23 innan Veddige gör sitt sista mål i den här matchen efter 15:03, detta efter ett något passivt försvarsspel av oss. Klockan tickade på oroväckande fort med tanke på vårt högt uppsatta mål och frågan var ifall vi verkligen skulle nå hela vägen fram. Vildin och Ogge tog då saken i egna händer med minuten kvar och levererade offensivt genom varsitt mål och vår match i matchen var vunnen. Inget mer av vikt skedde under resterande sekunder och vi kunde till slut räkna hem en historisk seger!


Sammanfattning

Vad undertecknad vet (rätta mig gärna) har Varlas A-lag aldrig vunnit med liknande siffror i A-lagssammanhang, vilket gör gårdagens seger historisk. Hela laget gör en väldigt bra match och att vi gör 25 mål talar ju sitt tydliga språk, men som tidigare nämnts så kunde vi faktiskt gjort 5-10 till. Vi får vara mer än nöjda med resultatet. En publik på cirka 50 personer fick bevittna kvällen då Veddiges seniorer med all sannolikhet blev klara för spel i Division 3 nästa säsong. Utfallet beror lite på vilka lag som går upp till ettan samt åker ner från densamma. Men sammanfattningsvis kan man bara konstatera att vi nu har varvat upp ordentligt inför slutspurten!


Poängkollen

Vildin 5+2, Adam 3+4, Idewald 4+1, Bystedt 3+2, Ewelind 2+3, Ogge 1+3, Strand 1+3, Blomman 2+0, Kaneby 1+1, Tommy 0+2, Peddan 1+0, Larsen 1+0 och Pimpan 0+1


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Nu väntar en spelledig helg för A-laget, medans B-laget beger sig ner till Halmstad för att möta Kusten under söndagen. Vinst där och det ser onekligen ljust ut för B-laget inför de sista matcherna. Nästa torsdag spelar A-laget mot Floda IBK, det är ännu inte bestämt huruvida matchen kommer spelas i Lindälvshallen eller på bortaplan. Håll utkik!

Vi jobbar vidare!

#ForzaVarla


Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook