SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

GALEN MITTENROND AVGJORDE MOT TVÅÅKER!
2016-01-29 13:58
Adam (#12) och Ewelind (#33) hade lekstuga i gårdagens vinst mot Tvååker!
Igår väntade en på förhand mycket tuff och svår bortadrabbning mot Tvååker i deras egna hemmaborg. När slutsignalen ljöd så visade resultattavlan 5-14 (3-3, 1-8, 1-3) i vår egen favör efter en alldeles formidabel mittenperiod som lade grunden till en förkrossande seger mot ett poängtörstande Tvååkers IBK. Vi fick ner "hypade" Tvååker på jorden och vann välförtjänt i en drabbning där siffrorna faktiskt speglar händelserna ute på planen. Vinsten gör att vi har fortsatt häng på Warberg IBF i toppen!

Vårt fokus mot Tvååkers-matchen började redan i lördags, direkt efter slutsignalen mot Sandö IBK. Vi visste på förhand om att detta skulle bli en av de absoluta nyckelmatcherna i vår febrila jakt på Warberg IBF. Detta Warberg lyckades under onsdagskvällen resa hem med tre tunga poäng från de södra delarna av Halland, närmare bestämt Halmstad, vilket helt enkelt gjorde oss "tvingade" till att vinna matchen i Tvååkers Idrottshall.


Med tanke på alla nyförvärv som Tvååker hämtat in på sistone så kunde vi inför matchen konstatera att det förmodligen skulle bli en helt annan matchbild än senast hemma i Lindälvshallen. Då kom Varbergslaget till spel med en tunn trupp på cirka 10 juniorer och vi hade då absolut inga problem att avfärda detta unga Tvååker. Men för ett par veckor sedan valde SSL-meriterade Joakim Friberg och Oscar Lindengren (Warberg IC), samt rutinerade Daniel Hinks (Division 1/Allsvenskan med Älvsjö AIK), Jimmy Thorén (F.D Bräckan) och Jonny Ljungborg (Även känd som jultomte i Varbergstrakten) att skriva på för Tvååker med förhoppningen om att kunna rädda kvar klubben i Division 2 Halland. Det var därmed upplagt för en rafflande fight, där vi dock var knappa favoriter.


Med Varlaparkeringen under full renovering så fick vi samlas vid anrika Sibylla på Tingberget istället. Väldigt passande då flera gubbar i laget kände att matförrådet behövde fyllas på med hamburgare, korv och annat gott! Efter en lång väntan på vår egen William Edvardsson (Böter?) så kunde vi slutligen sätta oss i bilarna och bege oss ner mot Tvååker. Vi anlände till hallen lite innan 19-snåret och vid det tillfället var det fullt upp med yoga för ortens invånare. Man såg direkt att coach Lindroos var sugen på att ansluta till passet, men han fick helt enkelt hållas!


Efter en lång men något avslagen uppvärmning var det då dags att äntra planen för att göra det vi är bäst på, nämligen att spela innebandy!


Varla ställde upp med följande uppställning!


Simon (Coffe)


William - Blomman - Ewelind - Adam - Vildin


Larsen - Pimpan - Bystedt - Strand - Peddan


Ogge - Tommy - Idewald


Avb: Joel och Ludde


Period 1

Med en plan som saknade två meter både på längden och bredden så blev direktiven från Linkan något annorlunda än tidigare. Visst, han påpekar ofta att vi ska täcka skott och så vidare, men i en sådan här liten hall är det extra viktigt att ligga tätt på sin motståndare då det ofta vankas målchans så fort man kommer över halva planen. Hursomhelst, matchen börjar i ett rasande tempo från hemmalaget, som verkligen ser sin chans till tre poäng i att gå ut hårt och försöka roffa åt sig en ledning direkt. Efter flera heta målchanser för Tvååker så lyckas man slutligen få in den där viktiga ledningsbollen. Joakim Friberg får fram bollen till en sopren Jesper Smidje i slottet som inte gör något misstag efter 04:32. Inte riktigt den starten vi ville ha. Bättre blir det inte heller när Bystedt, något diskutabelt, drar på sig en utvisning minuten senare. Tvååker skickar in en väldigt vass powerplayuppställning som får utdelning i form av Daniel Hinks välplacerade skott fram till 2-0 för det rödklädda hemmalaget. Ogge stoppar därefter blödningen något när han, på en helt briljant framspelning av Tommy, lägger in bollen i öppen kasse. Viktigt! Men Tvååker fortsätter sitt tryck framåt, anförda av sin energiska förstakedja, och jobbar till sig ännu en utvisning efter drygt halva perioden när Larsen regelvidrigt fäller Friberg bakom vårt mål. Vi hade inför matchen pratat väldigt mycket om att stoppa just Friberg när det vankas boxplay, men vi pratade desto mindre om Daniel Hinks. Det är just Hinks som även den här gången nätar efter en projektil från hans point-position. 3-1 i baken och ett allmänt stressigt spel från vår sida bådade inte speciellt gott inför fortsättningen, om man skall vara ärlig. Men med tanke på att vi låg under näst senast även mot Falkenberg, då 0-3, så visste vi om att om vi bara jobbade på så skulle det lossna. Nästa mål i matchen är av det dråpligare slaget. Tvååker skall efter cirka 13 minuters spel förbereda ett byte med eget bollinnehav. Då väljer backen att lämna bollen framför egen målvakt för att springa och byta, vad han då inte vet är att hans backkollega även han är borta vid båset och det ger Peddan ett gratisläge som han trycker dit oerhört distinkt. Skönt för Peddan att äntligen få måla igen! 3-3 skall även falla under den 14:e spelminuten och det är Ewelind som i en trång yta i slottet drar till direkt, utan chans för hemmakeepern. 13:37 var tiden för målet och vår generation vet ju om att just det klockslaget är unikt. Ewelind, du är helt enkelt elit! Vi tar sakta men säkert över tillställningen under resterande delen av den första perioden, men 3-3 står sig efter att Friberg dock fått en fin chans i slutet som vi lyckades avvärja. Vår insats i period ett är godkänd, men absolut inte mer.


Period 2

Vi fick en liten avhyvling av Linkan i periodpausen, med all rätt. Vi sa till varandra att vi verkligen var tvungna att höja tempot i matchen, för som det var i den första perioden så kändes Tvååker hetare än oss över i stort sett hela banan. Första delen av den här mittenronden visste vi skulle bli otroligt viktig. Skulle Tvååker fortsatt få vara med och leka eller skulle vi spela ut vårt register och rycka ifrån målmässigt?


Inledningen är ganska tillknäppt från bägge sidor. Det märks att både vi och Tvååker har respekt för varandra och noggranheten i försvarsspelet är nu uppe på tapeten. Det är ändå vi som besitter det största bollinnehavet och initivatitet över matchen och 3-4 sitter, helt rättvist, när Adam rakar in bollen i öppen kasse på pass av den briljante Oscar Thormählen. Skön känsla att ha ledningen för första gången i matchen och nu skulle vi inte släppa den ifrån oss. Den nyss nämnde Ogge står sedan för matchens i särklass vackraste prestation. För att förklara det kortfattat så trollar han bort två motståndare bakom vårt mål till att börja med. Han driver sedan upp och tar sig förbi ytterligare en rödklädd innan han driver in snett i slottet med bollen på backhandsidan. Helt oväntat (inte för oss dock, för vi vet att han är kapabel till sådana prestationer) så klipper han till med backhand, rätt upp i taket bakom Tvååkers Hampus Handin. En het kandidat till årets Varla-mål när vi om några månader summerar säsongen. Målet tar luften ur Tvååker som omedelbart tappar konceptet i försvarsspelet. Mellan 09:35 och 18:52 så lyckas vi göra hela sex (!) mål och går fram till 3-11. Man kan sammanfatta det som att vi i princip gör mål på allt vi tar oss för under dessa minuterna. Målen är väl inte riktigt snarlika, men en röd tråd är att vi lyckas spela oss till fina lägen i slottet samt öppna mål, där vi verkligen visar prov på dödlig effektivitet. Noterbart är att undertecknad gör sin första assist för säsongen fram till Vildin (3-9) och att Bystedt på ett fruktansvärt snyggt sätt tar in bollen i hooken bakom Tvååkerskassen och i luften så drar han in bollen med en "zorro"-liknande rörelse (3-10). Mycket elegant. Det haglade om individuella prestationer i den andra perioden generellt sett och man kan lugnt säga att dessa 20 minuterna var några av de bästa som vi mäktat med i år. Tvååker skall dock få till en sen reducering genom Jesper Smidje. Upprinnelsen till målet kan man dock diskutera eftersom Ogge har två motståndare hack i häl som drar och sliter till sig bollen, men utan åtgärd från domaren. Alltså, perioden slutar 4-11 och vi skall vara väldigt stolta över just den här perioden. Grymt jobbat gubbar!


Period 3

Paussnacket inför avslutningsperioden handlade mycket om att inte slappna av och bjuda in Tvååker igen. Allt kan hända i innebandy, så det gällde verkligen att vara på tårna och få en bra start. Innan vi tekade igång perioden så kom vi i samlingen kring målet fram till att vi skulle slita för att hålla nollan samt att nå den högst rimliga siffran 15 i vår målproduktion.


Liksom den andra perioden så inleder både vi och Tvååker något passivt. Visst, deras förstafemma försöker sätta tryck på våra backar, men orken har trytit för längesen hos hemmalaget, vilket gör det relativt enkelt för våra spelskickliga försvarare att ta sig förbi förstapressen. Vi skapar ett par halvchanser innan Tvååker faktiskt får till ett riktigt vasst byte. Det är den beryktade förstaformationen med Friberg - Hinks - Smidje som snurrar i anfallszonen. En liten lucka uppenbarar sig i vårt slott och Friberg är inte sen med att hitta in med bollen till Hinks som lättar upp den i nättaket bakom undertecknad. Energin som tillkommer i samband med målet är påtaglig för hemmalaget. Men tätt därefter drar Smidje på sig en onödig utvisning och ett mindre munhugg börjar mellan Larsen och Friberg. En verbal fight som Larsen vinner med lätthet. Vårt powerplay är fortsatt sylvasst, precis som det varit under hela säsongen, och det tar bara drygt 30 sekunder innan bollen ligger i nätmaskorna sedan dess att Ewelind krutat dit sitt fjärde mål för kvällen, givetvis från sin patenterade position mitt i slottet. Därefter sker ett historiskt ögonblick. Joakim Strand, enbart 16 år fyllda, gör sitt första A-lagsmål i tävlingssammanhang när han trycker in en retur framför mål. Joakim, som imponerade matchen igenom, har tränat med oss sedan hans genombrott i SDF-SM för några veckor sedan och man kan redan nu se att killen besitter fantastiska egenskaper som kan räcka långt i hans innebandykarriär. Kul för Strand att näta! Han fick även med sig bollen som ett minne. 45 sekunder senare ringer det ännu en gång i Tvååkers-kassen och det är Adam som förvaltar ett friläge på bästa sätt. Nu kan man verkligen ta på ångesten bland hemmasupportrarna. Vissa lämnar även hallen. 5-14 på tavlan, skulle vi mot all förmodan nå det magiska 20-strecket? Nja, det var lite för mycket begärt kanske. Adams mål blir matchens sista, men det saknas dock inte målchanser till mer strutat, varken för oss eller Tvååker. Vi revanscherar oss även i slutet då vi lyckas reda ut ett boxplay, skönt för vårt defensiva självförtroende att lyckas hålla stången mot ett såpass välkomponerat powerplay.


Sammanfattning

När slutsignalen går i Tvååkers Idrottshall vid 22-snåret så kan vi inte annat än att vara fantastiskt nöjda med vår match. 14 mål framåt visar bara att vi jobbar på helt rätt sätt gällande det offensiva. Rent defensivt så gör vi återigen en rätt slätstruken insats i den första perioden, för att sedan höja oss väsentligt. Det är tredje matchen i rad som vi står på hälarna när matchen börjar, där har vi verkligen något att gnugga på. Men som sagt, när vi höjer tempot är det inte många lag som hänger med oss i svängarna. Det gäller bara att försöka utöka antalet kvalitativa minuter per match så blir vi oerhört svårslagna även i fortsättningen. Kul även att vi kunde lufta hela truppen och alla tog verkligen vara på speltiden.


Poängkollen

Ewelind 4+0, Adam 2+2, Peddan 2+1, Ogge 2+1, Vildin 1+2, Bystedt 1+1,  Idewald 1+0, Strand 1+0, Tommy 0+1, William 0+1, Pimpan 0+1, Simon 0+1


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Nu har vi spelledigt i helgen för att sedan ladda om inför Bua IF på hemmaplan den 6/2. Ännu en viktig match i en säsong som börjar så sakteliga lida mot sitt slut.


Vi jobbar vidare!

#ForzaVarla


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook