SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

SEGER FÖR B-LAGET TROTS CHOCKSTART!
2015-11-06 16:40

Varla B tog till kvällen emot Halmstad IBK 3, placerade på åttonde plats med 1 seger och 2 förluster innan stundande drabbning i Lindälvshallen. Hemmalaget tillfälligt nedflyttade till andraplats med en match mindre spelad. Moståndarkollen inför matchen var relativt svag, nästintill obefintlig måste erkännas, men ryktesvägen gick att de stod utanför Lindälv och lirade lite fotboll, vilket tyder på att de måste vara bra. Hemmalaget var på jakt efter sin fjärde raka seger efter en lysande inledning i serien. Tidigare under dagen hade en av favoriterna till seriesegern, nämligen Onsala, kört över Frillesås/Åsa på bortaplan med 18-4 och därmed krävdes vinst idag för att återta den åtråvärda översta pallplaceringen.

Då A-laget hade match samtidigt nere i Horred så hade Linkan/Lindroos fått vända på en och annan femöring för att få ihop två lag, men inga problemlösningar är för svåra för denna duo. Tre hela femmor stod på pappret för Varla B idag och även en reservspelare, möjlig taktik från Linkan då han möjligtvis förutspådde lungkollaps hos en av forwardsen i tredjefemman sett till hur den var uppbyggd med jag själv, Svensson och Albin. De två förstnämnda nästintill lika orörliga som Poseiden ståtligt placerad vid Avenyn.

 

Samlingen kunde knappast startat sämre då det inte fanns något kaffe att tillgå och utanför kafferummet stod otåliga kaffesugna spelare och väntade tills Ronnie kom med den förgyllda nyckeln in till godsakerna. Tyvärr valde Joel och jag själv att vi skulle stå för kaffekokandet idag och det resulterade i det mest fruktansvärda kaffe någonsin skådat i Lindälvshallen. Möjligtvis att detta var anledningen till den chockstart vi upplevde de inledande minuterna i matchen, möjligtvis även skräcken av att Gudrun Schyman får våra skattepengar och att dvärgar inte alls förvandlas till enhörningar om man kastar grus på dom.


Dagens uppställning var följande:

 

                            Christoffer J (m)

 

William-Joel           Freddan – Bergén – Kaneby

 

Krall/Felix-Jimmie Silberberg – Strand – Anton

 

                                Linus – Albin – Svensson

 

Reserv: Christoffer K                                                     Coach: Ronnie

                         

 Period 1:

Den beryktade chockstarten som drabbade hemmalaget kom redan 10 sekunder efter kvällens första tekning. Halmstads kapten, tillika nummer 21, fick bollen direkt efter tekning, stegade in i vårt slott och gav debutanten Christoffer i målet en mardrömsstart. Oerhört tafatt agerande i försvarsspelet och inte skulle det bli bättre. I vårt tredje byte kom 0-2 som ett brev på posten, från nästintill samma position som det första, lika tafatt var försvarsspelet denna gång och klockan stod bara på 01:31. Där stod vi, chockade, förstummade och förbannade. Vi var helt under isen och hade knappt fått en passning över halva plan och detta såg ut att bli en tråkigare kväll än gårdagen då IFK Norrköping fick lyfta Lennart Johanssons pokal i skyn. Men som det gamla ärovörda ordspråket säger, ”efter regn kommer solsken”, och som det kom därefter.

 

Efter 0-2 målet klev förstafemman in och någonstans mentalt hade hela laget startat om matchen och klivit in på banan som om det vore en särdeles ny dag. Vi tog över allt. Plötsligt gick varje passning rätt, Halmstad stod som parkerade i försvarszon och kom varken åt boll eller spelare och 1-2 reduceringen från Kaneby var inte mer än rättvis. Kvitteringen höll sig borta fram tills 11:02 då Jimmie från backplats smackade in en ”kryddkvarn” från backplats, assisterad av William som idag visade att han är en spelare för A-laget utan tvekan. Dessvärre lyckades Halmstad återta ledningen efter en blixtsnabb spelvändning, en taktik de förlitade sig på under matchen. Detta var sista struten Halmstad fick med sig denna helg, för efter detta valde 15-åriga (!) Christoffer i hemmamålet att spika igen kassen totalt. Perioden slutade till slut 3-3 efter att William snyggt framspelad av Freddan skickat in bollen i öppen kassen. 20 minuter avklarade där de tre inledande minuterna var katastrofala och resterande 17 var överlägsna från hemmalagets sida.

 

 Period 2:

Kort sammanfattning av vad som hänt i första perioden av Ronnie innan vi plockade fram att vi trots allt dominerat större delen av perioden. Halmstads taktik var nu sönderläst, en köttmur framför mål och direkt blixtsnabba omställningar vid bollvinst i försvarszon. Detta föll ganska snabbt då våra backar var förberedda redan från start vid denna taktik och stoppade i stort sett varje omställning från bortalaget i andra akten. Spelet låg helt i hemmalagets händer och pressen mot Halmstad bestod. Bortalaget kom knappt till anfall och när de väl hade bollen så kom de aldrig ur hemmalagets försvarsspel och det slogs långbollar från back vareviga gång. 4-3 kom till efter att Varla tilldelats en straff och Svensson klev med frustande steg fram mot mittcirkeln. En evighetslång promenad mot mål senare och ett blixtsnabbt ”zorrande” så var hemmalaget åter i ledning. Ledningen ökades senare på till 5-3 genom Kaneby, till dagen iklädd tofs, assisterad av Joel. Nu började bortalaget tappa humöret och det klagades i stort sett på varje domslut, även de som gick deras väg.

 

6-3 kom efter ett snabbt anfall där Albin gick på avslut och returen gick rakt ut till undertecknad i slottet. En boll som svävade ca 1 decimeter från marken plockades galant ner med foten, förvånansvärt likt en graciös Stefan Schwartz under sin tid, och rakades in i mål Detta var den berömda droppen för bortalaget där både humör och spel flög all världens väg. Minuterna senare utökades ledningen då William makalöst nog lassat iväg ett skott från sin backplats och målvakten var tillsynes chanslös. Halmstad fick ånyo chansen att hämta sig då det var deras tur att få en straff, men den var ingen match för Varlas för kvällens yngling som stoppade straffen! Joel fick pga räddningen avverka 2 minuter i skamvrån och njuta när Freddan bjöd på matchens snyggaste. I boxplay snattar han åt sig bollen efter en misslyckad överlapp från bortalaget, fintar bort den kvarvarande backen i Halmstad med en dragning som lurade upp bortaspelaren till läktaren där han fick åtnjuta en Varla-korv med festis. Ensam stod målvakten öga mot öga med frustande Freddan. Med i dragningen följer målvakten, stänger varenda liten vrå för bollen att passera i en verklighet där inga enhörningar finns, men inte samma verklighet som Freddan lever i. På något makabert sätt skyfflar han upp bollen rakt upp i nättaket och det tårades nästan i ena ögat, så vackert var det.

 

Exakt 40 sekunder senare avslutade målskyttet i perioden genom Silberberg efter en framspelning av Strand och tavlan visade galanta 9-3 till hemmalaget när signalen ljudade att det var dags för paus. En rejäl uppryckning av hemmalaget efter den start vi bjöds på i inledningen av matchen och andra perioden slutade 6-0 till Varla.

 

Period 3:

Inte så mycket att klaga på i paus, vi hade lyckats med det vi bestämt inför andra perioden. Resultatet kunde, möjligtvis borde, varit i större favör till hemmalaget då vi hade enorma mängde med missade lägen. Halmstads köttmur var bestående och vi hade fruktansvärt svårt att få till fullgoda avslut i de två inledande perioderna. Med en betryggande ledning som denna valde Ronnie att köra en klassiker inför tredje och köra en liten rockad i femmorna. De två löpstarkaste i laget, jag och Svensson, delades på och Strand flyttades in i tredje tillsammans med Christoffer K. Tredje perioden startade relativt avslaget, Halmstads energi var relativt slut efter deras försök till omställningar och nästintill konstanta försvarande i andra perioden. Hemmalaget höll boll bra, rullade runt och avvägde sina lägen. 10-3 kom efter en fjärdedel av perioden då Svensson höll sig framme och rakade in sitt andra för kvällen, trots att speakern uppgav att det var hans tredje. Efter detta bjöds det på lite konster av senaste målskytt då han lurade tre bortaspelare med sin signerade ”zorro” stående vid sarg i försvarszon. Detta gav upphov till ett rungande skratt från publiken då de vilt applåderade företeelsen likt pöbeln i Frankrike firade adelns giljotineringar, till skillnad från att det inte var någon huvuden rullandes i Lindälvshallen ikväll. Hemmalaget satte 11-3 genom undertecknad (Linus) framspelad av Christoffer K och målskyttet fick avslutas genom Anton W, som hela matchen stått på rätt ställe, men inte haft turen på sin sida. Detta ledde till att han bestämt sa att han ska stå på fel ställe, vilket gav resultat. Passningen slogs av Bergén, som under ett skede i matchen gav en lektion i hur man trixar med både fötter och klubba i fart. Slutsignalen tjöt och från jumbotronen lyste det 12-3 i resultattablån till Varla.

 

Återtagen serieledning efter fyra spelade omgångar.

Säker seger med 9 måls marginal mot ett inledningsvis vilt kämpande Halmstad är godkänt. Trots skakig inledning för oss så visar vi att det finns en god mental styrka i gruppen. Totalvändning efter varsitt spelat byte och total dominans både defensivt och offensivt vilket talar gott inför kommande batalj mot Onsala IBK, som är en tidig seriefinal. Bortalaget började starkt och bjöd på snabba omställningar, vilket vi senare kunde hantera på ett ypperligt sätt genom stenhårt jobb från backar och center. Christoffer i målet imponerar i sin seniordebut och står för ett par vassa räddningar varav en på straff. Ronnie påtalade i första pausen att det var på tiden att vi fick lite motstånd i denna serien och kanske det var en sån start vi behövde för att verkligen komma igång och sättas på prov.

 

Då detta var en gedigen kollektiv insats så väljer jag att icke plocka ut tre stjärnor, då detta vore orättvist, och återgår istället till att plocka ut dagens glädjande besked, flummigt nog.

 

Dagens glädjande besked:

 

- Löpstyrkan hos Silberberg och framförallt Jimmie i hemjobbet är makalös. Som dom sprang. Jag försökte mig på det i tredje och det resultarade i att fyra killar med panflöjt spelade ur min hals…


- Williams insats idag. Han visade med all tydlighet vilket skicklighet han besitter med ett lugn och en bollskicklighet som gav en trygg känsla bakåt. 2+1 idag dessutom!


- Christoffer i målet, grym insats att stå upp så i sin debut efter den mardrömsstart han fick.


- Vår styrka i år att göra så pass mycket mål i matcherna, trots att spelet inte alltid stämmer.


- Mitt och Joels kaffe…


- Bergéns arbete i det tysta. Sliter och kämpar, är stabil rakt igenom. Varlas egen Tobias Linderoth med en kropp som självaste David Hasselhoff under sina fornstora dagar.


- A-lagets vinst med 17-6 mot Viskadalen.

- Freddans drömmål plus hans skägg.

 

Fjärde raka vinsten och återtagen serieledning med målskillnad som överträffar tvåan. Skön läsning inför kommande matcher, men innan dess är det spelledigt kommande helg, sedan väntar Onsala IBK på bortaplan. Oerhört viktig match där motståndet gått som tåget och verkar bara bli bättre och bättre. Detsamma gäller för oss och vi kommer inte vika oss en tum mot ett ungt och skickligt Onsala. Kommer bli en tight och målrik match, det kan vi nästan garantera.

 

//Linus

Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam