SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

KOMFORTABEL SEGER FÖR B-LAGET!
2015-10-27 16:53
Söndagskvällen skulle bjuda på ett spännande och tajt möte mellan hemmalaget Varla och besökande Vinberg, som för dagen rest upp till Kungsbacka med en stark trupp inför denna batalj. Även Varla hade en riktigt stark uppställning på pappret med t.ex Jimmy ”Pimpan” Lövdahl, för första gången i B-laget i år och som skulle visa sig vara ”the tip of the spear” denna kväll! Pimpan drog till sig rampljuset direkt då flertalet spelare lyckades få tag i hans klubbor i omklädningsrummet och där den stora frågan var om skaftet var böjt på ena klubban och intellektet i laget visade sig för första gången i dagens ljus. Läs referatet här!

Varla kom till spel med två raka segrar i inledningen och därmed obesegrade, samtidigt som Vinberg gjort det totalt motsatta och hade två förluster i ryggsäcken. Dock var snacket inför matchen att direkt fokusera fullt ut på matchen och inte statistik och siffror, det misstaget låter vi vår finansminister fortsätta med istället… Coach för dagen var ingen mindre än Simon Martinsson (!) som visade sådana taktiska finesser att minnena obönhörligen drog sig till förra säsongen då Freddan nere i Veddige styrde oss likt en dirigent på Kungliga Operan, iklädd frack och Svinto-hår på sidorna, till en seger i slutsekunderna. Freddan hade dock varken frack eller tokigt hår, men finess i det taktiskta manövrerandet.

 

Kaptensbindeln sattes på Bystedts vänstra bicep, strax efter att han intagit en shake av någon spännande proteinblandning, möjligtvis för att töja ut kaptensbindeln något då det var en del spelare från damlaget på läktaren. Ett mysterium som enbart kaptenen själv har lösningen på.

Bystedt ackompanjerad av Ewelind tryckte på vikten av att hålla fokus i tre perioder och inte underskatta motståndet inför första tekning. Dessa direktiv sögs in likt Torky-papper av laget, för första gången i B-lagets historia startade vi en match med bra fokus i inledningen. Detta till trots att Johan Carlsson varit ansvarig för musiken i omklädningsrummet där han varvade dåliga 80-talshits med ännu sämre 80-talshits och mina annars så rörliga höfter visade överhuvudtaget inte minsta tillstymmelse till några Club Mingel-moves, snarare ledde detta till ångest och försök till att förstå Johans oerhört komplexa sinne kopplat till hans musiksmak och dialekt…

 

En gedigen uppvärmning senare, ledd av kapten Bystedt, domare i hallen, varmkorven färdigkokad i kiosken, Sallad tillsammans med en god uppslutning på plats uppe på läktaren och det var inte mer än nog för att sätta igång matchen denna makalöst fina höstkväll!

 

Dagens uppställning var följande:

 

                           Johan (m)

 

Pimpan-Felix           Freddan – Ewelind – Joel

 

Krall-Kärrdin      Silberberg – Bystedt (k) – Svensson

 

                                Linus – Oliver – Anton

 Coach: Simon

 

Period 1:

Tidigare uttalat så var fokuset hos hemmalaget på topp redan vid första nedsläpp. Varla tog tag i taktpinnen direkt och redan vid andra bytet rasslade det till i nätmaskorna bakom Vinbergs målvakt. Detta efter att Bystedt hittat fram till Silberberg som skickat in bollen i mål. Precis den start vi behövde då vi haft lite problem i inledningarna av matcherna att komma tillrätta med spelet. Varla fortsatte att styra spelet och kunde relativt ostört påbörja sina uppspel från backarna där det varvades med inspel via mitten och kanterna om vartannat. Fyra minuter efter inledningesmålet var det dags igen. Undertecknad (Linus) tog bollen vid vänstra offensiva hörnet, klev upp i banan och skickade in en passning mot Oliver, placerad framför mål, och på något sätt studsade bollen in i mål. Oliver, för dagen yngst i laget men som visade noll respekt för sina motståndare, blev registrerad för målet.

 

07:25 utökades hemmaledningen genom premiärspelande Patrik Svensson, assisterad av Krall, som blivit placerad bredvid brorsan Jimmie på backplats idag. Detta mål var ett samspel mellan två möjliga vinnare i årets interna poängliga i Varla B. Krall som inlett säsongen oerhört bra samtidigt som Svensson producerade 5 poäng idag! 4-0 kom genom Silberberg innan periodens slutresultat spikades av Bystedt himself, assisterad av Svensson. Detta då 16:27 var spelat av första perioden. 5-0 till hemmalaget stod på jumbotronen när signalen för första pausvilan ljöd i Lindälvshallen och Vinberg hade inte ett enda organiserat anfall i Varlas zon under de första 20 minuterna, vilket är väl godkänt av hemmalaget i inledningsakten.


 Period 2:

Trots den goda inledningen så fanns det som alltid saker att justera. När väl Vinberg kom till anfall så var vårt försvarsspel något oorganiserat och vi missade ofta markering i bortre hörnet, vilket kunde straffat oss rejält ett par gånger, den enda fokusering vi fallerade något i under första perioden. Dags för nedsläpp i mittenakten och det föranledde till Pimpans första strut för kvällen. Vunnen tekning, ett passningsspel som liknades vid ett Barcelona på LSD och kvarg avslutades 43 sekunder in i perioden av att Pimpan skickade in, vad av bänken kallades ett Pimpan-signerat ”höstlöv”, och 6-0 var ett faktum! Spelet liknades vid det vi såg i första perioden där Varla hade mest boll och Vinberg vände snabbt vid hemmalagets misstag. Dock fanns en del tendenser till att vi började känna oss bekväma med resultatet och att backcheckingen inte var 100-procentig från forwards och center. Trots detta kom 7-0 efter att undertecknad och Winnanson kopierat ett samspel från första matchen där jag skickar in en passning mellan egna benen bakom mål fram till Winnansson som med en Annika Sörenstam skyffling lobbar in bollen i mål.

 

07:22 lyckades Vinberg reducera efter ett misstag i försvarszon av hemmalaget och likt Christiano Ronaldo firade målskytten i Vinberg detta lilla spektakel. Nu var det ännu tydligare att vi var bekväma med resultatet och vi var tvungna att finna rätt fokus igen. Spelat böljade något nu, det var riktigt Hawaii-spel fram och tillbaka innan klockan slog 13:19 och Krall, efter briljant framspelning av Ewelind, skickade in en stenhård handledare rätt upp i nättaket från slottet. På bänken diskuterades ivrigt Kralls förmåga att skjuta så fruktansvärt hårt, samtidigt som frågan ställdes om han siktade när han sköt. Svaret på detta blev att lindan var kass på hans klubba, enligt huvudpersonen själv. 8-1 blev till 9-1 genom Johannes och senare 10-1 av Winnansson efter en blixtsnabb kontring där avslutet satt i närmsta krysset. Detta fick avsluta mittenakten och vi gick till sista pausvila med en komfortabel ledning efter ett svajigt och böljande spel under stora delar av perioden.

 

Period 3:

Även i denna paus fanns saker att justera i spelet inför avslutande infernot. Hemjobbet från alla krävde klar förbättring, då det var många alibilöpningar i hemjobbet och trots en ledning med nio bollar så ska det inte spela någon roll, målskillnaden kan bli viktig i slutändan även i denna serien. Vi var alla överens om detta och klev in med en härlig känsla inför tredje. Den hann hålla igång i två minuter innan Vinberg återigen reducerat, 10-2, och bortalaget hade en tvåmålsskytt i laget. 43 sekunder tog det för Pimpan att göra mål efter tekning i andra perioden, lika många sekunder behövde han efter Vinbergs reducering att själv bli tvåmålsskytt. Återigen smackar han iväg ett ”höstlöv” från sin högerbacksposition och det var inte slut för honom där.

 

Nästa målkalas höll sig inom en 6-sekundersram och ett tydligt exempel på Simons fingerspetskänsla för taktiska finurligheter som får det att pirra i Lars Lagerbäcks överläpp. 07:23 stod klockan på när Svensson toksnyggt styrde in 12-2 efter inspel från Kärrdin den äldre (Jimmie) och klassikern ”byte efter mål” var på gång, men stoppades av coach Simon då han hade något på känn. Vilken känsla därefter. 6 sekunder senare, alltså 07:29 på uret för att vara pubertalt noggrann, placerade Bystedt in 13-2 med ett av de snabbaste dragskott (var det ett dragskott eller en utomjordlig metamorfos av drag- handledsskott, sparris och läderhamster?) jag någonsin skådat live. Ett taktiskt mål tillägnat Simon må jag säga.

 

Ledningen för Varla utökades senare till 15-2 genom Joel assisterad av Freddan innan Pimpan avslutade sitt målkalas för kvällen, detta med endast 12 sekunder kvar av matchen och vad vore inte bäst att avsluta med ett ”höstlöv” oerhört snyggt placerat på exakt samma ställe i nätmaskorna som föregående två mål han stått för under kvälen. Simon hade återigen något på känn och skickade in tredjefemman inför tekningen med en klocka placerad på 19:48. Tekningen vanns, spelades bak till Jimmie på backen som blixtsnabbt hittade till Oliver vid sarg på mittlinjen och lika snabbt skickade han in en pass till undertecknad i mitten. Efter en veckas arbete på Visby med mat som skulle skrämma vilket blodkärl och Viktväktare som helst och en kondition lika frånvarande som känslouttryck hos Anna Kinberg-Batra så agerade min kropp som en stelopererad Johannes Paulus II i mottagningen, men fick till slut iväg ett skott mot mål som föranledde en retur som Winnansson var på vippen att få in bakom Vinbergs olycklige burväktare. Slutsignalen tjöt och resultatet stannade vid 16-2 i Varlas favör!

 

 Tredje raka segern efter en väl genomförd match.

Underbar seger mot ett på pappret starkt motstånd med ett resultat som visar vår styrka i år och att vår enorma bredd och konkurrens i truppen blivit en kraft i laget och inte en Akilleshäl. Trots att vi match efter match spelar med icke samspelta femmor så producerar vi många mål framåt och släpper få i motsatt riktning. Kul att se juniorernas kliv framåt i år där Winnansson återkommande placerar sig i poängprotokollet, Felix som tar för sig mer och mer på sin backplats och Oliver som sliter som ett djur i varje byte. En god kollektiv insats av laget idag där alla till slut genomför det jobb som krävs, trots en del bekvämligheter i andra, men som rättades till i avslutningsakten. Johan gör många stabila räddningar under matchen efter att allt som oftast stått utan några särskilda hot mot sig. Pimpan och Johannes gör tre mål vardera, Svensson och Joel kammar hem 5 respektive 4 poäng samtidigt som vi enbart släpper in due mål bakåt. En väl genomförd match sett till helheten och vi trummar på mot segern och ett möjligt avancemang!

 

 Matchens tre stjärnor:

 

Oerhört svårt att enbart dela ut tre stjärnor till denna match då det fanns så många individuella kvalitéer samt ett kollektiv som föranledde till detta resultat. Men de som stack ut i mina opartiska ögon:

 

+            Pimpan–Stenhård i försvarsspelet och livsfarlig i det offensiva. Tre mål säger väl allt.

+            Felix – Tog för sig enormt mycket i det defensiva spelet och varvade detta med offensiva passningar som skapade oroligheter i Vinbergs försvar.

+             Svensson – 5 poäng i första tävlingsmatchen i år och få träningar i bagaget är imponerande nog för att förtjäna en stjärna idag.

 

 Återtagen serieledning för Varla och ett spel som blir mer och mer lovande för varje match som går. Nästa match är på söndag den 1/11 och då besöker Halmstad Lindälvshallen med matchstart 17:30! Ännu en spännande kamp att vänta och ännu ett hinder på vägen mot seriesegern som skall bekämpas, så välkomna till Lindälvshallen nu på söndag och heja fram vårt älskade B-lag från läktaren!

 

//Linus


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam