SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

STORSEGER I PREMIÄREN FÖR B-LAGET!
2015-10-12 17:24
Det blev förkrossande 11-2 mot Frillesås/Åsa!
Då var det äntligen dags för Varlas B-lag att kliva in i seriespelet och som vi har väntat! Denna säsong är det i Halländska division 3 som laget kommer att hålla till efter avancemang i seriesystemet från föregående säsong. Den slutade med serieseger, 14 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust med en målskillnad på 152-78! Bästa poänggörare i Varla blev undertecknad, Linus Johansson, tätt följd Patrik Svensson, två namn som i år ingår i B-lagets stomme.

 

Förväntningarna och målet för i år är självklart att bli ett topplag, men med ödmjukheten att vi är medvetna att motståndet kommer hålla betydligt högre klass än tidigare. Under försäsongen har truppen i Varla förstärkts avsevärt och konkurrensen är skyhög, vilket bäddar för två riktigt vassa lag i både A- och B-laget i år. A-laget har inlett med fyra raka vinster och stämningen i hela truppen är fantastisk. Linkan har i år fått tid att sätta nya spelsystem med hela truppen genom försäsongen och det har gett resultat som siar om en riktigt kul och spännande säsong för hela laget!

 

Dagens motstånd stod Frillesås/Åsa för, även dom nykomlingar i trean denna säsong. Ett lag som blandade och gav förra säsongen, men till slut knep andraplatsen i serien och fick en gratisbiljett upp till trean. Motståndartruppen har till synes förstärkts något sen senast, seger för Varla i båda matcherna förra året, men som kommer att få kämpa för att hålla sig kvar i denna serie. Varla ställde upp med tre hela femmor, en blandning med spelare från A-truppen och ett par juniorer som är redo att slussas in i A-truppen om ett tag.

 

Dagens uppställning var följande:

 

                            Johan (m)

 

Larsen-Felix           Peddan – Bergén – Idewald

 

Krall-Ribbing(!)      Silberberg – Strand – Freddan (k)

 

                                Linus – Fabian – Anton

 Coach: Ronnie

                                   

 Period 1:

Dags för premiär och vad är en premiär utan de sedvanliga nerverna som hör till? Detta syntes allt för tydligt då vi blev klart störda av bortalagets halvpress med en man på våra backar. Det var oerhört trevande och knackigt inledningsvis från vår sida, men detta till trots så förde vi det mesta av spelet. Möjligtvis kan en faktor som spelar in vara att vi ställde upp med tre helt nykomponerade och icke samspelta kedjor på plan. Det var frustrerande och långsamt bollrull från vår sida och vi hade fruktansvärt svårt att komma till några direkta avslut. Ingen fara på taket än så länge, vi höll i spelet, men oroväckande att avsluten var så pass få! Det drog sig ända tills klockan nått 15:37 innan nollan i matchen var spräckt och vem stod för detta om inte Idewald. Förra årets poängkung i Sandö, ny i Varla till i år, satte distinkt 1-0 bakom Frillesås/Åsas målvakt i matchens första powerplay, assisterad av Bergén, även han ny i år, senast i Sandö. Resultatet skulle dock inte stå sig, för 18:08 åker Varla på en totalt oförklarlig utvisning för felaktigt avstånd. Bortalaget tilldömdes frislag snett till vänster sett från Johans mål och innan någon hunnit reagera slår bortaspelaren till bollen, som definitivt inte låg still, rakt på Larsen som inte heller hunnit reagera och helt plötsligt fick han sitta i skamvrån fruktansvärt orättvist behandlad. Bortalaget förvaltade sitt PP på bästa sätt, trots att det inte var något vidare spel från deras sida, men efter en ”isare” från högerbacken lyckades de lirka in returen från Johan. Detta var vår svaghet i matchen, att hålla slottet intakt framför Johan och rensa bort allt därifrån. Första perioden slutade oavgjort 1-1 och nu var premiärperioden avklarad och dags att slänga nerverna åt sidan.

 

 Period 2:

Snacket i paus handlade inte helt oväntat om vår oförmåga att hantera bortalagets ”press” och hantera våra uppspel på bästa sätt. Larsen tog tag i taktpinnen tillsammans med Bergén och pekade tydligt på att vi måste komma upp i mitten och möta backarnas uppspel och därifrån spela ut dem relativt enkelt. Detta gjorde vi också. 59 sekunder han ticka iväg innan Krall, på en underbar diagonalpassning från Freddan i högra hörnet, skickat in en sylvass handledare i öppet mål. Krall som för övrigt gjorde en grym insats i dag fick visa upp sig än mer senare i matchen. 04:42 var det återigen dags för vår BP kedja att värja vår box då Strand fick sätta sig 2 minuter för hands. 2-2 var ett faktum då vi hållt boll för länge i eget hörn och tappat markeringen framför Johan, återigen. Då var det dags för oss att lägga i sista växeln och det gjrode vi med besked. 3-2 07:04 av Silberberg (ny från Sandö) assisterad av Freddan, sedan var det dags för Krall igen. 10:35 stod uret på när han snappade upp bollen, efter att undertecknad petat fram den efter en kamp i offensivt hörne, och trots flertalet slag så lyckas Krall skicka in sitta andra mål för dagen. Som en ångvält utan rädsla drog han igenom två försvarare som frenetiskt slog på allt som gick att slå på. 17:47 var det återigen PP för hemmalaget och nu fick Krall agera framspelare då han fick assisten för Larsens 5-2 mål, riktigt snyggt spel från hela femma som ledde fram till målet. Byta roller verkade vara ett framgångsrecept då nästa mål föranleddes av en passning från senaste målskytten, nämligen Larsen. En långboll i luften som undertecknad, Linus, plockade ner på bladet och vände bort sin back för att sedan placera (det var en placering, ingen fjösare) lågt i bortre delen av målet, med 8 sekunder kvar av perioden och därmed spikade resultatet inför sista akten i denna premiär.

 

 Period 3:

Diskussionen i omklädningsrummet inför sista perioden handlade fortfarande om våra uppspel och att de hade förbättrats, men att det fanns en del att putsa till. Ronnie, som coachar i år igen på ett föredömligt kollektivt sätt, roterade lite i femmorna under paus för att få igång alla spelare i laget. Inledningen på tredje talade mycket för att vi lyckats finputsa vårt spel då bortalaget mestadels fick försvara på egenplanhalva och rensa hela vägen till Johan i målet. 7-2 kom 06:41 in i tredje då Anton skickade in bollen från slottet efter pass från Linus (mellan benen på sig själv) bakom mål. Cirka tre minuter senare fick en annan junior skriva in sig i målprotokollet då 8-2 skickades in av Fabian, assisterad av Idewald som verkligen hade fått fart på fötterna i sista perioden. Peddan blev också han intresserad av att bli uppropad som målskytt inför en relativt stor publik på läktaren i Lindälv, så han gjorde 9-2 på egen hand där han avslutade med en blixtsnabb handledare i krysset. Sedan tog det endast sju sekunder innan Idewald ökade på ledningen till 10-2 efter pass från Larsen, innan vi körde lite rollbyte igen och Idewald fick spela fram till ett mål. Efter att under ett helt byte jagat bortalagets backar bakom mål, själv bör tilläggas av Idewald, snodde han åt sig bollen och hittade fram till Fabian som bara behövde stöta in bollen i mål. Jag har aldrig sett på maken till lungkapacitet då min egen håller PRO-klass och det är en egenskap och prov på vilja som kan lyfta ett helt lag från Idewalds sida. 11-2 blev alltså slutresultatet och matchen avslutade med spel 4-mot-4 efter att Freddan blivit illa behandlad av en bortaspelare, men sedan hamnat bredvid honom i utvisningsbåset tydligen pga att han skrattat åt den otympliga behandling han fick utstå.

Dock en stor eloge till den yngre parten av domarparet som var enormt tydlig under spelets gång med sitt agerande vilket föranledde till att allt snack mot och om domaren uteblev.

 

Premiären avklarad och nerverna lagda åt sidan.

Seger med 11-2 trots väldigt trevande inledning från vår sida som ledde till seger i och med taktiska förändringar där de tongivande A-lagsspelarna tog täten och styrde oss i rätt riktning tillsammas med Ronnie i pauserna. En godkänd insats från oss då vi spelade med tre femmor som inte spelat tillsammas tidigare och ett par killar på ovana positioner, t.ex. Ribbing som fick spela på en backplats idag, men skötte detta galant. Detta kan bli ett kul år då det redan i första matchen märktes av en klar skillnad i inställning och vilja från alla spelare i truppen. Nu väntar Trävslövsläge borta nästa söndag, ett lag jag inte riktigt har koll på, men värt att veta att deras A-lag har lyckats väldigt bra i inledningen av division 1 den här säsongen.

 

Matchens tre stjärnor:

 

+             Krall – Kämpade bra från sin backplats och lyckades göra 2 mål och 1 ass.

+             Bergén – Sliter hårt i det tysta och bidrar enormt till laget med sitt arbete.

+             Johan – Gör en gedigen insats i målet och gjorde ett par härliga räddningar trots stor avsaknad av skott mot sig.

 

 Härlig inledning på serien och så skall vi fortsätta. Konkurrensen är som sagt stenhård i år och det gynnar alla i truppen då fokus och vilja ställs helt på sin spets. Detta kan sluta riktigt bra i år!

 

 //Linus


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam