SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

SÄKER SEGER I SMÅFUL MATCH!
2015-09-13 20:40
Skön 9-3 vinst mot Älvstranden!
Under gårdagen tog vi emot Älvstranden hemma i Lindälvshallen framför en bra uppslutning på läktaren. Det är imponerande att folk söker sig ner till hallen redan innan tävlingssäsongen ens har hunnit att börja. Vi är grymt tacksamma för stödet!

Hursomhelst, det här var en viktig match för oss. Inte bara för det faktum att det är en viktig match för våra förberedelser inför serien, det var också en match där vi ville visa att framgången i Björnslaget inte var en tillfällighet. Alla som befann sig i Lindälvshallen klockan 13.45 och två timmar framåt blev med all säkerhet inte besvikna då man fick se ett hemmalag som hade konserverat formen från helgen innan.

Helt enkelt, om man bortser från en period i inledningen och i slutet av matchen så kör vi över Älvstranden. Och det utan att ta ut oss nämnvärt. Gästerna från Hisingen spelade man-man i sitt försvarsspel och när väl orken tröt för bortalaget var det inget snack om vart segern lutade åt.

Vårt försvarsspel ser allt mer stabilt ut. Vårt anfallsspel var stundtals frejdigt med diagonalare som skar genom Älvstranden-försvaret och fina kombinationer i tre kedjor som ser mer och mer sammansvetsade ut. Vi gör även två enkla men vackra frislagsmål och utöver det ser boxplay och powerplay fortsatt mycket bra ut.

Varla ställde upp med följande uppställning!

Johan (Christoffer)

Pimpan - Jimmie - Ewelind - Ogge - Vildin

Larsen - Blomman - Bystedt - Idewald - Peddan

Makki - Joel - Tommy

Avb: Freddan

Period 1
Vi inledde matchen som sig bör med tre kedjor framåt och två backpar. Det har visat sig vara framgångsrikt för oss och man ändrar inte på något som är vinnande. Perioden inleds med stort bollinnehav för hemmalaget utan att det skapas några rejäla målchanser. Älvstranden kommer till spel med en, numera, ovanlig taktik där man i försvarsspelet vill spela ett man-man försvar. Det är till en början en effektiv metod mot oss och vi har stundtals svårt att komma nära inpå bortalagets kasse. Trots att det är vi som har initiativet är det Älvstranden som gör matchens första mål. Ett uppspel hittar upp till de vitkläddas vänsterforward som lägger in en chanspassning mot mål, som sedermera rullar fram till en fristående medspelare vid bortre stolpen som inte gör något misstag. 0-1 på tavlan. Men trots att vi numera är i underläge är det ingen fara på taket i Varla-lägret. Vi spelar lugnt och metodiskt och tröttar sakta men säkert ut Älvstranden. Efter dryga 16 minuter spelade får Bystedt bollen på högerkanten. Stortalangen gör sin gubbe och avlossar sedan ett sylvasst dragskott klockrent i det främre krysset. Ett mycket vackert mål och skönt att ha spräckt Älvstrandens nolla. Assist av Pimpan. Resten av perioden blir relativt händelsefattig och ställningen inför den andra perioden är 1-1.

Period 2
Vi tar direkt tag i taktpinnen i inledningen av den andra perioden och Älvstranden sjunker längre och längre tillbaka i banan. Efter ett etablerat anfall hittar Ogge, från en pointposition, in till Ewelind i slottet som trots ryggen mot mål får till en volley som smiter in vid bortre stolpen. 2-1 och lite andrum hos hemmalaget. 3-1 kommer bara minuter senare, men dessförinnan har Älvstranden flera farliga chanser i ett powerplay som Johan och försvaret avvärjer. Hursomhelst, vi utökar alltså ledningen till 3-1 efter det att en frislagsvariant hittat hem. Det är Pimpan som inte gör något misstag när han får helt öppen kasse att lägga in bollen i. Skönt att allt nötande på träningarna ger resultat. 4-1 är ett resultat av en snabb kontring. Älvstranden för upp bollen längs högerkanten där Jimmie är snabb på att bryta bollen. Den vindsnabbe backen hittar Peddan längre upp i banan med en passning och #72 gör det han är bäst på, nämligen att lossa sitt slagskott. Bollen sitter helt otagbart lågt i bortre och matchen håller nu på att rinna Älvstranden ur händerna. Men nästa mål skulle visa sig bli eftermiddagens vackraste. I hård konkurrens med Bystedts 1-1 mål vinner nog Larsens kasse fram till 5-1. Nyss nämnde Larsen vinner bollen i defensivt sarghörn och hittar Joel vid mittcirkeln. Joel petar bollen vidare till sig själv och ser ut att komma något ur vinkel. Men på något mirakulöst sätt hittar han Larsen, som stormat fram på den andra kanten, med en ytterst fin passning och det är bara för Larsen att raka in bollen i nättaket. Den enda logiska förklaringen till Joels passning är att han måste ha ögon i nacken. Innan perioden är slut hittar vi nätet för sjätte gången i matchen. Och ännu en gång är det på ett frislag. Bollen ligger bara några meter rätt framifrån mål. Några kroppsfinter senare har Vildin hittat nätet för första gången i matchen. Slutsignalen för perioden går bara någon minut efter och på tavlan står det nu betryggande 6-1 till Varla.

Period 3
Det gällde nu att inte bjuda in Älvstranden i matchen igen på något onödigt vis. Vad passar då bättre än att nästan omedelbart trycka dit 7-1? Det är Vildin som gör det på pass av Ewelind. Ett typiskt Vildin-mål där han står vid bortre stolpen och enkelt lättar in sitt andra mål för dagen. Vi på läktaren hade lite olika gissningar angående slutresultatet. Undertecknad trodde på 12-2 medans Adam menade att Johan i kassen får plocka ur bollen ur nätmaskorna åtminstone två gånger till. När Älvstranden nästan direkt reducerar till 2-7 är undertecknads tips illa ute. Nummer 16 i bortalaget, Oscar Österberg, tråcklar sig igenom vårt försvar och med ett dragskott sätter han dit bollen i bortre krysset. Vi ska få anledning att återkomma till den killen senare i texten. Någon minut efter Älvstrandens mål ska man också få en straff tilldömda, sedan Jimmie lyft (?) klubban på en motståndare i ett friläge. Straffen är ruskigt svag och Johan kan utan problem täcka undan. I efterföljande boxplay ska även vi få en straff. Det är Peddan som påpassligt snor bollen från deras siste gubbe och får i sitt friläge ett regelvidrigt slag. Solklar straff. Eftersom Peddan är vår straffskytt är det också han som kliver fram nu. Men några dragningar senare så sitter bollen klockrent i stolpen, tyvärr. Men vad gör det när vi har en sniper som Blomman? I vårt powerplay, som förövrigt är helt fantastiskt just nu, klipper Blomman till på direktpass av Larsen. 8-2 till hemmalaget. Även 9-2 ska komma. Förstafemma med Ogge-Vildin-Ewelind kontrar och till sist får Ogge bollen i slottet och bombar upp bollen i nättaket. Mycket vackert. Men det skulle falla ytterligare ett mål i matchen och det är Älvstranden som gör det. Vi tappar bollen på mittplan och deras center får ut bollen på vänsterkanten. Där stormar en forward fram och kan mycket kyligt snärta dit 3-9 i Johans första kryss. Men situationen som skulle bli ihågkommen från den här matchen sker en bra bit in i den sista perioden. Ogge driver upp bollen från backposition. Efter att ha lekt sig förbi en gubbe så kommer nyss nämnde Oscar Österberg i full fart och försöker proppa Ogge, som i sin tur vänder sig om och försöker skjuta bollen på sin motståndare. Ett gruff uppstår men domarna väljer att inte plocka ut någon. Under resterande del av matchen så känns det som om Älvstranden medvetet försöker "skada" våra spelare, men det är kanske bara vad vi på läktaren tyckte. Oavsett, matchen slutar 9-3 till Varla!

Linkans plus

+++ 
Larsen och Blomman
++    
Pimpan
+      
Ogge och Ewelind

Målskyttar

Vildin x2, Ogge, Ewelind, Bystedt, Peddan, Pimpan, Blomman och Larsen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nästa match spelas redan imorgon mot Sportlife Kungälv (Div 2 Göteborg).
Matchen startar 20.00 i Lindälvshallen och det är det sista genrepet inför seriepremiären mot Särö nästa helg!

Nu kör vi!

Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam