SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

LÄR KÄNNA: Veddige IBK
2015-08-08 10:45
Tunga spelartapp bäddar för nya talanger i Veddige!
När det nu är dags att fortsätta intervjuserien beger vi oss nu aningen söderut, närmare bestämt till en liten ort vid namn Veddige. Detta blir det femte laget i ordningen när vi tar tempen på våra motståndare och om ni missat någon intervju med de tidigare lagen är det bara att titta bakåt i vårt nyhetsarkiv.

Hursomhelst, nu koncentrerar vi oss på Veddige IBK, en stabil klubb som är skickliga på att förvalta och utveckla unga talanger. Ta bara en titt på förra årets trupp där bland andra Niklas Järläng, Andreas Nilsson och Jimmy Karlsson, som var högst tongivande i laget, alla är fostrade inom klubben. Veddige har en fin historia bakom sig med spel i dåvarande Division 1 som främsta merit. Klubben besitter också ett stort trumfkort med tanke på vilken hall man spelar i. En hall som är mindre än standardmåtten och där Veddige är oerhört komfortabla. Det är alltid otroligt svårt att komma ner till Vidhögehallen och försöka knipa tre poäng, men det var något vi lyckades med förra säsongen, vilket vi ska vara stolta över.

Klubben var nykomlingar inför den förra säsongen men det syntes knappast. Laget imponerade och med Robert Henriksson och Andreas Nilsson i spetsen lyckades man till sist greja en fjärdeplats i tabellen, vilket är mer än godkänt som en nykomling.

Många säger att årets upplaga av Veddige inte alls ser lika stark ut, mycket på grund av ett antal stora och tunga spelarförluster. Laget tippas höra hemma i bottenstriden och enligt många man pratat med ska Veddige vara glada om man lyckas klara sig kvar i serien.

Hemsidan har fått tala med två viktiga kuggar i Veddige, nämligen herransvarige Kevin Jansson samt nye tränaren Andreas Sjögren. En intervju med duon följer nedanför!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Veddige IBK var en positiv överraskning under förra säsongen med sin slutliga fjärdeplats. Är ni nöjda med slutresultatet av fjolåret?

Kevin: - Kan inte annat än hålla med dig, vi är extremt nöjda med vår fjärdeplats då Träslövsläge, Varla och Warberg slutade på topp 3. Vi hade mer eller mindre en målsättning med att hålla oss kvar som nykomlingar, plus att vi hade enorma svårigheter på tränarfronten. Till slut blev det Robert "Bobby" Henriksson och Niklas Järläng som fick bli spelande tränare och de ska ha en stor eloge för sitt arbete.
Man kan ju inte säga mer än att vi "lyckades" jävligt bra med tanke på förutsättningarna.

Ni är ju otroligt hemmastarka. Vad är det som gör Veddige så oerhört svårslagna i Vidhögehallen?
Kevin: - Det är en mycket bra fråga. Tror det är kombination av våran fantastiska  hemmapublik och att våra motståndare tycker det är jobbigt att möta oss i våran borg.

Andreas: Det är ju vår hemmaborg och ens hemmaborg försvarar man till siste man stupar! Att planen är något mindre än de flesta andra hallar kan ju förstås också ha en viss inverkan. Vi har av tradition haft skarpa skyttar i laget och på en mindre plan blir det ju lite fler skottlägen per match vilket varit en gynnsam ekvation för oss.

Hur har eran försäsong sett ut?
Kevin: - Vi har väldigt mycket folk som spelar fotboll nu på sommarhalvåret och vi har aldrig direkt varit kända för att ha tidiga försäsonger. Men vi har planer på att köra igång nu i början av augusti månad.

Andreas: Vi startar upp i mitten av augusti och går sannolikt in i hall direkt med klubba och boll.

Ni har tappat Robert Henriksson, Jimmy Karlsson och Andreas Nilsson till närliggande klubbar och där försvinner mer än hälften av er poängproduktion från förra året. Hur tunga är egentligen dessa spelartappen?
Kevin: - Hade jag sagt att dessa spelartapp inte har någon betydelse inför säsongen 15/16 så hade jag ljugit. Det är givetvis oerhört tunga förluster som kommer påverka vår poängskörd, men istället hoppas jag att detta ger utrymme för några andra spelare att "kliva fram", Vi har några intressanta spelare ifrån våra herrjuniorer som flyttas upp nu. Annars är vi ju ett lag som kör mycket på lagsammanhållning och enorm kämpaglöd. 

Andreas: I kilo mätt är det absolut tunga avbrott, och även i poängproduktionen förstås. Serien startar i september och först då vet vi hur vi står oss mot konkurrensen denna säsong. Med eller utan ovan nämnda spelare!
 
Vad har ni för mål med säsongen?
Kevin: - Vi har inte satt några direkta mål än så länge, men skulle nog säga att vi vill försöka åstadkomma samma resultat som ifjol eller övre halvan. Då ska vi vara nöjda, med tanke på våra spelartapp.

Andreas: Vi har haft en träff i sommar och då pratade vi absolut inga resultatmål. Det kommer vi troligtvis inte göra under säsongen heller.  Som tränare är min personliga målsättning att få alla spelare att vilja komma till varje träning med ambitionen att bli bättre. Om det sedan slutar med en tredje plats i serien eller en sjunde är av mindre betydelse!

Finns det någon motståndare som ni ser speciellt fram emot att möta till hösten?
Kevin: - Det är alltid speciellt med derbyn och dessutom när det är i division 2. Så att både få möta Viskadalen IBK och Bua IF i tighta, spännande matcher kommer bli roligt.

Andreas: Helt klart Falkenbergs IBK.

Vem får årets genombrott i Veddige IBK?
Kevin: - Svår fråga, men jag skulle tro att en kille som Michel Jörnbo kommer kliva fram och producera mer nu när det finns mer utrymme. Och även Robert Söhrman blir att räkna med, som var borta större delen av fjolårets säsong.
Sen finns det givetvis många fler som kan kliva fram och slå igenom :)

Andreas: Den som lever får se. Jag har inte sett grabbarna in action ännu..

Vågar ni ge er på ett tips vem som vinner serien samt vilka lag som trillar ur?
Kevin: - Varla IBK ska vinna serien, annars är det ett totalt misslyckande... Warberg kommer vara med och hota i toppen möjligtvis.
I botten är det värre att tippa, många nya intressanta lag. Många lag som har förstärkt och många som har tappat. Det blir en rolig serie att följa och bara hoppas att den avslutas med lika många lag som vi börjar den med. Så kommer man få kriga för sin existens i division 2 hela säsongen ut, avslutar Veddiges herransvarige, Kevin Jansson.

Andreas: Linkan är av tradition säker på sin sak och har ju redan vunnit serien.. Jag tror att Warberg kan bli rätt giftiga och vara med och utmana men därutöver ser jag nog inget lag som ska kunna hota Varla sett över en hel säsong. Jag har dock för dålig koll på lagen än så länge så du får gärna fråga mig igen vid jul!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spelarförluster:
Robert Henriksson, Träslövsläge IF
Jimmy Karlsson, Träslövsläge IF
Andreas Nilsson, Warberg IBF

Nyförvärv:
Andreas Sjögren (tränare)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

STATISTIK för Veddige IBK 2014/2015

Placering: 4:a
Poäng: 29 poäng ( 1.81 poäng/match)
Målskillnad: 130-124 ( +6 )

Poängkung: Andreas Nilsson och Robert Henriksson (Båda på 45 poäng)
Buse: Jeff Henriksson och Lucas Henriksson (Båda på 26 minuter)
Största seger: 12-7 (Warberg IBF hemma)

Möten mot oss 2014/2015

Veddige - Varla 3-9
Varla - Veddige 15-6

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vi tackar Kevin och Andreas för en härlig intervju och önskar både duon och laget lycka till under den kommande säsongen.

Syns till hösten!

Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook