STÖD VARLA IBK - HANDLA GENOM SPONSORHUSET
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Division 1

Varla tog sjunde raka
2023-01-20 23:18
SPORT 2023-01-20 KL. 21:41

Trots tunga avbräck – Varla tog sjunde raka

Av Eric Andersson

Tre nyckelspelare missade bortamatchen mot Mölndals IBF. Det var ingenting som stoppade Varla IBK från att förlänga segersviten.

Varla IBK tog sin sjunde raka seger. Arkivfoto: Eric Andersson
 
Varla IBK var aningen skadeskjutet när det vankades bortamatch mot mittenlaget Mölndals IBF. Marcus Löfwander, Max Rafsten och André Carlsson saknades av olika anledningar. Skulle avbräcken leda till ett hack i den lysande formkurvan? Nej. 2–7 slutade matchen och Varla tog därmed sin sjunde raka seger.
– Jag är jävligt nöjd med killarna idag. Det var en riktig kämparinsats, säger Daniel Bystedt, tränare.

För även om resultatet kanske vittnar om en fläckfri insats var så inte fallet.
– Vi var ganska stressade idag. Mölndal satte hård press på oss och får utdelning på det när vi stressar upp oss. Men samtidigt bjuder deras press in till lägena vi får framåt.

Vad är förklaringen till att det går så bra för er just nu?

– Framför allt har vi fått till vårt försvarsspel, vi släpper inte in mycket mål. Mål framåt vet vi att vi kommer göra så om vi är tighta bakåt ökar det våra chanser att vinna. Sen är vi inne i ett flow där det bara är att fortsätta rida på vågen så länge som möjligt.

I och med vinsten tog sig Varla IBK upp till fjärdeplatsen som innebär kval uppåt.
– Vårt uttalade mål var att hänga kvar och sätta vår spelidé. Det har vi gjort nu och då får vi börja blicka uppåt. Även om vi tar en match i taget är det klart att vi vill slåss där uppe, säger Daniel Bystedt.
 
Matchfakta:
Mölndals IBF – Varla IBK 2 – 7 (1–3, 0–2, 1–2)
0–1 (01.38) Johannes Windsand, 0–2 (11.09) Fredrik Pedersen, 0–3 (13.44) Albin Jansson, 1–3 (14.25), 1–4 (35.25) Viktor Olofsson, 1–5 (37.48) Viktor Olofsson, 2–5 (44.48), 2–6 (55.02) Joakim Strand, 2–7 (55.54) Isac Gavik
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook