SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

EN SÄSONG ATT MINNAS
2015-04-26 11:35
Det har snart gått lite mer än två veckor sedan finalförlusten mot Halmstad i DM-slutspelet som förkunnade att säsongen 2014/2015 var över. En säsong som gått helt klart gått över förväntan på alla sätt och vis, både på och utanför planen. En säsong där vi gav storfavoriterna Träslövsläge IF en match in i det sista om seriesegern. Men framförallt, detta var en säsong där vi blev ett LAG.

Vi blickar tillbaka ett antal månader, till september för att vara exakt. Vår första träning för säsongen 2014/2015 ägde rum i inledningen av månaden och där och då kändes en topplacering i serien väldigt avlägsen. Vi var på tok för få spelare på träningarna och inte nog med det, vi skulle öva in ett helt nytt spelsystem. Med enbart en månad kvar till seriestart! En hopplös uppgift för Linkan som ständigt var tvungen att laborera bland sina tänkta femmor. Inte blev det bättre när vi drog igång med träningsmatchandet. Visserligen fick vi sakta men säkert in fler spelare, men som alla känner till så tar det ett visst antal träningspass samt matcher tillsammans innan man har hunnit att spela ihop sig med sina kedjekamrater.

Vi förlorade samtliga träningsmatcher inför seriestarten, den sista fighten (Guldheden) innan premiären förlorades med hela 0-7. Det är därmed inte så svårt att räkna ut att självförtroendet hade fått sig ett par törnar i och med den röriga säsongsinledningen. Känslan var helt klart oroligt inför den stundande hemmapremiären mot Onsala IBK i Lindälvshallen.

Jag tror att alla i laget innerst inne kände att vi har en grym utvecklingspotential i laget. Vi hade fått in Oscar Thormälen, en prestigevärvning av högsta klass med rutin från de högre serierna. Adam Davidsson, som kan dominera vilken match som helst när han är på humör. Marcus Ewelind, om han skulle våga lite mer skulle han bli en attraktion i serien, det visste alla. En backbesättning av yppersta Division 2-klass med Anton Åkerblom i spetsen. Med det sagt, vi hade alla förutsättningar att lyckas rent spelmässigt. Problemet var att det kändes som om vi inte brydde oss till 100 %. Vi kom sent till träningarna, vi tog inte till oss det som Linkan ville förmedla och det bidrog till de dåliga resultaten under försäsongen. Givetvis fanns det fler faktorer där det brast men de två nyss nämnda orsakerna kändes som de största problemen.

På något sätt så kändes det som om hela laget drog ett streck över vad som hade hänt hittills under säsongen när det var dags för samling inför premiären. Vi tog oss samman och kämpade som ett lag under 60 minuter inför storpublik. Trots att vi var snäppet vassare än Onsala så kunde vi inte rycka resultatmässigt. Vi blev ständigt ikappsprungna på resultattavlan och med 10 minuter kvar så var ställningen helt jämn, 7-7. Där och då kändes det som om säsongen började för oss. Vi körde över Onsala under slutdelen av matchen och lyckades bärga, en till sist, komfortabel seger. Lättnaden gick inte att beskriva. Otroligt skönt att få vinna en innebandymatch och visa att vi kan knyta ihop säcken.

Tvååker och Puma stod på tur härnäst i två tuffa bortamatcher. Två hinder som vi var tvungna att ta oss förbi. Vi slår det förstnämnda laget med 9-5 och helgen efter kör vi över Puma (11-6) nere i Våxtorp, om man bortser från de sista fem minuterna där vi tappar konceptet helt. Men vad gör det, tredje raka segern var bärgad och i takt med segrarna ökade även självförtroendet och stämningen i laget. Nu rullade det på otroligt bra.

Warberg och Träslövsläge, de två väntade topplagen i serien, besegrades i Lindälvshallen och vi hade nu ett fast grepp om förstaplatsen. Man kommer särskilt ihåg matchen mot Träslövsläge. En mycket välspelad match med många ansikten och en helt fantastisk publik. En 7-3 ledning tappades till 7-7 men moralen, som vi sakta men säkert byggt upp, hjälpte oss att dra sista strået i förlängningen och helt plötsligt var vi laget att slå. Vi hade vunnit mot båda toppkandidaterna. Hur länge kunde vi hålla uppe samma kvalité och fortsätta på vår "winning-streak"?

Vi vinner ytterligare fem raka matcher i serien och därimellan hinner vi även med att avancera till slutspel i DM.

Den 7:e februari var ett avgörande datum för oss. Det var dags för match borta mot Warbergs IBF. Ett Warberg som hade ångat på ordentligt och som bara var ett fåtal poäng bakom oss i tabellen. Samtidigt körde Träslövsläge över allt och alla så all press låg på oss, vi var TVUNGNA att vinna för att inte halka efter suveräna Läjet i tabelltoppen. Tyvärr får vi inte alls till det. Om det beror på nervositet är svårt att säga, men det är först i den tredje perioden som vi kommer igång med då är det alldeles för sent. Warberg har 6-0 inför sista och matchen slutar 7-4 till hemmalaget. Ruskigt tungt. Våran första förlust på 11 matcher och ändå har vi inte allt i egna händer inför framtiden. Förlusten innebar att vi är piskade att slå Träslövsläge 8/3 nere i svåra Ankarhallen för att sno åt oss kvalplatsen till Division 1.

Vi städar av Falkenberg hemma i Lindälvshallen med 11-4 inför den helt avgörande matchen mot Träslövsläge. Förväntningarna var höga. Matchen hade trissats upp i stora delar av Halland och vi i laget kände oss hoppfulla. Vi visste om att det skulle bli en oerhört tuff drabbning men vi var nästintill skadefria och med gott självförtroende. Vi tar en tidig 3-0 ledning (!) men tappar allt eftersom när Kimmo Eskelinen och Co trappar upp intensiteten. Men trots detta, vi jobbar oss in i matchen och är så när på att kvittera till 6-6 i mitten av den tredje ronden. Men en superräddning av målvakten och en kontring senare så är det 7-5 och vi faller sedan ihop och förlorar till sist med 11-6. Tänk vad små marginaler det är i innebandy...

Vi låg nu 4 poäng efter Träslövsläge med två matcher kvar att spela. Med tanke på att Läjet varit oslagbara efter förlusten mot oss i Lindälvshallen så fanns det inte speciellt mycket som talade för att vi skulle komma ikapp. Men så länge chansen fanns där teoretiskt sett så var det vår skyldighet att åtminstone kriga på och försöka.
Vi tar det sista halmstrået när vi vinner borta mot svåra Viskadalen efter en jämn match. Pressen låg nu på Läjet. Man mötte Warberg borta och någonstans fanns det en magkänsla av att Warberg möjligtvis kunde skrälla. Matchen slutade tyvärr 6-5 i Träslövsläges favör. Därmed var våra chanser till Division 1 borta.

Serien rundas av hemma med vinst mot Vinberg, 9-6, trots en svag insats. En match som symboliserar en del av säsongen. Vi har kanske inte alltid varit på topp men trots detta har vi allt som oftast fått med oss segrarna, det är en styrka som vi byggt upp.

Säsongen var inte helt slut än. Vi hade en fruktansvärt rolig match kvar. DM-final hemma i Lindälvshallen mot Halmstad från Division 1 Södra. Det ryktades om fullsatta läktare och mycket riktigt blev det även så. Olyckligtvis kunde vi inte stå emot tunga Halmstad och bjuda tillbaka till publiken. En del kanske kan förklaras i att vi hade ett par tunga avbräck, men hursomhelst, våra motståndare var helt klart värdiga vinnare.

En säsong som kan sammanfattas som klockren på många sätt.

- Vi kommer tvåa i serien med 39 inspelade poäng, fyra poäng efter suveräna
Träslövsläge. Med tanke på att vi hade som mål att komma topp 5 så får detta anses vara mycket bra.

- Vi tar oss till DM-final

- Vi vinner 15 av 20 matcher (DM inräknat)

- B-laget vinner Division 4 Norra i överlägsen stil med hela 13 poäng ner till
andraplatsen. Därmed spelar vårt B-lag i Division 3 nästa säsong, otroligt positivt.

- Lagsammanhållningen har blivit helt fantastisk.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Den 21:e mars delades ett antal priser ut inom laget. Här kommer resultatet:

Årets mål (A-laget): Fredrik Pedersen

Årets mål (B-laget): Kristoffer Kärrdin

Poängkung (A-laget): Alexander Vildin

Poängkung (B-laget): Linus Johansson

Årets miss: Adam Davidsson

Årets genombrott: Daniel Bystedt

Årets träningspris: Oscar Thormälen

Årets plusvinnare: Anton Åkerblom

Årets nyförvärv: Oscar Thormälen

Årets mest värdefulla spelare: Marcus Ewelind

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu tar vi nya tag inför säsongen 2015/2016. Stora delar av nuvarande trupp kommer att stanna, vilket känns väldigt bra. Vi har byggt upp en grund under säsongen som vi ska bygga vidare på till nästa år. Försäsongen drar igång den 4:e maj med tre pass i veckan under ledning av Johan och Adam.

Hela laget vill säga ett stort tack till alla som följt oss under säsongen 2014/2015. Nu ser vi fram emot nästa säsong där vi ska ta ytterligare steg i vår utveckling. Med rätt träning och stödet från er i publiken så kommer vi bli grymt farliga, räkna med det!

Det finns bara en sak som gäller: VI SKA UPP TILL DIVISION 1!


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam