SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!
2015-03-25 17:46
Jag ber om ursäkt då dessa referat kommer väldigt sent.

Efter den tunga förlusten mot Träslövsläge den 8 mars som mer eller mindre avgjorde serien så visste vi att vi hade två matcher kvar att spela. Det är bara att erkänna att så fort slutsignalen gick nere i Ankarhallen så kändes det inte speciellt motiverande att behöva möta Viskadalen och Vinberg då matcherna skulle vara betydelselösa. Visserligen kunde vi teoretiskt sett vid den tidpunkten fortfarande vinna division 2, men allt hängde på om Träslövsläge skulle tappa poäng i sina avslutande matcher, vilket var en ett klent hopp för oss. Men det var bara att ta tag i det hela och avsluta på topp, vilket vi gjorde. Här kommer två sammanfattningar från våra matcher mot Viskadalen och Vinberg.

Viskadalen IBK  - Varla IBK  8-9 (2-2, 2-4, 4-3)

Varla ställde upp med följande uppställning!


Simon ( Bogg )

Ogge - Axén - Ewelind - Adam - Vildin

Larsen - Pimpan - Bystedt - Tommy - Peddan

Blomman - Joel - Sebbe
---------------------------------------------------------------
Vi visste om på förhand att detta förmodligen skulle bli en av de svåraste matcherna för säsongen, möjligtvis inte tack vare motståndet, utan tack vare den otroligt svårspelade hallen. Snacket inför matchen handlade om att spela enkelt och lägga in bollarna på kassen, samt att offra oss i försvarsspelet då vi visste om att Viskadalen i princip skjuter på allt.

Period 1
Det man kan säga om inledningen av matchen är att chanserna avlöser varandra åt bägge håll och undertecknad samt Simon Börjesson i Viskadalens mål verkligen får jobba. Lyckligtvis är det vi som tar ledningen genom Ewelind när klockan tickat upp till 08:48. Viskadalen fortsätter att skapa lägen och till slut får man utdelning efter en inbågning från vänster sarg och bollen sitter en bit från första krysset. Perioden ser ut att sluta 1-1 men det ska hinna falla ytterligare två mål innan periodpausen. Efter ett snabbt målvaktsutkast letar sig bollen fram till en fristående spelare i Viskadalen som hänger dit 2-1 lågt. Tid: 19:22. Bystedt vill annat och kvitterar till 2-2 med enbart nio sekunder kvar efter att ha jobbat in en retur på skott från Axén. Oavgjort i paus får ses som rättvist, möjligtvis lite fördel för hemmalaget som skapar något hetare chanser.

Period 2
Vi får en mardrömsstart på den andra perioden. Det tar enbart 15 sekunder för Viskadalen att återta ledningen och det är hela Varlas idol Jarno Valtakoski som gör det efter att undertecknad varit uppe på läktaren och köpt korv (mycket tack vare linjerna i hallen som är under all kritik). Nu börjar vi rycka upp oss och har stundtals lekstuga med det rödklädda hemmalaget. Allting startar med att Vildin trycker dit 3-3 på pass av Ewelind. Även 3-4 ska komma och det är något turligt. Pimpan lägger in ett höstlöv mot mål som studsar på Joels rygg och in. Viskadalen vill få det till hopp eller liknande men målet är godkänt. Tid för målet: 05:06. Vi drar nu på oss två utvisningar i rad men vårt boxplay är ramstarkt under sammanlagt fyra minuter och när sedan Viskadalen får en tvåa så dröjer det inte länge innan vi drygar ut ledningen. 3-5 genom skyttekung Vildin och även 3-6 ska komma tätt efter. Kvällens snyggaste mål för övrigt då Pimpan springer slalom i Viskadalens försvarszon och avslutar med att retfullt enkelt lägga in bollen längs golvet. Stort jubel på Varlabänken givetvis. Nästa lag att få spendera tid i boxplay är vi. Tyvärr orkar vi inte reda ut situationen utan 4-6 sitter fint i nätmaskorna från Mikael Laurén, det skulle komma mer från hans klubba längre fram i matchen. Vi vinner perioden med 4-2 och det känns bra att ha två mål att jobba med inför sista.

Period 3
Efter en något trevande inledning i den sista ronden får vi en fin kontringsmöjlighet efter dryga tre minuter. Ewelind lobbar fram bollen till Vildin som distinkt lägger upp bollen i nättaket och hattricket är därmed fullbordat. Nyss nämnde Mikael Laurén håller spänningen i matchen vid liv när hittar bortre krysset efter 04:56. Viskadalen är nu helt klart i förarsätet sett till inställningen. Peddan bestämmer sig då för att göra ett klassiskt "Peddan-mål". Han driver upp bollen i mitten, in på offensiv planhalva och bara laddar slagskottskanonen och 5-8 sitter helt otagbart. Efter 13.59 är det återigen reducerat i Horredshallen. Efter slarv i försvaret får en motståndare enkelt lägga in bollen i slottet, ett klassavslut. Vi får återigen den där sköna tremålsledningen när Bystedt gör 6-9, bara fyra sekunder efter det att hemmalaget tagit sin timeout. Psykiskt viktigt mål? Inte direkt, då Viskadalen satsar allt framåt och man får faktiskt bra utdelning. 7-9 och 8-9 kommer i röriga situationer framför vår kasse. 19:47 står klockan på när sista målet faller och 13 sekunder är en evighet i innebandy. Därför var det skönt att vi lyckades vinna tekning och till och med få en straff. Som Bystedt tyvärr missar. Men vi lyckas hålla undan till tre sköna poäng.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var en "dag på jobbet". Vi är klasser bättre än Viskadalen i spelet innebandy men i Horredshallen kan i princip vad som helst hända. Viskadalen har skakat varenda lag som varit på besök och att vi kan få med oss en seger med halvtaskig inställning tyder på klass. 8-9 och fortfarande ett litet hopp då Träslövsläge bara några dagar senare skulle möta Warberg.


Varla IBK - Vinbergs IBS 9-6 (2-1, 3-3, 4-2)

Varla ställde upp med följande uppställning!

Simon ( Jocke )

Larsen - Blomman - Ogge - Ewelind - Adam

Jimmie - Pimpan - Bystedt - Peddan - Tommy

Joel - Albin - Freddan

Avb: Linus - Anton W
-----------------------------------------------------------------
Det som det snackades mest om inför matchen var givetvis Vinbergs färdmedel till matchen. En elegant buss, bara det gjorde oss skrämda och man anade en del avund i omklädningsrummet. Det vankades även lagfest för kvällen och förväntningarna var höga. Matchen då? Ja, motivationen för att spela matchen fanns väl egentligen inte där, men det gällde att släppa de tankarna och försöka komma igång i både huvud och ben för att avsluta serien som ett vinnande lag.

Period 1
Det låg lite i luften. Inställningen var ljummen, benen var sega och golvet var studsigt. Men det är trots allt vi som tar ledningen mot ett taggat Vinberg efter bara 02:09 genom Jimmie. Den förre Onsala-backen tar saken i egna händer och driver in från sin vänsterkant mot mål och snappar upp en retur från Ewelind. 1-0, en bra start. Bara ett par minuter senare händer en anmärkningsvärd sak ute på banan. Vi tilldöms ett simpelt frislag ett par meter utanför mål. Felix Barrett (coolt namn förövrigt) blir tjurig och ifrågasätter domaren som viftar bort Vinbergsspelaren. Barrett vägrar lugna ner sig och går upp i verbal kamp mot domaren som först delar ut en tvåa för snack. Påväg mot bänken fortsätter tugget från junioren och utöver tvåan får han nu 2+10 för osportsligt uppträdande. Men det slutar inte där, han vägrar ge sig och domaren har inget val än att visa det röda kortet. Därmed får vi spela hela sju (!) minuter powerplay. Men Vinberg gör det bra i boxplay och stressar oss till dåliga avslut. Som om det inte vore nog med det så gör även bortalaget 1-1 på en kontring. Vi fortsätter att skapa lägen men bollen vill inte in. Vi förlorar alltså ett sju minuters långt powerplay med 0-1, bara det är en bedrift i sig! Innan perioden är slut ska vi dock få hål på Jesper Boman i Vinbergs kasse. 2-1 och det är Adam som gör det på pass av Ewelind. Ingen vidare period, men ledning, det är det som är det viktiga.

Period 2
Den andra ronden börjar på bästa sätt för oss. Peddan tråcklar sig igenom ett antal motståndare innan 3-1 ligger i nätmaskorna. Härifrån tror man att det bara ska rulla på framåt. Men våran svagaste period sett över hela matchen kommer efter målet. Vinbergs poängkung Robin Nyhemer både reducerar och kvitterar och innan vi vet ordet av det så är Vinberg uppe i ledning. 3-4 efter ett rent friläge. På något sätt så tänder vi nu till, det hörs på bänken att det inte är tillräckligt bra och vi får återigen lite tryck på motståndarna. Men det ska dröja länge innan kvitteringen kommer. Efter 16:12 så får Ewelind sin tredje poäng i matchen när han trycker dit 4-4 i slottet. Även 5-4 faller när Bystedt, likt målet mot Viskadalen matchen innan, grötar framför mål och vispar in sitt första mål i matchen. Hur nu perioden kan sluta 3-3 är en gåta då Vinberg är mycket hetare än oss, men vi tackar och tar emot.

Period 3
Frågan är nu vilket håll matchen ska gå åt. Ska vi ta tag i grejerna och köra över Vinberg eller ska vi låta de blåklädda vara med och leka ett tag till? Pimpan bestämmer sig i varje fall för att göra 6-4 när han drar iväg ett höstlöv från halva plan och då menar man verkligen ett höstlöv. Det får betecknas som en målvaktstavla. Vi får några minuter senare ett nytt powerplay men det slutar precis som det föregående. Vinberg gör mål, det gör inte vi. Återigen är det Robin Nyhemer som skriver in sig i protokollet. 6-6 kommer efter halva perioden. Mycket bra spel från Vinberg bäddar för ett friläge för Jesper Jensen som inte gör något misstag. Vi får ännu ett numerärt överläge minuten senare och givetvis är man rädd att det ska sluta som tidigare. Men Blomman visar vägen och hänger dit 7-6 från pointpositionen. Linkan väljer nu att lufta spelare som suttit på bänken och junioren Anton Winnansson kommer in och tar för sig ordentligt. Han får även göra sitt första A-lagsmål när han, på pass av Peddan, snärtar dit 8-6, omringad av fyra Vinbergsspelare i slottet. Grattis till första målet! Bystedt avslutar målfyrverkeriet med ett dragskott i bortre krysset och segern är i hamn.

Man kan säga att vi spelar på kanske 40-50 % av vår kapacitet samtidigt som Vinberg för dagen är mycket bra. Skönt att avsluta serien med tre poäng.

Nu väntar DM-final den 28 mars mot Halmstads IBK. Mer om den matchen kommer inom kort.

FORZA VARLA!
Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook