SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

VARLA HÅLLER SPÄNNINGEN VID LIV!
2015-02-18 16:03

Spänningen i division 2 lever vidare efter kvällens hemmaseger i Lindälvshallen mot Falkenberg. Då Warberg mot alla odds förlorade sin fredagsmatch mot Veddige så fanns chansen att skaka av sig de förstnämnda och hålla chansen till en ren och skär seriefinal mot Träslövsläge vid liv. 

Trots en start som gav kalla kårar i ryggslutet upp till nacken för hemmasupportrarna och underläge sent in i andra perioden, lyckades hemmalaget vända och defilera mot seger i slutet. Matchen delades upp i två halvor där ena laget hade övertaget, där båda lagen fick varsin del. Falkenberg inledde bäst och höll nästan emot i hela de två inledande perioderna innan Varlas poängmakare (Adam, Vildin, Ewelind och Ogge) satte igång med det dom är bäst på. 

Till kvällens tillställning hade det strömmat in ett 50-tal besökare till Lindälvshallen som bjöds på en målrik match, dock skådade jag ej några kändisar vid mitt intåg på läktaren, men enligt hörsägen så fanns båda Kricka och Herrmann på plats. Ärorikt må jag säga. Varla kom till spel med tre liner framåt och rullade på fem backar i inledningen av matchen. Falkenberg rullade mest på två femmor och varierade med spelare från bänken i ett par byten om jag uppfattade allt rätt.

 

 

 

Dagens uppställning var följande:

 

Johan (m) (Jocke)

 

Larsen-Bystedt           Ogge – Ewelind – Adam

 

Pimpan-Max               Tompa – Joel – Vildin

 

Jimmie-                       Åkerberg-Sebbe-Peddan

                                   

 

Period 1:

Förra matchen slutade som bekant oavgjort, 4-4, efter sen kvittering av Varla på bortaplan. Falkenberg som förra säsongen huserade i toppen av tabellen har inte imponerat lika mycket i år, men ändå vaknat till och tagit sig upp på en 5e placering. Vi visste hur Falkenberg spelar, ner och försvara med en 2-2-1 uppställning med en man som jagar. Med den vetskapen i bakfickan så fick bortalaget oss precis dit dom ville ändå. Varla hade mest boll, rullade runt på offensiv planhalva, men lyckades aldrig riktigt dyrka upp försvaret och plötsligt så började flashbacksen komma från lördagen nere i Varberg förra helgen. Tempot gick ner från hemmalagets sida och det var precis det Falkenberg ville, för då kom även misstagen. 07:01 in i perioden snor Falkenberg åt sig bollen i offensiv zon efter ett misstag av Varla och lyckas placera in ledningsmålet bakom Johan. Av bara farten så kom även 0-2 från Falkenberg endast 33 sekunder senare. Spelet fortsatte att se ut som det gjort de första minuterna för Varla kom inte till några speciellt farliga avslut, istället var det bortalaget som hade mer lägen att utöka sin ledning, men stoppades av Johan i kassen som stod för ett par kalasräddningar sin härkomst från Dalarna till trots. Bortaledning med 0-2 stod sig till periodslutet.

 

 

 

Period 2:

Andra perioden hann knappt att starta och min caramel latte som min sockerstinna kropp verkligen trånade efter hann precis komma till ända innan Ogge, 00:36, fick sätta sig i skamvrån för hands. En märklig situation där jag från åskådarhåll uppfattar det som att han försöker få med sig bollen med magen/bröstet, men missbedömer bollbanan en aning. Fast man ska ändå ha i åtanke att Ogge är lurig, likaså med sina små finesser med klubban, så tvåan kan ha varit rättvist bedömd. Boxplayet klaras av utan några särskilda farligheter från Falkenberg och klockan hinner ticka upp till 05:01 innan Jimmie åker på en utvisning för slag. Detta powerplay förvaltas bättre av bortalaget som bara behövde 35 sekunder innan ledningen var utökad till 0-3. En genomskärare från högerskytt till vänster och en handledare senare så var det klart. Spelet liknande det vi fick se från första perioden, men någonstans i fjärran kunde man ana en viss trötthet hos det bolljagande bortalaget. Efter ännu ett avklarat boxplay efter att Peddan vilat i två minuter för otillåten trängning så kom det avgörande beslutet hos Linkan. Han modererade femmorna och gick ner på två liner, med Ogge som back i första och flyttade in Vildin framåt. Detta gav resultat direkt då Ewelind från slottet, efter pass från Adam, reducerade 13:33 in i perioden. Nu gick tempot upp, passningarna satt där dom skulle för Varla, men då kom kallduschen. 1-4 kom 17:14 på klockan efter ett dragskott utan dess like rakt upp i bortre krysset från Johans högra sida sett. Nu såg det verkligen tungt ut för Varla, men chansen fanns fortfarande och som hemmalaget tog den. 18:45 stod klockan på när jag menade på att Varla bör göra ett mål till för att hålla matchen vid liv, när Vildin 13 sekunder senare snärtade upp 2-4 från sin favoritposition efter en passning från Ewelind. Direkt skickade han upp bollen i krysset och det var ett patenterat Vildin-avslut.  Nästa reducering kom 19:54 då Adam hittade målet efter ett briljant uppspel till målet, där Ewelind fick stå för assisten, igen. Tekning med 6 sekunder kvar, då Linkan väljer att skifta tekare och Peddan får komma in och ta hand om den. Snabbt petar han bollen framåt, samtidigt som Adam stuckit rakt mot mål från sin högerforwardsplats och på något omöjligt sätt hittar Peddan igenom med en kalaspass rakt på Adams blad och han petar in kvitteringen, 4-4, med en (1) endaste sekund kvar på perioden! Hela läktaren briserade i ett jubel och redan här såg Falkenberg ut som ett slaget lag och Varla såg ut som ett helt annat än inledningsvis. 4-4 stod det efter två spelade perioder, samma slutsiffror som i förra mötet, men det skulle knappast återupplevas här ikväll.

 

 

Period 3:

Linkan fortsatte att spela med två femmor framåt i tredje perioden och det var verkligen avgörande. Falkenberg hängde med de första minuterna i sista akten, men tröttheten tog över och Varla visade tydligt att de var det bättre laget ikväll. 06:44 drog bortalaget på sig sin första utvisning och detta utnyttjade den stekheta förstafemman genom att sätta dig 5-4 genom Ewelind, assisterad av Adam, 08:36 in i perioden. Sedan rann det bara på, 6-4 kom 09:29 då Vildin nästintill kopierat sitt första mål och återigen så stod Adam för passningen. Vildin var inte nöjd där utan satte även sitt tredje mål efter en omställning där Ewelind tog en icke tidigare skådad löpning i mittplan innan han hittade Vildin som stod där han alltid står och 7-4 var ett faktum 10:59 på klockan. 31 sekunder senare så stod Joel för matchens soloprestation där han från egen zon transporterar både sig själv och boll väldigt kontrollerat in i motståndarnas slott och med ett dragskott utökar ledningen till 8-4 för Varla. Nu var Falkenberg helt ute ur matchen, trots en tagen time-out 09:29 in i perioden. De hängde helt enkelt inte med när hemmalaget skruvade upp tempot och började flytta boll i sidled på ett snabbt och effektivt sätt. Ewelind satte dit 9-4 med klockan på 12:15 och nu var det Vildins tur att få en assist. 13:48 var det dags igen då Ogge, från sin backplats, tog med sig bollen längs med sargen hittade ner till Adam i hörnet och fick tillbaka den mitt i slottet och snabbt placerade in den bredvid målvakten, 10-4 och matchen var definitivt avgjord. Nu valde Linkan att lufta hela laget igen. 17:09 kom det slutliga målet när Max satte dit 11-4, efter pass från Peddan. Detta blev även slutresultatet och efter en totalitär offensiv de sista två minuterna i andra perioden och en magnifik, nästintill fulländad tredjeperiod, så stod Varla återigen som segrare efter förra helgens debacle.

 

 

Återigen i sereledning med en match mer spelad. Detta trots en trevande start och en inledande period där jag spenderade det mesta av tiden med händerna framför ögonen och mycket infantila svordomar uttryckta. Det var som att se sig själv spela på planen och det håller ju inte i såna här avgörande matcher! Men med rätta taktiska knep och en inställning hos spelarna så blev det en härlig avslutning på denna match ändå. 7-0 seger i sista perioden är otroligt starkt presterat efter underläge med 3 mål långt in i matchen. Kul att se att inställningen att ändra och hitta tillbaka till sitt spel och kvalité finns i trängda lägen som detta.

 

 

Linkans plus (Simon får räkna på plusligan när han kommer hem):

 

+++            Adam – Ewelind – Bystedt

  ++            Vildin- Pimpan-Johan

    +             Ogge-Max

  

 

Poängfördelningen:

Adam 2+3, Ewelind, 3+3, Vildin 3+1, Peddan 0+2, Ogge 1+0, Max 1+0, Joel 1+0.

 

Nu väntar ett litet uppehåll i serien fram till den 1/3 då Veddige kommer på besök i Lindsälvshallen med matchstart 17:30. Ett Veddige som har imponerat hittills i serien och ligger på en fjärdeplats för tillfället med 9 segrar och 3 förluster. Förra mötet slutade med en komfortabel seger för Varla med 9-3 nere i Veddige. Fyra matcher kvar av serien, varav en av dessa är mot Träslövsläge, i vad som förhoppningsvis kommer vara en ren och avgörande seriefinal. Det kommer att bli en nagelbitare in i slutskedet det här och varje match med Varla är helt klart värd att besöka som åskådare, så välkomna söndagen den 1 mars klockan 17:30, då är det dags igen att kämpa mot seriesegern.

 

//Linus


Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook