SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

SUPERTAGGAT WARBERG BLEV FÖR SVÅRT!
2015-02-13 14:52

Då var dagen kommen med matchen som i Varbergsregionen var enormt uppskriven i de lokala medierna samt på internet, serietvåan Varla mot trean Warberg nere i Sparbanken Wictory Center. En på förhand siad jämn tillställning med högt tempo och många mål, med två välspelande lag som skulle tampas i denna lördagsbatalj. Laddad med kontanter för att motvilligt sponsra Warberg i publikinträde plankar jag in och beskådar en läktare nästintill fullsatt. Kändes i luften att det var en bra match på gång. Mitt i vimlet skådade man även Krall som letat sig ner till Varberg, helt insatt i sin mobil. 


Båda lagen kom till spel med ca 17 utespelare registrerade i truppen och två målvakter, vilket bådade för ett högt tempo matchen igenom och mycket folk att rulla på. Varla, som fortsatt var obesegrade i tävlingssammanhang, kom till Varberg med ett lag som var inne i ett riktigt positivt stim, sett till träningen innan match så var spelet nästintill perfekt. Något som lyste helt med sin frånvaro när matchen väl var igång. Laget kunde inte kännas igen, spelet från senaste matcherna var som bortblåst och ingenting ville fungera idag. Detta bekräftades från flera håll på läktaren och även i kön till fikan under tiden då godsak till kaffet skulle väljas. Även solen har sina fläckar som man säger, det var bara oerhört tråkigt att våra fläckar skulle synas just idag.

 

 

Dagens uppställning var följande:

 

Johan (m)  (Westerberg)

 

Lindroos - Larsen        Ogge –Ewelind – Adam

 

Pimpan – Max              Vildin – Joel – Tompa

 

Jimmie - Bystedt           Freddan – Sebbe – Peddan

 

                                      Herrmann - Svensson  

 

                                   

 

 

Period 1:

Första akten i denna uppsättning var ett ställningskrig. Warberg stod för det mesta av bollinnehavet med strukturerat spel överlag i anfallszon medan Varla siktat in sig på omställningar av det snabbare slaget. Båda lag utbytte målchanser, om än ett litet övertag för hemmalaget då Varla allt oftare fallerade med sistapassen i sina omställningslägen. Det höll sig fram till 13:13 på match uret då Warberg fick utdelning efter en ganska rörig situation där bollen till slut letade sig fram till en hemmaspelare som fick stå helt rent mitt inne i slottet och skicka in ettan i nätmaskorna bakom en hitintills storspelande Johan. Ställningskriget fortsatte perioden ut och 1-0 var väl ett rättvist resultat sett till hur lagen förvaltat sitt bollinnehav sinsemellan. Varla försökte få igång sitt sedvanliga spel med en rapp bollförflyttning, men det verkade tillsynes en aning krampaktigt med för lågt tempo, både på fötter, i tanken och på bollen. Förhoppningsvis skulle detta vara en tidig dipp i matchen för bortalaget, men andra perioden blev inte så mycket roligare.

 

 

 

Period 2:

Vad som sades i Varlas omklädningsrum låter jag vara osagt, mestadels med tanke på att jag inte var där och kunde höra det, men även för att skydda våra diverse taktiska manövrar vi har att röra oss med. Perioden startade likt den första förutom den enda skillnaden att Warberg skruvat upp tempot än mer på sina smattrande fötter. Det tordes märkligt om man missat hur otroligt taggade Warberg var inför och under det här mötet, efter deras firande vid sitt ledningsmål, något som lyste igenom under matchen. De sprang konstant och jagade, detta samtidigt som Varla hade en sådan där dag där ingenting verkade fungera och det var ingen samklang i den symfonin. 03:58 letade sig klockan upp till innan Warberg skickat in 2-0 och sen tog det endast 26 sekunder innan 3-0 var en ren och skär sanning. Warberg trummade på något enormt och Varla hade svårt att få till ett ordnat spel och blev pressade ner på backarna och fick inte en lugn stund. 06:55 in i mittakten var det återigen dags för hemmalaget att hitta målet, 4-0 stod det på tavlan och då valde Linkan att ta time-out. Här skiftades det lite i femmorna och någonting hände, för Varla började hitta luckorna mellan Warbergs för dagen toktajta försvarsbox. Adam hade en jättechans att spräcka nollan vid en tilltrasslad situation framför hemmalagets mål där chans efter chans avlöste varandra, men bollen ville verkligen inte in, för det var en sådan dag idag. Det var en av två matchavgörande situationer, för min tro är att om Varla fått in en boll där så hade det kunnat sluta annorlunda. Warberg så skärrade ut, men de red ut stormen till slut och 5-0 kom 12:48 in i perioden, ett mål som speglade hur bortalagets lycka såg ut, då bollen går in via Johan på ett frislag i hans vänstra hörn. Innan signalen tjöt så hade Warberg hunnit utöka till 6-0. Denna period var hemmalagets. De sprang konstant, vann dueller, hittade sitt spel och lyckades störa ut Varla fullständigt i delar av perioden. De var verkligen inlästa på hur motståndarnas spel såg ut och Varla hade ett par minuter där de hittade tillbaka, men sett överlag så var det krampaktigt. Bollen hamnade en decimeter för långt fram, bolltempot saknades och den studsade inte deras väg idag. Warberg pressade med en man, 2-2-1 uppställning eller liknande, jag är ingen taktiker, och det funkade då deras forward ofta lyckades hålla tre man sysselsatta i Varla utan att bollen kom över mittlinjen.

 

 

Period 3:

0-6 underläge på bortaplan mot ett Warberg som var taggade upp till tänderna med en period kvar. Där var förutsättningarna inför den avslutande delen i denna match. Något var tvunget att hända med Varlas spel och inställning, annars kunde det rinna iväg fullständigt. Och något hände. Linkan skiftade i femmorna, gick ner på folk och började pressa med sina forwards, vilket gav resultat, för Warbergs backar blev fruktansvärt darriga och slog bort en hel del bollar. 02:06 tickade klockan upp till innan Ogge hittat in bakom Warbergs målvakt, med en signerad backhand i nedre hörnet. Detta efter att Tompa, som enligt min flickvän utan sina glasögon, såg oväntat vältränad ut för sin nästan säsongslånga frånvaro legat någonstans i målområdet och distraherat burväktaren. 90 sekunder senare var det dags igen då Max, efter pass från Peddan, reducerat ytterligare och vi på läktaren började förnimma en scenförändring. Varla tog över, Warberg sprang förgäves och 08:50 hittade skyttekung Vildin åter nätet, assisterad av Ogge som flyttats ihop med målskytten i femmorna och plötsligt stod det 6-3 med mer än tio minuter kvar av matchen. Warberg som spelat med ett leende matchen igenom log inte längre. De såg mer eller mindre skrämda ut inför denna tekningen och sökte ivrigt med blickarna efter någon lagkamrat som såg lika säker ut som de själva gjort under matchen. Den fanns inte. Här kom nästa avgörande situation i matchen. Ett individuellt misstag i försvarszon hos Varla bäddade för en blixtsnabb replik av Warberg och 7-3 satt, otagbart, bakom Johan i målet. Detta endast en minut efter Varlas senaste reducering. Varla var på gång, hade hittat ett någorlunda spel och fått ner hemmalaget i parterr, men det var den där dagen där ingenting ville gå som det skulle. Trots en reducering 13:48 i powerplay, återigen Vildin som hittat nättaket, assist Ogge så klart, så orkade inte Varla hämta upp underläget efter det sista målet från Warberg. Trots en imponerande förändring spelmässigt så räckte det inte till mot ett supertaggat Warberg.

 

 

Linkans plus:

+++ Johan

  ++ Peddan & Max

    + ---------

 

 

Första förlusten för året var kommen och den kom som en smäll rakt i tinningen. Det var en knockout i två perioder av Warberg, som för dagen var bättre än Varla. Alla lag har minst en dålig match under säsongen och att den skulle komma just mot Warberg för Varlas del var synnerligen oturligt och tråkigt. För många individuella misstag bäddade för en att siffrorna var som de var i andra perioden, för det var i ärlighetens namn inte fullt rättvist sett till matchen.

 

 

Men än är inte slaget förlorat, för det är oerhört tajt i toppen och Varla ligger på en andraplacering, en poäng bakom Träslövsläge i toppen och med Warberg under sig på samma poäng men med en bättre målskillnad. Med andra ord så har Varla allt i egna händer och matchen mot Träslövsläge kommer att bli fruktansvärt intressant. Nästa match är nu på söndag då Falkenberg kommer på besök till Lindälvshallen klockan 17:30. Jag kommer vara på plats, möjligtvis för att återigen få gästskriva referat till A-laget, och det hoppas jag att fler är så att vi kan fylla hallen och stötta vårt A-lag i kampen för seriesegern.

 

Det är slut på förluster nu, det räcker gott och väl med en.

 

//Linus

 


Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook