SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

DERBYVINST MOT SANDÖ! ( B-LAGET )
2015-01-17 15:55
Då var det dags för drabbning nummer tio den här säsongen för B-laget och motståndet stod Sandö IBK för dagen till ära. Ett Sandö som ligger lägre än förväntat i serien och hade innan matchen endast bärgat tre segrar på sju försök. Varla däremot befäster stenhårt serieledningen med nio raka vinster i bagaget innan denna spännande derbydrabbning i Lindälvshallen. Förutsättningarna var som sådana att vädret var lika uselt som vanligt en svensk vinter, Johan kom för sent till samlingen och det ”lappade” golvet i Lindälv höll fortfarande samma kvalité (då kommunen uppenbarligen väljer att lägga pengar på annat än en värdig idrottshall till Lindälvsgymnasiet och till en klubb vars herrtrupp är så pass bred att både A- och B-laget toppar serierna, obesegrade!). Coachandet stod Ronnie för, även om Linkan var delaktig i försnacket och tydliggjorde att inställningen måste bli bättre till matcherna, även om det är en B-lagsmatch. Innan Linkan begav sig för att briljera i sekretariatet tillsammans med Stig så släppte han taktikbomben att Malmqvist avancerade från backplats till center! Förståeligt med den målstatistik han har i B-laget.


Dagens uppställning var följande:

                            Johan (m)

Blomman-Larsen           Adam – Ogge (k) – Jiggen

Kricka-Krall                   Joel – Lindroos – Patrik
                            
                                       Linus – Malmen - Ripen


Period 1:
Värt att notera från var att det framkom en del synpunkter och åsikter gällande hur hårt Jiggen sköt under uppvärmningen. Bakom detta låg Vildin, som uppenbarligen ansåg att Jiggens skott inte höll samma nivå som hans egna. Storhetsvansinne…
Matchen började som förväntat, Varla hade mycket boll och Sandö fick jaga. Dock satte Sandö igång med en press i ett rasande tempo och lyckades störa våra uppspel ett par gånger. Med endast två femmor med sig till Lindälv så antog vi att det skulle bli svårt för dem att upprätthålla det tempot matchen igenom om vi lyckades ta ledningen med ett par bollar. Istället var det Sandö som tog ledningen 03:11 in i perioden. Sandö som hade tio utespelare med sig, men endast en, nummer 10 Rasmus Idewald som assisterade till målet, som i stort sett styrde hela Sandö och var delaktig i 6 av Sandös 7 mål för kvällen. Kvitteringen kom genom Ogge, som förövrigt fått blodad tand av B-lagsspel då han gjorde andra matchen i rad(!), vackert assisterad av Adam. När ledningen övertogs stod klockan på 04:22 och det var hemvändaren Anton Larsen som med sitt sinnessjukt stenhårda slagskott smällde in 2-1, otagbart för målvakten som aldrig förstod vad som hände. Ledningen var tyvärr en kort glädjestund då det endast tog 16 sekunder innan Idewald satte dit 2-2. Han var inblandat i nästan allt den här kvällen, för 08:55 in i perioden åkte han på en tvåa för slag. Detta utnyttjades snabbt av oss och 3-2 kom 24 sekunder in i PP, målskytt Blomman assisterad av Larsen, som kan passa hårt också. 14:20 var det dags för matchens händelse. Ogge löper mot boll vid sargen, når den först men jagas av Sandös duracellkanin nummer 10 som försöker ta sig mellan Ogge och sargen. Självklart täcker Ogge av bollen med kroppen och 10:an, som haft problem med fästet perioden igenom, flyger rakt in i ribbstolarna. Regelrätt tycker vi, vidrigt och vedervärdigt tycker Sandö. Ogge fick två minuter bredvid Linkan trots allt. Vårt BP höll hög klass och Ogge han knappt sätta foten på plan innan han assisterat Jiggen till 4-2 när tiden nått till 16:21. Innan periodslutet hann vi med att avverka ännu ett BP galant då Kricka åkt ut för en fasthållning.     


Period 2:

Kapten Ogge förde talan i paus och förtydligade Linkans tankar om vår inställning, den skulle höjas till andra perioden. Sandö sprang betydligt mer än vad vi gjorde och gick vinnande ur nästintill varenda närkamp. Vi vandrade ut till planen, inställningen var mer fokuserad och 43 sekunder senare hade Sandö gjort mål. Inställningen var kortare än ett sockerrus från en ljuv och nötig liten oskuldsfull Snickers. Sandö fortsatte springa frenetiskt, även om det var Varla som stod för det mer strukturerade spelet och 01:28 bestämde sig Joel, som innebandyspelare beskriven som en ”listig tjuv på planen med ett lurigt skott” av två toppspelare i A-laget, för att placera in 5-3 för hemmalaget. Därefter, 04:59 in i perioden, under ett PP ville Ogge gottgöra Adam för första målet genom att assistera honom till 6-3. Ett oerhört vackert mål där Ogge från vänster backposition slår ett slagskott/passning till Adam på bortre stolpen, som galant styr upp bollen i nättaket. 7-3 målet kom även det i PP 05:59, exakt en minut efter föregående mål. Återigen var det Blomman som fick skriva in sig i protokollet, assisterad av Adam. Två mål på två minuter blev tre mål på tre minuter, dock var det Sandös tur att näta. 7-4, mål av nummer 10 i Sandö, som rest sig ur askan efter hans intima stund med ribbstolarna.
12.26 in i andra kom periodens sista mål efter att Patrik fått visa upp sin patenterade ”Zorro” bakom mål och 8-4 var ett faktum. Slutsiffror för perioden, en period som mestadels bestod av utvisningar som ruckade på flödet i matchen. Detta konstaterades bestämt av Jiggen då han fick gjort ett byte inom loppet av 7 minuter.

 
Period 3:
Johan laddade med ett rejält slag i nacken från Patrik inför tredje perioden. Uppseendeväckande och någorlunda perverst i vissas ögon, men fullkomligt normalt i Dalarna. Ännu en gång påtalade Ogge i paus att vår inställning är usel, men även att Sandö var fruktansvärt frustrerade och tyckte att all kroppskontakt från vår sida var bestialisk misshandel. Han tryckte även på att vi måste använda mer kropp i spelet, inte peta med klubborna och riskera utvisningar för slag. Då vi inte riktigt förstått vad han sa i första pausen bestämde sig Ogge för att visa vägen direkt och det tog honom 36 sekunder att göra första målet i tredje akten och siffrorna stod nu på 9-4. Sandös press avtog i slutet på andra och tröttheten hade tagit över nu. Tre minuter senare var det dags för kombattanterna från ribbstolsdejten i första perioden att åter mötas. Denna gång blev Sandöspelaren så frustrerad över en tackling från Ogge, två minuter hårt spel, att han likt en ballerina med sin kroppsbyggnad göra en piruett för att svinga klubban mot en Varlaspelare. Den manövern belönades med 2+10 min. Tyvärr blev det inget mål i vårt PP, istället hann klockan fram till 07:02 när Larsen från halva avlossade sin bössa stenhårt igen rakt på målvakten, som inte kunde mota skottet utan tappade bollen rätt framför bladet på undertecknad som bara kunde raka in 10-4. Sandö såg ut som ett slaget lag nu och tyvärr drog vi ner på tempot, började slarva och dra iväg på soloraider. Det resulterade i att vi släppte tre mål bakåt och Sandö fick återigen känning. Onödigt och slarvigt från vår sida, men segern var aldrig hotad och slutsiffrorna skrevs till 11-7 efter att Ogge, som längtat hela matchen till att få spela med mig, assisterar undertecknad som med mina sista flämtande krafter och en andning likt Leif G.W Persson i ett trapphus, skickar in en isare under målvakten som var under förflyttning. Detta efter att Bogg lärt mig att det är via marken bollen skall placeras när målvakten förflyttar sig i sidled. Han är klok Jonas.  


En härlig derbyvinst och tionde raka segern! Även om vår inställning är minst sagt usel sett till hur bra vi egentligen kan vara, så är det starkt av oss att stå obesegrade efter tio spelade omgångar. Tyvärr väldigt negativt att släppa in 7 bakåt och det var inte Johans fel utan slarv och dåligt tempo i vårt försvarsspel. Totalt så har nu herrtruppen spelat 21tävlingsmatcher utan förlust, inkluderat både seriespel och DM! Det är ett väl godkänt betyg, men vi ska inte vara nöjda där. Truppen är enormt bred och konkurrensen ökar för varje träning som går, något som märks tydligt på det ökade tempot och inställningen under träningarna.   

Dagens glädjeämnen:
Vi gör 11 mål, det är positivt.
Vi hade 8 st målskyttar för dagen.
Vår supporterskara bestående av Ewelind, Freddan, Sebbe, Vildin, Max och Henke. Möjligt att jag glömt någon, men de lät mest iaf.
Jag har gått ner 4,5 kg i vikt sen nyår.
Larsen skjuter hårdast i laget.
Joel och Kricka har ruskigt luriga skott enligt två toppspelare.
Blommans försök att förklara sin pappas glassdessert från föregående kväll.

Matchens lirare (utser jag återigen på eget bevåg):
Oscar Thormälen – Med kaptensbindeln lindad runt armen styr han laget i rätt riktning, både med mål, assist och utvisningar. Sex poäng i denna match, två mål och fyra assist, är skörden för matchens lirare.

Nästa helg är det dags för årets sista riktiga bortamatch (bortsett från derbyt mot Kungsbacka i Forsgläntan) då vi skall bege oss ner till Bua för en ny seriefinal. En tuff match väntar då mot ett Bua som presterat oerhört starkt på hemmaplan, men vi åker ner för att gå mot ännu en seger och hålla hoppet uppe om att gå igenom serien obesegrade. En morot är lagfesten som väntar på kvällen, där jag förväntar mig att få uppleva Ripgårdens och Ribbings sinneslöst usla ölsinne som jag missade förra året och endast fått höra talas om. Repris på det i år igen tack!

//Linus


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook