SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

SEGER NUMMER 7 AV 7 MÖJLIGA FÖR B-LAGET!
2014-12-07 14:48

Här kommer ett härligt referat från B-lagsmatchen mot Glommen signerat Linus Johansson!

var det dags för ännu en rolig helgmatch, borta mot Glommen med matchstart 15:00 en lördag. Redan på resan ner mot Hallands sydligare delar så var förvirringen stor då det var en total avsaknad i geografisk logik när matchen skulle spelas i Vessigebro, mot Glommen(?) Psykologisk distraktion från Glommens sida? Det lämnar vi åt fantasin.

Vi åker ner med 6 raka segrar i ryggen, senast 18-8 mot Lysholmen, medan Glommen innehade jumboplatsen innan matchen, 6 raka förluster. Olika förutsättningar helt klart.


Coach för dagen var Marcus Ewelind, för dagen iklädd kostym till ära, måhända starkt inspirerad av Erik Hamrén, som allt som oftast är med i dagens mode tror han själv. Värt att notera är Ewelinds imponerande resa från målskytt till målvakt för att nu stå som coach för B-laget. Saknas helt enkelt ord för den resan.

Dagens trupp innehöll 13 man, med 3 debutanter i B-laget, Fredrik Pedersen, Daniel Bystedt och Jimmie Kärrdin. Peddan som är känd sedan tidigare i Varla gjorde ”nydebut” då han nyligen återvänt från Onsala. Snacket innan match var kort och koncist, men kraftfullt då coach använde sig av en gammal goding från Football Manager i snacket inför match: ”Gubbar, jag behöver inte säga så mycket, ni vet vad ni ska göra ute på planen”.

Kapten Freddan påtalade vikten av att vara på tårna direkt och trycka på framåt och försöka bortse från avståndet i tabellen lagen emellan, vi har ju inte åkt ner hit en lördagseftermiddag för att torska mot tabelljumbon.


Laguppställningen för dagen:

Bogg


Bystedt-Krall Peddan – Ribbing – Freddan


Kricka-Kuf Wanderydz – Rippe – Kärrdin

Linus - AlbinPeriod 1:

Snacket om underskattning visade sig ineffektiv då vi tydligt startade matchen i väldigt lågt tempo, trots enormt bollövertag och nästan enbart spel på Glommens planhalva. Glommens taktik var tydlig, bussen skulle parkeras framför eget mål och tvinga oss att ta skott från backar alternativt i dålig vinkel. Detta var framgångsrikt för hemmalaget då vi konstant sköt i deras täck och hade alldeles för lågt bolltempo för att få förflyttning på deras köttmur i slottet. De få gånger vi lyckades få igenom bollen så var kvalitén på skott och placering alldeles för dålig och vi gjorde Glommens målvakt väldigt bra. Klockan hann ticka upp till 11:06 innan vi lyckades spräcka nollan. Wanderydz hittade fram till Bystedt som skickade in bollen i mål och nu kändes det som att det kunde rinna iväg. Det gjorde det inte, utan första perioden slutade utan fler mål och rättvist hade vi ledningen, orättvist skulle den varit större då vi ägde hela matchen och ett bevis på detta var när Bogg frös en aning i brist på något att göra. Första perioden kan nog ses som den sämsta vi genomfört under denna säsong. Lågt tempo, dåligt rull på bollen och många egna soloraider som inte resulterade i något.Period 2:

Ewelind, som coachade med en passiv och aggressiv stil citerat Wanderydz, noterade de tre ovan nämnda punkter som vi behövde förbättra till andra akten. Ledning med 1-0 var verkligen i nederkant och ett icke godkänt betyg från vår sida med det spelövertag vi hade i första perioden. Trots snacket i paus så tog det bara 1 minut av perioden innan Glommen hade kvitterat. Deras taktikändring var nu att ligga med en man högt och invänta kontring, vilket de även lyckades med, då målet kom till via en kontring där Bogg blev totalt överkörd av målskytten innan han på något sätt fick in bollen i mål. Dock tog det inte mer än två minuter innan vi återigen tagit ledningen, då vi i tredje matchminuten fick möjligheten att spela vårt första powerplay. En möjlighet vi inte tog då firma Bystedt och Peddan bestämt sig för att göra mål direkt på frislaget och powerplay spelet uteblev. Bystedt vid boll kör den gamla hederliga ”gräddvispen” och fintar petning flertalet gånger om, hur många vet jag inte då min förmåga för huvudräkning hade sin storhetsperiod någon gång under mellanstadiet, innan han släpper bollen till Peddan som skickar in ett slag/handledsskott bakom Glommens målvakt. Bra start för PP kedjan. Spelet såg mestadels ut som tidigare period, med undantaget att Glommen lyckades få igenom en del kontringar. 05:53 stod klockan på när vi återigen fick ett powerplay, något som vi inte fick utdelning på alls då vi inte fick upp bolltempot alls och kom till få avslut, oftast i täck. Istället kunde Glommen kvittera med fullt manskap på banan, 08:49 in i perioden. 32 sekunder senare presenterade sig återigen Bystedt, då han bakom mål fångade upp bollen efter att undertecknad missat sitt fjärde försök att göra mål i slottet. Bystedt lägger upp bollen på bladet och kliver in och ”skyfflar” upp bollen i nättaket, likt en Zorro med grusskyffeln. Snyggt och oväntat, men likväl ett viktigt mål. 4-2 kom när klockan hunnit till 13:00 prick då Peddan på egen hand snirklat sig igenom Glommens försvar och rakat in sitt andra mål för dagen. Vi var inte nöjda där för 15:15 in i perioden utökade vi vår ledning till 5-2 genom debutanten Jimmie Kärrdin, som visade stor löpvillighet matchen igenom. Målet kom till i boxplay då brorsan(?) Krall åkt på 2 minuter i utvisningsbåset då han slagit lite för hårt med klubban på någon. Perioden slutade med ledning för oss med 5-2. En ledning vi lyckats få till genom att vi äntligen börjat höja tempot i passningar och ökat rörligheten på varje individuell spelare.Period 3:

Paussnacket kretsade mycket kring att vi skulle fortsätta med det bolltempo vi avslutade andra med och Ewelind satte ett mål att vi skulle gå upp till tvåsiffrigt för att bli förlåtna för den usla insatsen av den första halvan av matchen. Peddan nappade genast på detta och lyckades placera bollen i nätmaskorna endast 41 sekunder efter första tekning. Målet föranleddes av ett riktigt klapp-klapp spel innan Bystedt placerade bollen på Peddans blad som inte tvekade en sekund att få stoltsera med ett hattrick, 6-2 till Varla var ett faktum. En minut senare åker båda lagen på varsin utvisning för hårt spel då Kuf blivit attackerad i vårt högra hörn bakom mål, oklart för mig varför vi fick en utvisning, jag upplevde det med helt opartiska ögon att Kuf inte gjorde något speciellt anmärkningsvärt i sitt försvarsagerande. Detta gav en ganska klar bild över hur matchen såg ut i sista perioden. Det var mycket slag, fulspel och luriga tacklingar samt att Bogg flertalet gånger blev överkörd. Detta till trots så briljerade Bogg med en del klassräddningar i slutperioden, imponerande då han fått agera åskådare innan dess.

Den äldre av de båda domarna samtalade friskt med vår bänk och drog paralleller från denna match till det glada 70/80-talet när det spelades hockey i de nedre divisionerna i Värmland. Det skulle vi ha sett tyckte han. 04:43 bjöds det på prickskytte av Bystedt som drog in ett dragskott i krysset, klassmål igen av debutant Bystedt! Reduceringen från Glommen till 3-7 kom 08:57 innan vi gav svar på tal och satte 8-3 14:45 då Kapten Freddan smackade in sitt första mål för dagen. Freddans mål gav uppenbarligen Glommens coach ett hopp om poäng då han tar en time-out, i underläge 3-8, ca 4 minuter kvar, en lördagseftermiddag. Logiken är lika frånvarande som de 6 mål undertecknad (Linus) borde ha gjort på sina solklara målchanser. En bra time-out för oss då Kuf 17:57 in i perioden trampar in från höger, likt Niclas Alexandersson mot England i VM 2002, och skickar in bollen i bortre krysset. Helt plötsligt stod det 9-3 och Glommens chansning på att kvittera med fem raka mål förblev en utopi. Matchen slutade inte där, utan när klockan stod på 20:00, men innan dess hann Glommen reducera till 4-9 med en sekund kvar av matchen. De firade likt Gudrun Schyman då tax freen öppnat. Där var det över och slutsiffrorna skrevs till 9-4 i Varlas favör.En välförtjänt seger, trots att vi borde vunnit med större marginal. Det var många missade lägen, så mer skotträning efterfrågas inför kommande träningar. En av de sämre insatserna från vår sida i år, delvis för att vi tänkte ställa in skorna och underskattade motståndet för mycket. Detta är något vi behöver förändra om vi ska behålla vår förslutnolla intakt när säsongen är slut, går vi ut så här mot ett bättre lag så lär vi bli straffade direkt.

Serieledning för både A- och B-laget utan en enda förlust är ett väl godkänt resultat, då vi har en bred trupp och de flesta har funnit sina roller i lagen.

Coach Ewelinds taktikdrag med kostymen visade sig framgångsrik och är det möjligtvis en oslagbar ledarduo vi har sett i B-laget med coach Ewelind och tidigare coach men numera kapten Freddan som börjar ta form inför framtida utmaningar? Återigen en fråga vi lämnar åt fantasin och framtiden att avgöra.Då större mängd glädje ämnen saknades under denna match, förutom seger och att vi fick åka igenom hela Vinberg och Vessigebro, en sightseeing av kvalité, så blir det dagens noteringar istället:


  • Debutanterna, vilken debut! Peddan, Bystedt och Kärrdin visade direkt var skåpet skulle stå. Poängskörden säger väl det mesta.

  • Mitt målsinne lyste med sin frånvaro sett till tidigare matcher, måhända kopplat till uppladdningen bestående av Snickers och julmust, samt min abnorma viktökning från mina tre veckor på kurs. Jag lovar mer mål framåt och mindre kilon framöver.

  • Freddans inställning. Enda spelaren som visade sitt missnöje över vårt spel, trots att hans utbrott mitt under matchen kunde straffats med ett mål bakåt.

  • Den äldre domaren, vilka anekdoter han bjöd på matchen igenom. Det var kul att höra!

  • Albins bakre del som lyckades smyga sig in under Freddans armbåge på matchen-efter-bilden som finns på sociala medier samt Varla IBK’s hemsida. En nakenchock utan dess like.

  • Ewelinds klädval. Det är bara coacher av rang som leder i kostym.

  • Wanderydz sorg över att hans klubba var dålig var hjärtskärande när han låg på bänken med händerna över ansiktet efter uppvärmningen. Det kändes i hjärtat.Nästa match bjuder på ett derby som heter duga, då Kungsbacka IBK står för motståndet i Lindälvshallen nästa fredag med matchstart 20:00. Tuff match med många gamla Varla bekantingar i motståndet.  


Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook