SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

SUDDENSEGER MOT TRÄSLÖVSLÄGE!
2014-11-25 09:59

Varla fortsätter att imponera i inledningen av årets upplaga av Division 2 Halland! Under söndagskvällen så besegrades seriefavoriten Träslövsläge IF med 8-7 (3-1,1-2,3-4,1-0) efter förlängning inför ett kokande Lindälvshallen. Detta efter en match som som innehöll det mesta i form av individuella prestationer, hårda närkamper och ett härligt böljande spel matchen igenom. Ett resultat som får anses vara tämligen rättvist då Varla aldrig var i målmässigt underläge och som mest hade man en 7-3 ledning som sedermera blev till 7-7 efter full tid. Matchen präglades även av utvisningar som stundtals kändes väldigt billiga. Domarna måste kunna tillåta en högre nivå i en sådan här match där det finns två heta lag på banan som vill mycket. Dock så drabbades inget av lagen mer än det andra så där finns inget att anmärka på men en jämnare nivå till kommande matcher är att föredra!

Inför matchen så var förhoppningarna höga om att kunna gå segrande ur den här tillställningen. Vi visste om att det var Träslövsläge som hade pressen på sig att prestera i den här matchen och därmed så släppte nog en del nerver i och med vetskapen att vi kunde gå ut avslappnat och spela vårt spel och ha roligt på banan. I Linkans matchsnack så var det framförallt två saker som framhävdes. Vi fick absolut inte ha någon respekt för Träslövsläges namnkunniga lag samt att våga i anfallsspelet. Linkan nämnde även i en bisats att det är tack vare sådana här matcher man tränar och spelar innebandy för. Vi har en vana trogen att allt som oftast göra bra första perioder. Det var inget undantag igår. Vi tog med oss energin från uppvärmningen och en grym förstaperiod följdes upp av en mindre bra mittenakt för att sedan mynna ut i en tredje period som kunde gått åt vilket håll som helst. En röd tråd som man kunde se i matchen var att Träslövsläge var dödligt effektivt i sitt powerplay så fort vi drog på oss en utvisning.

Varla kom till spel med följande uppställning!

Simon ( Johan )

Max - Pimpan - Vildin - Ogge - Jiggen

Blomman - Herrmann/Malmen - Joel - Ewelind - Adam

Freddan - Sebbe - Peddan

Period 1

Inför nedsläpp så kände man verkligen att atmosfären i Lindälshallen var något extra den här kvällen. Två bra lag, storpublik och en fight som målats ut till årets match!

Likt föregående match mot Falkenberg så rullade vi på tre kedjor för att bibehålla tempot och intensiteten. Träslövsläge är kända för att slå diagonalare och söka slottet i sitt anfallsspel men de alternativen stängde vi med bravur. Tempot drogs upp redan från första tekning och det var vi som tog tag i taktpinnen. Det skulle bara dröja till 03.30 innan matchens första utvisning skulle delas ut, denna gång till Träslövsläge. Den utvisningen ska vi vara tacksamma för. Vi har haft ett bländande powerplay hittills under säsongen och efter ett bra tryck mot motståndarnas kasse hittar Vildin sin drömposition, lite snett till vänster om målet, och får en klockren passning av Ogge som Vildin behärskat lägger i nät. Tid för målet: 05.26. Bra start på matchen för vår del. Sen bestämmer sig domarna för att ge ut en kompensationsutvisning på Pimpan lite drygt tre minuter efter vårt ledningsmål. Det hinner bara gå ett par sekunder innan även Max får sätta sig på botbänken efter en tveksam situation i vårt vänsterhörn. I spel 3 mot 5 är det svårt att stå emot Träslövsläge som kvitterar efter 09.17 genom Simon Bundgaard, otagbart. Vi reder ut resterande tid av vårt boxplay och jobbar oss in i matchen på nytt. Efter 12.26 så bryter jublet på läktaren återigen ut då Vildin hänger dit 2-1 i slottet efter ett fint instick från Jiggen. Det skulle inte dröja länge till innan vår glödhete skyttekung även stänkte dit trean. I andravågen efter ett powerplay så slår Adam in bollen mot bortre stolpen, där står Vildin rätt placerad och krigar in 3-1 vilket även är ställningen in i pausvilan! En mycket väl godkänd period från vår sida där vi håller Träslövsläge på utsidan och tar vara på våra lägen.

Period 2

Om vi har en vana trogen att göra bra förstaperioder så är det tvärtom med andraperioderna. Vi har en tendens att allt som oftast ge över initiativet till våra motståndare. Vad det beror på är svårt att säga men vi kanske slappnar av lite för mycket under pausvilan. Hursomhelst så är detta något vi måste jobba på i fortsättningen! Redan efter 01.23 så kryper Träslövsläge närmare i målprotokollet då man reducerar till 2-3 genom Bundgaard, detta efter att man fått bra betalt på sin höga press. Vi försöker nu lugna ner spelet med lite enkla passningar mellan backarna samt enkla uppspel längs sarg. Men vi har väldigt svårt att få fast bollen offensivt och vi får enbart hålla i bollen ett par sekunder då och då på deras planhalva. Vårt nyförvärv, Fredrik Pedersen, skulle presentera sig efter 06.47. Med en genial passning som man har svårt att sätta ord på så hittar han sin namne, Fredrik Johansson, på bortre stolpen som rakar in 4-2. Ett mycket vackert men framförallt viktigt mål där passningen skär igenom fyra motståndare innan bollen hittar fram till en fristående Freddan! Bara minuten senare får vi ett powerplay som skulle visa sig bli resultatlöst. Härifrån tar Träslövsläge över matchbilden helt och ökar intensiteten. Våra gäster får oroväckande mycket energi efter att de klarat av sitt boxplay och man är otroligt nära en reducering ett flertal gånger och det kändes absolut inte orättvist när målet till 3-4 kom med endast två sekunder kvar att spela! Surt, men målet hängde i luften och ställningen inför den avgörande perioden är 4-3 till Varla.

Period 3

I pausen pratade vi mycket om att behålla lugnet och den positiva känslan. Vi hade trots allt en ledning att gå på, om än skör. Vi bestämde oss för att gå ut och göra en grym sista period! Vi fick en makalöst bra start på den tredje ronden. Jiggen trycker dit viktiga 5-3 redan efter 29 sekunder på pass av Ogge. Precis den starten vi ville ha! Bara två minuter senare så kan Sebbe tråckla sig igenom två försvarare och fri med målvakten lägger han den kyligt mellan benen. 6-3 och en något tryggare ledning! Vi hinner med att reda ut ett boxplay innan vi kort därefter får ett eget numerärt överläge. Det tar bara 20 sekunder, sen ligger bollen i nätmaskorna. Mål nummer 21 i år av Vildin! Passningen får han av Joel, detta sker efter 06.25. I ett sådant här läge är det lätt hänt att möjligtvis slappna av lite och tänka att allt kommer lösa sig. Vi fortsätter att kriga på och Träslövsläge känns för tillfället helt ofarliga. Minuten senare får Max en horribel utvisning emot sig i en 50/50 duell i sarghörnet. Träslövsläge ser sin chans att komma tillbaka in i matchen och tar vara på sitt powerplay. 4-7, efter att deras skicklige tekniker Kristoffer Elison hittat ett instick till en fristående lagkamrat. Vi börjar helt plötsligt spela lite panikartat trots att vi har en stabil ledning. När klockan har tickat upp mot 09.57 så reducerar Träslövsläge igen. Ännu en gång i powerplay. För att göra det ännu mer nervigt så tillåts Elison trampa in från högerkanten och hänga upp den högt vid bortre krysset, endast 17 sekunder efter deras tidigare reducering. 6-7 och en rejäl känning för Träslövsläge. Nu skruvas tempot upp ytterligare en nivå och drygt tre minuter senare blir det en sekvens i matchen där slagen och närkamperna duggar tätt men hela tiden med friande åtgärder från domarna. Helt plötsligt ger han Jiggen en utvisning för en närkamp som inte såg speciellt farlig ut. Väldigt konstigt agerande från domarna. Hursomhelst, Träslövsläge får bra rull mot oss i sitt powerplay och kan till slut även utjämna till 7-7 efter ett skott från backposition. Matchen går nu in i ett skede där bägge lägen är rädda om sin poäng och spelar med ett säkrare bollinnehav. Vi får en gyllene chans att sno med oss alla tre poäng när vi får ett powerplay med fyra minuter kvar att spela. Vi skapar bra chanser men bollen vill inte in. 7-7 står sig matchen ut och förlängning stundar. Förlängningen kom att bli väldigt händelserik. Chanserna avlöser varandra och det är Träslövsläge som får bästa chansen med ett friläge som undertecknad lyckas reda ut. I kontringen därpå snurrar Ogge upp sin gubbe, kommer fri och lägger kyligt in 8-7. En enorm glädje bryter ut på både Varlabänken och på läktaren!

Linkan efter matchen:

"Vi gör en bra första period med ett stabilt försvarsspel där vi även vågar att hålla i bollen offensivt. Helt rättvist med en 3-1 ledning efter första perioden. I den andra perioden är vi inte med alls. Träslövsläge äger det mesta av spelet och vi ska vara glada att vi faktiskt leder inför sista. Vi får sedan en kanonstart i den tredje perioden där vi går fram till en 7-3 ledning för att sedan tappa, mycket tack vare utvisningarna. Jag tycker det är synd att matchen innehåller såpass många utvisningar som den ändå gjorde, i mina ögon var det en snäll match. En grym seger som visar prov på vår lagmoral men vi måste bli bättre sett över en hel match."

Poängkollen

Vildin 4+0, Ogge 1+2, Jiggen 1+1, Pimpan 0+2, Freddan 1+0, Sebbe 1+0, Adam 0+1, Joel 0+1, Peddan 0+1

Linkans plus

3 +++          
Vildin ( 11 + )
2 ++             Blomman ( 7 + ) och Max ( 2 + )
1 +               Sebbe ( 1 + ) och Pimpan ( 7 + )

Vill även passa på att säga ett par ord om vår fantastiska publik. Ni skapade en magisk inramning och ert stöd bar fram oss till två viktiga poäng. Det är härligt att intresset är så stort som det varit under de första hemmamatcherna och vi i laget tycker det är hur kul som helst med en sådan uppslutning. Tillsammans ska vi göra Lindälvshallen till vår ointagliga borg!

Härnäst väntar en tuff bortamatch mot Veddige på fredag klockan 19.30 i Vidhögehallen. Vi jobbar vidare!


Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook