SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

HEDERSAM AVSLUTNING PÅ SÄSONGEN!
2016-04-04 20:00
Det blev till slut inte den där sprakande och magiska vändningen som vi på förhand hade hoppats på i returmötet mot Stenungsund. Efter ett tidigt 0-3-underläge igår kväll så var Division 1-drömmen i ett tidigt skede så gott som borta. Men trots detta så kämpade vi på som ett lag och visade en fantastisk moral som orkade fixa 6-6 innan slutsignalen ljöd i Aranäshallen, vilket fick sätta punkt för en väl genomförd säsong. Sett över samtliga sex perioder i det här dubbelmötet är det dock fullt välförtjänt att det är Stenungsund som får äran att flyttas upp till förbundsserierna nästa säsong och vi är inte sena att gratulera motståndarna, även om vi gärna hade sett oss själva som vinnarna givetvis. Läs matchreferatet från gårdagens fight HÄR!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Såhär dagen efter holmgången i Aranäshallen är det väldigt tungt att fatta tangenterna med gårdagens resultat i färskt minne. Undertecknad hade mer än gärna suttit här med en Division 1-plats i bagaget att skriva om, men så blev det tyvärr inte i år.


Vi är värda mer än såhär. Det känns så jäkla surt att avsluta på det här sättet med tanke på hur vi genomfört årets säsong. Men mer om alla känslor och liknande i den stora säsongssammanfattningen som kommer inom kort. Här skall vi istället försöka förvandla händelserna på planen igår kväll till ett referat!


Varla ställde upp med följande uppställning!

Simon (Johan)


Ogge - Pimpan - Ewelind - Adam - Vildin


Larsen - Blomman - Bystedt - Idewald - Peddan


Avb: Silberberg, Jimmie, William, Anton och Svensson


Inför matchen

Med det oerhört tunga resultatet förra helgen på bortaplan mot Stenungsund så hade vi under veckan försökt repa nytt mod i truppen inför returen. Olika positiva målbilder hade målats upp för att på bästa sätt förbereda oss på en magisk vändning. När man dessutom fick göra entré på planen inför en fanatisk hemmapublik så infann sig en mäktig känsla i kroppen som talade om för en att allt är möjligt i idrottens värld. Helt fantastiskt. Efter lineup för hemma- och bortalaget var det nu dags att teka igång den här historiska kvalfighten som skulle utse vilket av lagen som skulle ta det åtråvärda steget upp till Division 1!


Period 1

Med en optimistisk inställning så tog vi tag i matchen ganska omgående. Det syntes på långa vägar att vi kom till spel med en hela annan attityd gentemot förra helgen. Vi visste om att första målet i den här matchen skulle bli oerhört betydelsefullt och vi skulle göra allt i vår makt för att just vi skulle få försprånget på resultattavlan. Men efter vår energiska start så började Stenungsund få allt mer bollinnehav och man hade även ett par vassa kontringar som kunde resulterat i en bortaledning. Precis som under förra helgens möte så var Stenungsund otroligt tunga att möta bakom våran kasse och det är precis på det viset som kvällens första mål tillkommer. En längre Stenungsundspress utmynnar i att en fri André Lundgren ostört kan trampa in framför vårt mål och borra upp bollen i nättaket efter 06:04. 0-1 till bortalaget och våra planer med att få första målet hade därmed gått i stöpet. Redan här så kändes det, inte uppgivet på något sätt, men väldigt mycket tyngre än tidigare. Detta ger Stenungsund blodad tand och Bohuslänningarna ökar nu trycket än mer. Vi hade det stundtals svårt att få tag i bollen och för varje minut som gick, desto sämre blev våra chanser att ta ikapp det på förhand stora underläget från match ett. Läget förvärras därefter än mer när Idewald får sätta sig på botbänken efter 09:47, något som Stenungsund utnyttjar på bästa sätt genom åldermannen Magnus Tillander, som borrar in 0-2 i det bortre hörnet. Tungt, tungt, tungt. Stenungsund, eller rättare sagt William Kimfors, skall efter ytterligare en minut strö än mer salt i Varla-såren med sitt 0-3-mål. Ett dragskott från fickan letar sig förbi vårt täck och in i nätmaskorna, tätt vid den bortre stolpen. Där och då dog i princip våra drömmar om en vändning, kändes det som. I detta läget var vi nu tvungna att trycka dit minst 9 kassar på detta Stenungsund, som under årets säsong maximalt släppt in sex i en och samma match. Vi skall dock, efter 13:22, få en fin chans till att reducera i powerplay sedan dess att Blomman blivit knuffad över sargen av yrvädret Linus Söderblom. Efter mängder av chanser får vi mycket riktigt känna på målgörandets sötma och det är firma Adam/Ewelind som fixar reduceringen till 1-3. Vi kommer nu in i en fin sekvens där vi skapar ett par vassa lägen framåt som dock inte renderar i ytterligare tätkänning på resultattavlan. 1-3 står sig perioden ut och Stenungsund ledde nu dubbelmötet totalt med hela 4-12.


Skottstatistik: 8-10


Period 2

Det var ett frustrerat gäng som begav sig in i katakomberna med omklädningsrummet som slutmål. Det var ju inte alls såhär som vi hade planerat att inleda den här kvällen. Vi konstaterade krasst att Stenungsund varit dödligt effektiva när lägena givits medans vi själva inte hade haft någon vidare lyckade när det vankades målchanser. Men samtliga knöt nävarna tillsammans och var taggade på att gå ut till den andra perioden för att visa vart skåpet skulle stå. Linkan valde även på eget bevåg att byta in Johan i kassen.


Likt den första perioden så kom vi ut med bra energi och hade en hel del bollinnehav inledningsvis, utan att för den sakens skull hitta fram till några heta chanser framför Erik Regmér i bortamålet. Stenungsund växer återigen in i matchen och efter 04:44 åker Ogge ut efter att ha tryckt Christian Nyberg över sargkanten. Eller, tryckt och tryckt, snarare touchat Nyberg som faller som en vante. Domaren går tyvärr på motståndarens aktion och höjer armen. Stenungsund har i sitt efterföljande powerplay inget vidare tempo på bollen men gräver likväl fram ett par chanser som stryker Johans bägge stolpar. När vi sånär rett ut vårt numerära underläge uppstår en tilltrasslad situation framför vår kasse. Johan fångar upp sin egen retur i en stor röra av spelare och framför honom pågår en kamp mellan Stenungsundskaptenen Mattias Karlsson och Pimpan. En kamp där bägge spelarna går in likvärdigt men där vi får den ultimata bestraffningen. För det första vill undertecknad poängtera att Karlsson står innanför Johans målgård när situationen uppstår. Redan där skall vi ha frislag enligt regelboken. Därefter så faller Karlsson med Pimpan hack i häl och domaren dömer straffslag till bortalaget varpå Pimpan blir rosenrasande och drar på sig ytterligare en tvåa för "protest mot domslut". Det är givetvis oacceptabelt att åka ut för snack men man kan förstå Pimpans frustration då bägge spelarna fightades med samma medel. Hursomhelst, straff för Stenungsund och fram kliver Niclas Larsson. Precis som i mötet förra helgen så är 37-åringen iskall när han med en enkel dragning skapar sig en lucka och drar upp bollen i Johans högra kryss. Nu väntade även ett 19 sekunder långt tre mot fem-spel. Vi visar då upp en oerhörd krigarmentalitet och reder ut situationen med idel täck och ett bra målvaktsarbete av Johan. Om det hade funnits någon slags rättvisa i bedömningsnivån så hade även vi fått åtminstone en straff i den här sekvensen då både Ogge och Blomman får varsitt slag i öppna lägen. Vi knyter dock näven och via en bollvinst av Blomman på mittplan letar sig bollen fram till en fri Peddan som trampar in framför Regmér och snärtar dit 2-4 i krysset. Ett av kvällens vackraste mål. Nu inleds en publikfriande och böljande innebandy där bägge lagen har lägen till att näta både en och två gånger om vardera. Närmast rent praktiskt är väl ändå Stenungsund som har två bollar i Johans överliggare. 2-4 står sig perioden ut och Division 1-drömmen var nu givetvis ljusår borta.


Skottstatistik: 6-10


Period 3

Nu fanns det bara en sak som gällde: Att vinna matchen. Vi ville avsluta säsongen på bästa sätt inför vår fantastiska hemmapublik. Det minsta vi kunde göra var att försöka ge våra trogna supportrar en seger.


Vi följer vårt tidigare mönster i matchen och fullkomligt rivstartar säsongens sista period. Adam får ett drömläge och Ewelind skjuter i stolpen. Ja, ni hör ju, vi har inte det rätta flytet framför motståndarnas mål. Men en av våra absolut bästa spelare i kvalet, Fredrik Pedersen, skall efter 02:13 klämma sig in bland Stenungsunds några decimeter längre försvarare och påpassligt knacka dit 3-4 lågt till vänster bakom Regmér. Riktigt bra start av den tredje perioden och det känns som om Stenungsund mentalt redan vaskar champagne i omklädningsrummet. Det viktiga var nu att bara gasa på för vår del. Men orutinen lyste emellanåt igenom i laget och när vi går bort oss totalt i pressen kan William Regnstrand (spektakulärt namn förövrigt) pilla in bollen till 3-5 efter att ha blivit frispelad av Kimfors efter 03:00. Vi bortser från detta och fortsätter att trycka på i byte efter byte, med en överhängande risk för kontringar givetvis. När klockan tickat upp mot 08:30 får vi ännu en gång kontakt och för tredje gången den här aftonen är det Peddan som målar, detta efter ett chansskott från fickan som letar sig in via bortakeepern.


Trots att Division 1-chansen är borta är trycket i Aranäshallen fortsatt magiskt. Hemmapubliken gjorde allt i sin makt för att hjälpa oss fram till en seger. Något som möjligtvis fick Ewelind att vilja briljera. För briljera, det är sannerligen bara förnamnet på Varla-ikonens aktion efter 11:36. Adam driver upp på egen planhalva längs vänsterkanten och hittar upp med en passning centralt mot Ewelind som via en lobb över den framrusande backen får ett öppet läge att avsluta. Problemet var bara att bollen var uppe i knähöjd, men vad gör det när Ewelind utomordentligt vackert väljer att dra till på volley och när bollen letar sig in i nätmaskorna brister Aranäshallen ut i ett jubel. Vår eventfixande center kunde, sett till ansiktsuttrycket, knappt tro på det själv. Men 5-5 var ett faktum och vi hade nu vind i seglen. Men minuten senare infann sig en smolk i glädjebägaren när Adam, den vanligtvis så snälle Adam, vinner en hård kamp vid sargen mot Niclas Larsson som väljer att rutinerat falla och vinner i samma veva en utvisning till sitt hårt pressade lag. Situationen såg värre ut än vad den egentligen var och utvisningen kändes tveksam, särskilt då Adam var snabbare in i närkampen än Larsson. Men, domarna var absolut inte på vår sida den här kvällen så det var ingen överraskning att Adam skulle få besöka botbänken. Precis som innan har vi relativt bra koll på Stenungsunds powerplay men i en hundradel så glömmer vi av Kimfors på bortre stolpen som forcerar in 5-6 bakom Johan. Men vi hade gett oss f*n på att inte förlora den här matchen och när Christian Nyberg åker ut efter 17:23 efter en eftersläng på Peddan så skulle vi få spela resterande del av matchen i powerplay, vilket gav oss förhoppningar givetvis. Linkan plockar Johan i ett tidigt skede, men vårt 6 mot 5-spel ger ingen vidare effekt och det är snarare Stenungsund som är närmare att punktera matchen faktiskt. När det endast återstod sex sekunder av matchen och bollen befann sig studsande framför vår egen kasse så väljer Blomman att chansa med ett volleyslagskott. Bollen sticker sedan mot Stenungsundskassen och där dyker Adam upp och retfullt enkelt så vinklar han in 6-6, vilket även blir slutresultatet!


Skottstatistik: 8-6


Totalt: 22-26


Sammanfattning

Ja, hur skall man egentligen sammanfatta det här dubbelmötet? Vi får krasst erkänna att Stenungsund under dessa sex perioderna generellt sett varit hetare än oss. Vi gör en fullt godkänd match igår men det är inte här vi faller, utan vi får skylla på bortamötet där vi inte nådde upp till vår fulla kapacitet. Skottstatistiken över bägge matcherna slutar 58-33 till Stenungsund och det är fullt rimligt att man då, som nu blev fallet, vinner med sex bollars marginal. Offensivt i våra bästa stunder så är vi jämngoda, om inte bättre, än våra motståndare, men med facit i hand så är det i defensiven som det brister. Vi saknar tyvärr grundtryggheten i försvarsspelet när det brinner till och Stenungsund behöver inte "jobba" lika hårt för sina mål som vi behöver göra för våra. Ett stort plus var att vi aldrig slutade kämpa igår trots att matchen i ett tidigt skede var över. Vi förtjänade att få avsluta säsongen med en seger, men 6-6 känns inombords bättre än en förlust.


Om man skulle fundera på "tänk om" hela tiden så skulle man ju bli gråhårig, men man kan inte låta bli att undra vad som egentligen hade blivit av den här matchserien om vi hade fått in det där 2-2-målet som vi förtjänade i bortamötet...


Poängkollen

Peddan 3+0, Adam 1+2, Ewelind 2+0, Blomman 0+2, Vildin 0+1 och Bystedt 0+1


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Nu är alltså den här säsongen till ända och vi får bryta ihop i ett par veckor nu för att sedan komma tillbaka starkare än någonsin. Nästa år tar vi det!

Återigen, ett stort tack till ett proffsigt arrangemang igår i Aranäshallen och ett innerligt tack till alla som kom ner och stöttade oss. Ovärderligt!


Kommentarer och en stor säsongssammanfattning kommer inom kort att dyka upp på hemsidan. Håll utkik :)

#ForzaVarla


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook