SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

PERFEKT GENREP INFÖR SERIEFINALEN!
2016-03-07 19:20
Bilden: Stabilt resultat, minst sagt.
Då var sista hemmamatchen i Lindälvshallen för den här säsongen avklarad. För att tala klartext så blev det en överkörning från start till mål mot gästande IBK Puma. Vi gör en av årets bästa defensiva insatser samtidigt som vi är fortsatt hypereffektiva framåt och vi vinner välförtjänt med förkrossande 20-1 (6-0, 7-0, 7-1). Siffrorna speglar matchen väldigt väl och som många gånger förr så hade vi kunnat göra åtminstone 10 mål till med maximal utdelning, men vi sparar det till nästa helg då vi kliver in i säsongens viktigaste match. Slutomgången mot Warberg, där en serieseger ligger i potten. Men innan dess kan ni läsa matchreferatet mot Puma HÄR!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Till och börja med så fick vi ingen trevlig överraskning när vi anlände till vår kära hemmahall under gårdagen. Vi välkomnades av snö och rusk, vilket får anses vara sällsynt så här långt in på året. Ett snöoväder som fortsätter att falla och man undrar ju givetvis när våren så sakteliga skall smyga sig på. Gissningsvis får vi nog vänta ett tag till!


Om man bortser från vädret så hade vi en annan, och mycket viktigare sak att tänka på den här eftermiddagen. Ett viktigt genrep mot IBK Puma stod på schemat i säsongens sista match hemma i Lindälvshallen. Man kan tycka att det är kaxigt att beteckna gårdagens match som just ett "genrep", men hur man än vrider och vänder på det hela så visste vi om att det skulle bli en avgörande match mot Warberg under den kommande helgen, oavsett resultat i vår och Warbergs match (dom mötte Viskadalen samtidigt igår). Därmed försökte vi se gårdagens match som ett riktigt bra träningspass där vi ville bättra på självförtroendet inför supermatchen mot vår toppkonkurrent nästa lördag!


Puma kom till spel med en fin form i bagaget. Tre segrar på sina fyra senaste, där förlusten kom borta mot Warberg, vilket inte är mycket att säga om såklart. Men på minussidan hade man till den här matchen ett par tunga avbräck då deras två främsta poängmakare saknades. Men av deras uppvärmning att döma så var det ett taggat bortalag som ställde upp för första tekning inför en Varla-publik på omkring 100 personer!


Varla ställde upp med följande uppställning!


Simon (Johan)


Ogge - Pimpan - Ewelind - Adam - Vildin


William - Blomman - Bystedt - Strand - Peddan


Tommy - Kaneby - Idewald


Period 1

Vi hade bestämt oss på förhand för att göra en stabil match i samtliga 60 minuter, med noggrannhet i försvarsspelet och kreativitet i anfallsspelet. Som många gånger tidigare var vi även angelägna om att försöka "stänga" matchen i ett tidigt skede för att på så sätt kunna spela ut vårt register och pröva på nya kombinationer.


Matchen börjar i ett relativt högt tempo, där vi omedelbart försöker sätta fart på boll och fötter. Något som inledningsvis inte ger någon utdelning i form av mål. Puma försvarar sig kompakt, precis som vi hade pratat om inför fighten, och det dröjer fram tills 06:29 innan kvällens första mål faller. Alexander "Villechenkin" Vildin håller sig påpassligt framme på en retur och smaskar upp bollen i nättaket bakom en chanslös Rikard Amonsson i Puma-kassen. Skönt att spräcka nollan framåt efter ett konstant offensivt tryck under matchinledningen. Vi gör även 2-0 och 3-0 på lite drygt två minuter genom Idewald och Ewelind innan Vildin trycker dit fyran efter 14:10. Redan här känns det som om Puma slutat tro på det och uppgivenheten lyser igenom. Kvällens mest minnesvärda balja var helt klart 5-0-målet, ett mål som var talande för Puma-försvararnas bollbehandling under matchen. Ogge slår en lång passning längs högersargen som blir aningen för brant för "Villechenkin". Puma-backen skall väl egentligen bara springa och fånga in bollen, när han helt oattackerad trillar över sargen. Vildin passar då på att sno åt sig bollen och i nästkommande sekvens så vallar han in 5-0 via en Puma-spelare. Målet kommer i historiken att betecknas som ett självmål och tyvärr lyckades vi inte fånga händelsen på film, men målet kommer att leva kvar i våra minnen under en lång tid framöver. Eftersom "Villechenkin" inte tilldelades 5-0-målet så tog han saken i egna händer två minuter senare och krutade in 6-0 i en av hans många favoritpositioner i motståndarnas slott. 6-0 står sig perioden ut och det sista som händer i den första ronden är att Puma drar på sig en utvisning för "too many players" på banan. Vi skall alltså inleda period nummer två med en man mer!


Skottstatistik: 16-3


Period 2

Linkan slog på stort i periodpausen och menade på att första 20 var några av de bästa minuterna vi har presterat under årets säsong. Ingen kunde säga emot eftersom det såg oförskämt bra ut, både defensivt och offensivt. Visserligen fick väl Puma ingen superstart på den här matchen, men undertecknad vill hävda att det är vi som får motståndarna att se såpass vilsna ut som dom ändå var. Nu gällde det bara att hålla upp ångan och fortsätta på den inslagna vägen.


Tyvärr lyckas vi inte omvandla vårt powerplay till något mål, men lägen saknades sannerligen inte. Utdelningen skulle däremot komma i nästa byte då Ewelind trycker dit 7-0. 16-årige Fabian Kaneby, som utgör en perfekt komponent mellan Tommy och Idewald, fick ikläda sig rollen som målskytt efter 05:12 då han lirkar in 8-0 bakom en skymd bortakeeper. Därefter går vi ner i tempo en aning och Puma skapar några halvchanser, dock inget som blir direkt farligt. Vår hårt jobbande andraformation med Strand-Bystedt-Peddan skall nu få måla och det är Peddan som efter halva matchen tar in bollen i hooken på mittplan, bågar in och prickar dit 9-0 med ett distinkt dragskott. Vackert! Föga oväntat gör vi tvåsiffrigt även den här kvällen när Ewelind gör 10-0, vilket även innebar ett hattrick för Varla-ikonen. Humöret hos bortalaget blir allt sämre och inom ett 30-sekundersintervall så drar man på sig två utvisningar och spel fem mot tre stod nu på menyn. En munsbit för vårt sylvassa powerplay som utnyttjar det numerära överläget på bästa sätt med två nya kassar genom Ewelind och Blomman. 12-0 och cirka fyra minuter kvar att lira av mittenakten. Kapten Adam, som i veckan dragits med en kraftig förkylning, såg väldigt pigg ut matchen igenom och får välförtjänt göra 13-0 efter att ha rundat målvakten i ett friläge. Detta sker efter 18:52 på klockan. Olyckligtvis åker vi på en utvisning med bara sekunder kvar att spela när Ogge reflexmässigt råkar ta bollen med handen. Korrekt domslut och inget att orda om. Inget mer av vikt sker dock och vi går till pausvila med en skön känsla i bagaget och en defensiv nolla i sikte!


Skottstatistik: 19-5


Period 3

Det fanns inte speciellt mycket att diskutera i pausen utan allting handlade bara om att fortsätta med vårt hårda defensiva slit. Ett väl fungerande försvar brukar generera offensiva möjligheter och det var precis det som hade funkat hittills i matchen. Linkan sa dock följande mening innan vi gick ut för spel: "Släpp inte in något skitmål nu!". Hela laget bara skrattade och givetvis visste då alla om att vår käre tränare nu hade jinxat vår möjlighet att hålla nollan.


Först och främst hade vi ett boxplay att döda. Något som vi löser utmärkt då bortalaget inte kommer till några som helst målchanser i vårt tajta box. Men vår nolla skulle till slut spricka, men inte genom något vackert spelmål, utan genom ett rent kämpa-mål följt av ett kontroversiellt domslut. Puma lägger alltså in en chansboll framför kassen som studsar som en flipperkula mellan flera spelare. När undertecknad skall fånga bollen i luften så manglas både undertecknad och bollen in i målet. Chocken när domaren visar tecknet för ett mål är givetvis stor, men domaren menar på att vår back knuffat Puma-spelaren i ryggen och väljer därmed att godkänna Pumas reducering istället för en Varla-utvisning. Nåväl, i samma ögonblick som Linkan jinxade oss så var nollan körd, haha. Vi replikerar dock omgående genom vår andra 16-åring, nämligen Joakim Strand. Efter ett par vackra kombinationer signerat vår andraformation letar sig bollen slutligen fram till Strand på vänsterkanten som inte gör något misstag. Eftersom Ewelind under matchens gång producerat fyra baljor ville inte "Villechenkin" vara sämre, vilket skulle innebära hans fjärde mål i matchen efter 10:39 fram till 15-1. Bystedt gör därefter 16-1 ur en ytterst snäv vinkel, innan samme Bystedt efter 12:09 får chansen från straffpunkten. Han försöker göra sin patenterade dragning i luften, men misslyckas tyvärr i sista momentet. Oskar Smith, som orsakade straffen, applåderar hånfullt med klubban i sargen efter Bystedts miss och söker ögonkontakt med vår talangfulle center, utan att lyckas. Smith får enbart sitta sju sekunder på utvisningsbänken innan Peddan laddat bössan fram till 17-1. Därefter är det firma Tommy/Kanebys tur att briljera då man samarbetar fram till två nya mål och nu var den stora frågan ifall vi skulle nå vårt högt uppsatta mål på totalt 20 mål i matchen. Det visade sig att svaret på den frågan skulle bli ett ja. Vi får ett powerplay under slutskedet och Ewelind rullar retfullt enkelt in 20-1 och stänger därmed vårt målkonto för den här kvällen!


Skottstatistik: 17-5


Sammanfattning

En gedigen insats från start till mål av hela Varla-truppen och det känns mer och mer som om att vi har fått ihop tre riktigt slagkraftiga formationer som trivs att spela med varandra. Försvaret satt som en smäck och förhoppningsvis tar vi med oss samma aggressivitet och positionsspel in i lördagens intressanta match mot Warberg. 52-13 i skott visar också prov på vilken total överlägsenhet det var mellan lagen och Puma skall nog vara nöjda med att inte ha släppt in fler kassar. Kort och gott, vi är redo för seriefinalen!

Poängkollen

Adam 1+5, Ewelind 5+0, Vildin 4+1, Peddan 2+1, Kaneby 2+1, Blomman 1+2, Ogge 0+3, Strand 1+1, Tommy 1+1, Idewald 1+1 och Bystedt 1+1

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Nu väntar som sagt en ren och skär seriefinal mot Warberg IBF, där en serieseger ligger i potten. Det skall bli grymt kul att resa ner till Hallands innebandymecka och spela en sådan match inför förhoppningsvis välfyllda läktare i Sparbanken Wictory Center. Vi behöver ert stöd för att nå vårt första delmål, så boka in lördagen klockan 14.00 då ni förmodligen kommer få se en känslosam och nagelbitande innebandymatch!


#ForzaVarla


Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook