SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

HYPERVIKTIG BORTASEGER MOT VINBERG!
2016-02-21 20:00
Gårdagens toppmatch blev precis så välspelad och spännande som det på förhand hade förutspåtts. Vi drog slutligen det längsta strået och kunde resa hem med komfortabla 6-3 (2-2, 2-0, 2-1), efter att vi visat upp ett stabilt försvarsspel och en godkänd effektivitet framför motståndarnas mål. Tack vare segern så lever kampen om seriesegern i allra högsta grad med tre matcher kvar att spela. Klicka gärna på länken för att läsa mer om den livsviktiga segern i Vinberg!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Vi har under vintern klarat av flera, på pappret, tuffa bortamatcher. De sena vardagsmatcherna (matchstart 20.00) mot både Falkenberg och Tvååker kunde ha ställt till det för oss, men segrar i dessa svåra matcher har stärkt vårt självförtroende på bortaplan, helt klart. Men, Vinberg borta, det är en helt annan femma. Vinberg är ett otroligt starkt hemmalag som spelar i en annan dimension gentemot nyss nämnda Falkenberg och Tvååker. Därmed var det upplagt för en oviss och spännande fight där utgången av matchen skulle ha en stor betydelse för oss, framförallt.

Samlingstiden var satt till 11.45 vid Sibylla, men tack vare ovädret träffades vi istället 11.30 och begav oss så sakteliga ner mot Vinbergs Idrottshall. Trots en oberäknelig motorväg så var hela laget framme vid hallen i god tid innan matchstart och efter en kort promenad runt hallen så ställde vi upp i en trixningsring inomhus (!) och inledde vår sedvanliga jonglering med lädret. Efter idel kommunikationsmissar i kritiska lägen lyckades vi till slut nå vårt uppsatta mål och kunde därefter börja ladda inför matchen.

Läktaren hade fyllts upp lagom till matchstart och efter en diskussion med domarna gällande att lagens ställ var för lika färgmässigt (Vi fick till sist godkännande att spela i våra lilasvarta tröjor) samt en suverän uppvärmning var det nu dags att dra igång den här hyperviktiga drabbningen!

Varla ställde upp med följande laguppställning:

Simon (Johan)

William - Pimpan - Ewelind - Adam - Tommy

Larsen - Ogge - Bystest - Idewald - Peddan

Joel - Jimmie - Strand

Avb: Freddan, Blomman och Anton W

Period 1
Det märktes som bekant att det låg något speciellt i luften. Taggningen i laget, av förklarliga skäl, var på en helt annan nivå idag och vi får även den starten vi ville ha. Man skulle kunna säga att det var en drömstart. Vi vinner matchens första tekning och börjar växla bollen mellan backarna. Pimpan hittar upp med en passning mot Tommy längs vänsterkanten, som i sin tur håller i och inväntar Pimpans magnifika löpning in mot kassen. Tommy serverar därefter Pimpan ett helt öppet mål och 0-1 på tavlan redan efter 24 sekunder. Gött! Därefter kliver vår nygamla andraformation in i matchen och fortsätter trycket framåt. Efter slarvigt markeringsspel av Vinberg så får Bystedt öppna gatan att trampa in från högerkanten, någon meter innanför mittlinjen, och lossa sitt rappa slagskott. 0-2 sitter fint i Jesper Bomans vänstra kryss och man skall absolut inte glömma av Ogges bländande passning som föranledde målet. Klockan står på 01.14 och vi har redan införskaffat oss en tvåmålsledning. Nu gällde det bara att ösa på och att mentalt inte slappna av. Första 8-9 minuterna är riktigt bra från vår sida och det fanns inte mycket som talade för att Vinberg skulle ta sig in i matchen. Men helt plötsligt vänder matchbilden över till hemmalagets fördel efter halva den första perioden. Vinberg börjar få ner bollen djupt och man vill framförallt styra spelet i positioner bakom vårt eget mål. Vi har svårt att få tag i Vinbergs gängliga forwards, samtidigt som vi stundtals ger bort bollen för enkelt i uppspelsfasen. Till slut får Vinberg också hål på oss när 13-årige (!) Filip Erheden vinner bollen längs vårt bås och hittar fram till en fri Daniel Haag på bortre stolpen som inte gör något misstag. Värt att nämna är att den här 13-årige stortalangen gjorde en riktigt bra match trots sin oerhört unga ålder. Lägg Filip Erheden på minnet! 1-2 och kontakt i målprotokollet för Vinberg. Innan dess hade man även haft en klockren ribbträff och ett par fina chanser utöver. Men det skulle inte dröja länge innan det även var kvitterat i Vinbergs Idrottshall. Julius Bengtsson får ostört driva fram centralt och skaffar sig slutligen ett såpass bra och fritt läge att det bara är att dra upp bollen i nättaket bakom undertecknad. Tid för målet: 14:46. Vinberg fortsätter att sätta avtryck på matchen och får anses vara närmast ett ledningsmål innan periodvilan, då man bland annat har ett rungande stolpskott med någon minut kvar. 2-2 står sig dock perioden ut och matchen känns i detta nu helt oviss.

Period 2
Trots Vinbergs förbättrade spel där ute på planen var det lugnt och sansat i omklädningsrummet. Linkan ville ha ett större och säkrare bollinnehav samt mer avslut mot målet och den efterföljande scenförändringen var ytterst påtaglig. Vi hade Vinberg som i en liten ask och gav inte bort bollen på ett par minuter. Pressen var konstant och retroaktivt får vi också in en ledningsboll fram till 2-3, när Adam påpassligt utnyttjar en retur framför mål. Så otroligt rättvist egentligen. Vi jobbar vidare med växlingar blandat med långa, svepande passningar ner mot hörn samt diagonalare genom Vinbergs försvarszon. Vi var överallt och Vinberg fick inte en lugn stund. Bättre blev det inte för hemmalaget när Peddan elegant snor med sig bollen och en ilsken Patrik Haag hos de blåklädda drar då på sig ett onödigt slag som resulterar i matchens första utvisning. En utvisning som vi tar tillvara på. Ogge hittar en öppnande volleypassning mot bortre stolpen som Adam stöter in på sitt sedvanliga sätt som ser så enkelt ut. 2-4 med fem minuter kvar att spela av rond nummer två. Vinberg stöter sedan upp i något ströanfall här och där och skapar oreda, men inget som resulterar i någon 100%-ig målchans. När klockan står på 19:15 kommer Vinbergs chans att ta sig tillbaka in i matchen när William drar på sig en utvisning för hårt spel, en utvisning som kan diskuteras. Vi håller stånd under slutsekunderna och går in i sista pausvilan med 2-4 på tavlan, vilket borde ha varit åtminstone det dubbla med tanke på alla fina chanser som vi skapade under perioden.

Period 3
Nu hade vi ett viktigt boxplay att döda. 75 viktiga sekunder att kriga bort. Vi fixar det utan problem, skulle det visa sig. Efter att vi blivit fulltaliga så får vi in det där psykologiskt viktiga 2-5 målet som tar luften ur hemmalaget en aning. Nyss utvisade William hittar fram med en genial passning till Ewelind, som på sitt eget manér vänder runt, använder sin försvarare som sköld och skjuter mellan backens ben och ser bollen leta sig in bakom en skymd Jesper Boman. Två minuter senare får vi en ny utvisning för protest mot domslut, något som absolut inte får hända i sådana här täta matcher. Vi är dock solida i boxen och sticker till och med upp i ett anfall som får en avgörande betydelse för matchen. Ogge driver upp bollen längs vänsterkanten, drar sin attackerande motståndare och hittar Idewald framför Vinbergs-kassen och som slungar in 2-6 på volley och matchen känns så gott som avgjord. Nyss nämnde Idewald skall även han få sätta sig på botbänken för ett slag och Vinberg får spela sitt tredje raka powerplay på kort tid, även det utan resultat. Förklaringen stavas ett något statiskt powerplayspel för hemmalaget samt ett ruskigt bra Varla-boxplay. Bland det bästa i år faktiskt. Vinberg skall dock få in ytterligare ett mål i matchen och det är lagkaptenen Daniel Haag som pillar in en retur, något turligt skall sägas. Mer än så, förutom en Vinbergs-utvisning, händer faktiskt inte i matchen och vi kan pusta ut efter ännu en livsviktig seger i titelracet.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Poängkollen
Ogge 0+3, Adam 2+0, Idewald 1+0, Pimpan 1+0, Ewelind 1+0, Bystedt 1+0, William 0+1, Blomman 0+1 och Tommy 0+1

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Som sagt, nu lever kampen om seriesegern i allra högsta grad. Warberg lyckades under lördagseftermiddagen slå IBK Puma med 6-4 på hemmaplan efter mycket om och men. Därmed behåller Warberg förstaplatsen i serien med tre matcher kvar att spela.

Näst på tur att ställas mot oss är Veddige IBK, som vi på onsdag kväll gästar i Vidhögehallen klockan 20.00. Vi siktar givetvis på tre nya poäng :)

Tack alla som var nere i Vinbergs Idrottshall och stöttade oss till segern!

Vi jobbar vidare!

#ForzaVarla

Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook