SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

Islossning mot Halmstad och krampaktig tillställning mot Viskadalen!
2016-02-14 14:45
Då var "NHL-veckan" till ända och som förutspått så blev det tre segrar av tre möjliga. Förväntningarna inför dessa tre drabbningar var väl att vi skulle försöka få med oss så mycket plusmål som möjligt och få till ett tryggt och stabilt spel inför de tuffare matcherna som kommer inom kort, vilket vi så gott som lyckades att åstadkomma. Här kommer en kortare sammanfattning från torsdagens seger mot Halmstad samt gårdagens insats mot Viskadalen!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

20-5 mot Bua, 16-3 mot Halmstad och 10-4 mot Viskadalen. Det kanske låter som att ju längre veckan lidit desto trögare har det också gått, vilket det även kanske ligger någon slags sanning i. Men undertecknad måste bara understryka hur svårt det egentligen är att motivera sig till sådana här matcher. Trots att ledarstaben och vi själva hela tiden försöker påminna oss om att målskillnaden i slutändan kan bli avgörande så är det svårt att prestera mer än vad vi faktiskt har gjort den senaste veckan mot lag som vi slår utan att behöva spela på vår högsta nivå. 

I omklädningsrummet inför så har inte den där riktiga laddningen infunnit sig så som den gör i en match mot exempelvis Warberg. Istället har vi pratat om vem i laget som kommer göra mest poäng och samtidigt har vi hela tiden försökt att sätta upp delmål i matcherna för att göra det bästa av situationen. Med detta i beräkningen är det ändå starkt att göra 46 mål framåt och att ta oss igenom dessa matcherna, som innerst inne varit en transportsträcka fram till den tuffa Vinbergsfighten som väntar nu på lördag den 20/2. Nedanför ska vi kortfattat försöka summera matcherna mot Halmstad och Viskadalen!

Varla - Halmstad 16-3 (11/2-16)

Vi ställde upp med följande uppställning!

Johan (Simon)

William - Blomman - Ewelind - Adam - Vildin

Larsen - Pimpan - Bystedt - Strand - Peddan 

Ogge - Tommy - Idewald

Avb: Silberberg, Kaneby, Joel och Jimmie

Sammanfattning
Linkan och Lindroos hade dagen till ära tagit ut säsongens största matchtrupp, för att på så sätt kunna lufta truppen under den här tuffa matchveckan. På andra sidan den här torsdagen väntade Halmstad IBK reserv, som så sent som kvällen innan hade en tuff holmgång mot Tvååker, en match som man slutligen förlorade med 7-9. Det bäddade för ett möjligen slitet, men ändå revanschsuget bortalag. Vårt mål inför matchen var att trumma på i inledningen och försöka döda tillställningen i ett tidigt skede. Man kan säga att vi nådde vårt mål med bravur. 7-1 efter en period, där vi hade bud på uppemot fem mål till, milt sagt. Periodens läckerbit stod firma William/Adam för. William driver upp längs högerkanten och i ögonvrån ser han Adam, som placerat sig horisontalt en bit utanför Halmstad-bänken. William lobbar då bollen diagonalt och ser då Adam dundra in 4-0 på volley, ett mästerverk signerat vår kapten. Återigen släpper vi dock in en reducering sent, och det är inte första gången den här säsongen.

Period nummer två fortsätter på det inslagna spåret. Vi håller i bollen och skapar chanser medans Halmstad och deras duktige målvakt frenetiskt försöker freda sitt mål. Det går... sådär. Alexander Vildin har stor show den här kvällen och gör ett äkta hattrick i den här perioden, där samtliga mål är snarlika. Pass på bortre stolpen, där Vildin är så gott som felfri tre gånger om. Vi hamnar dock i en liten svacka under ett par minuter, där Johan får briljera med ett par fina räddningar och samtidigt får han även tacka stolparna. Ställningen var 12-1 efter två spelade ronder.

Som vi tidigare nämnt så var vi tvungna att dela in sådana här matcher i delmål för att på bästa sätt hålla uppe motivationen. Målet för den sista perioden var att nå 16 mål framåt och att hålla tätt bakåt. Inte ens två minuter hade hunnit rulla innan vi hade producerat ytterligare två mål och man undrade ännu en gång vart det här skulle sluta. Gästerna repar dock nytt mod och kan, via två Varla-utvisningar, få känna på bollen och skapa ett någorlunda tryck mot Johan i kassen. Reduceringen till 14-2 sitter via en styrning på Blommans ben, väldigt oturligt. Vi har svårt att få upp något vidare tempo i matchen i slutskedet, men vi lyckas ändå peta in både 15-2 och 16-2, innan Halmstad sätter punkt för målproduktionen fram till 16-3, som också blir slutresultatet. Skottstatistiken slutar 43-20 i vår favör.

En fullt godkänd insats där hela laget är med och bidrar till de stora siffrorna. Ännu en gång är det ett femtiotal personer i publiken och vi är ytterst tacksamma att ni kommer ner och stöttar oss trots den obefintliga spänningen som råder nuförtiden när vi spelar.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Varla - Viskadalen 10-4 (13/2-16)

Varla ställde upp med följande uppställning!

Simon (Johan)

William - Ogge - Ewelind

Larsen - Pimpan - Bystedt

Adam - Vildin

Silberberg - Peddan

Tommy - Idewald

Sammanfattning
Efter överkörningen av Halmstad så väntade nu ytterligare ett lag som vi på förhand var megafavoriter att besegra. Bortamötet mot Viskadalen slutade med makalösa 17-6 och rimligtvis tänkte vi att gårdagens match borde sluta på ett ungefärligen liknande vis. Viskadalen har visserligen varvat upp ordentligt på senaste tiden och tagit sju poäng av nio möjliga på de tre senaste matcherna, men vi kände ändå innerst inne att det här var en match där det fanns mängder med plusmål att hämta. Men det går inte alltid så som man tänkt sig. Med nya konstellationer där vi spelade med enbart två centrar mellan tre forwardspar, så hade vi svårt att hitta samspelet i formationerna. Oftast så blev vi stillastående och lät Viskadalen gång på gång komma alldeles för lätt till lägen. Vi vinner dock den första perioden med 6-3 och det känns ändå relativt tryggt. Vad ska man säga om Viskadalens insats inledningsvis..? Dom krigar på och springer på allt, samtidigt som dom får in ett par turliga mål, där reduceringen till 3-2 sticker ut. Undertecknad skall ut och plocka ner en höjdboll, men tvekar i sista sekund och därefter studsar bollen på en motståndaraxel och i en båge in i mål. Det var en "sån där" match helt enkelt.

Snacket inför mittenperioden handlade mycket om att visa ansvar inför vår hemmapublik. Vi hade inte levt upp till förväntningarna under första 20 och Linkan vädjade om mer fart och bättre inställning. Vårt interna mål för den här perioden var att spika igen bakåt, Viskadalen skulle inte få göra mer än tre mål på oss. Vi lyckas hålla tätt och reder även ut ett boxplay, samtidigt som vi gör två fina mål framåt. Det finns väl inte sådär jättemycket att nämna från just den här perioden, så vi nöjer oss där. 8-3 inför slutronden.

Nu fanns det bara en sak i sikte, nämligen att nå upp till tvåsiffrigt i den här matchen. Vi fortsätter att peppra skott mot duktige Simon Börjesson i bortakassen, men bollen vill verkligen inte bevittna nätmaskorna. Istället kan Viskadalen reducera till 8-4 efter lite drygt halva perioden. Skulle det, helt osannolikt, bli en jämn avslutning? Peddan och Vildin ville annat, när först och främst Peddan äntligen får sätta dit bollen i det första krysset. Vildin gör sedan sitt andra mål i matchen när han trycker dit 10-4 med 15 sekunder kvar. Slutmålet var uppnått och tre nya, friska poäng var inne på kontot.

Det finns egentligen inte speciellt mycket som vi kan ta med oss från den här matchen. Vi gjorde det vi skulle, men inte mycket mer. Marcus Ewelind blir dagens poängkung med sina fyra pinnar.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tack vare dessa segrar lever serien fortfarande i allra högsta grad. Nu väntar ett tungviktsmöte när vi på lördag reser ner till Vinbergs Idrottshall för att gästa tredjeplacerade Vinberg. Ett Vinberg som idag åkte på stryk borta mot IBK Puma, dock utan sina speldirigenter Patrik Haag och Robin Nyhemer.

Men först väntar en träningsvecka, där allt fokus nu riktas mot att besegra ett hemmastarkt Vinberg.

NU KÖR VI!

#ForzaVarla

Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam