SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

PERFEKT START PÅ NHL-VECKAN!
2016-02-07 10:30
Vi hade som förväntat inga större problem att ro hem segern i gårdagens eftermiddagsmatch mot Bua IF. Siffrorna skrevs till sanslösa 20-5 (4-1, 8-1, 8-3) i en match som innehöll flera läckra individuella prestationer och vackra mål, men även en hel del irritation lagen emellan. Tack vare segern är vi nu en match närmare den där åtråvärda och förhoppningsvis helt avgörande slutomgången mot Warberg IBF. Läs mer om Bua-matchen genom att klicka på länken!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Efter en träningsvecka modell sämre så var det verkligen upp till bevis för hela laget att snäppa upp ett par nivåer inför mötet mot Bua IF. Vi har genomgående haft samma problem under hela säsongen. När vi vet om att vi under kommande helg möter ett motstånd som vi normalt sett kör över så blir träningarna lidande. Trots detta brukar vi lösa fina resultat när det väl vankas match, tänk då om vi hade höjt oss 10-20 % även på träningarna, snacka om att vi då hade blivit livsfarliga!

Hursomhelst. Lördag, hemmaplan och seriens tabelljumbo på besök. En utmärkt chans till tre poäng och till att sätta någon form av press på Warberg inför deras möte mot Särö lite senare under dagen. Det var även ett gyllene tillfälle att stuva om i formationerna och testa nya konstellationer inför slutet av säsongen. Ju mer oberäkneliga vi kan vara, desto bättre.

Samling 12.30 och ett överlag glatt humör i truppen gav inget vidare resultat i vår sedvanliga trixningsring. I början av säsongen gick vi in i ringen med förhoppningar om att nå upp till 50-60 touch, men sakta men säkert har den siffran sjunkit och det var med nöd och näppe som vi löste 20 under gårdagen, som var vårt uppsatta mål. Frågan är om inte Adam behöver omfördela hur vi placerar oss i ringen. Två målvakter jämte varandra är sällan bra, för att nämna något...

Varla ställde upp med följande uppställning!

Simon (Johan)

Ogge - Blomman - Strand - Adam - Vildin

Larsen - Pimpan - Bystedt - Ludde - Peddan

Kaneby - Idewald - Tommy

Avb: Wille

Period 1
Uppvärmningen var något vi hade pratat om mycket under veckan och inför matchen. Eftersom våra förstaperioder sällan varit speciellt positiva den senaste tiden så ville vi verkligen sätta fart på gårdagens uppvärmning och försöka få med oss intensiteten när domaren klockan 13.45 blåste igång matchen.

Vår plan fungerade hyfsat initialt. En publikskara på omkring 50-60 personer fick se en relativt avvaktande inledning med kompakt bollinnehav i vår favör. Ett (oväntat) högt liggande Bua IF ville störa våra uppspel så gott det gick och man lyckades hålla oss stången. I två minuter och 53 sekunder, sedan var det roliga över för bortalaget. Just då så hittar Ogge, för dagen tillbaka på backpositionen, fram med en helt genialisk och öppnande passning till Ludde som löpt ifrån sin markering på Buas planhalva och utan misstag så sitter viktiga 1-0 högt över Bua-keepers högra axel. Ett skolboksexempel på ett effektivt innebandymål. Vi behåller kontrollen efter målet men har svårt att skapa några riktigt klara chanser. Istället är det Bua som får någon ströchans här och där när man kastar in bollar mot kasse. Desto skönare blir det när Strand vinner bollen högt upp i banan och serverar en fri Adam på bortre stolpen och 2-0 är ett faktum efter 10:46. 3-0 är ett typiskt Adam/Vildin-mål. Vår kapten får bollen nere i högerhörnet, tittar upp och spelar fram Vildin, som tagit en avledande löpning i slottet, och Vildins första kasse för dagen sitter klockrent i krysset. Nästa mål dröjer inte länge. Ogge leker längs högerkanten och fullkomligt grundlurar Bua-backen innan han forsar fram mot mål och iskallt placerar in bollen under Niklas Johansson i bortaburen. En prestation värd entrépengen och då har klockan tickat upp mot 14:56. Vi skapar därefter inte speciellt mycket av vikt och när vi, i vårt offensiva tänk, går bort oss i slutsekunderna så passar Bua på att reducera till 4-1 i en kontring efter 19:58. Surt sa räven. Onödigt, om inte annat. Det är rimligtvus det sista som händer i period nummer ett och betyget sett över hela perioden är svagt godkänt.

Skottstatistiken: 10-6

Period 2
Den allmänna uppfattningen i laget är att vi kan mycket bättre än vad som visats under första 20. Lindroos, som för dagen fick ansvaret som huvudtränare i Linkans frånvaro, uppmanar samtliga spelare att höja tempot, då vi absolut inte för någon hjälp med detta av Bua. För att citera Lindroos klockrena mening: "Buas uppgift i den här matchen är att dra ner på tempot. Det är därför dom är här".

Vi stod nu inför ett vägskäl. Skulle vi fortsätta som vi gjort eller skulle vi höja oss och på så sätt fullkomligt köra över bortalaget? Den andra perioden skulle innehålla bägge delarna skulle det visa sig. Idewald, som ALLTID spelar uppoffrande och med hjärta får en välförtjänt utdelning efter ett par missade chanser i den första perioden. Efter 01:46 trampar 20-åringen in från vänsterkanten, laddar bössan och ser bollen smita in tätt vid förstastolpen. Två minuter senare är det återigen Idewald som hittar nätet fram till 6-1 med ett påpassligt direktskott mitt i Buas slott, på passning av Pimpan. Vi faller därefter in i Buas spel och låter faktiskt bortalaget skapa ett par riktigt kvalificerade chanser, utan resultat för gästerna. Efter 09:15 drar Bua på sig matchens första utvisning och det är alltid målgaranti när vårt powerplay äntrar planen. Den här gången så drar vi dock ut på det till sista sekunden, bokstavligt talat, när Ogge gör 7-1 i ett friläge precis innan Bua skall bli fulltaliga. Därefter väljer coach Lindroos att ta timeout. Man kan då undra, vem tar en timeout när man leder med 7-1? Jo, en ytterst smart Lindroos. Spelet flyter inget vidare och det var helt enkelt dags att väcka laget och påpeka att spelet inte höll den standarden som vi vill att det ska hålla. Timeouten ger en sällan skådad effekt. På två minuter och 17 sekunder har vi helt plötsligt gått fram till 11-1, efter mål av Peddan x2, Tommy och Vildin. Bua hänger helt enkelt inte med när vi sätter fart på bollen. Olyckligtvis drar Ludde på sig en utvisning under vår bästa sekvens i matchen och lättar trycket på Bua, som nu får andas ut och äga boll för en stund. Något man gör med bravur då man även reducerar till 11-2 efter flera fina diagonalare genom vår box och där ett direktskott slutligen hittar in bakom undertecknad. Kort därefter får Julius Svahn i Bua ett rent friläge som räddas och i kontringen därpå så trycker Adam dit 12-2 när klockan står på 19:22. Psykologiskt viktigt, helt klart! Perioden slutar 8-1 och ställningen är numera just 12-2.

Skottstatistiken: 15-8

Period 3
Offensivt, stundtals bländande. Defensivt, stundtals nonchalanta. Det var slutsatsen vi kom fram till i omklädningsrummet i periodpausen. Återigen poängterade vi vikten av att serien mycket väl kan sluta i en målskillnadsaffär och att varje mål kan vara betydelsefullt. När man leder med 12-2 inför en avslutningsperiod kan det vara väldigt svårt att hitta motivationen till att avsluta värdigt. Vårt motmedel mot detta är att sätta kortsiktiga mål, period för period. Vi skulle upp i 20 framåt kom vi överens om och en nolla bakåt var även det en morot.

Den sista ronden börjar på bästa tänkbara sätt. När klockan står på 05:13 så har vi i princip satt vartenda avslut vi försökt oss på och forsat fram till en 17-2-ledning. I tur och ordning så gör Adam sitt tredje mål, Bystedt pillar in 14-2 i öppen kasse, Idewald gör två (15-2 och 16-2) och Bua avslutar den här sekvensen med ett vackert självmål. Av dessa fem strutar så måste vi bara lyfta fram Idewalds prestation vid 16-2-målet. Ogge trampar in i mittcirkeln och slår en genomskärare till en numera fri Idewald som i sin tur lobbar upp bollen över keepern och slår till på volley när bollen är i rimlig höjd. Fantastiskt vackert och dagens i särklass snyggaste mål. Bua stoppar blödningen en aning när Christopher Axelsson, med ett maskerat handledsskott, lägger in 17-3 via undertecknad och upp i krysset. Vi låter oss dock inte slås ned av baklängesmålet utan vi fortsätter mala på framåt och får utdelning i form av Ludde och Idewald, den sistnämnde herren gör här sitt femte mål för dagen! Hittills har matchen flutit på bra, utan diverse avbrott och utvisningar, men resterande delen av matchen skall verkligen präglas av fula tacklingar och en allmänt grinig jargong. Först ut är William som får en tvåa och som ger Bua en reducering till 19-4. Därefter följer två Bua-utvisningar samt att även Ogge får sätta sig på botbänken efter en tackling som mycket väl kunde resulterat i ett matchstraff, beroende på vilka domare man har givetvis. Han klarade sig dock undan med en tvåa. Skulle det bli något mer mål då? Svaret är ja. Fredrik Pedersen skulle få den stora äran att göra mål nummer 20 i matchen och mål nummer 200 i årets seriespel när han hur enkelt som helst trampar in från pointposition i vårt powerplay och smeker upp en handledare i vänster kryss. Vi får ytterligare en chans i numerärt överläge med två minuter kvar, men slarvar bort chansen till ytterligare ett mål. Istället är det Bua som får sätta spiken i kistan med ett frislagsmål då fem sekunder återstår av matchen. Trots att vi är en man mer så tappar vi bort Patrick Axelsson på bortre stolpe som har ett helt hav av nät att sikta på. Därefter spelas de återstående sekunderna bara av och 20-5 blir slutresultatet.

Skottstatistiken: 14-9

Totalt: 39-23

Sammanfattning
Vi gör helt enkelt vårt jobb och lite till. Vi införskaffar oss 15 plusmål i jakten på Warberg och man kan egentligen inte kräva speciellt mycket mer. Ingen spelare faller ur ramen, där framförallt Ogge och Idewalds prestationer sticker ut i mängden. Joakim Strand förtjänar även att nämnas då han fyller upp Ewelinds lucka i förstakedjan på ett imponerande vis. På minussidan har vi vårt boxplay, som i de senaste matcherna läckt oroväckande mycket. Något som vi behöver jobba på helt enkelt. Ännu en sak som behöver rättas till är rutinen och kylan i slutet av perioderna. Åtminstone två av Buas mål skall absolut inte få ske och detta är något vi behöver prata igenom. Men 20 mål framåt, snacka om kross!

Stort tack även till vår grymma publik som i match efter match, trots att spänningen allt som oftast är obefintligt, befinner sig på plats och stöttar oss. Vi kommer behöva er mer än någonsin nu i avslutningen av säsongen! :)

Lindroos plus

+++        
Ogge
++           
Idewald och Adam
+             
Strand, Vildin och Peddan

Poängkollen
Ogge 2+6, Idewald 5+0, Peddan 3+2, Adam 3+1, Blomman 0+4, Vildin 2+1, Strand 0+2, Ludde 2+0, Bystedt 1+1, Tommy 1+0, Pimpan 0+1, Kaneby 0+1
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nu väntar en härlig vecka. Träning måndag och onsdag för att sedan ladda upp inför Halmstad Reserv (torsdag 20.00) och Viskadalen (lördag 13.45) hemma i Lindälvshallen.

Vi jobbar vidare!

#ForzaVarla

Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam