SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

VI ÄR TILLBAKA I VINNARSPÅRET!
2015-12-20 11:43
Vi begav oss under gårdagskvällen norrut till Kullavik med förhoppningen om att kunna avsluta året med en seger och att revanschera oss för förlusten senast mot Warberg. Med facit i hand får vi väl vara rätt nöjda med matchens utgång. När slutsignalen gick hade vi besegrat hemmastarka Särö Seahawks med hela 13-3. Efter en trevande inledningsperiod fick vi igång spelet i den andra ronden och malde då ner Särö för att sedan rycka i målprotokollet i avslutningsperioden. Vi kan därmed fira jul och nyår med en go känsla. Läs mer om matchen genom att klicka på länken!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Säsongens första tävlingsförlust (om man räknar bort finalen i Björnslaget mot Vänersborg) senast mot Warberg IBF och två smått darriga träningsveckor gav oss anledning att faktiskt vara lite halvnervösa inför fighten mot Särö. Om man tittar rent intensitetsmässigt på de senaste träningspassen har vi redan "gått på julledighet" och att vi då skulle försöka ta oss förbi ett revanschsuget Särö på bortaplan innan uppehållet visste vi på förhand inte skulle bli enkelt på något sätt.

Särö kom till spel med fyra segrar på de sex senaste matcherna där man framförallt hade mosat sina motståndare hemma i Kullavikshallen. Lägg då till en stekhet Jonas Hilmersson och det är bara att lägga ihop ett plus ett för att förstå att vi behövde göra en helgjuten insats för att komma ifrån Kullavikshallen med tre friska derbypoäng.

Inför matchen saknade vi Johan och Pimpan av olika anledningar. Tätt inpå matchen fick Linkan/Lindroos även beskeden att Max insjuknat samt att Larsen fått en allvarlig arbetsskada. Vi hoppas givetvis att dessa herrar återhämtar sig fortast möjligt, men lyckligtvis är årets Varla-trupp bred och Linkan komponerade därför ihop två helt nya och färska backpar. Vårt ledord för matchen var enkelt: HA ROLIGT!

Varla ställde upp med följande uppställning!


Simon (Jocke)

William - Blomman - Ewelind - Adam - Vildin

Joel - Jimmie - Bystedt - Ludde - Peddan

Ogge - Tommy - Idewald

Period 1
Efter en uppvärmning med de senaste låtarna ifrån House-världen och ett bra tempo på grabbarna var det äntligen dags att teka igång årets sista seriematch. Ett 50-tal personer (mestadels Varla-supportrar) hade sökt sig till Kullavik den här lördagen och dessa fick uppleva en fullständig rivstart från vår sida. Redan från sekund ett etablerar vi tryck mot Särös kasse och efter 1.43 ringer det bakom Fredrik "Ferdie" Eriksson i hemmakassen. Ogge driver upp längs högerkanten och hittar en öppnande passning, som bara han kan, till Blomman på bortre stolpen som inte gör något misstag fram till 0-1. En skön start helt klart, men det skulle bli bättre. 0-2 kommer dryga minuten senare när vår förstalina leker innebandy på Särös planhalva. Jimmie står för assisten till Ewelind som vänder runt på vänsterkanten och retfullt hittar en minimal lucka vid Erikssons förstastolpe. Vart skulle det här sluta tänkte man vid den här tidpunkten? Troligtvis tänkte hela laget så eftersom vi nu hamnar i en sekvens där vi bjuder in Särö ordentligt i matchen. Efter ett ödesdigert bolltapp på mittplan kan hemmalagets Fredrik Johansson ostört driva fram mot mål och snärta in bollen distinkt i det främre krysset när klockan står på 05:34, ett tjusigt mål. I nästa byte visar Jonas Hilmersson varför han under alla dessa år klassats som en måltjuv. Kedjekamraten Calle Skårberg vinner boll på vår högersida och kan vinna ett antal meter mot en passiv Joel. Skårberg hittar därefter en briljant passning snett mot den bortre stolpen och där dyker givetvis Hilmersson upp från ingenstans och bara styr in bollen i öppen kasse. 2-2 på tavlan och nu var det match igen. Särö tillåts nu ha mer boll än innan och drar i sin tur ner på tempot betänkligt. Bägge lagen skapar ett par heta chanser men det skall dröja till 13:20 innan nästa mål faller. Tyvärr är det Särö som står för målet. Firma Hilmersson/Skårberg visar sitt fina samarbete återigen, men den här gången är det den förstnämnde som spelar fram en sopren Skårberg framför mål som enkelt hittar in med bollen fram till 3-2. Nu var det hög tid att vakna till liv igen. Det tyckte även Vildin som bara minuten senare kvitterar Särös ledning ifrån sin patenterade position till vänster. Assisten levererades av Adam. Vi skall även få chansen i powerplay efter 16:48 och Ewelind är inte sen att presentera sig i målprotokollet när han får bollen centralt i slottet och tråcklar sig förbi två motståndare för att sedan lägga in bollen lågt bakom en skymd Särö-keeper. Känslan är nu fin på Varla-bänken och att 3-5 faller innan periodens slut är ingen överraskning. Ogges formation med Idewald och Tommy har hittills under matchen varit nära att måla och nu får trion sin belöning när Ogge slår till med ett slagskott från högerkanten som får bollen att borra sig in i det vänstra krysset. Inget mer av vikt händer i rond ett och att gå till pausvila med två mål upp känns bra med tanke på vår dipp i mitten av perioden.

Period 2
I periodpausen gjorde Linkan klart för sig att han inte var speciellt nöjd med vår prestation under första 20. Han ville ha mer fart under fötterna och större effektivitet framåt samt att vi, vid defensiva frislag, inte fick stirra för mycket på boll. Kritiken vändes omedelbart till något positivt eftersom vi cementerar oss fast i ett par minuter på Särös planhalva med ett högt bolltempo och fin rörelse. Särö kämpar med näbbar och klor för att hålla undan vår fartfyllda innebandy men kan inte göra något åt Jimmie Kärrdins handledsskott fram till 3-6 för Varla. Jimmie, som verkligen såg spelsugen ut, tog en av sina otaliga offensiva löpningar in i Särös slott och efter en smörpass av Ogge från högerhörnet var det bara för Jimmie att hänga dit den lågt i det främre hörnet. Ett fruktansvärt viktigt mål med tanke på att Hilmersson i skedet innan målet hade haft ett friläge som undertecknad kunde styra undan. Härifrån inleds nog den stökigaste sekvensen i matchen. Utvisningar, frislag och skott utanför målet rycker sönder matchen mellan minut sex till 15. Men vi tar det i rätt ordning. Särö drar på sig en utvisning efter 05:42, något som man reder ut med både tur och skicklighet. I ren frustration åker sedan Ewelind ut kort efter att Särö blivit fulltaliga, när han regelvidrigt håller fast Sam Andreasen när denne skulle ge sig ut på en kontring. Vi spelar kompakt i vårt boxplay och håller Särö mållösa trots en del fina hemmachanser. När klockan tickat upp på 13:22 hittar domarna en utvisning på vindsnabbe Martin Murén och efter många missade chanser hittar Adam äntligen målet när han tar emot bollen bakom mål och i samma rörelse tar ett steg in mot mål och enkelt lägger in den bakom Eriksson. Ewelind noteras för assisten. Resterande delen av perioden känns som en tävling av missade målchanser för oss. Vi slarvar bort flera fina kontringslägen och man får även ge Fredrik Eriksson beröm som kämpar heroiskt i Särö-kassen och han räddar bland annat ett 100-procentigt friläge från Ogge. Perioden slutar 0-2 till oss och känslan är att det så småningom kommer att lossna. Särö hade krigat på fantastiskt bra hittills under matchen men nu kändes man tröttkörda.

Period 3
I omklädningsrummet valde nu Linkan att vara rätt så fåordig i sin analys av perioden och satte istället kedja för kedja tillsammans för att diskutera vad man skulle göra under årets sista period. Sista 20 tekas igång och man märker direkt att Särö är ute efter ett tidigt reduceringsmål. Man sätter högre press på våra backar, något som faktiskt resulterar i ett par väldigt fina målchanser. Rasmus Carpenter har bland annat ett stolpskott och Jonas Hilmersson oroar ständigt när han får bollen kring vår kasse. Spelet kan nu liknas vid ett rejält Hawaii-spel där bägge lagen nu har en offensiv balans. Efter 07:35 faller matchens mest välförtjänta mål. Rasmus Idewald ger alltid 110 % på planen, oavsett om det är träning eller match, och det är också han som nu får pricka dit 3-8 efter att själv ha stressat sin motståndarback, stulit bollen och forcerat fram till ett läge på vänsterkanten som han utnyttjade på bästa sätt. Idewalds mål blir som ett startskott för en målkavalkad. Vildin gör sitt andra mål för kvällen när i han i bytet efteråt enkelt gör ett identiskt mål med sitt föregående mål. En servering av Ewelind ger Vildin öppet mål, ni känner nog till det vid det här laget. Vi hade som mål inför avslutningsperioden att nå 12 mål framåt och när vi efter 09:44 gör 3-10 känns målbilden väldigt rimlig. Rasmus Idewald skall ha stort cred för mål nummer 10 då det är han som gräver fram bollen bakom mål till en ensam Tommy som hade oändligt med tid på sig att sikta in sig. Vi fortsätter att behålla vårt massiva tryck och 3-11 kommer som ett brev på posten genom seriens backkung, Blomman. På 12 matcher har den mångsidige backen mäktat med 36 poäng. Obeskrivligt bra gjort som en försvarare. Ogge ser fyra minuter senare till att vi når vårt högt uppsatta mål när han får gott med tid att driva fram mot inbytte Hampus Kjellin i Särö-kasse och placerar bollen otagbart lågt till vänster. I samband med målet blev också Ogge matchens poängbästa spelare med sina fem producerade pinnar. Men vi var inte riktigt klara med målproduktionen. Idewald håller sig framme och petar in 3-13 när William sånär i sekvensen innan tryckt dit bollen. Men istället passar alltså Idewald på att göra sitt andra mål för kvällen och Varlas sista mål för året. Matchen avslutas med ett powerplay men vi lyckas inte konvertera det numerära överläget till ett mål, utan derbyt slutar 3-13 och säsongens 11:e seger är därmed i hamn!

Sammanfattning

Vi studsar tillbaka med full kraft efter Warbergs-matchen och visar att vi fortfarande vill och kan jaga just Warberg i toppen. Hela laget gör en bra insats, men ha följande i åtanke: vår juniorfemma med Ludde, Bystedt och Peddan gör alltså inte en enda poäng i matchen. Förstår ni vilket sparkapital vi har i dessa herrar? Vi kan knappt vänta innan det lossnar för den talangfulla trion. Hursomhelst, vi skall absolut vara nöjda med hur vi avslutar året. Nu tar vi ett välbehövligt break för att ladda upp batterierna inför en ytterst spännande vinter och vår. Tack alla som reste till Kullavik igår och stöttade oss :)

Poängkollen
Ogge 2+3, Ewelind 2+2, Adam 1+3, Blomman 2+1, Idewald 2+1, Vildin 2+0, Jimmie 1+1, Tommy 1+0 och William 0+1

Linkans plus

+++ William och Ogge
++   Idewald och Ewelind
     Blomman och Adam

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nästa hemmamatch spelas den 10/1 mot Halmstad IBK Reserv klockan 17.30. Men innan dess önskar vi alla en fantastiskt god jul och ett gott nytt år så skall vi tillsammans göra 2016 till Varlas bästa år genom tiderna på herrsidan!

En sammanfattning om höstsäsongen samt kommentarer från spelare/tränare kommer inom kort.

#ForzaVarla

Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam