SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

Blytung, men lärorik förlust mot Warberg!
2015-12-06 22:00
Bilden: Vildin nätar inför rekordpublik i Lindälvshallen.
Ja, vad ska man säga om helgens seriefinal mot Warberg egentligen? Det här var en fight som innehöll allt som en underhållande och nervkittlande innebandymatch skall göra. En publik i världsklass, mycket mål och ett böljande spel matchen igenom bäddade för en häftig eftermiddag i Lindälvshallen. Warberg var till sist det laget som segrade efter att punkterat tillställningen med 10-7 i öppet mål, vilket också blev slutresultatet. En odiskutabelt rättvis seger för bortalaget, som tack vare vinsten nu har ett järngrepp om förstaplatsen i Hallandstvåan och får ses som storfavoriter att knipa kvalplatsen till division 1. Läs mer om matchen genom att klicka på länken!
Och så var den uppsnackade seriefinalen mellan Varla IBK och Warberg IBF över. En match som under flera månaders tid varit en av höjdpunkterna att se fram emot för många innebandytokiga människor runt om i Halland och som många menat kommer ha en avgörande betydelse för vem som troligtvis vinner serien fram mot vårkanten. Warberg har nu pole position i racet om kvalplatsen till division 1 tack vare deras blytunga bortaseger under lördagen. Men vi tar det från början.

Vi och Warberg har redan sedan säsongsstarten spelat i en klass för sig. Bägge lagen hade på varsin front stormat fram mot den här seriefinalen och det är väl egentligen bara Vinberg som sånär satt käppar i hjulen för både oss och Warberg längs resan. 10 segrar vardera hade det blivit, men nu skulle det bli hög tid att se vilken segersvit som  skulle förlängas samt vilken som snöpligt skulle spricka.

Hemsidan hade satsat hårt på sociala medier gällande den här matchen i form av en handfull intervjuer med spelare och tränare i de båda lagen, med förhoppningen om att skapa ett stort intresse kring just det här tungviktsmötet. Mellan raderna så kunde man genast se att både vi och Warberg ville lägga över favoritskapet på motparten. Man kunde även läsa ut en annan viktig detalj, nämligen att vi i Varla under en längre tid omedvetet haft den här matchen i huvudet medans Warberg under hösten fokuserat på en match i taget. Med facit i hand visade det sig väldigt tydligt att Warbergs kyla och avslappnade inställning var ett vinnande koncept gentemot vår nervositet och oförmåga att njuta av stundens allvar.

Varla ställde upp med följande uppställning!

Simon (Johan)

William - Max - Ewelind - Adam - Vildin

Larsen - Blomman - Bystedt - Idewald - Ludde

Ogge - Tommy - Peddan

Avb: Pimpan och Joel
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Inledningsvis måste man bara hylla inramningen. Det var HELT fantastiskt att kliva in på Lindälvshallens gröna golv minuterna innan matchstart och ta emot applåder från er åskådare. Gåshuden lät inte vänta på sig och det är bara att konstatera att det är sådana här matcher man vill spela, VARJE helg.

Period 1
Efter Rogers sedvanliga lineup för oss respektive bortalaget var det äntligen dags att teka igång den här högst efterlängtade matchen. Linkan hade inför drabbningen försökt ingjuta ett lugn i Varla-lägret och han påpekade också att vi inte skulle uppförstora Warberg till skyarna, utan bara gå in och spela vårt spel. Men när Ewelind förlorar första tekningen så vet man att något illavarslande lurar i vassen. Trots att uppvärmningen var en av säsongens bästa och mest energifyllda ser det ut som om vi stelnar till av skräck när Warberg gång på gång sätter press (något som vi pratat om under hela veckan). Vi slår bort passningar som vi vanligtvis löser i sömnen, det var något som helt enkelt inte stod rätt till i laget. Om det var matchens stora betydelse som spelade ett spratt är svårt att säga, men mycket talar för det, för det gick inte att känna igen Varla under den första perioden. Warberg tar påpassligt ledningen med 0-1 efter 02:31 sedan dess att Isac Gavik snappat upp en felpassning i ett mycket kritiskt läge på mittplan och sedan avancerat för att i nästa skede snärta in bollen lågt, via undertecknads arm. En chockstart för oss. Warberg fortsätter att trampa gasen i botten och sätter hårt tryck mot vår kasse med sin stora löpvillighet och vilja. Vi håller tätt och repar nytt mod när Idewald, via en genialisk passning av Ludde, får ett fritt läge med Agaton Kruners i bortakassen och lyfter in 1-1 i det bortre krysset. Lindälvshallen exploderar och man undrade då om nerverna skulle släppa och att vi äntligen kunde spela ut. Visserligen jämnar spelet ut sig något mer än tidigare, men Warberg är fortsatt kraftigt i förarsätet. Klockan har tickat fram till 15:21 när Warberg tar ledningen för andra gången i matchen. Casper Olofsson utnyttjar ett nytt bolltapp från vår sida och hittar ut till 0-1-skytten Gavik på högerkanten som gör sin andra balja genom att rulla in bollen i ett halvöppet mål. Strax därpå drar vi på oss matchens första utvisning när Ogge stänger Axel Körberg vid sargen. In kliver Warbergs hyperfarliga powerplayformation och oj.., kommentarer är egentligen överflödiga. Gästerna, med Anton Birgersson i spetsen, skapar chanser för två-tre mål i samma PP, men vi står otroligt nog emot. Ett tag. Vi tappar sedan boll i offensivt hörn och låter Warberg kontra på oss i vårt eget boxplay och då ringer det direkt. 1-3, målskytt: Oliver Welin-Odeback på pass av SSL-talangen Simon Svensson. Samme Welin-Odeback skall bara sekunder senare utnyttja ett ödesdigert misstag i våra bakre led och forcera in 1-4. Tid för målet: 18:18. Det känns fortfarande som om vi befinner oss i något slags chocktillstånd, för det är inte mycket som går rätt till där ute på banan. Men när Warbergs lagkapten, Marcus Yngvesson, drar på sig en utvisning med 15 sekunder kvar tänds hoppet igen. Vi lyckas inte utnyttja överläget i den första perioden, men nu visste vi om att vi åtminstone skulle få inleda mittenronden med ett powerplay.

Period 2
Vi får oss en ordentligt skrapa av Linkan i pausen och frustrationen går att ta på i omklädningsrummet. Nu handlade det om att omvandla den negativa energin till något positivt. Vi kom överens om att det inte fanns något annat scenario än att vända på den här matchen. Nu var det bara att gå in och köra, vi har inget att förlora. Period två börjar som sagt med ett PP. Ett powerplay som blir resultatlöst tack vare en väldigt sammansvetsad boxplay-enhet i bortalaget. Men vi skall få en ny chans i samma spelform, sedan dess att en Warbergsforward stoppat en krosspassning med handen. Solklar utvisning. Efter ett långt rullande fram och tillbaka hittar slutligen Ogge fram med bollen till Vildin på vänsterkanten med en backhandpassning, och den konstellationen känner vi ju igen sedan tidigare. 2-4 sitter tätt intill förstastolpen och nu är vi med i matchen igen. Om Lindälvshallen kokade vid Vildins mål så var det ingenting jämfört med Peddans reducering till 3-4. Vår vindsnabbe toppforward snor bollen av Philip Subiabre och levererar en låg projektil i det bortre hörnet. Nu var vi verkligen på gång samtidigt som Warberg kändes mer stressade än innan. Olyckligtvis spräcker bortalaget vår bubbla bara halvminuten senare. Sebastian Bengtsson hittar in till en irrationell Simon Svensson i slottet som vänder runt sin försvarare och krutar in 3-5 i det främre krysset, helt otagbart. Det är bara att berömma Warberg för sin effektivitet hittills i matchen, man kändes livsfarliga varje gång man kom i närheten av kassen. Efter målet blir det lite stiltje i matchen. Warberg besitter en stor del av bollinnehavet, medans vi ligger rätt i positionerna och styr bort gästerna från de farliga ytorna. Vi sticker dock fram emellanåt och skapar ett par farliga chanser som med lite mer tur kunde gett utdelning, bland annat en lustig lobb från Idewald som sånär letar sig in. Hursomhelst, inget mer i protokollet sker i den resterande delen av perioden och vi går till pausvila med 3-5 i baken.

Period 3
Nu fanns det ingen återvändo. Vinna eller försvinna. Förutsättningarna inför slutperioden var enkla. Vi var tvungna att få till en supervändning för att ordna upp det här. Det fanns inte speciellt mycket som talade för en sådan vändning, men i innebandy kan allting hända, som alla vet. Vi får precis den starten i den tredje perioden som vi verkligen behövde för att göra match av det här igen. Vildin krigar fram bollen till ett öppet läge framför Warbergskassen men får då ett slag på klubban och straff tilldöms oss. Fram kliver Peddan och från vinkeln på vår bänk så såg man tydligt att Peddans sedvanliga variant kommer att hitta hem, så länge han inte tappar bollen på vägen fram till målet. En dragning till vänster och ett stenhårt handledsskott i nättaket innebar 4-5 och återigen hade vi känning på resultattavlan. Klockan stod nu på 02:17. Linkan gör nu ett genidrag och håller kvar stekhete Peddan på planen. Resultatet av detta? Jo, 5-5 sitter fantastiskt fint i det bortre krysset efter att Bystedt jobbat fram bollen till en fristående Peddan. Stämningen är nu galen i hallen, helt sjukt. Nu är det vi som styr och ställer på det något studsiga gummigolvet. Efter 06.48 tar vi ledningen för första gången i matchen och det är Vildin som håller sig framme på en förlupen boll, som den måltjuv han är. Det är under de kommande minuterna som matchen avgörs, enligt undertecknad. Vi skapar flertalet fina målchanser och hade helt klart behövt trycka dit både en och två bollar för att skapa oss ett lugn. Vi lyckas inte utöka ledningen utan Warberg jobbar sig in i matchen igen och när klockan står på 12:09 smyger Subiabre upp längs högerkanten och avlossar ett maskerat handledsskott som letar sig in i det bortre krysset. Ett slumpmål som ger Warberg ny energi, något som man bygger vidare på för bortalaget gör även 6-7 i nästa byte, signerat Anton Birgersson. I en tidigare sekvens går Adams baksida sönder och han är tvungen att kasta in handduken, vilket är något som bidrar till den obalans som numera råder i vårt försvar. Vi vägrar dock ge upp och Blomman hittar på något konstigt sätt en lucka på ett frislag framför Warbergsmålet och 7-7 sitter fint i nättaket. Vart skulle matchen ta vägen egentligen? Nästa mål skulle troligtvis bli monumentalt viktigt. Och det är Warberg som får det. En missbedömning på mittplan ger Sebastian Bengtsson fri gata att hitta fram med en öppnande passning till en sopren Simon Svensson som rundar undertecknad och lägger in 7-8. Tungt. Speciellt när Welin-Odeback bara 20 sekunder senare ytterst turligt vallar in 7-9 via Max ben. Trots att det återstod cirka tre och en halv minut av matchen kändes det uppgivet. Linkan tar timeout när klockan har tickat upp på 18:13. Men effekten av detta uteblir och det enda som sker av vikt är Simon Svenssons spik i kistan fram till 7-10. Mer än så, förutom en utvisning på Anton Birgersson, sker inte i matchen och Warberg brister ut i ett stort jubel när slutsignalen går.

Sammanfattning
Vi har verkligen lärt oss en läxa av den här förlusten. Det funkar inte att komma in till en sådan här match med en 99 %-ig inställning, man måste vilja mer än motståndarna och så var ej fallet idag. Warberg var matchen igenom, förutom i inledningen av slutperioden, avsevärt hetare än oss på alla delar av planen. MEN, ingenting är avgjort än. Nu gäller det att ta oss i kragen och genomföra träningar på ett bra sätt och ta en match i taget, mer kan vi inte göra. Förhoppningsvis får vi chansen att revanschera oss i den absolut sista omgången, borta mot just Warberg. Räkna inte bort oss...

Linkans plus (Kommer senare)

+++
++
+

Poängkollen

Peddan 3+0, Vildin 2+0, Blomman 1+1, Idewald 1+0, Ludde 0+1, Bystedt 0+1, Larsen 0+1, Ogge 0+1
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vi bryter ihop och kommer tillbaka, det är det enda som gäller. Revansch är det enda som finns för oss. Men först ska vi ta oss an Särö den 19/12 på bortaplan. Som sagt, en match i taget. Vi jobbar vidare!

TACK alla som var nere i Lindälvshallen och stöttade oss i lördags, ni är fantastiska.

#ForzaVarla

Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook