SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

EFFEKTIV TREDJEPERIOD GAV HELA 13-2 MOT PUMA!
2015-11-29 19:19
13-2 har hittills varit ett gångbart resultat för oss den här säsongen. Särö har fått känna på det, Sandö har fått göra detsamma och nu var det alltså Pumas tur att lämna planen med ett likadant resultat i ryggsäcken. Hela laget gör en ytterst solid insats i en på förhand svårspelad bortamatch och den tidiga matchstarten (12.00) gav oss inga större problem, snarare tvärtom. Segern innebar vår tionde raka vinst i årets seriespel och vi känner oss nu mer än redo inför seriefinalen mot Warberg nästa helg. Läs mer om segern i Våxtorp genom att klicka på länken!
Samling klockan 09.00 under söndagsmorgonen för ett par halvtrötta grabbar som kvällen innan tyvärr hade fått se Manchester United tappa poäng mot Leicester i Premier League. Att Wayne Rooney får drygt fyra miljoner i veckan för att spela fotboll är ibland en gåta...

Hursomhelst, efter en resa på cirka 90 minuter i bil så var vi nere i Våxtorp i god tid innan matchstart. Låt oss säga såhär, det är alltid trevligt att gästa Puma i Våxtorpshallen då man alltid får ett härligt bemötande från ledare och funktionärer. Att det dessutom hade placerats ut bollar på vardera planhalva med såpass lång tid till tekning är inget annat än proffsigt.

På förhand visste vi om att Warberg under fredagen fullständigt mosat Viskadalen och införskaffat sig 13 sköna plusmål i jakten på vår egen målkvot. Därför var matchen mot Puma väldigt viktig där vi för det första skulle ha med oss tre poäng hem och helst med en så bred differens som möjligt på resultattavlan. Vi visste även om att Puma är ett utpräglat hemmalag som alltid gör sina bästa resultat under en säsong på just hemmaplan, vilket betydde att det här absolut inte lutade åt någon dans på rosor direkt.

Varla ställde upp med följande laguppställning!

Simon (Christoffer)

Larsen - Blomman - Ewelind - Adam - Vildin

Pimpan - Max - Bystedt - Idewald - Ludde

Ogge - Tommy - Peddan

Period 1
Med ett golv som sannerligen passade oss och efter en bra uppvärmning var vi nu redo att ta oss an Puma i jakten på vår tionde raka seger. Hemmalaget inleder precis så som vi minns dom från förra säsongen, nämligen att balansera mellan ett tillbakadraget försvar kontra ett ihärdigt press-spel långt upp i planen. Den första delen av matchen är spelmässigt jämn och därför var Max bössa fram till 0-1 ett lättnadens mål. Oavsett motstånd så är det alltid psykologiskt viktigt att göra ett mål tidigt och dessutom när målet såg ut som det gjorde. Max lossar ett lågt slagskott från vänsterkanten som räddas av Victor Persson i hemmakassen, bollen styrs då upp i pannan på en Puma-back och in i nät. Det var givetvis planerat, enligt Max. Vi tar hädanefter tag i matchen och styr lite som vi vill på banan. Puma kommer visserligen till ett par halvchanser, men allt som oftast står vi på rätt plats och avvärjer. 0-2 kommer retroaktivt efter ett par farliga chanser och det är Ludde som, i en kontring, hittar en lucka bakom Persson och utökar alltså ledningen. Bra förarbete av Idewald som gräver fram bollen till en fri Ludde. Vi får sedan en solklar straff när 14:14 tickat på klockan, men frågan är om vi inte borde fått ett mål istället eftersom Adam hade full kontroll på bollen när han bryter in framför mål och trycker in bollen i nät i andraläget efter en retur. Problemet var att domaren då redan hade blåst i pipan och tilldömt straff på grund av idel Puma-slag i den sekvensen. Fram kliver Bystedt, och vi på bänken vet exakt vilken straff som han kommer att plocka fram ur sitt register, den som nämligen gav ett mål mot Floda tidigare i veckan. Tyvärr sitter målvakten rätt placerad och passar även på att göra en så kallad TV-räddning. Ingen fara på taket eftersom vi nu skulle få spela powerplay och det brukar ju gå vägen som man säger. Men det närmsta vi kommer ett nätrassel är ett klingande ribbskott från Larsen och frågan är om inte Puma skapade den farligaste chansen när en hemmaforward kom helt fri och undertecknad fick göra sin första kvalificerande räddning i matchen. 18:20 in i den första perioden drabbas Puma återigen av en utvisning och den här gången ökar vi tempot i passningsspelet och 0-3 sitter kassaskåpssäkert sedan Adam serverat en sopren Vildin på den bortre stolpen. Perioden avslutas med ett någorlunda Puma-tryck men resultatet står sig. Skottstatistiken efter rond ett: 3-13 i vår favör.

Period 2
Linkan antydde i sitt periodsnack att han inte var helt tillfreds med hur det såg ut på banan. Han ville att vi skulle höja tempot och vara mer effektiva i våra avslutningslägen. Linkan skulle i inledningen av perioden få resultat för sin vädjan. Det dröjde inte länge innan Rasmus Idewald visade en vilja av stål och fullkomligt krigade in 0-4 efter att ha tagit sig förbi två Puma-backar och tryckt in bollen via Victor Persson och in i nät. Assisten stod Bystedt för. Efter 05:18 så åker Puma på sin tredje utvisning för dagen men trots ett massivt tryck med uppemot 10 avslut, på och utanför mål, förblir vi mållösa. Larsen drömde nog mardrömmar om hemmamålvakten efter den här sekvensen då Persson briljerade på just Larsens flertalet avslut. Halva matchen spelad och då säger Tommy några väl valda ord till domaren och åker ut för protest mot domslut. Tompa är givetvis förlåten eftersom det nog är första gången i historien som måltjuven åker ut för just protest. Vi reder ut det numerära underläget briljant och tar återigen kommando över tillställningen. Men på ett av sina fåtal sporadiska anfallsförsök reducerar Puma till 1-4 efter dryga 15 spelade minuter. Detta efter att vi tappat boll på ett kritiskt ställe på mittplan och ett håglöst skott senare letar sig in lågt till höger i mål, ett skott som undertecknad definitivt vill ha tillbaka. Nåväl, inte mycket att göra något åt nu och istället så pressar vi ner Puma långt ner i målvaktens knä och till sist hittar Adam en passningslucka i hemmalagets trånga box och där dyker Ewelind upp och sprätter upp 1-5 i nättaket. Oerhört viktigt att behålla vårt försprång när nu perioden led mot sitt slut. Inga fler mål faller i den andra perioden och vi går in i slutronden med en trygg fyramålsledning. Skotten: 5-14.

Period 3
Nu gällde det att direkt sätta stopp för Pumas energi. Det syntes klart och tydligt på hemmalaget att man inte på långa vägar gett upp och man sätter stenhård press inledningsvis, som vi någorlunda enkelt spelar oss ur tack vare våra skickliga backar. Efter 01:20 sker det som Puma absolut inte hade planerat, nämligen att vi gör 1-6. Det är ännu en gång Idewald som nätar, men den här gången gör han det med ett dragskott ett par meter in på offensiv planhalva som touchar en motståndarback och in i kassen. Ridån går definitivt ner för Puma när Erik Olofsson drar på sig en femminutare för hårt spel. Upprinnelsen till situationen är att Olofsson trycker ner Vildin i backen sedan dess att förra säsongens poängkung lekt upp ett par försvarare i offensivt slott. På det efterföljande frislaget "dödar" vi matchen när Blomman får gott om tid att sikta vart han vill lägga bollen och 1-7 smakade då väldigt bra. När spelformen var över hade vi dragit ifrån till 1-9 efter mål av Vildin och Larsen, och spelglädjen var nu på topp i Varla-lägret. Men så fort Puma blir fulltaliga så drar nyss nämnde Larsen på sig en tvåa för slag, något som skulle visa sig bli betydelselöst då vi reder ut situationen. Larsen revanscherar sig på bästa sätt efter 15:20, då han långt ut på vänsterkanten drar in bollen i hooken och curlar in 1-10 i det bortre hörnet. Trots att målvakten har fri sikt på ett sådant skott är det alltid svårt att förutse bollbanan på Larsens dragare. 1-11 faller bara 30 sekunder senare och detta sker efter en total upprullning av firma Ogge/Tommy. Ogge stormar fram mot mål och hittar en fri Tommy på vänsterkanten som i sin tur spelar tillbaka till den förre SSL-spelaren och bollen sitter fint i ett vidöppet mål. Larsen och Max hade någon slags individuell match i matchen gällande vem som skulle göra mest mål och jublet visste inga gränser hos Max när han först och främst prickade dit 1-12 efter att ha snott bollen på mittplan och avancerat till en fin position i slottet. Tack vare målet låg han i detta skedet av matchen lika med Larsen i målfabrikationen. För tillfället kändes Puma väldigt ofarligt kring vår kasse, men vi ger motståndarna en gratischans efter 17:25 tack vare Ogges utvisning. Hemmalaget är inte sena att utnyttja övertaget och 2-12 letar sig in vid förstastolpen efter en fin kombination av Puma. Kapten Adam skulle dock få sista ordet i matchen när han krutar in 2-13 i öppet mål på pass av Ogge. Ett mycket väl godkänt resultat som står sig matchen ut och vi kan pusta ut och vara väldigt nöjda med vår insats. Åtta mål på 12 skott, snacka om effektivitet i avslutningsperioden! Skotten i den sista perioden: 4-12, sammanlagt 12-39.

Poängkollen
Adam 1+4, Idewald 2+1, Ogge 1+2, Bystedt 0+3, Max 2+0, Vildin 2+0, Larsen 2+0, Blomman 1+1, Ludde 1+0, Ewelind 1+0, Tommy 0+1

Linkans plus

+++     
Idewald
++       
Larsen och Adam
+          
Max, Vildin och Ewelind

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nu väntar en fokuserad och härlig träningsvecka då vi på lördag tar oss an fullpoängaren Warberg IBF hemma i Lindälvshallen med matchstart 13.45.

Vi jobbar vidare! :)

#ForzaVarla

Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook