SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

5-6 MOT FLODA - EN INSATS SOM BÅDAR GOTT INFÖR FRAMTIDEN!
2015-11-25 15:00
Gårdagens träningsmatch mot Floda IBK blev precis så välspelad och intressant som vi på förhand hade hoppats på. Efter en riktigt tät och jämn tillställning gick Floda slutligen segrande ur striden med siffrorna 5-6 (2-4, 2-0, 1-2), framför en åskådarskara på omkring 40 personer. Vi visar att vi är ett lag som kan hävda sig mot giganterna i division 1 och det här var verkligen en välbehövlig självförtroendeboost inför de kommande veckorna innan juluppehållet. Läs mer om matchen genom att klicka på länken!

Först det allsvenska topplaget Lindås Waves på försäsongen och nu Floda IBK mitt under brinnande seriespel. Vi har sannerligen börjat titta utanför ramarna gällande valet av träningsmotståndare. Dels för att få en omväxling från våra vardagliga kombattanter i Hallandstvåan och dels för att mäta oss med högre rankade lag. Att lag som Lindås och Floda ivrigt tackar ja till att möta oss måste ju innebära att lag runtomkring ser oss som ett värdigt motstånd. Det är helt perfekt när man kan bryta av seriespelet med en tuff men schyst träningsmatch, där man kan öva in detaljer och testa nytt.


Man måste också hylla Floda IBK. Att en regnig tisdagskväll resa ner till Kungsbacka för en sen träningsmatch kräver sin man. Men det är bara att ta av hatten för Flodas inställning och engagemang. Man åkte inte ner till Kungsbacka för att förlora, man ville vinna och det syntes tydligt på planen. Det smällde i närkamperna och tempot var överlag väldigt högt från bägge sidor.


Vi ställde upp med följande uppställning!


Simon (30 min) / Johan (30 min)


Larsen - Blomman - Ewelind - Adam - Vildin


Pimpan - Jimmie - Bystedt - Idewald - Ludde


William - Max - Ogge - Joel - Peddan


Avb: Freddan, Åkerberg och Silberberg


Period 1

Det dröjde inte länge innan vi fick känna på hur det är att bli straffade vid ett bolltapp mot ett div 1-lag. Floda vinner bollen på mittplan och kontrar framgångsrikt då man ur snäv vinkel hittar en nästintill obefintlig lucka bakom undertecknad. 0-1 redan efter 30 sekunders spel. I sekvenserna efter målet ligger vi hela tiden ett steg efter och det märks att vi inte är vana vid det här tempot inledningsvis. Men vi rycker upp oss och kvitterar efter tre minuter genom Joel, som påpassligt lägger in 1-1 mellan benen på bortakeepern, Peter Morero. Likaläget i matchen varar dock inte länge utan Floda tar återigen ledningen när vi tittar boll och glömmer en motståndare i slottet som pricksjuter dit 1-2. Tre mål redan efter fyra minuters spel, skulle det här bli en riktig målfest undrade man då? Vi jämnar nu ut matchen igen spelmässigt och efter ett riktigt klapp klapp-spel av vår förstafemma är det kvitterat för andra gången i Lindälvshallen. Blomman hittar upp med en 25-meterspassning längs vänsterkanten mot Vildin som skarvar vidare till Adam och en volley senare sitter bollen i nättaket. Ett av kvällens vackraste mål. Men likt vårt förra mål så släpper vi in ett baklängesmål nästan omedelbart efter ytterligare ett bolltapp som skulle visa sig bli ödesdigert, 2-3 efter drygt halva perioden. Efter målet är det vi som skapar de flesta och bästa chanserna och Morero får verkligen jobba i Floda-målet. Vi klarar därefter av ett boxplay och 2-3 ser ut att stå sig perioden ut innan undertecknad får ett riktigt hjärnsläpp och tappar in en lyftning från mittplan med minuten kvar att spela. Ett helt horribelt mål att släppa in och Floda går till pausvila med en tvåmålsledning, som egentligen borde varit ett mål upp. Tungt, men vi gör faktiskt en helt godkänd period och chansen att komma närmare i målprotokollet fanns absolut om vi höll uppe spelet.


Period 2

Efter en stunds predikan av Linkan tekas nu period nummer två igång. Tack vare förutbestämda beslut av de bägge lagen att tre gånger under matchen spela powerplay respektive boxplay får vi nu inleda den andra ronden med ett PP. Det dröjer inte länge innan 3-4 dyker upp på resultattavlan, detta efter att Ewelind tagit emot bollen i slottet och vänt om för att sedan trycka in bollen högt bakom Morero. Det märktes solklart att vi tar tag i matchen på ett annat vis än i inledningsperioden och vi pressar tillbaka Floda. Peddan har bland annat ett friläge som vanligtvis sitter och utöver det skapar vi många fina chanser i jobbiga ytor. Efter halva matchen byter Johan av undertecknad i kassen och vår dalmas kommer in med en bra energi i kassen som smittar av sig, något som ger utdelning framåt. Ewelind har en stor kväll och tar tillvara på Adams fina passning fram till 4-4 när han fullkomligt dunkar in bollen på volley. Vi har sagt det tidigare men när dessa två herrarna väljer att ta till volleyspelet på offensiv planhalva så är det inte många som hänger med i svängarna. Floda får i slutet av perioden ännu ett powerplay, men efter en bra kontroll av vår box så reder vi ut dessa två minuterna och ställningen efter två perioder är alltså 4-4.


Period 3

Känslan är fortsatt grym inför tredje perioden, men vår energi avtar något då vi i den andra perioden valde att gå ner på två femmor med några avlastningsspelare. Även Floda gick ner på folk, vilket antyder att göteborgarna kände sig hotade. Bortalaget tar över mer och mer och skapar en hel del klara lägen, men Johan har en grym dag i kassen och avvärjer. Johan kan dock inte göra något åt nästa mål i matchen när Flodas stjärnor, Marcus Lorentzon och Jonatan Bergström, samarbetar fram till ett riktigt drömmål. Lorentzon ser ut att emot en långboll från egen back men i samma veva lägger han en backhandpass tvärs över planen till en fristående Bergström som trär in bollen i öppet mål. Vi hamnar nu i något av en svacka och Floda passar då givetvis på att utöka ledningen till 4-6, sedan dess att vi inte fått boll bollen. Men matchen jämnar ut sig igen utan att vi för den sakens skull hittar några farliga målchanser. Vi tilldöms, som förutbestämt, ett till powerplay efter cirka 15 minuters spel och efter ett hårt tryck mot Floda-målet avlossar Vildin kanonen fram till 5-6 med cirka tre och en halv minut kvar att spela. Nu väntade ett avgörande boxplay, ett boxplay som vi redde ut med en stor offervilja och ett hårt slit. Linkan tar ut Johan med minuten kvar av matchen och vi bosätter oss på Flodas planhalva och testar verkligen Robin Kulpakko, som även han blev inbytt efter halva matchen i bortakassen. Trots flera bra chanser faller det inga fler mål i matchen och Floda kan dra en lättnadens suck när slutsignalen går!


Efter matchen skulle det även bli en kortare straffturnering där både vi och Floda skulle få lägga tre straffar var. Vi går vinnande ur den här striden (3-2) efter tre oerhört läckra straffar från Peddan, Bystedt och Ewelind. Det är omöjligt att avgöra vilken av Bystedts och Ewelinds straffar som var snyggast, men Kulpakko lär fortsättningsvis drömma mardrömmar om dessa herrar...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Det är bara att konstatera att vi kan vara oerhört stolta över vår insats. Vi spelar jämnt mot ett högmotiverat Floda och den här matchen betydde mycket i våra förberedelser inför bland annat Warbergs-fighten som stundar! Vi önskar också Floda lycka till under den resterande delen av säsongen och hoppas på återseende nästa år i ettan! :)


Härnäst väntar en träning imorgon kväll och på söndag reser både A-laget och B-laget söderut för matcher mot IBK Puma (div 2) och Falkenbergs IBK B (div 3). Vi siktar givetvis på sex nya poäng!


#ForzaVarla


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam