SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

NY TUNG SEGER FÖR B-LAGET I JAKTEN PÅ SERIESEGERN!
2015-11-24 10:00
En vecka efter bortasegern i seriefinalen mot Onsala IBK fortsatte segertåget för Varla IBK’s B-lag under lördagen då Kustens IF tagit sig till Lindälvshallen. Slutsiffrorna skrevs till 8-3 för hemmalaget efter en tuff match mot ett bortalag med ett riktigt kompakt försvar. Kustens IF kom till spel med fyra matcher spelade, en seger och tre förluster, med målet att sätta käppar i hjulen för Varla, som i sin tur kom till spel som obesegrade serieledare med fem raka vinster i sin ateljé.

Varla kom till samlingen med tre hela femmor redo att ta sig an dagens utmaning. Detta belystes av coach Ronnie inför matchen med fokus på att köra på fullt i varje byte för att undvika att falla ner i tempo. Med tre relativt okomponerade femmor var det viktigaste att först och främst sätta försvarsspelet, målen kommer, det vet vi sen tidigare.

Glädjande att se Thormälen göra debut för B-laget i år där han skulle få bjuda på sina konster, en sann konstnär att skåda på plan och publiken blev enligt säkra källor icke besviken på hans artisteri. Skönt även för undertecknad då fokus riktades bort från min egna totala oförmåga att inneha någon form av teknik i handlederna.

Vi fick även se en återkomst från vår numera Skånepåg, Jesper Axén, som var på hemmaplan och kände för lite innebandy.

 

Motståndarkollen var inför match relativt frånvarande, nästintill obefintlig. Ett nystartat lag inför säsongen vad det verkar som med några snöpliga förluster med få måls skillnad i tidigare matcher. Klokare blev vi efter uppvärmningen då en del kände igen motståndarna från förra säsongens division 2 spel, då de tydligen huserade i Fyllinge IBK. Nu stod det klart att detta inte blir en ”walk in the park” för de lilasvarta. Det blev det inte heller.

 

Dagens uppställning:

 

Kristoffer (m)

 

Max-Jesper        Ewelind-Ogge-Peddan

Jimmie-Albin    Idewlad-Fabian-Freddan

Krall-Anton       Linus-Strand-Patrik

 

Coach: Ronnie

 

Period 1:

Inmarschen för dagen var nog den ståtligaste i B-lagets historia. I korridoren utanför omklädningsrummet stod ett av Varla IBK’s pojklag och sken som solar då de skulle få äran att marschera in med laget inför publiken som inte riktigt kommit på plats ännu. Bara det borde skrämt slag på motståndarna, men det var aningen verkningslöst. Matchen blåstes igång och sargvakterna, tidigare inmarschpojkarna, stod redo. Matchens inledning var trevande och Kusten visade tidigt att de ämnade sätta press på våra backar. Detta höll sig de första minuterna innan de backade hem och befäste sin försvarszon med ett försvarsspel som varit det bästa vi mött i den här serien. Bollinnehavet låg på likartad nivå mellan lagen och tempot var relativt högt, men spelet satte sig inte för hemmalaget. Vi hade problem att bryta upp bortalagets försvar och de gånger vi kom till avslut täcktes dessa i första försvarslinjen. Lika svårt hade vi att stoppa deras uppspel, då de spelade sig ur vårt styrspel flertalet gånger.

Istället kunde Kusten kliva upp och forcera in ett ledningsmål 5 minuter in i matchen. Inte orättvist på något sätt, men sett till chanser borde det slunkit in ett par mål för Varla. Perioden fortsatte i samma spår, vi klev upp och skapade lägen, men hade fruktansvärt svårt att få våra skott fram till mål. Kusten var oerhört duktiga på att täcka varenda skott vi skickade iväg från varje liten vrå vi kunde hitta på Lindälvs gröna golv.

 

15 minuter in i perioden fick vi chansen att utjämna i form av matchens första powerplay. Ogge styrde vårt PP fram och tillbaka, men som sagt, vartenda avslut hamnade i täck. En liten fundering klurades på i form av motståndarna kände till Peddans förmåga att smiska in poäng efter poäng, då de satt en gubbe som följde varje litet steg Peddan tog. Det blev inga mer mål, perioden slutar med ledning för bortalaget med matchens enda mål hittills.

 

Period 2:

Det var väldigt tydligt nu att motståndarna inte viker ner sig i första taget. I paus deklarerades det tydligt att spelet inte var dåligt, att vi måste vara tålmodiga för målen kommer till slut. Men det krävdes något för att luckra upp motståndarna i deras zon. Ivriga på att spela som vi alltid är klev vi ut till akt två med sju minuter kvar av pausen. Vi behövde ett ”skitmål” för att bryta den tråkiga trenden från första perioden. Det kom ett mål, men inte av den sorten. Tre minuter efter första tekning skickade Strand in bollen till Svensson bakom mål och där gjorde han inget misstag när han ”zorrade” upp bollen i nättaket och kvitteringen var ett faktum.

 

Det var tändvätska för hela laget och tempot trappades upp likt Jimmies snabba fötter och min andningsfrekvens. Ledningsmålet för Varla kom 05:38 på klockan, då Strand återigen bjudit på en målgivande passning till undertecknad i slottet som i sin tur tackade och bockade genom att skicka upp bollen i målvaktens vänstra kryss. Jublet från läktaren och laget talade för att detta var en av de jämnaste och mest spännande matcher för B-laget i år.

Glädjen var tyvärr kortvarig då Kusten kvitterade minuten senare och ställningen var nu 2-2. I detta skede hade vi listat ut motståndarnas nuvarande taktik då de gav utrymme vänsterkanten för att sedan pressa med två man när passningen kom till motsatt sida. Möjligen hade de scoutat Lindälvshallen och utnyttjade att golvet i denna hall är en total katastrof utan dess like, mycket likt varenda beslut vår nuvarande regering tar…

 

Fabian, även idag iklädd tofs, utnyttjade motståndarnas taktik då han efter en genomskärare från Freddan mött bollen i fart och kunde skicka in 3-2 för hemmalaget. Ledningen utökades senare till 4-2 genom Max, assisterad av Ogge, i vårt andra PP för dagen och stod sig perioden ut. Det sista vi fick se av perioden var en utvisning för hemmalaget då Freddan fick sätta sig för ett slag av det grövre slaget, sett ur domarnas vinkel. Klockan stod då på 19:44 och inledningen av matchens sista del skulle inledas med ett boxplay för Varla.

 

Period 3:

Spelet såg mycket bättre ut och lägena hade börjat komma mer och mer för oss. Nu handlade det bara om att få utdelning på dessa och vi alla bad till ett par högre makter att Ewelind skulle ställa in siktet inför tredje. Perioden inleddes med boxplay och strax innan Freddan skulle kliva in på plan hittade domarna en hands på Axén och plötsligt skulle vi uthärda ett 5-mot-3 läge. Efter ett stenhårt slit från våra gedigna BP kedjor så stod vi emot och resultatet kvarstod på 4-2. Känslan var nu att vi hade koll på detta, men den delades inte av domarna. Efter ett mycket omdiskuterad domslut tilldömdes Kusten en straff, efter att Peddan försökt stoppa en kontring, men detta två meter in på vår planhalva och motståndaren fick kliva cirka 5 meter in i friläge som Kristoffer stoppade. Utvisning på Peddan och domarna korsade sina handleder ovanför hjässan och pekade på straffpunkten. Ogge, kapten för dagen, diskuterade med domarna som påpekade att detta var en ny regel, vilket gav Kusten två lägen att göra mål på. Ogge förklarade tydligt att han inte gillade den regeln, vilket var väldigt roande.

 

Straffen resulterade i ett kliniskt avslut i form av en snabb dragning i sidan och Kristoffer i målet fick till slut kapitulera. Kristoffer som gjorde en enorm insats i målet matchen igenom och höll nere siffrorna rejält på egen hand. 4-3 på tavlan och Kusten hade känning igen. Med 10 minuter kvar åkte Kusten på en utvisning som vår PP kedja utnyttjade till fullo! Peddan fick bollen från Ogge och kunde skicka in ett lågt skott i mål och återigen var det ledning med två bollar. Kusten fick chansen att återigen komma närmre då Peddan fick sitta av två minuter för hårt spel, men vi höll tätt och Kristoffer fredade sitt mål utomordentligt och med ett mod som inte speglar hans låga ålder. Istället kunde Varla utöka sin ledning då klockan hunnit fram till 18:00 exakt och Ewelind fått ett dubbelläge innan han skickade upp bollen med en hederlig gammal ”skyffling” upp i nättaket på egen retur. Hans ansiktsuttryck gav mer en bild av förvåning, chock och en liten gnutta sängkammarblick, än glädje.

Bortalaget valde i detta läge att ta en time-out och plockade sin målvakt, föga till hjälp då Peddan istället kunde sätta 7-3 i öppen kasse. Slutresultatet spikades av undertecknad då jag efter pass från Anton fick eoner av tid på mig helt ensam med målvakten. Det gav mig alldeles för mycket tid att tänka och det florerade tankar såsom pensionssparande, inköp av chokladkalender och vilken klänning jag borde välja om jag någonsin går på bal. Någon av tankarna verkade ha träffat rätt för bollen hamnade i nät och strax därefter ljöd slutsignalen till ljublet från den nu något större publik på läktaren.

 

Ännu en seger och serieledningen bibehållen för Varla B.

Två riktigt tuffa matcher avklarade inom loppet av en vecka. Efter den underbara skalpen från Onsala från föregående helg, där Idewald var matchens mest lysande stjärna med sina fem mål, togs ännu en viktig seger mot Kustens IF, som orättvist sett till deras kvalité, ligger på den lägre halvan av tabellen. Är säker på att de kommer klättra så småningom och ställa till med besvär för de andra topplagen.

 

Återigen får vi ett tydligt besked om hur stark trupp vi har denna säsong då vi ställer upp med tre hela kedjor som alla producerar och värt att tillägga är att den ack så icke löpstarka tredjefemman inte släppte något bakåt. Målen trillar återigen in i stor mängd och efter 6 spelade matcher ligger målskillnaden på 67 gjorde och 18 insläppta, vilket är imponerande då det oftast spelas med nykomponerade femmor till varje match. Firman Linkan/Lindroos har lyckats sätta ett spel rätt igenom hela truppen i år vilket är väldigt starkt och glädjande.

 

Matchens plus (utsedda av mig på eget bevåg, igen):

+++  Kristoffer – Vilken insats han gör i målet! Helt orädd och med en del fantomräddningar som höll nere siffrorna rejält. En målvakt vi kommer att se mer av i framtiden, helt klart.

 

++    Peddan – Kämpade, slet och höll huvudet kallt matchen igenom trots motståndarnas ständiga täck av hans avslut. Utdelningen kom till slut och poängbäst med 2+1 för dagen.

 

 +     Ogge – En enorm trygghet att ha i laget, bländande teknik och ett tydligt ledarskap i rollen som kapten. Han är snygg också, enligt några tjejer på läktaren…

 

Nästa motstånd bjuder Falkenbergs IBK 2 på nere i Falkenberg söndagen den 29/11. Samma dag spelar A-laget borta mot IBK Puma, två tuffa bortamatcher på samma dag. Spännande så att ögonen blöder, men vi krigar för 6 nya fräscha poäng att kliva in i December med, då vi öppnar första luckan i julkalendern.

 

//Linus


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook