SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

NIONDE RAKA SEGERN EFTER MÅLFYRVERKERI MOT VEDDIGE!
2015-11-19 14:20

Och så var vi återigen tillbaka i det tvåsiffriga vinnarspåret! Efter den något halvdana insatsen mot Vinberg i lördags så siktade vi på en gruvlig revansch på oss själva och med facit blev det en väldigt lyckad onsdagskväll mot Veddige. Slutsiffrorna skrevs till 17-3 (7-1, 7-1, 3-1) och det finns massor av positiva saker att ta med inför fortsättningen av serien. Storpubliken fick se en ensidig match där vi gjorde processen kort med gästande Veddige och vi bjöd även på ett antal läckra mål. Läs mer om matchen genom att klicka på länken!

Det är inte alltid det lättaste att tagga till ordentligt inför en onsdagsmatch i serielunken. Men det här var ingen "vanlig" match för oss. Det här var en match där vi ville återerövra hedern igen efter drabbningen i lördags mot Vinberg där vi i den sista perioden vek ned oss. Vi hade tagit ett ordentligt snack under måndagsträningen om hur vi ville gå vidare med den här säsongen. Vi diskuterade om allt från hur vi skall få tillbaka den där motivationen som vi hade i inledningen av säsongen och hur alla onödiga utvisningar skall undvikas. Ett mycket välbehövligt snack skulle det visa sig.


Inte en enda utvisning och inte en enda protest mot ett domslut under gårdagskvällen var ett stort steg i rätt riktning. Samtidigt lossnar det orderntligt för oss i anfallsspelet och samtliga kedjor, som inför matchen var helt nykomponerade, levererade i målproduktionen. Inför den tredje perioden hade vi siktet inställt på att göra över 20 kassar men lyckas enbart göra tre i den sista akten, mycket tack vare att vi slappnar av sista tio minuterna. En överlag mycket väl genomförd match av hela laget där vi inte ger Veddige någonting att säga till om. Det märktes tydligt att bortalaget hade tappat sina tunga offensiva pjäser från ifjol och årets upplaga av Veddige bör nog enbart försöka sig hålla kvar i Hallandståvan, en prestation som i sådana fall hade varit imponerande med tanke på lagets nybygge och unga snittålder.


Inför matchen fick vi ett par sena återbud i form av Ewelind (sjuk), Ogge (förkyld) och Makki (flickvännen väntar barn). Även Max var otillgänglig och med dessa fyra herrar på frånvarolistan fick Linkan/Lindroos möblera om rejält i laget. Men de spelare som fick chansen visade att årets trupp är bred och att vi inte står och faller med enstaka återbud. Riktigt kul att se!


Varla ställde upp med följande uppställning!


Simon (Johan)


William - Pimpan - Adam - Vildin - Tommy


Larsen - Blomman - Bystedt - Ludde - Peddan


Joel - Idewald - Silberberg


Avb: Jimmie


Period 1

Med en vass uppvärmning och en välfylld läktare i ryggen hade vi bästa tänkbara förutsättningar för att göra en bra match. Efter våra sedvanliga ruscher, samlingen vid målet och Rogers härliga line-up, med musik som kan liknas vid Pirates of the Caribbeans hymner, var det äntligen dags för nedsläpp i Lindälsvhallen. Matchen börjar lite trevande med stort bollinnehav i vår favör. Till en början försvarar sig Veddige väl och den akrobatiske Johan Karlsson i bortakassen kunde freda sitt mål under matchinledningen på ett bra sätt. Men efter 03:39 orkar inte gästerna hålla emot längre. Vårt patenterade pass pass-frislag letar sig fram till Adam som bombar upp 1-0 i nättaket. Det dröjer ytterligare drygt tre minuter innan vi återigen skall få jubla. Hårdskjutande Anton Larsen driver upp längs vänstersargen och avlossar ett sylvasst dragskott som nästintill fastnar i det bortre krysset. Väldigt vackert mål och assisten står Blomman för. Veddige sticker upp emellanåt med någon enstaka kontring här och där, men det vållar inga större bekymmer för vårt solida försvar. 3-0 kommer retroaktivt efter 10:51 efter att vi pressat tillbaka Veddige. Det är Blomman som bågar in i det höga slottet och avslutar med ett lågt placerat skott i målvaktens vänstra hörn. Men som en blixt från klar himmel är det minuten senare reducerat i Lindälvshallen. Ett bolltapp på mittplan ger Joel Svensson skottläge någon meter innanför mittlinjen. Bollen seglar vackert in i bortre krysset men det är inget snack om att undertecknad borde ha kunnat plocka ner det skottet. Men det är sådant som händer. Istället för att påverkas av baklängesmålet sätter vi nu full fart framåt och inom en femminuters-period smäller det nu hela fyra gånger bakom Veddiges burväktare. William assisterar till Vildins 4-1-mål med en passning som skär genom hela försvaret, genialiskt. 5-1 gör pånyttfödde Ludde. Kapten Adam gör sitt andra för kvällen när han förvaltar Blommans passning och trycker dit 6-1 och slutligen får Joel ikläda sig rollen som målskytt efter ett maskerat dragskott i det bortre hörnet. Perioden slutar 7-1 och siffrorna speglar absolut hur händelserna på planen sett ut. Vi dominerar fullständigt och fortsättningen av matchen ser väldigt lovande ut!


Period 2

Paussnacket handlade inte om massa pilar och direktiv hit och dit. Det handlade om att komma till insikt över att det här faktiskt var en match som vi kunde ha stor användning för, både rent målskillnadsmässigt men också för självförtroendet. Men mittenronden börjar inte precis så som vi tänkt oss. Avige Michel Jörnbo snurrar upp Pimpan och avlossar ett vasst skott som undertecknad styr ut till höger och på returen lyckas Leo Thorén tråckla in bollen ur en ytterst snäv vinkel, stolpe in. Det är bara att gratulera till ett sådant mål och inse att det är svårt att försvara sig emot. Vi låter oss inte deppa över detta utan vi får, efter 37 sekunder, vårt första powerplay i matchen. Med Ogge indisponibel till spel så kliver William in och styr med bravur. Det är också nyss nämnde William som hittar en genomskärande passning bort till Tommy på bortre stolpen och måltjuven gör därefter inget misstag utan 8-2 sitter fint i nätmaskorna. Nästkommande minuter tappar vi den där lilla extra skärpan i effektiviteten och skotten går uteslutande utanför målramen. Blomman väljer efter 08:08 att sätta stopp för den tillfälliga måltorkan och smaskar in 9-2 via ribban, vilket innebar backens sjätte poäng i matchen. Då ställde man sig själv frågan, hur många poäng månde det bliva för Blomman den här aftonen? Nästa mål skulle dock Vildin stå för när han bakåtvänd mot mål vänder runt på en femöring och distinkt borrar ner skottet lågt i vänster hörn. Klassmål. Men matchens i särklass läckraste och mest svårbemästrade prestation står Ludde för dryga 40 sekunder senare. Efter att Williams skott täcks av en Veddigespelare på mittplan studsar bollen ut till Ludde långt ut på högerkanten. På halvvolley och med ryggen halvt vänd mot mål väljer den tidigare landslagsspelaren på U19-nivå att dra till på halvvolley med backhand. Publiken försätts sedan i chocktillstånd när bollen sedan letar sig hela vägen in i det bortre krysset. En prestation som helt klart var värt entrépengen! Ludde passade sedan på att göra sitt tredje mål för kvällen när han, på pass av Peddan, enkelt dunkar upp 12-2 fri mot bortamålvakten. Vid detta skedet i matchen vaknar Veddige till något och får igång ett visst rull i anfallszon och skapar också ett par halvchanser som vi med skicklighet styr undan. När klockan står på 17:09 får vi en helt färsk målskytt i A-lagssammanhang när Johannes Silberberg retfullt enkelt rullar in 13-2 efter att Idewald jobbat fram bollen framför mål. Stort grattis Johannes! Vi nöjer oss dock inte med detta utan vi gör även 14-2 innan periodens slut, eller rättare sagt, det är Bystedt som gör det. Ett påpassligt frislag av Ludde från vänsterhörnet letar sig fram till Bystedt på bortre stolpen och på "videogranskning" godkänns målet av domare Jonas Apelqvist, som står bra placerad bakom kassen för att se huruvida bollen var över linjen eller ej. Inget mer av vikt händer under resterande del av perioden och vi går till pausvila med ledning 14-2.


Period 3

Den tredje perioden inleds på ett komiskt sätt. Veddige sitter kvar lite för länge i omklädningsrummet och tack vare de nya reglerna är bortalaget tvungna att sätta en spelare i utvisningsbåset då man nuförtiden måste vara redo för tekning innan periodpausen är över. Vi tackar för gratischansen och Tommy lättar in 15-2 i powerplay efter en fin passning av Adam. 16-2 faller bara två minuter senare när Silberberg återigen håller sig framme när Idewald rivit fram bollen ur en trång situation. Det syns att firma Idewald/Silberberg har spelat tillsammans tidigare i Sandö då duon ofta söker varandra på offensiv planhalva. Efter 04:17 åker gästernas Anton Arvidsson ut för en ful eftersläng på Peddan, men vi lyckas inte utnyttja vårt numerära överläge till att utöka ledningen. Däremot gör vi det i andravågen. William hittar en sylvass passning fram till Blomman som inte kan missa målet. Där ser man varför William har varit kapten i ett allsvenskt topplag. Från ingenstans går vi här och nu ner oss flera snäpp och bjuder in Veddige i matchen igen. Bortalaget skall ha cred för att man aldrig ger upp och man skapar faktiskt flera fina chanser under den sista delen av matchen. Detta tack vare det faktum att vi försöker göra det alltför svårt för oss och vi tunnlar hellre en motståndare än passar oss förbi. En reducering hängde i luften och den kom mycket riktigt med lite mindre än två minuter kvar att spela. Veddige kommer i ett 3 mot 1-läge och bollen letar sig ut till Anton Arvidsson som får en evighet på sig att ladda bössan och bollen sitter stenhårt precis ovanför undertecknads ben. Det skulle visa sig bli matchens sista mål, men vi gör sånär 18-3 när William prickar kryssribban med bara sekunder kvar. Överliggaren darrar nog än idag! Matchen slutar alltså 17-3 och det är ju ett fullt godkänt resultat, om man säger så! :)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Linkans plus


+++         Blomman och William

++            Bystedt och Ludde

+              Vildin, Adam, Pimpan och Tommy


Poängkollen

Blomman 3+4, Ludde 3+1, Vildin 2+2, William 0+4, Adam 2+1, Tommy 2+1, Silberberg 2+0, Peddan 0+2, Idewald 0+2, Joel 1+0, Bystedt 1+0, Larsen 1+0


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Nu tar A-laget ett litet break från innebandyn. Vi vilar idag (torsdag) och laddar upp för nästa veckas utmaningar. En vecka som kommer bli fantastiskt rolig på många sätt då division 1-laget Floda IBK kommer på besök under tisdagskvällen för en häftig träningsmatch och under söndagen beger vi oss hela vägen ner till Våxtorp och gästar IBK Puma!

Vi jobbar vidare!

#ForzaVarla


Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook