SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

SEGER I TIGHT MATCH MOT VINBERGS IBS!
2015-11-15 11:20
Bilden: Bystedt krigar in 3-1 i den andra perioden!
Vilken match det bjöds på igår i Aranäshallen! En storpublik på omkring 200 personer fick se ett hårt jobbande Vinberg som bjöd upp till en fin innebandy och som effektivt satte stopp för vårt normalt sett kvicka anfallsspel. Siffrorna stannade till sist vid 3-2 (2-1,1-0,0-1) och det är bara att konstatera att vi kommer undan med blotta förskräckelsen. Vi sätter oss i en oerhört prekär situation med tanke på alla otroligt onödiga utvisningar i den sista perioden, men vi reder ut situationen och tar tre poäng. Läs mer om matchen genom att klicka på länken!
Förberedelserna inför matchen kunde ha varit bättre. Vi gör rent generellt sett en svag träningsvecka där vi inte kommer upp i någon vidare nivå under någon av träningarna. Tillfälliga motivationsproblem är helt klart något som ligger och tär på spelartruppen just nu och det är inte enbart tränarduons fel utan ansvaret vilar på samtliga individer som i dagsläget utgör herrtruppen. Att alltid komma förberedd och att alltid vilja utvecklas under träning är två ledord som vi måste börja ta på större allvar. Men en stundande Movembermatch i ett förhoppningsvis fullsatt Aranäshallen kanske kunde få hela gruppen på andra tankar?

Vi visste på förhand om att Vinberg skulle bli en svår nöt att knäcka, framförallt med tanke på deras hittills oerhört solida defensiv och med den offensive storstjärnan Robin Nyhemer i spetsen. En vinst för oss skulle innebära hela åtta poäng ner till just Vinberg, men samtidigt så skulle det endast skilja två poängs differens mellan lagen vid en Vinberg-seger. En sexpoängsmatch stod alltså runt hörnet och det låg en förväntansfull spänning i luften, framförallt tack vare storpubliken som strömmat in i Aranäshallen.

Med anledning av den osmakliga och helt fruktansvärda terrorattacken i Paris under fredagskvällen så ville vi i Varla IBK hedra de 100-tals oskyldiga människorna som fick sätta livet till. Sorgeband i form av svart eltejp virades runt spelartruppens och ledarstabens armar och hela hallen deltog inför matchen i en tyst minut till minne av alla offer. Tack alla för att ni gjorde denna minut till något väldigt vackert och respektfullt!

Varla ställde upp med följande uppställning!

Simon (Bogg)

Pimpan - Max - Ewelind - Adam - Vildin

Larsen - Blomman - Bystedt - Idewald - Peddan

Ogge - Tommy - Ludde

Avb: Joel

Period 1
För det första, hatten av till människorna som jobbar omkring våra matcher. För varje hemmamatch som går så känns det allt mer proffsigt och gårdagens line-up var mäktig. All cred. Men nu var det dags att teka igång den här historiska movembermatchen som under två veckors tid varit uppsnackad med diverse intervjuer och artiklar. Matchen inleds i ett ganska avvaktande tempo. Vi besitter en stor del av bollinnehavet men har inledningsvis väldigt svårt att komma in på Vinbergs kasse och skotten som avlossas bidrar inte till några större bekymmer för Jesper Boman i bortamålet. Samtidigt är Vinberg inte ofarliga när man väl går till anfall. Anförda av Robin Nyhemer och Daniel Haag så skapar man stundtals oreda i vårt försvar. Detta var inget överraskande för vår del då vi inför matchen hade pratat hur stark Vinbergs förstafemma faktiskt är. Det gällde bara att försöka hålla de skickliga Vinbergs-lirarna ut mot sargen. Den första riktigt stora målchansen uppkommer efter lite drygt nio minuters spel och det resulterar också i ett ledningsmål för hemmalaget. Det uppstår en ocean av ytor på mittplan när Ewelind, Adam och Vildin kommer i ett tre mot två-läge. Trion kombinerar sig fram mot mål och på Innebandy.se står det att Adam gjort målet, vilket är helt felaktigt. Däremot är det just Adam som spelar fram till måltjuven Alexander Vildin som inte gör något misstag. 1-0 till Varla och publiken är helt klart med på noterna. Skulle det då äntligen lossna för oss nu? Nej, för enbart 13 sekunder senare drar Blomman på sig matchens första utvisning för hög klubba när han stoppar en kontring. Vinbergs powerplay är erkänt starkt och det visar man också nu när man trycker tillbaka vår box ordentligt. Vi håller emot i ungefär en minut innan vi måste kapitulera. Nyhemer snurrar upp två spelare i hörnet och serverar en fristående Oscar Hultberg i slottet, som med en fösare något turligt får in bollen mellan benen på undertecknad. Kvitteringsmålet är inte på något sätt orättvist och nu gällde det för oss att höja tempot igen, något som Vinberg i sin tur oftast ville dra ner på. Vi får nu lite mer tyngd i anfallsspelet och sätter Boman i Vinbergskassen på aningen svårare prov, men utan resultat. Efter 16:08 smäller det återigen i Aranäshallen. Det är vår förstafemma som biter sig fast på Vinbergs planhalva och bollen letar sig slutligen fram till en sopren Marcus Ewelind framför motståndarmålet som på sin egen retur retfullt pillar dit 2-1, assisterad av Vildin. Skönt för Ewelind att näta igen efter att ha haft otur hittills i matchen med både bollhanteringen och avsluten. I slutet av perioden är det faktiskt Vinbergs tur att få lite tryck på oss men inget mer av vikt sker i matchprotokollet och vi går till pausvila med en skör 2-1-ledning.

Period 2
I periodpausen försöker vi bibehålla lugnet och inte stressa upp oss över att vi "endast" leder med ett mål. Det är bara att konstatera att Vinberg gör det väldigt bra över hela planen och det är första gången i år som vi möter ett lag som faktiskt "tänker" innebandy. Väldigt inspirerande men också en ny situation för oss som blir nyttig framöver. I pausen spelar även pojkar-03 en uppvisningsmatch, där många av framtidens A-lagsspelare med all säkerhet finns. Andraperioderna sett över årets serie har faktiskt varit överraskande bra för oss. Men spelet på planen är fortsatt jämnt efter det att domaren blåst igång mittenakten. Vinberg har justerat lite i sin press och kliver numera upp ytterligare någon meter jämfört med från den första perioden. Detta är något som borde ge oss ytor och längs vänster och höger sarg finns det mängder med yta att spela på. Men vi har en tendens att hålla i bollen allt för länge och Vinbergs försvar hinner då med i sina förflyttningar. Efter 03:44 är det dags för vår powerplay-uppställning att beträda golvet för första gången i matchen sedan Patrik Haag använt sin klubba vid brösthöjd för att stoppa ett utkast som hade letat sig fram till en fri Peddan. Vi skapar dock inget nämnvärt i vårt numerära överläge och ställningen är fortsatt 2-1. I nästkommande byte skall vi dock få utdelning. Pimpan får bollen i högerbacksposition och bågar in för att ta ett avslut. Skottet räddas av Boman men på returen kan Bystedt sprätta upp 3-1 i nättaket och lättnaden går att ta på i Varla-lägret. Men precis som efter vårt 1-0-mål så drar vi nästan omedelbart på oss en utvisning och ger Vinberg en fin chans att ta sig tillbaka in i matchen. Vinberg lyckas dock inte reducera, trots ett par fina chanser och ett konstant tryck i två minuter. Resten av perioden blir dock resultatlös och det är ett smärre under med tanke på att både vi och Vinberg har några gyllene lägen att sätta dit bollen i nätmaskorna. Vårt mål inför perioden var att vinna densamma och nu kunde vi bocka av det delmålet.

Period 3
Den här matchen var inte på något vis avgjord. Trots att vi varit det något mer spelförande laget så är två mål i innebandy "ingenting" och det gällde nu att försöka stänga matchen med ytterligare något mål framåt. Men den här perioden skulle visa sig bli en av de sämsta (undertecknad veterligen) som vi någonsin presterat. Vi tar det från början. Efter 03:06 drar vi på oss en utvisning för protest, något som Linkan och resterande del av truppen under flera veckors tid påpekat att vi absolut inte har råd med. Men likväl har vi i snitt en-två utvisningar/match för just protest mot domslut. Lyckligtvis är vårt boxplay aggressivt och klarar av dessa två minuter på ett fint sätt. När vi väl är fem man på banan så är det vi som är bollförande men utan att för den sakens skull hitta några giftiga målchanser. Vi har kontroll på tillställningen fram tills 11:40 då Pimpan drar på sig 2+2 för hårt spel samt protest mot domslut (!). Att spela fyra minuter mot Vinbergs konstanta tryck är ett mindre fyspass. Vår box gör dock ett heroiskt arbete och jobbar bort dessa fyra utvisningsminuter på ett helt fantastiskt sätt. Det skall dock tilläggas att Vinberg troligen skulle haft ett regelrätt mål på resultattavlan då Daniel Haag prickar krysset (?) klockrent, men domaren kunde inte på en tiondels sekund se ifall bollen var inne eller ej och domarparet valde då att låta spela fortsätta. Stora protester givetvis från Vinbergs-spelarna men 3-1 står sig. Så fort vi blir fem spelare på planen igen drar vi på oss ÄNNU en utvisning, denna gången för en diskutabel eftersläng när tiden står på 15:56. Vid denna tidpunkten i matchen är det svårt att hitta ord för vårt uppträdande på planen. "Pinsamt" kan vara ett av orden för att beskriva oss själva. Samtidigt som vårt boxplay sliter som djur så är det vitt skilda världar när vi är fulltaliga. Till slut orkar vi inte stänga igen mer. Vinberg reducerar till 2-3 i deras femte powerplay för eftermiddagen och detta sker efter en kontring sedan Peddan och Bystedt blivit lite för offensiva. Vinbergs Daniel Haag spelar ut till en framstormande Filip Sibelius på högerkanten som krutar in bollen i det första krysset. Ytterst rättvist skall sägas. Linkan väljer nu att ta en timeout och "väcka" laget igen och vi går även ner på folk i matchens slutskede. Reduceringen sker när klockan står på 16:38, vilket innebar att Vinberg har gott om tid att försöka få till en kvittering. Men nu visar vi att det finns taktiska färdigheter i laget när vi rullar runt och dödar tid. Det är först runt 19:10 som Vinberg får låna bollen och i samma sekvens tar man även ut målvakten och satsar allt på ett kort. Man söker Nyhemer längs vänsterkanten som i sin tur gärna vill lägga chansbollar in mot vår kasse. Med 10 sekunder kvar lyckas sånär Vinberg kvittera när nyss nämnde Nyhemer slänger in en boll mot bortre stolpen där tre (!) bortaspelare står helt fria. Men ingen träffar bollen och vi lyckas med nöd och näppe spela av de sista sekunderna. Herregud, sånt här kan inte vara bra för hjärtat. Hursomhelst, vi vinner med 3-2 och tar vår åttonde raka seger i årets seriespel. Även bra lag skall ha lite tur ibland...

Linkans plus

+++     
Max
++         Simon
+           Ewelind, Adam och Bystedt

Poängkollen
Vildin 1+1, Ewelind 1+0, Bystedt 1+0, Pimpan 0+1, Adam 0+1

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nästa match är redan nu till veckan som kommer. På onsdag tar vi emot Veddige IBK klockan 20.00 i Lindälvshallen, kom gärna ner och stötta oss!

Vi jobbar vidare.

#ForzaVarla

Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook