SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

INFÖR: Viskadalens IBK - Varla IBK
2015-10-30 11:45
Vi går för sjunde raka segern!
Hösten har hittills rullat på som vi planerat och senast mot Bua inkasserades säsongens sjätte raka seger i Hallandstvåan efter stabila 12-6 på resultattavlan. På söndag går vi in i omgång nummer sju och vi ska då bege oss till Horreds skogar för att ta oss an erkänt hemmastarka Viskadalens IBK. Ett Viskadalen som för närvarande placerar sig i mitten av tabellen och som endast tappat en ynka poäng hittills i Horredshallen. Men vi ser fram emot utmaningen att bli det första laget den här säsongen att försöka besegra Viskadalen på bortaplan. Klicka in på länken för att läsa mer om matchen!

Tiden går fort när man har roligt, eller vad brukar man säga? Vi har redan hunnit med att avverka sex matcher under hösten, men det känns innerst inne som om säsongen precis har börjat. Träningsveckorna flyter på väldigt bra, där stämningen i truppen är en stor bidragande faktor till att resultaten gått våran väg inledningsvis. Vi har haft våra svackor i matcherna, men moralen och vinnarmentaliteten har lyft oss när vi som mest behövt det. I lördagens match mot Bua var vi illa ute i den tredje perioden när vi endast hade ett mål upp på våra motståndare, men vi visade då en del av den klass som detta lag besitter och stängde matchen till vår fördel.

Nu väntar Viskadalen i en av seriens mest svårspelade hallar. Varför? Jo, planens mått på både längden och bredden är avsevärt mycket mindre än en fullstor plan (40x20), vilket bjuder in till en chansartad och hawaii-liknande innebandy och det är något som de rutinerade herrarna i Viskadalen behärskar mer än väl. Förra säsongens bortamöte slutade med en knapp Varla-seger. 9-8 slutade matchen och det blev då en matchbild som passade hemmalaget som handen i handsken där vi "gav" bort flertalet mål när vi försökte spela svårt. Vi hade i det skedet av säsongen ingenting att spela för i serien förutom en hedersvärd andraplats eftersom Träslövsläge i det skedet redan säkrat guldmedaljen, vilket bidrog till en ljummen inställning i Varla-lägret. Men vi har lärt oss läxan och laddningen kommer vara helt annorlunda när vi återigen ställs mot Viskadalen på söndag, det kan ni vara så säkra på!

Motståndarkollen
Viskadalen är ett typiskt hemmalag, det kan vi omedelbart slå fast. Det är hemma i borgen som man helt enkelt plockar sina poäng. Det räcker att gå tillbaka till ifjol för att understryka detta faktum. Förutom en bortaseger mot den då solklara jumbon, Tvååkers IBK, tog man den resterande delen av sina poäng i Horredshallen och man har inlett årets säsong på ett liknande sätt. På tre bortamatcher är facit tre klara förluster, men i Horredshallen har man uppträtt som ett helt annat lag. Åtta poäng av nio möjliga har bärgats och man har besegrat i tur och ordning Sandö, Tvååker och Bua. Det är egentligen oväsentligt att Viskadalen åkte på en riktig stjärnsmäll (4-17) under förra fredagen när man gästade Falkenberg. Man är ett såpass utpräglat hemmalag och det spelar troligtvis ingen roll om motståndet Varla, Warberg eller rentav ett högre rankat lag, det blir ALLTID jämna matcher borta mot Viskadalen.

Vad har Viskadalen för spelare som sticker ut då? En av förra säsongens hetaste spelare i rödklädda Viskadalen var Mikael Laurén. Den spelskicklige centern har ett förflutet från spel i högre serier med bland andra Tygrikets IBK och har under hösten dragit ett stort lass i lagets offensiv med sina totalt 14 poäng (6+8). Det här blir definitivt en spelare att se upp med, särskilt då han gjorde hattrick på oss i hemmamötet mot oss förra säsongen. Vid sin sida har han den alltid pålitligen 33-åringen, Jarno Valtakoski. Forwarden, med det finsk-klingande namnet, kunde ifjol titulera sig som lagets poängkung med sina 34 poäng och har hittills producerat 9 (8+1) poäng för sitt Viskadalen. En kuriosa i sammanhanget är att denne Jarno har blivit en av våra stora idoler här i Varla och gissningsvis kommer Max, Ewelind, Joel och Vildin vara påpassliga på att försöka byta till sig måltjuvens tröja efter matchen. Viskadalens viktigaste spelare är dock ingen av ovanstående, utan det är utan tvekan målvakten Simon Börjesson som kommer att avgöra huruvida Viskadalens säsong kommer att se ut. Den före detta Tvååker-målvakten är en gigant i målet och är en målvakt som kan vinna matcher åt sitt lag. Det gäller att få hål på den storväxte Simon tidigt i matchen och att hela tiden ligga "i ansiktet" på honom.

Varla-kollen
Trots våra sex segrar är vi inte helt nöjda med inledningen av säsongen. Vi har en tendens att hamna i kritiska svackor under vissa sekvenser i matcherna och det är något vi behöver jobba vidare med. Det är bara positivt att vi inte känner oss mätta eller tillfredsställda trots den hittills maximala poängutdelningen, för det betyder ju att vi har mer kapacitet att ta av. Efter den något avslagna tillställningen senast mot Bua så valde Linkan och Lindroos att köra ett hårdare fyspass i måndags för att "väcka" laget igen. Det visade sig bli ett lyckat koncept då hela truppen körde stenhårt, för att därefter dela upp sig i unga mot gamla under tvåmålsspelet. De senaste veckorna har vi haft vissa problem att hitta glädjen under träningarna, men det syntes inget av det under måndagskvällen och träningspasset blev ett stort steg i rätt riktning.


Nu ska vi ägna lite tid åt matchen på söndag. Med vetskapen om att Warberg bekvämt besegrade Veddige tidigt i veckan så är en vinst mot Viskadalen det enda som finns i våra huvuden just nu. Vi måste ta tre poäng och dessutom vinna med minst fem bollar för att ta oss upp till förstaplatsen igen, något som vi absolut siktar på. Förra säsongens möten mot Viskadalen slutade som tidigare nämnts med Varla-seger i Horredshallen (9-8) och med en något stabilare marginal i Lindälvshallen (10-7), vilket tyder på att vi har en viss svårighet med just Viskadalen. I en hall som Horredshallen gäller det att vi spelar enkelt, skjuter mer än vanligt och tar ett ordentligt hemjobb i defensiven.


Eftersom vårt B-lag har match samtidigt så kommer Linkan/Lindroos att plocka ut en trupp på exakt det antal spelare som vi behöver mot Viskadalen och tränarduon har i skrivande stund inte plockat ut någon trupp än. Laguppställningen kommer upp på hemsidan under lördagen. Det enda namnet som definitivt är borta från spel är Johan, som i helgen är uppe i sina hemtrakter, Dalarna. Resterande del av truppen är frisk och laguttagningen blir återigen ett angenämt problem för våra coacher.


Head to Head


Adam Davidsson (Varla) VS Mikael Laurén (Viskadalen)

Seriens poängkung mot Viskadalens dito, Laurén, som för tillfället placerar sig på plats nummer 17 i poängligan. Bägge herrarna kommer garanterat få mycket speltid och de stora frågorna är: Vem av de offensiva kuggarna bär sitt lag till seger? Och kommer Adam utöka sitt försprång i poängligatoppen?


Simon Martinsson (Varla) VS Simon Börjesson (Viskadalen)

Två av seriens främsta målvakter ställs mot varandra på söndagseftermiddagen. Simon Börjesson i Viskadalens kasse har enligt rapporter storspelat hemma i Horredshallen under säsongen och kommer även från en stark fjolårssäsong. Kan Simon i Varla-målet anpassa sig till parketten, de skeva linjerna på golvet och den ytterst lilla hallen? Skotten kommer hagla mot båda kassarna och den av målvakterna som har en bra dag kan mycket väl vinna matchen åt sitt lag.


Marcus Ewelind (Varla) VS Jarno Valtakoski (Viskadalen)

Frågan är om inte den här matchen i matchen är den hetaste av dom alla. Marcus Ewelind har, ända sedan dagen han stötte på Jarno Valtakoski, haft svensk-finnen som sin absoluta idol inom innebandyn. Vi har givetvis flera spelare i laget som dyrkar Jarno, men Ewelind är nog spelaren det strålar om mest när man nämner en av legendarerna i Viskadalens trupp. Marcus Ewelind svävar gissningsvis på moln nuförtiden eftersom han i detta nu ligger fem poäng före sin sju år äldre förebild. Kommer han kunna behålla försprånget i poängligan? Det är inget tvivel om att Marcus VS Jarno kommer bli en sevärd fight på söndag!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Packa bilarna och bege er till Horredshallen på söndag för att se kämpa om sjunde raka segern i en av säsongens svåraste bortamatcher!


#ForzaVarla


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam