SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

KAPTENEN VISADE VÄGEN I SEGERMATCHEN MOT BUA!
2015-10-25 13:40
Bilden: Adam gör här sitt tredje mål i matchen!
Det blev som väntat en resultatmässigt säker seger nere i Bua Idrottshall när vi under lördagseftermiddagen gästade bottenplacerade Bua IF. Segern satt dock förvånansvärt hårt inne. Ställningen var 7-6 en bra bit in i den tredje perioden och vid den tidpunkten i matchen kändes det som om det kunde gå lite hursomhelst. Men vi tar sedan tag i oss själva och mäktar med ett segerryck och siffrorna stannar slutligen vid 12-6. Ett godkänt resultat i en grymt svårspelad innebandyhall. Klicka in på länken för att läsa mer om matchen!

På förhand var vi från många håll upphissade som storfavoriter att resa hem med tre poäng från Bua-trakten. Om man ser till tävlingen på vår Facebook-sida där våra följare fick gissa ett slutresultat i matchen så fick vi siffror i klass med alltifrån 28-1(!), 18-2 till 11-2, för att nämna några gissningar. Men det är inte alltid det lättaste att bara gå in i en match och ösa in mål, ibland låser det sig i avslutningslägena helt enkelt, vilket speglade matchen igår. Trots att vi gör 12 mål så har vi bud på åtminstone det dubbla, men en storspelande hemmamålvakt i Niklas Johansson gjorde så att vi fick nöja oss med ett dussin mål i den här matchen. Adam hade en stor eftermiddag med hela sex mål och får ses som en av de stora matchvinnarna.


Rent tekniskt och tempomässigt så är vi både en och två storlekar större än Bua i dagsläget. Men i sina bästa stunder kan faktiskt Bua gneta till sig ett par mål, vilket man gjorde under gårdagen. Man hade ett spel som baserades på långbollar mot vår kasse blandat med offensivt hörn och stundtals hade vi stora problem att freda oss mot Buas starka forwards som var skickliga på att ta ner bollen på bröstet och därefter skapa oreda. Lyckligtvis kommer inte hemmalaget närmare än 6-7 i målprotokollet och under sista 10 minuterna kan vi defilera in i mål och vinna med sex bollars differens. Målskillnaden ner till Warberg på andraplats var efter segern då uppe i 10 mål i vår favör, men senare på kvällen körde Warberg över Särö fullkomligt i Kullavikshallen. 12-3 slutade tillställningen, vilket innebär att vi för närvarande ligger på samma poäng som Warberg, fast med ett plusmål tillgodo. Snacka om två jämna lag..! :)


Varla ställde upp med följande uppställning


Simon (Jocke)


Joel - Max - Bystedt - Adam - Peddan


Larsen - Blomman - Makki - Idewald - Vildin


Ogge - Tommy - Ludde


Avb: Jimmie


Period 1

Om man skall vara ärlig så var känslan inför matchen rätt avslagen. Vi försökte givetvis pumpa igång och pusha oss själva på uppvärmningen, men det finns en hel del att önska i matcharrangemanget. En sådan enkel sak som att spela musik inför en match bidrar oftast till en mer levande tillställning, men tyvärr saknades detta under gårdagens drabbning. Hursomhelst, vi fick göra det bästa av situationen och när klockan slagit 14.00 var det dags att teka igång säsongens sjätte fight. Vi inleder på två backpar och tre formationer och vi får en kanonstart på matchen när Peddan visar sin målfarlighet och spräckar Buas nolla redan efter 53 sekunder. Det är absolut inget snack om vilket lag som tagit tag i taktpinnen och vi trycker tillbaka Bua som får slå inledningsvis får slå ifrån sig. Istället för 2-0 kommer kvitteringen för hemmalaget. Efter en tilltrasslad situation i vårt defensiva slott så får en Bua-forward tid för att avlossa ett skott som undertecknad givetvis ska plocka ner, men på något underligt sätt letar sig bollen in i nätmaskorna. Ordningen är återställd cirka en minut senare när Ludde distinkt trycker dit 2-1 i det höga slottet efter passning av Ogge. Efter lite drygt 11 minuters spel sker en dråplig situation á la Larsen. Den hårdskjutande backen vinner boll i vårt högerhörn och driver sedan upp längs sargen då han får en tryckare, vilket gör att han blir liggandes. Hela hallen tror att det är ett givet frislag varpå Larsen gör en rörelse med bollen och drar därefter på sig en utvisning. Protester från Varla-båset mynnar inte ut i någon ändrad bedömning för domaren och det har blivit dags att skicka ut vår stabila boxplay-uppställning. Vi reder ut situationen klockrent och tar återigen kontroll över matchen. Men ett ödesdigert bolltapp efter 14.26 ger Bua kontakt på resultattavlan igen. En fin sidledspass öppnar upp för Johannes Johansson i hemmalaget som vackert trycker dit 2-2. Läget blir inte bättre när Orangeklädda Bua tar ledningen med fyra minuter kvar att spela av den första perioden. Kommunikationen mellan undertecknad och Max brister, vilket gör att en Bua-forward hinner för till bollen och trycker då in 3-2 lite turligt. Glöden och irritationen i Varla-lägret växer nu och det brukar nästan alltid vara en positiv sak för oss eftersom vi då höjer oss ett par snäpp, vilket även nu är fallet. På 97 sekunder har vi vänt på steken och går till pausvila med något mer betryggande 5-3 efter mål av Tommy, Adam och Ludde. Den sistnämndes kanon fram till 5-3 är helt klart matchens behållning. 19-åringen trampar upp längs offensiv högerkant och avlossar en missil i det främre krysset ur snäv vinkel. Ett klassmål. Två mål upp efter den första perioden får vi vara nöjda med då vi hittills inte nått upp i någon vidare nivå.


Period 2

I periodpausen tar vi ett ordentligt snack och kommer fram till att vi måste höja oss väsentligt. Vi visste på förhand att det skulle bli något av en "gris-match", men hittills har vi inte varit beredda att ta jobbet i defensiven. Om den första perioden rivstartades blev den andra mer avvaktande. Vi har den större delen av bollinnehavet och skapar inledningsvis några halvchanser, men inget som oroar Johansson i hemmamålet. Efter 02:44 drar Bua på sig sin första utvisning i matchen och förhoppningen om att dra ifrån i målprotokollet ökade givetvis markant eftersom vårt powerplay varit en av våra stora styrkor under hösten. Men Bua offrar sig och lyckas reda ut situationen. Det märks att Bua får mer energi av detta och efter 06:28 är det reducerat. En sylvass kontring där bollen letar sig fram till en fritt löpande Patrick Axelsson som dundrar in 4-5 på volley i det bortre hörnet. Känslan är nu lite oroväckande. Vi har svårt att få in bollen samtidigt som Bua hittills har varit hypereffektiva när läget getts. Vi får ett tillfälle att utöka ledningen bara minuten senare när Bua återigen drar på sig en tvåa. Men för första gången i årets seriespel är det faktiskt vi som släpper in ett mål i vårt eget powerplay. Fredrik Engblom i hemmalaget gör en jätteprestation och tar sig förbi inte mindre än tre Varla-killar innan bollen sitter klockrent i nättaket. Lyckligtvis presenterar Adam sig för andra gången i matchen när han i samma powerplay utnyttjar ett Bua-misstag och trycker dit 6-5 bakom en chanslös keeper. I samma veva väljer Linkan att ta en time-out för att väcka laget. Linkan skall ha stor cred för sitt agerande då vi resterande del av perioden fullständigt dominerar med fina kombinationer och idel avslut. Vi hinner med ytterligare ett mål framåt och det är återigen Adam som visar vägen när han enkelt rundar Niklas Johansson i ett friläge. Resultatet 7-5 står sig perioden ut.


Period 3

Trots det målmässigt jämna läget i matchen så känns det inte speciellt stressat i omklädningsrummet. Vi vet själva om vår kapacitet och det är bara en tidsfråga innan det borde lossna i rätt riktning. Efter Linkans timeout i mitten av den andra perioden har vi spelat på två formationer och vi startar den sista ronden likadant. Vi tar omedelbart ett fast grepp om tillställningen men Johansson fortsätter sitt storartade målvaktsspel och håller kvar Bua i matchen. Helt plötsligt från ingenstans får Bua ett friläge som Larsen regelvidrigt förhindrar. Straff tilldömt för hemmalaget. Fram kliver rutinerade Mikael Andersson, som med ett par dragningar får undertecknad ur balans och lättar därefter in ännu en reducering. Att beskriva känslan när Adam gör 8-6 är svårt. På något sätt är det där och då som det släpper någon slags spärr inom laget och nu fanns det bara en sak i våra huvuden: Nu kör vi över Bua! Islossningen lät inte vänta på sig när Adam sedan gör sitt femte mål i matchen när han dunkar dit 9-6 efter 09:23. Vi skall även den här eftermiddagen känna på hur det är att göra tvåsiffrigt. Blomman (vem annars) trampar helt oattackerad in på Buas planhalva och stänker elegant dit 10-6, som i stora drag innebar spiken i kistan. Bua-spelarnas humör blir efter detta allt sämre och man drar på sig hela tre utvisningar under de sista 10 minuterna, som vi kan utnyttja för att dra ifrån ytterligare. Ogge trycker dit ett PP-mål efter 13:51 och Adam stänger butiken fram till 12-6 med bara sekunder kvar, vilket leder fram till vår sjätte raka seger!


Linkans plus


+++     Adam

++        Ogge

+          Makki och Ludde


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Nu väntar ytterligare en träningsvecka med hårt slit innan det på söndag är dags att bege sig till Horreds skogar för att gästa Viskadalen!

#ForzaVarla


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam