SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

13-2 MOT SANDÖ TAR OSS ÅTERIGEN UPP I TABELLTOPP!
2015-10-12 14:55
Obs: Bilden är inte från lördagens segermatch.
Nästintill omedelbert när vi anlände till den fräscha och moderna Valldahallen i lördags så trappades spelsuget upp. Att det var ett hett derby spelade ju givetvis in, men äntligen så skulle vi få spela i en hall med en riktig innebandymatta som vi vet gynnar vårat spel. Att hallen var till vår fördel visade sig även på resultattavlan då det lyste vackra och mycket komfortabla 2-13 när slutsignalen ljöd.Vi visste redan på förhand att vi skulle ha en väldigt fin chans att få med oss tre poäng hem från Vallda, OM inställningen var på plats så att säga. Det kändes taggat inför matchsstart och redan efter 36 sekunder hade vi angett tonen för matchen med vårt tidiga ledningsmål. Trots att vi stundtals under matchen ger bort lite för enkla bollar till motståndarna så äger vi den här drabbningen fullständigt från start till mål och vinner samtliga perioder med säkerhet (0-5, 0-4, 2-4). Vi är helt enkelt ett eller rentav flera nummer för stora för Sandö, men man måste ge våra lokalkonkurrenter en stor eloge för att ha kämpat sig igenom matchen på ett värdigt sätt.


Vi tar med oss en hel del positivt från matchen, däribland att vår målfabrikation är fortsatt vass och att vårt powerplay samt boxplay fungerar strålande. På minuskontot hittar vi framförallt en komponent, nämligen antalet utvisningar. Vi får alltså hela 15 minuter på botbänken, fördelat på fem utvisningar, vilket är allt annat än godkänt. Visserligen drog Ogge på sig en femminutare med enbart 19 sekunder kvar som inte spelade någon större roll i sammanhanget, men vi har inte råd att ge bort såpass många utvisningar. Mot ett, all respekt till Sandö, vassare powerplay kan vi få problem, vilket man inte minst såg i onsdagens match mot Falkenberg där vi släpper in tre mål i numerärt underläge. Så summan av det hela är att vi måste hålla oss på banan framöver.


Återigen har vi stort stöd på läktaren, med all säkerhet var det fler Varla-supportar på läktarna än hemmafans vilket är väldigt roligt. Sandö skall också ha ett stort beröm för matcharrangemanget. En härlig speaker som både drog en härlig lineup samt att han även försökte elda igång publiken emellanåt. Sekreteriatet räknade även skottstatistiken, vilket inte är en vanlig syn nuförtiden.


Varla ställde upp med följande uppställning!


Simon (Christoffer)


Jimmie - Pimpan - Ewelind - Adam - Joel


Larsen - Blomman - Bystedt - Idewald - Peddan


Ogge - Ludde - Tommy


Avb: Åkerberg och Max


Period 1

Vi pratade mycket om att få en bra start på matchen, att äga mycket boll och att våga göra det oväntade. Mycket riktigt får vi en lysande start på lördagseftermiddagen. Efter endast 36 sekunder var målnollan spräckt i Valldahallen då Adam enkelt trycker dit 1-0 i öppet mål på passning av den nye kedjekamraten, Joel. Det dröjer sedan inte speciellt länge innan vi ökar på vår ledning. Efter 04:36 är det den förlorade Sandö-sonen, Rasmus Idewald, som gör sitt andra Div-2 mål för säsongen efter att ha blivit framspelad av passningsgeniet Ogge. Bara två minuter senare visar andrakedjan prov på fint samarbete när Bystedt, från ett frislag i hörnet, hittar en fritt löpande Blomman i slottet som enkelt placerar in 3-0 lågt i bortre. Nu inleder vi en sekvens i matchen som inte är fullt lika bra som inledningsminuterna. Istället för att gå in resolut med kropp börjar vi ta till regelvidriga slag och dylikt, vilket bland annat resulterar i två utvisningar på Idewald. Vi reder ut situationerna och när dryga 17 minuter spelats av den första ronden så åker den förre Varla-spelare, Christian "Kricka" Olausson ut för en otillåten trängning. In kliver vår powerplayuppställning som under säsongen mer eller mindre varit felfria. Det är nog så nära sanningen det går att komma om undertecknad säger att vi har 90-95 % utdelning i vårt PP i höst. Statistiken blir inte sämre av att Ogge spelar fram Adam som gör sitt andra mål i matchen. Då har tiden tickat fram till 18:11, men vi ska hinna med ytterligare mål framåt. Ogge, som hittills assisterat till två vackra mål, får den här gången klä sig i rollen som målskytt när han med 40 sekunder kvar av perioden nätar. Passningen kommer från Blomman och just den här duon skulle senare under matchen fira stora triumfer tillsammans, men mer om det senare. Perioden slutar 5-0 till Varla och det kunde ha varit det dubbla om inte Sandös målvakt, Anders Ivarsson, varit i vägen för ett antal heta Varla-chanser. Sandö sticker upp emellanåt och skapar oreda, men allt som allt, en helt okej period. Skottstatistiken slutar 15-5 i Varlas favör.


Period 2

I pausen efterfrågar Linkan mer entusiasm och bättre fokus. Vår tränare betonar med jämna mellanrum att målskillnaden kan bli helt avgörande när serien summeras framåt vårkanten. Det är extra viktigt nu när Warberg IBF fått en fin start. Alla i laget är rörande överens om att vi måste få till längre anfall. Vi ledde med 5-0 och det här skulle bli ett perfekt träningstillfälle att öva mer på vårt anfallsspel. Vi inleder perioden med ett kompakt tryck mot Sandö och skapar flera riktigt bra chanser, men målen uteblir. Sandö drar på sig en ny utvisning efter fem minuter och alla vet vad det betyder vid det här laget, nämligen MÅL. Blomman får in bollen via målvakten ur en snäv vinkel, vilket betyder 6-0. Bara minuten senare är det Tommy Löfstrands tur att presentera sig i målprotokollet. Ogges öppnande passning letar sig fram till en fri Tommy, som lägger in bollen lågt till vänster, otagbart för Ivarsson i Sandö-kassen. Tiden för målet: 07:26. Vi fortsätter att pressa på och Peddan, som hittills under matchen haft svårt att ta sig till de stora chanserna, hittar en fri yta i hemmaförsvaret och dunkar in mål nummer åtta i ordningen. Precis som i den första perioden så går matchen in i ett skede där utvisningarna står i fokus. Idewald och Peddan får bägge två nöta tid på botbänken, den senare i hela fyra minuter för protest mot domslut. Lyckligtvis är vår box solid och efter 15:33 är det Sandös tur få spela med en man mindre. Fyra mot fyra är en spelform vi behärskar väl och Ludde passar då på att göra sitt första tävlingsmål i Varla-tröjan. Kul att det äntligen lossnat för den förre U19-spelaren. Ludde sparade givetvis bollen som ett minne av hans första mål. Resterande delen av perioden är relativt händelselös, om man bortser från att Mathias Hagstedt i Sandö drar på sig 2+10 för osportsligt uppträdande. Vi går dock på en nit i vårt powerplay och går sjukt nog mållösa, trots mängder av lägen. Men så är det, ibland vill inte bollen in. Resultatet inför den tredje akten är ytterst bekvämt i och med vår 9-0-ledning. Skotten vinns återigen av Varla, 14-5.


Period 3

Paussnacket är simultant med vad vi talade om inför den andra perioden. Längre anfall och mer mål, helt enkelt. Men vi har svårt att bära med oss energin in på planen och vi spelar ganska tafatt i inledningen. Efter fem spelade minuter drar Sandö på sig en dubbelutvisning när man inte hänger med defensivt. Det dröjer inte länge innan utdelningen kommer. Blomman gör sitt tredje (!) mål för kvällen efter ett rktigt klapp klapp-spel. Återigen är det Ogge som spelar fram, vilket innebär fjärde assisten av 10 möjliga, imponerande. Minuterna tickar på och man ställer sig frågan, skall vi äntligen klara av att hålla nollan i en fulltidsmatch? Svaret på frågan skulle visa sig bli ett nej. Henrik Augustsson, Sandös överlägset bästa spelare i matchen, kämpar om en långboll några meter framför undertecknads kasse när lite mer än åtta minuter tickat på klockan. På något konstigt vis får 15-åringen med sig bollen och helt fri slår han in Sandös första mål på backhand. I samband med målet byter vi målvakt, något som var bestämt sedan innan. In kommer en stor talang i form av Christoffer Johansson, även han endast 15 år gammal. Christoffer får sedan se Ludde göra sitt andra mål i Varla-tröjan när han trycker dit 11-1 i öppet mål, elegant framspelad av Oscar Thormälen. Sekunderna senare får vår nyinsatte målvakt släppa en boll förbi sig. En Sandö-spelare lägger en isare mot mål och bollen lyckas leta sig in lågt vid den främre stolpen, bakom en helt skymd Christoffer. Vi repar nytt mod efter målet och vi ångar på med en hel drös av skott och chanser som tyvärr inte resulterar. 18:07 drar Sandö på sig matchens sista utvisning och detta är något som vi utnyttjar. Det tar ytterligare 29 sekunder, sen ligger bollen i nätmaskorna bakom Sandö-keepern. Målskytt? Jo, Blomman. Vice-kaptenen med sitt fjärde mål i matchen, det måste vara något slags rekord för den hårt jobbande backen. Vi hinner med ännu en strut framåt och det är Adam Davidsson som definitivt stänger butiken med lagets 13:e och sista mål. Skottstatistiken för den tredje perioden lyder 16-5 till Varla och totalt hela 44-15.


Målskyttar

Blomman 4, Adam 3, Ludde 2, Tommy, Peddan, Ogge och Idewald


Linkans plus


+++      Ogge

++         Simon och Blomman

+            Ingen


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Skönt med 13-2, men spelet kan fortfarande bli mycket bättre. Blomman och Ogge får ses som matchens två stora spelare för Varla med sina 6 poäng vardera. Nu väntar en ny vecka med nya utmaningar, Tvååker gästar Lindälvshallen på lördag. Vi jobbar vidare med detaljerna!

#ForzaVarla


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook