SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

EN PERFEKT START PÅ SÄSONGEN!
2015-09-20 12:28
Välförtjänta applåder till publiken efter matchen!

Och så var allvaret äntligen igång på riktigt! Seriepremiären av säsongen 2015/2016 gick av stapeln under gårdagen och på förhand var det många som trodde på en jämn och tät match mot detta uppsnackade Särö Seahawks med förre SSL-stjärnan Martin Dahlgren i spetsen. Men så blev inte fallet när 60 minuter var spelade. Premiärpubliken fick se ett hypereffektivt hemmalag som gick ifrån till 7-0 i den första perioden och siffrorna landade slutligen på trygga 13-2 (7-0, 3-2, 3-0).


Den största pressen att prestera i matchen låg onekligen på oss. Många tror att vi är en het kandidat till att ta hem serien i år, vilket medför en viss press givetvis. Men den största pressen kommer främst från oss själva. Vi vill spela en bra och underhållande innebandy och därför var det med en stor lättnad och glädje som vi kunde konstatera att vi vi spelat ut en stor del av vårt offensiva register mot Särö. Men, detta skall tilläggas, vi gör inte på något sätt en klockren match. Undertecknad och coach Lindroos diskuterade detta igår och vi kom fram till att vi låg nånstans mellan 75-80 % i kapacitet, vilket innebär att vi har mycket mer att plocka fram, både defensivt och offensivt.


Särö Seahawks ska ha all heder för att ha krigat på under hela matchen, trots det stora underläget efter den första perioden. Bortalaget skapade flera fantastiskt fina chanser och om man hade varit mer effektiva inledningsvis så hade det med all säkerhet blivit en helt annan matchbild. Särö kommer att vara ett lag för den övre halvan när serien summeras framåt våren, var så säkra!


Varla ställde upp med följande uppställning!


Simon (Johan)


Pimpan - Jimmie - Ewelind - Ogge - Vildin


Larsen - Blomman - Bystedt - Idewald - Peddan


Makki - Joel - Tommy


Avb: Åkerberg, Anton, Freddan och Ribbing


Period 1

Det kändes sjukt laddat på uppvärmningen och det var en av det bättre värmningar vi gjort på väldigt länge. Men på något sätt var den där goa känslan som bortblåst när domaren blåste igång årets första seriematch. Om det var nervositeten eller stundens allvar är svårt att säga, men vi kommer absolut ingenstans under de första 10 minuterna. Visst, vi har ett par skott utifrån, men bortalagets målvakt har inga större problem att plocka ner våra inledande avslut. Istället är det Särö som dominerar matchbilden med ett aggresivt och högt försvarsspel. Seahawks bryter bollen gång på gång och kommer i farliga attacker, främst genom förstakedjan med Hilmersson - Ölmedal - Dahlgren. En normal dag går Särö upp till en komfortabel ledning med alla chanser som skapades, men undertecknad har en "sådan där" dag i kassen och räddar både frilägen och några omöjliga sidledsförflyttningar. Helt från ingenstans egentligen är det vi som gör det förlösande och psykologiska 1-0 målet. Ett snabbt utkast letar sig fram till en fri Peddan som vänder runt sin back och serverar Bystedt i slottet som inte gör något misstag. Just där och då kändes det målet orättvist, men ack så viktigt. Efter vårt ledningsmål är det som om vi tar över händelserna ute på planen. Särö fortsätter att skapa en del chanser, men vi är nu inne i en sekvens där vi gör mål på "allt". Det är Peddan som inleder vår magiska sekvens. 18-åringen gör allting på egen hand och trycker dit 2-0 efter att ha brytit in i slottet genom ett par Särö-försvarare. 3-0 kommer tätt därpå. Vår förstafemma har hittills inte haft någon större lycka i matchen men man visar nu att kvalitén är hög när man väl höjer tempot. Marcus Ewelind blir vår tredje målskytt efter passning av Vildin, aka "Villesnok". Även Vildin ska snart få presentera sig i målprotokollet, men Bystedt hinner emellan med sitt vackra 4-0 mål. Passningen står Peddan och det är hans tredje poäng i matchen. Nu till Vildin. Förra säsongens skyttekung visade att hans form inte avtagit, snarare hettats upp. Både 5-0 och 6-0 kommer från måltjuvens vassa klubba och målen är snarlika. På bägge målen står Vildin på sin vanliga position vid vänsterstolpen och enda skillnaden är väl egentligen att Pimpan assisterade till 5-0 och Ogge till det andra. Då stod klockan på 18:50 och publiken trodde nog att det fick räcka så innan periodpausen. Men vi skulle hinna med ytterligare ett mål. Peddan gör sitt andra mål i matchen och det är en briljant passning från Blomman som grundlägger 7-0 målet. Blomman smyger fram på vänstersidan och hittar en fri Peddan med en diagonalare och Peddan kan omöjligt missa ett helt öppet mål. Vi leder alltså med hela 7-0 när lagen går till pausvila. Helt osannolikt egentligen. Men vi ber inte om ursäkt!


Period 2

I periodpausen säger vi till varandra flera gånger om att vi MÅSTE vara på från start nu och att det står 0-0 på tavlan igen. Men precis som vanligt är vi inte alls med och det dröjer bara 44 sekunder innan Martin "Dala" Dahlgren har reducerat. Och då ska man nämna att Särö redan haft några chanser under den här korta tiden. Om vi inte var på tårna nu så var vi det absolut inte dryga minuten senare. Särö rullar upp längs högerkanten och Olle Ölmedal hittar in till en fri Dahlgren, som med ocenare av yta kan ladda, sikta och mycket vackert trycka dit bollen i krysset och alltså ännu en reducering i målprotokollet. Oron började så smått smyga sig på att vi faktiskt kunde tappa det här. Men när Särös Filip Källqvist efter dryga fem minuter drar på sig en utvisning plockar vi fram effektiviteten igen. Ett metodiskt powerplay resulterar i att Larsen smäller dit 8-2 lågt i vänsterhörnet. Ett sjukt viktigt mål. De kommande två minuterna är det återigen proppen ur för oss. 9-2 och 10-2 produceras inom ett intervall på 49 sekunder och först är det Ewelind som i en kontring bara behöver raka in bollen i öppet mål efter en elegant passning från Ogge. Målet som tar oss fram till tvåsiffrigt är eftermiddagens mest välförtjänta mål. Rasmus Idewald springer och sliter i varje match och det var just på det här sättet som målet kom till. Idewald tråcklar sig igenom på högerkanten, förbi ännu en försvarare innan han i ett trångt läge i slottet maskerat lägger in 10-2 under armen på Christian Hammar i Särö-kassen. Riktigt bra gjort av Idewald. Vi ska även få vårt första boxplay i matchen och det sedan Ogge tagit till ett regelvidrigt slag på en framstormande Ölmedal, en situation som mycket väl kunde utmynnat i en straff för Särö. Hursomhelst, vi reder ut situationen och bägge lagen skapar sedan ett par giftiga chanser, men utan resultat. 10-2 står sig perioden ut och vi vinner faktiskt en andraperiod, vilket är rätt sällsynt!


Period 3

Den sista ronden inleds med ett ställningskrig. Särö går upp och trycker än mer och sedan en tid tillbaka har bortalaget gått ner på två formationer, där Hilmerssons femma får rikligt med speltid. Första händelsen av vikt i den tredje perioden sker drygt sex minuter in då Martin Dahlgren drar på sig en utvisning. När vårt powerplay klivet på banan vet man att chansen är stor att det smäller. Men för ovanlighetens skull går vi mållösa från vårt numerära överläge, men chanser saknades sannerligen inte. Men i efterföljande anfallsvåg passar dock Bystedt på att göra sitt tredje mål för eftermiddagen och han gör det genom att smacka dit ett handledsskott i första krysset, helt otagbart för bortakeepern. Vi ska även göra nästkommande mål och det är Pimpan, som på något konstigt vis till sist får in bollen. Han driver fram på högerkanten i ett två mot ett-läge och har intentionen att passa Tommy på bortre stolpen, men istället blir det en slags vallning på Särö-backen, där Pimpan slutligen får en egen chans och och enkelt stöter in 12-2 på volley. Ogge får en gratis assist på det målet. Tätt därpå, efter 13:45, får Särö en straff tilldömd, detta sedan Larsen haft aningen för hög klubba när han ska stoppa ett inspel i mitten. Fram kliver Martin Dahlgren och undertecknad älskar sådana här utmaningar. Dahlgren drar åt vänster och försöker lägga in den med backhand men den yttersta fingertoppsspetsen stoppar bollen från att glida in i mål och powerplay väntar nu istället för Särö. Ett powerplay där bortalaget inte får speciellt mycket uträttat och vi kan glatt stoltsera med att vi löste samtliga boxplay i matchen. Vi ska även hinna få ett eget powerplay innan matchen lider mot sitt slut och varför inte passa på att då göra ännu ett mål? Ogge får slutligen sätta pricken över i och bombar bokstavligt talat in 13-2 i det bortre krysset, på pass av Blomman. Välförtjänt för Ogge! Under de sista sekunderna klappar spelarna och publiken ikapp och en helt magisk lördag har kommit till ända.


Som tidigare nämnts så gör vi en bra match, men ingen perfekt match. Det finns mer att plocka fram och det ser fruktansvärt lovande ut inför framtiden.


Poängkollen

Ogge 1+4, Peddan 2+2, Bystedt 3+0, Vildin 2+1, Blomman 0+3, Ewelind 2+0, Pimpan 1+1, Idewald 1+0, Larsen 1+0


Linkans plus


+++           Simon

++             Bystedt och Peddan

+                Ewelind, Ogge och Blomman


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Premiären är nu avklarad och säsongen kunde inte ha börjat på ett bättre sätt. Nu väntar tre träningar i veckan innan vi på lördag beger oss ner till Eldsberga Idrottshall för att gästa Halmstad IBK Reserv. Ett Halmstad som i sin premiär besegrade Veddige med 6-4 på bortaplan.


Tack alla som var nere i Aranäshallen igår! Vi uppskattar det stora stödet vi får och vi ser fram emot fortsättningen tillsammans med er, våra supportrar!


Forza Varla!


Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook