SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

MAGISK FÖRSTAPERIOD BÄDDADE FÖR SEGER MOT SPORTLIFE KUNGÄLV!
2015-09-15 16:43
Vi fick fira hela nio gånger under gårdagskvällen!

Så var försäsongen över för den här gången och den kunde inte ha avslutats på ett bättre sätt. Gårdagens match mot Sportlife Kungälv var vårt sista genrep inför den stundande premiären mot Särö Seahawks och det blev ännu en seger, en stor seger rättare sagt.


Siffrorna skrevs till 9-4 (6-0, 1-3, 2-1) och det var en helt fantastisk och briljant förstaperiod från hemmalagets sida som grundlade vinsten. Undertecknad är nog inte ensam om att medge att dessa 20 minuter är de bästa vi någonsin gjort. Intensiteten, snacket, effektiviteten. Allting satt precis där det skulle och 6-0 efter den första perioden var helt och hållet rättvist. Och detta mot ett Sportlife Kungälv som är tippade att höra hemma på den övre halvan i Göteborgstvåan. Men vi har en dålig vana av att hamna i svackor i rond två, och mycket riktigt blev så även fallet under gårdagen. Vi släpper upp Kungälv till 6-3 innan Jimmie Kärrdin får stopp på blödningen med sitt fina mål fram till 7-3. I den tredje perioden återtar vi kommandot och gör en godkänd insats vilket till sist leder fram till stabila 9-4. Ett resultat som vi ska vara mer än nöjda med!


Sammanfattningsvis kan man summera matchen som en perfekt genomkörare inför lördag där vi fick träna på spelets alla delar. Vi fick dessutom ägna mer än en minut i spel 3 mot 5, vilket var nyttigt för oss. Vi fick känna på att återigen ha en stor ledning för att sedan tappa spelet. Det gäller för vår del att hitta på något när vi hamnar i en svacka, för som det ser ut nu, så kan det kosta oss en del poäng under säsongen.


Varla ställde upp med följande uppställning!


Simon (Johan & Mikael)


Pimpan - Jimmie - Ewelind - Ogge - Vildin


Larsen - Blomman - Bystedt - Idewald - Peddan


Makki - Freddan - Joel


Avb: Åkerberg


Period 1

Det känns förväntansfullt i laget inför matchen. Uppvärmningen var riktigt bra och publiken sluter som vanligt upp, trots att det är en träningsmatch. Inledningen av perioden är relativt jämn. Kungälv får äga en del boll men har svårt att ta sig in framför vårt mål och skapar därmed inga nämnvärda chanser, mycket tack vare vårt prickfria försvarsspel. Efter några minuters spel ska kvällens första mål falla i Lindälvshallen. Vår eminenta förstafemma levererar som vanligt. Ogge vinner boll på mittplan och spelar sedan vidare till Ewelind, som i sin tur hittar Vildin ensam på bortre stolpen. 1-0 och en skön start. Bara sekunder senare drabbas Kungälv av matchens första utvisning. Vårt powerplay är inte sena att tacka och efter drygt en minuts spel i numerärt överläge ligger bollen återigen bakom Kungälvs keeper. Det är Bystedt som gör det ur snäv vinkel på pass av Larsen. Ruskigt viktigt att powerplay är fortsatt vasst, det blir viktigt framöver i tighta matcher. 3-0 kommer tätt därpå och ännu en gång är det Bystedt som trycker dit den. Peddan vinner bollen högt och spelar sedan i sidled till en helt fri Bystedt som inte gör något misstag. Försvarsspelet är för närvarande bländande och det är den faktorn som bäddar för vår sylvassa offensiv. Vi fortsätter att stressa Kungälv när läge ges och det är också på det sätet 4-0 kommer till. Vi krigar tillbaka bollen i Kungälvs försvarszon och etablerar ett anfall, som till sist Peddan kan utnyttja efter att ha tråcklat sig igenom två gubbar i slottet. Tre mål hittils från den hårt jobbande andraformationen. Kvällens vackraste mål är det som faller härnäst. Förstafemman är inne på planen och etablerar, då menar undertecknad verkligen ETABLERAR, ett anfall. Bollen går som på ett snöre mellan samtliga aktörer i förstaformationen. Till sist hittar bollen fram till Ewelind som, med kvällens lösaste skott, får se bollen retfullt rulla in i bortre bakom en gissningsvis snurrig bortamålvakt. Det ska även bli 6-0 innan perioden är slut. Det är Ewelind som på något konstigt vis får in bollen i en tät situation framför Kungälvs kasse. En backhandvolley som sakta seglar in bakom en skymd målvakt i bortamålet. Vi ska även hinna få både en och två utvisningar innan den "hesa damen" ljuder, vilket innebär att vi kommer att inleda den andra perioden med ett numerärt underläge med två man mindre. Men om man ska summera period nummer ett så är det bara positiva tankar som dyker upp i huvudet. Fler sådana här perioder gubbar!


Period 2

Till den andra perioden utgår undertecknad på grund av förkylningssymptom. In kommer Johan i ett ytterst otacksamt läge med tanke på ett stundande boxplay. Kungälv reducerar nästintill omedelbart då en boll smiter in lågt vid Johans förstastolpe. 6-1, och Kungälv får fortsätta spela powerplay, men utan resultat. Men på något sätt, som en blixt från en klar himmel, har nu Kungälv tagit ett stort grepp om matchen och styr och ställer på banan. Bortalaget är klart hungrigare än oss och reduceringen till 6-2 är inte alls orättvis, snarare helt i sin ordning. En motståndare bryter bollen på mittplan och spelar upp till en fri högerforward som lägger in den lågt i bortre. Tyvärr för Johans del är han bara millimeter från att styra bort den. Hursomhelst, nu gäller det att vi vässar till oss, annars kan det här sluta illa. Blomman säger några peppande ord på bänken för att mana igång laget, men vi är nu inne i en sekvens i matchen där vi inte kommer ur vår svacka. Vi tappar boll och om inte Johan storspelat hade Kungälv kommit än närmare än det 6-3 mål som man får efter drygt halva perioden. Men nu lugnar vi ner spelet en aning och går tillbaka till grunderna, vilket tar oss tillbaka in i matchen igen. Nästa mål är oerhört viktigt. Som tur är så är det vi som gör det. Ett långt anfall avslutas av Jimmie Kärrdin som i slottet slår till direkt på pass av Peddan. Grymt viktigt mål, som tar musten ur det måltörstande bortalaget. Tiden står nu på 16 spelade minuter och resterande del av perioden är jämn, utan några stora målchanser. Den andra ronden avslutas med att vi återigen får en utvisning. Vi reder ut Kungälvs powerplay fram tills periodpausen.


Period 3

När grabbarna kommer in för spel till den tredje perioden syns en annan glöd i ögonen. Alla känner nog att vi måste höja oss avsevärt, framförallt för att få en bra känsla inför matchen mot Särö till helgen. Men samtidigt är det en balansgång mellan att spela av matchen på ett ordentligt sätt och att inte ta ut sina krafter helt och hållet. Vilket vi inte heller gör i den tredje perioden. Vi spelar lugnt och rutinerat och behåller vår fyramåls-ledning ett bra tag innan Makki presenterar sig för hemmapubliken. Sandö-värvningen forsar fram längs högerkanten och kan mycket kyligt lägga in bollen under målvakten i ett fritt läge till höger om mål. 8-3 och matchen känns mer eller mindre avgjord. Men vi är inte klara där. Andraformationen vill mer. Peddan gör det han är bäst på, nämligen att stressa sin försvarare. Den snabbe toppforwarden vinner bollen av Kungälvs siste spelare, stannar upp, laddar bössan och bara hundradelar senare ligger bollen i nät. Mycket elegant! Kungälv kämpar på och skapar ett par bra lägen som Johan avvärjer med stor skicklighet. Men den Dala-födde målvakten kunde inte göra något åt situationen när bortalagets stjärna, Fabian Österman, helt fri trampar in i slottet och hänger dit 9-4 i det bortre krysset. Men mycket mer än så hinns inte med och matchen slutar just 9-4 till Varla efter en väl genomförd match.


Linkans plus


+++    Peddan och Bystedt

++      Ewelind

+         Simon och Blomman


Målskyttar

Ewelind 2, Bystedt 2, Peddan 2, Makki, Jimmie och Vildin


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Nu var träningsmatchandet över som bekant. Näst på tur står Särö i Aranäshallen på lördag klockan 14.45.


Mer info om matchen kommer ut i veckan!


Forza Varla!

Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook