SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

ALLSVENSKA LINDÅS WAVES NUMRET FÖR STORA!
2015-08-30 15:30
Lindås segrade i gårdagens träningsmatch med 8-3!

Storpubliken som under gårdagseftermiddagen vallfärdade till Aranäshallen för att se mötet mellan Varla och Lindås fick se en historisk match. Aldrig tidigare (vad undertecknad känner till) har Varla mött ett Allsvenskt lag i en fulltidsmatch och det var ett stort ögonblick för Varla som klubb att få ställas mot ett sådant kvalificerat motstånd. Omständigheterna kring matchen kunde dock ha varit betydligt bättre. Några timmar innan fighten skulle inledas får vi reda på att det ännu saknas ett domarpar. Då tänkte man givetvis, blir det match eller inte? Räddningen blev att Joakim Westerberg (som var tänkt att delta i matchen för oss) fick hoppa in med kort notis och vid sin sida skulle han få Moses Sowe (Back i Lindås, för närvarande skadad). Duon, med Jocke i spetsen, skötte uppgiften helt exemplariskt och bidrog till en härlig stämning under matchen och en rättvis bedömningsnivå. Hatten av!


Själva matchen då? Jo, den vann Lindås Waves med komfortabla 8-3 (0-1, 4-2, 4-0) efter att ha dragit ifrån i den sista perioden. Med ett kompakt försvarsspel och ett press-spel där man stundtals kan liknas vid bålgetingar tröttade till slut Lindås ut oss ordentligt och kunde väl egentligen ha vunnit med större siffror än vad som nu blev fallet. Vi fick oss en ordentlig lektion i om hur aggressiv man måste vara i försvarsspelet och hur snabbt det går när man möter ett lag som ligger två serier över oss. Förhoppningsvis kan vi dra nytta av genomköraren och jobba på de detaljer som behöver förbättras. Det positiva är att, när vi väl har orken och fokus, så håller vi faktiskt Lindås på ett bekvämt avstånd från vår egen kasse och det uppställda försvarsspelet är något vi ska ta med oss. Sen att det blev en sådan fin uppslutning på läktaren (måste ha varit 300-400 personer) är även det extra roligt!


Varla formerade laget på följande sätt:


Simon


Blomman - Larsen - Ewelind - Adam - Vildin


Axén - Ogge - Bystedt - Freddan - Tommy


Joel - Idewald - Peddan


Avb: Jimmie, Winnansson och Tobbe


Period 1

Matchen skulle preliminärt ha startat 16.00 men blev framskjuten till omkring 16.20 innan matchens första tekning ägde rum. Lindås förväntades äga mycket boll och ligga på, anförda av förstalinan med Lindell - Dahlqvist - Bryngelsson som är en oerhört skicklig trio. Mycket riktigt är det också våra gäster som tar tag i bollen och letar direkt efter en väg igenom vårt uppställda försvar. Men efter lite drygt en minut vinner vi boll och etablerar ett spel längs vänsterkanten. Efter ett väggspel får Bystedt bollen högt upp i offensivt slott och drar iväg ett lågt dragskott som borrar sig in lågt vid bortre stolpen. Drömstart för Varla! Efter målet är det en jämn kamp ute på banan med något fördel Lindås. Askims-laget kommer till ett par lägen från kanterna men samtliga skott räddas. När vi väl har bollinnehavet försöker vi etablera spel på Lindås planhalva men oftast utan nämnvärt resultat då bortalaget ständigt ligger hack i häl. Ju längre perioden lider desto närmare kommer Lindås ett kvitteringsmål och det är sånär utjämnat i Aranäshallen när först Daniel Lindell missar ett friläge och därefter bränner Karl-Dennis Bryngelsson ett fint läge i slottet. Men perioden slutar 1-0 till Varla och på något sätt känns det ganska tryggt eftersom vi större delen av perioden har bra koll på SSL-aspiranterna.


Period 2

I omklädningsrummet är det glada miner och en stolthet över att ha stått upp på ett oerhört bra sätt under den första perioden mot ett allsvenskt topplag. Nu gällde det att fortsätta med kommunikationen och att fortsätta spela aggressivt i försvarsspelet. Men den andra ronden börjar på sämsta tänkbara sätt för vår del. Lindås vinner tekningen och etablerar direkt spel bakifrån. Tre diagonalare senare så ligger bollen i nät efter det att Lindell bara kunna styra in 1-1 helt ensam på bortre stolpen. Tung start! Men vi jobbar oss in i matchen igen och håller stången. Efter ett par minuter får vi upp bollen längs högerkanten. Ewelind springer sig fri på ytan till vänster, får bollen och med ett relativt löst handledsskott letar sig bollen in tätt intill Simon Rönngrens (Lindås målvakt) förstastolpe. 2-1 alltså och återigen en ledning för Varla. Men nu trampar Lindås igång ordentligt där det framförallt är förstakedjan som biter sig fast i vår försvarszon. "Vågorna" skapar nu mängder med chanser och mycket riktigt kommer också utjämningen till 2-2 efter lite drygt halva perioden. Victor Lennartsson får vända upp något ostört i slottet och på returen dyker en motståndare upp och trycker dit kvitteringen. 2-3 dröjer inte speciellt länge och det är firma Magnemyr/Bryngelsson som producerar. Den förstnämnde lobbar in bollen framför mål och där står Bryngelsson och styr in ledningsmålet. Nu känns det jobbigt i Varla-lägret. Vi får inte en lugn stund med bollen och Lindås känns starka. Men när bara någon minut återstår av den andra perioden utnyttjar Tommy en felpassning från en Lindås-back. Backen spelar in bollen helt galet framför eget mål och det tackar Tommy för som på något sätt får in bollen till slut. 3-3 och nu gällde det att försöka behålla åtminstone ett oavgjort resultat in till periodpausen. Men tyvärr gör vi det som vi absolut inte får göra. Med halvminuten kvar slänger vi bara iväg bollen på chans och Lindås får då ett sista anfall som man utnyttjar på bästa sätt. Klockan står på 19.47 när den förre SSL-spelaren, Albin Jansson, retfullt enkelt rundar undertecknad och ger Lindås ledningen. Vi måste bli mer rutinerade i slutet av perioderna, speciellt mot såpass bra motstånd. Hursomhelst, en mycket bra period ändå för vår del och på tavlan lyser det 3-4 inför den tredje akten.


Period 3

Vi inleder perioden på ett stabilt sätt försvarsmässigt och låter Lindås rulla runt oss utan att för den sakens skull komma till speciellt vassa chanser Anfallsmässigt har vi svårare och svårare att komma till farliga lägen och det beror högst sannolikt på det faktum att vi fått springa väldigt mycket under matchen hittills. Efter drygt sex minuter gör vi ett individuellt misstag i de bakre leden vilket leder fram till Daniel Lindells andra mål för kvällen som innebar 3-5 för Lindås. Nu börjar ett slags ras för oss. På bara några minuter är Lindås uppe i en 3-7 ledning och matchen är så gott som avgjord. Tobbe, Jimmie och Anton kommer in från bänken och bidrar med ny energi, vilket gör att vi kan stå upp på ett något bättre sätt. Lindås fortsätter dock att skapa flertalet heta chanser men lyckligtvis klarar vi oss sånär undan från fler baklängesmål. 3-8 kommer med tre minuter kvar och det är Lindell som presenterar sig med sitt fjärde mål i matchen, snacka om måltjuv. Matchen spelas sedan bara av och tillställningen slutar alltså 3-8 till Lindås.


Linkan efter matchen: "En väldigt lärorik match där alla i laget fick se hur fort det går och att det smäller i precis varenda närkamp. Man får helt enkelt inte samma tid med bollen som man får i vanliga fall. Vi visar att vårt försvarsspel verkligen börjar sitta och att vi jobbar som en enhet. Vår målvaktsspel är super och vårt anfallsspel ska vi jobba med. Jag är säker på att det kommer att lossna mer och mer ju längre tid vi får tillsammans."


Linkans plus


+++                         Simon (7+)

++                            Blomman (4+) och Ewelind (4+)

+                              Adam (2+) och Tommy (1+)


Målskyttar

Bystedt, Ewelind, Tommy


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Vi tackar alla som var och stöttade oss under gårdagen och hoppas på ett fint publikstöd även nästa helg då vi beger oss in mot Göteborg och Lundbystrand för att spela Björnslaget. Mer info om turneringen kommer i veckan.


Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook