SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

OAVGJORT MED MERSMAK MOT STENUNGSUND!
2015-08-23 08:22
Sundahallen - en riktigt bra arena!
Under gårdagen begav vi oss norrut mot Bohuslän och den vackra orten Stenungsund på västkusten för att fortsätta träningsmatchandet. Efter en solid Varla-insats lyste det 4-4 (1-1, 0-3, 3-0) på resultattavlan när matchen mot Stenungsund 89ers var över och skillnaden på tempot och inställningen jämfört med matchen mot FBC Sisjön under föregående helg var slående.

Man har ju lärt sig, framförallt om man ser till förra säsongen, att vi höjer oss avsevärt när det vankas bättre motstånd. Stenungsund var definitivt en stark motståndare och det märktes redan på uppvärmningen att vi hade en helt annan inställning inför matchen. Vi kändes allt mer bekväma i vårt försvarsspel som vi övat mycket på under de senaste veckorna och anfallsmässigt skapade vi chanser för att vinna matchen. Men likt ifjol så går vi ner oss en aning när vi har en betryggande ledning och låter Stenungsund komma ikapp. 4-4 får anses vara ett rättvist resultat, med lite fördel för Varla. Även domarparet skall ha en riktigt stor eloge som hade full kontroll över tillställningen.

Vi hade som vanligt problem med återbud, vilket innebar att Linkan och Lindroos fick formera laget som följer:

Simon (Mikael)

Larsen - Blomman - Ewelind - Adam - Vildin

Pimpan - Jimmie - Bystedt - Freddan - Tommy

Ewelind/Bystedt - Idewald - Peddan

Period 1
Matchen rullar igång med ett relativt högt tempo och Stenungsund försöker allt som oftast ställa två gubbar runt mål för att sedan lyfta in bollen för styrningsförsök. Vi har problem att värja oss mot detta stundtals då vår vänsterback ligger något fel i positionerna. Hursomhelst så är det Stenungsund som öppnar matchen bäst och skapar ett par bra chanser och efter lite drygt sex minuter så är första målet ett faktum. Våra motståndare lägger in en chansboll mot mål och där står en Stenungsund-spelare och styr läckert in 1-0 lågt i bortre. Inledningsvis skapar vi inte speciellt mycket heta målchanser men efter baklängesmålet kommer vi in i det mer och mer. Vi får längre anfall och trycker tillbaka 89ers långt ner på egen planhalva och nu känns det bara som en tidsfråga innan vi bör kvittera. Mycket riktigt är det också vi som gör nästa mål och det är Peddan som bestämmer sig för att lossa sin riktigt vassa bössa från lite mer än halva plan. Trots att målvakten har helt fri sikt sitter bollen otagbart i nät. När Peddan väl får till sådana avslut spelar det ingen roll vart ifrån han skjuter, bollen dyker sådär läskigt och får en oanad bollbana, vilket ställer till det för vilken målvakt som helst. Resterande del av perioden är mållös men bägge lagen skapar ett par halvchanser som mycket väl kunde resulterat. 1-1 efter första ronden.

Kommentar: Vi gör en stabil period och kommer in i matchen ju längre perioden lider. Förstafemman med Ewelind, Adam och Vildin har stundtals lekstuga med Stenungsund på offensiv planhalva. Försvarsmässigt behöver vi bli hårdare framför mål och i slottet.

Period 2
I inledningen av den andra perioden märker vi direkt att vi får bättre kontroll på Stenungsunds lyftningar mot vår kasse. Vi är lite noggrannare i pressen vilket gör att deras backar sällan har tiden som behövs för att kunna spela som dom vill. Men de första sex minuterna är ändå svaga från vår sida. Vi tappar mycket onödiga bollar på mittplan, vilket innebär att Stenungsund ofta får komma i 3 mot 2-lägen. Lyckligtvis utnyttjar motståndarna inte detta på bästa sätt och vi får en gratischans efter lite drygt 6-7 minuter. Vildin snappar upp bollen från en slarvande Stenungsund-back och försöker på något sätt lobba bollen över målvakten med en backhand, det blir inte mer än att burväktaren styr ut den till Adam, som på volley lägger en diagonalare bort till Ewelind, som även han på volley styr in 1-2 till Varla. Där visar förstafemman sannerligen sin skicklighet i volleyspelet. Alltså, ledning är numera våran och vi fortsätter nu att trumma på offensivt. 1-3 skall inte dröja länge. När lite mer än halva matchen har gått så sätter förstafemman press högt upp i planen. Stenungsund spelar sig ur pressen, men inte bättre än att man ger Vildin en passning rätt i gapet som sedermera serverar Adam öppet mål och bollen sitter vackert och distinkt i nättaket. Skönt att nu ha en tvåmålsledning att jobba med. 1-4 kommer bara minuter senare och är ett bevis på hur viktigt det är att täcka skott. Vi tappar boll på mittplan och en motståndare bågar in för att lossa sin bössa. Då dyker Pimpan upp resolut och täcker undan chansen, bollen studsar sedan till en fristående Freddan vid mittcirkeln som har en ocean av yta att gå på. Freddan väljer att trampa ett par meter innan han avslutar med ett sylvasst slagskott som slinker in vid vänsterstolpen. Nu känns vi grymt starka. Vi drar dock på oss en utvisning med cirka två minuter kvar av perioden och därigenom ger vi Stenungsund en chans att ta sig tillbaka in i matchen. Men vi är stabila i numerärt underläge och med två slitvargar som Idewald och Peddan försvinner det mycket tid då duon håller fast bollen tillsammans på offensiv planhalva. Peddan får även med sig en utvisning med bara halvminuten kvar, vilket innebär att vårt första powerplay är i antågande. Perioden slutar 0-3 till Varla.

Kommentar: Vi börjar den andra perioden lite svajigt och Stenungsund kunde mycket väl tagit ledningen, men vi reder ut stormen och tar sedan över matchen. Vi gör tre vackra mål och känslan är att vi har bra kontroll på matchen för tillfället.

Period 3
Linkan väljer att göra ett byte inför den tredje perioden. Ut går Simon och in i kassen kommer debuterande Mikael Westerberg. Han får se oss etablera ett stort tryck i vårt inledande powerplay och vi skapar en riktigt stor chans. Adam står och fiskar på bortre stolpen och får en volleypassning av Blomman, som vår kapten oturligt dunkar klockrent i ribban. I innebandy är en match aldrig slut förräns det verkligen är slut, men 1-5 där och matchen känns tämligen avgjord. Istället får Stenungsund luft under vingarna när man på ett ytterst turligt sätt kan reducera till 2-4. Man slår ner bollen i offensivt vänsterhörn och lägger sedan in en chanspass i slottet. Blomman hamnar i duell med duktige Niclas Larsson och råkar sparka bollen till en fristående motståndare som får både en och två chanser innan bollen ligger bakom Mikael. Ingen fara på taket, vi har fortfarande två mål upp och vi har ändå haft bra kontroll på den tredje perioden, tills nu. Bohuslänningarna ökar tempot och kan via en kontring efter halva perioden dunka dit 3-4. Vi blir en aning långa i laget, vilket öppnar upp stora ytor för Stenungsund att spela på. Följande minuter tillhör Stenungsund. Man märker tydligt att 89ers känner vittringen på en kvittering och vi står stundtals på hälarna. En motståndarback gör en fantastisk prestation när han, med lite finter, på något vis tar sig igenom hela vårt uppställda försvar centralt, vilket tvingar Ewelind till att regelvidrigt slå på klubban och därigenom dra på sig en utvisning. En utvisning som Stenungsund utnyttjar på bästa sätt. Efter att ha bollat runt hittar till slut Christian Nyberg nätet efter nästa 15 spelade minuter och nu är matchen helt öppen. Linkan och Lindroos väljer nu att gå ner på folk, vilket ger effekt. Vi är som bålgetingar runt Stenungsunds kasse stundtals och det är rent ut sagt "sjukt" att vi inte får in segermålet. Peddan har ett par bra chanser, främst ett ribbskott, och utöver det har vi flera bollar som räddas av Stenungsunds duktige keeper. Med nio sekunder kvar får vi ett powerplay och ett frislag i bra läge. Linkan tar ut målvakten och vi lyckas sånär få in 5-4. Men matchen förblir mållös och slutar 4-4.

Kommentar: Vi går ner oss stundtals och låter Stenungsund komma ikapp resultatmässigt. Vi måste lära oss att andas ut och få stopp på blödningen när motståndarna pressar på, när väl Stenungsund får in sin reducering till 2-4 så blir det oerhört stissigt i Varla-lägret. Vi får ta lärdom av detta då det med all säkerhet kommer ske fler gånger i serien. Men allt som allt, en väldigt mycket bättre insats än senast mot Sisjön!

Linkan efter matchen: "Den här matchen var ett stort steg framåt jämfört med sist mot Sisjön. Vi spelade ett riktigt bra försvarsspel i period ett och två och framöver ska vi försöka få till lite längre anfall i matcherna som kommer. Men det fanns mycket positivt under gårdagen att ta med oss och vi visar att vi är på rätt väg. Den 19:e september skall allt sitta"

Linkans plus:

+++ Simon
++   Ewelind och Blomman
+     Pimpan och Adam

Målskyttar
Ewelind, Adam, Peddan, Freddan

Skottstatistik: 33-39
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Det finns mycket som vi tar med oss fortsättningsvis från den här matchen och näst på tur väntar inte vilken motståndare som helst. Allsvenska Lindås Waves kommer på besök till Aranäshallen och matchen spelas den 29/8 klockan 16.00. Mer info om matchen kommer i veckan!

FORZA VARLA!

Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook