SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

LÄR KÄNNA: Särö Seahawks
2015-07-29 19:48
Flera spännande spelare återfinns nu i Särö, som blir en svår nöt att knäcka till hösten!

Efter Falkenberg och Tvååker så är det nu dags att höra vad Särö Seahawks känner och tänker inför den kommande säsongen.


Särö är en klubb som är på frammarsch och sedan ett par år tillbaka heter man alltså Särö Seahawks istället för Särö IBK. En klubblogga som är snäppet vassare än flera andra lags loggor i serien, bara en sån sak! Man har en relativt stor ungdomssektion som bara växer och i takt med att klubben blivit mer attraktiv har också ett antal spännande spelare anslutit. Flertalet duktiga herrar från bland andra Lindås återfinns nu i laget, mer specifikt om dessa senare i texten!


Laget har de senaste två säsongerna kamperat i Hallandstrean, med förra säsongen som den absoluta höjdpunkten. Man slutade till sist på en fullt godkänd tredjeplats i tabellen efter Halmstad B och Bua. Man hade greppet om förstaplatsen långt in i februari, men fick till sist se sig förbisprungna av de nyss nämnda lagen. Trots detta så är man klara för spel i Division 2 till hösten, vilket troligtvis var det stora målet.


Det är många som hävdar att årets upplaga av Särö känns oerhört spännande och det är bara att instämma. Med högsta sannolikhet blir dom en obehaglig överraskning till hösten. Med idel före detta stortalanger får Särö klassas som ett lag som kommer att höra till på den övre halvan av tabellen, allt annat vore en överraskning.


Hemsidan har fått tala med lagledaren Stefan Hislop, och en av lagets stjärnor, David Hesslegård, om vad Särö egentligen kan åstadkomma under 2015/2016!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Ni är nykomlingar inför den stundande säsongen i Division 2 Halland. Hur känns det att vara med och fightas i en serie högre upp? - Det kommer att bli jättekul. Mycket bättre och tuffare matcher, säger Stefan Hislop.


Hesslegård menar att division 2 kan passa Särö som handen i handsken.
- Det blir högre tempo och snabbare spelvändningar vilket passar oss! Vi är ett ungt lag med mycket talang, snabbhet och teknik.


Särös försäsong har hittills bestått av vila, men man ska dra igång det hela så småningom, menar Stefan.

- Vi har haft en lugn försäsong. Vi kommer att dra igång nu i augusti och därefter spela ett par träningsmatcher innan serien startar.


Särö har som tidigare nämnts fått ihop ett riktigt spännande lag med spelare som bröderna Carpenter, David Hesslegård och Jesper Falk, för att nämna några. Vi ställde då frågan: Hur bra är egentligen årets upplaga?


Stefan: Vi vet för närvarande inte riktigt vart vi står, det återstår helt enkelt att se. Men förra årets lag i div 3 gjorde ett grymt jobb så det ska bli spännande att se hur laget reagerar mot bättre motstånd.

David: Vi har en stark trupp med mycket bollkänsla! Jag hoppas att vi kan bjuda på en rolig innebandy för publik och motståndare.


Särös mål med säsongen är att etablera sig i Hallandstvåan och ha skoj på vägen.
- Vi har inte satt några huvudmål än men vi hoppas kunna hålla oss kvar i tvåan, säger Stefan Hislop.

David:  Målsättningen är enkel - att ha kul. Vår styrka som lag är vår lagsammanhållning, vi får se hur högt den kan ta oss.

Finns det någon motståndare som ni ser speciellt fram emot att möta till hösten?
- Personligen ser jag mest fram emot matcherna mot Sandö och Falkenberg. Bra föreningar och det blir oftast sevärda matcher mellan oss och dessa två lagen, säger Särös lagledare. 

David håller med i resonemanget.

- De roligaste matcherna blir mot våra konkurrenter i Sandö. Våra matcher lockar alltid extra mycket publik på läktarna! Öppningsmatchen mot er i Varla blir spännande! Ni är ju favoriter enligt många med en stark trupp på pappret. Det blir en riktig värdemätare.


Vem får årets genombrott i Särö IBK?

Stefan: Rasmus Ahlvar-Högberg och David Hesslegård.

David fyller i med att även han tror att Ahlvar-Högberg blir en frisk fläkt för Särös lag med sin fina blick för spelet.

Avslutningsvis, vågar ni ge er på ett tips vem som vinner serien samt vilka lag som trillar ur?

Stefan: Varla IBK kommer att vinna serien. Vem som åker ut är svårare att säga, jag väljer att inte kommentera det.

David: Varla vinner med en stark trupp och rutinen från förra säsongen då de föll på målsnöret. De har även värvat in några spelare som höjer konkurrensen ytterligare!
Jag tror att Sandö får det tufft efter att ha blivit av med deras viktigaste spelare Rasmus Idewald.

Ingen av herrarna vill avslöja eventuella spelarförluster och nyförvärv. Men på Särös hemsida kan man läsa om tränaren Jonas Hilmerssons intervju där han berättar att 4-5 spelare är på gång in. Vilka det är återstår att se vid seriepremiären helt enkelt.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Om man då ska gräva lite djupare i Särös trupp så hittar vi flertalet spelare som håller hög klass. Hemsidan listar här, enligt eget tycke, de fem bästa spelarna i Seahawks!

Christian Carpenter (MV)
Det här är en målvakt som i sina bästa stunder håller utomordentligt hög klass. Christian har en högstakapacitet som få och kan mycket väl vinna många matcher åt Särö i höst. Minus för "snickarns" del kan väl vara inställningen och attityden, men allt som allt, en av seriens bästa målvakter helt klart!

David Hesslegård (Back)
Här har vi ytterligare en spelare som besitter mycket fina innebandykunskaper. David är en back som har sin styrka i defensiven. En ytterst följsam och brytningssäker försvarare som kommer bli guld värd för Särö under 2015/2016. Utöver detta är David också ett hot offensivt när han följer med uppåt. Om Carpenter är en av seriens bästa målvakter får "Hessle" klassas som en back på topp fem-listan i Hallandstvåan.

Jesper Falk
(Back)
En stortalang som junior i Lindås. Men en svår sjukdom hindrade Falk från den där riktiga satsningen och Särö ska vara väldigt glada att man nu besitter en spelare som Jesper i truppen. Dragskottet från backposition kommer ge många poäng under säsongen.

Rasmus Carpenter
(Forward)
Den här liraren är ett känt namn i innebandykretsarna kring Kungsbacka. Rasmus bildade under sin juniortid en livsfarlig kedja tillsammans med Daniel Lindell och Mattias Hallengärd i Bräckan. Flyttlasset bar 2012 iväg mot Särö och han har sedan dess varit en av de bärande spelarna i offensiven för Seahawks. 21 poäng på 16 matcher blev facit nästa år och med rätt sikte kommer Rasmus tangera det i år!

Carl Skårberg
(Forward)
Lagets poängkung förra säsongen med sina 36 pinnar. Även han fostrad i Lindås och Skårberg kom till Särö samtidigt som Rasmus Carpenter. Är en ganska tanig spelare men med klubba och boll är han livsfarlig. Blir en sevärd spelare i serien i höst!

Särö har också ett stort sparkapital i tränaren Jonas Hilmersson. Det ryktas att den forne elitspelaren kommer att spela en del matcher under säsongen och i sådana fall blir laget än farligare.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

STATISTIK för Särö Seahawks 2014/2015


Placering: 3:a
Poäng: 32 poäng (2 poäng/match)
Målskillnad: 118-94 ( +34 )

Poängkung: Calle Skårberg (20+16=36)
Buse: Rasmus Carpenter och Martin Murén (båda på 10 minuter)
Största seger: 16-2 mot Sandö IBK (hemma)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Vi möter alltså detta Särö Seahawks i premiären den 19/9 och det kommer bli en bra värdemätare för oss då detta lag kommer att stjäla många poäng under årets serie.


Hemsidan tackar Stefan och David för pratstunden och önskar Särö lycka till framöver.


Syns till hösten!

Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook