SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

Varla IBK
14 - 3
IK Zenith
Varla IBK14 - 3IK Zenith

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 mars, 16:00
Plats:Lindälvshallen
Serie:Herrar Div 1 Västra Götaland   Tabell >>
Samling:15:00
Linus Almqvist om söndagens drömscenario: "Kaneby smaskar in 1-0 med tre sekunder kvar!"
2019-03-15 14:05
Nu skall det avgöras. Säsongen har nu lett fram till en helt fantastisk slutomgång där fyra lag är inblandade i kampen om de allsvenska platserna. Varlas herrar är ett av lagen. Men för att söndagen skall förgyllas med en playoff-plats krävs seger hemma mot Zenith samtidigt som Floda och/eller Mölndal tappar poäng. En man som har drömscenariot klart för sig är ingen mindre än Linus Almqvist, som i år har stått för 22 strutar i serien. Läs mer om Linus tankar nedan! 
Ni tog det sista allsvenska halmstrået genom att bortabesegra Stenungsund i helgen som gick. Hur kändes det för egen del att sätta spiken i kistan med ditt 7-5-mål och ta med tre pinnar hem?
- För egen del är det ju givetvis jävligt kul att göra ett viktigt mål och bidra men i slutändan är det de tre poängen som är viktigast. Speciellt var det skönt att som lag göra en av säsongen bästa matcher i en av säsongens svåraste matcher 
veckan efter en plattmatch. 

Tack vare segern väntar nu en riktigt häftig slutomgång där hela fyra lag är inblandade i playoff-striden. Hur går tankarna?
- Vi vet att chanserna är goda om vi gör en bra match. Det är Mölndal och Floda som sitter i skiten. Vi är nykomlingar och har allt att vinna. Vi ser det som en stor möjlighet. 

Senast det begav sig mot Zenith vann ni med 6-5 efter förlängning. Vad är Zeniths styrkor som lag?
- De har ju nån gubbe med ett jävla skott vi får hålla ett öga på. Annars tror jag de sprang rätt mycket och det är ju aldrig kul när motståndarna gör det. Ärligt talat minns jag inte så väl. De hade snygga tröjor. Vi gjorde en halvbra match och borde fått med oss tre poäng men de sitter i samma sits som vi - underdogs på förhand med allt att vinna så det blir nog tajt och mycket kamp. Kul. 

Hur laddar du personligen upp inför söndagens fight?
- Framför allt har vi en träning kvar vi ska göra det bästa utav. Sen är det väl bara att ladda inför söndagen. Personligen gör jag väl inget speciellt tror jag. Blir födelsedagsfirad på fredag och ska på teater på lördag så jag ska softa mig i form tills på söndag. Väl där är rutinen som vanligt med mat, vila, promenad och fotbollsuppvärmning. Inga konstigheter.

Vem/vilka i Varla-lägret tror du kliver fram? - Nyman kliver väl alltid fram... men jag tror Hugo är sådär lagom tjurskallig som han kan vara. Thollén verkar ha hittat målformen på sistone. Blomman går alltid att luta sig emot när det blåser hårt men jag tror hela laget är på spelhumör efter förra matchen.

Om du fick beskriva drömscenariot, hur skulle det då se ut?
- Jag hoppas kunna slå Adolfsson på wordfeud innan söndag så jag får nassa honom på uppvärmningen. Drömscenariot är givetvis att vi fixar en kvalplats oavsett hur det går till men om jag får drömma smaskar Kaneby in 1-0 i PP med tre sekunder framspelad av mig. 

Slutligen, hur stort hade det varit om Varla kvalificerade sig för ett allsvenskt playoff?
- Det hade ju varit enormt så klart. Det var svårt att föreställa sig när jag kom förra hösten. Jag själv hade fått sparsamt med speltid i Skövde i div 2 och Varla hade haft en mellansäsong vad jag förstått. Det känns häftigt att vi har tagit sådana här enorma kliv både kollektivt och individuellt. Ett kval innebär jävligt roliga matcher och ovärderlig erfarenhet oavsett hur det går.

/Simon

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 5/3 13:00
7 - 8  
Lör 26/2 15:30
5 - 3  
Lör 19/2 13:00
6 - 4  
Ons 16/2 20:00
5 - 2  
Lör 12/2 13:00
8 - 7  
Tor 10/2 20:00
0 - 12
 
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam