SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

Varla IBK
4 - 5
FBC Partille
Varla IBK4 - 5FBC Partille

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 mars, 15:45
Plats:Aranäshallen
Serie:Herrar Div 1 Västra Götaland   Tabell >>
Samling:14:45
Eineskog inför Partille hemma: "Vi har en uppsjö av gubbar som kan avgöra!"
2019-03-02 09:50
Med tre matcher kvar så börjar säsongen sannerligen dra ihop sig och för Varlas del kan nu blickarna, efter förra veckans säkrade kontrakt, riktas uppåt i tabellen. Idag kommer nästjumbon FBC Partille på besök till Aranäshallen och revansch finns att utkräva efter att Partille vunnit höstens möte uppe i Göteborg. Hemsidan har tagit pulsen på Varlas assisterande tränare, Niclas Eineskog, inför dagens viktiga match!

Dags för match igen! Hur är läget i truppen?

-Vi har haft lite gubbar som har vart lite snuviga, men likväl så har vi haft ett jävligt gött tempo på samtliga träningar i veckan som gått. Jag tycker att vi blivit rakare i spelet ju längre serien gått.


Innan vi börjar prata om dagens match så måste du beskriva känslorna efter förra helgens knappa men sköna seger mot Alingsås.

- Det här (Varla) är ju säkert ett utav seriens coolaste lag. Det känns som om vi bara har nästa match i sikte men givetvis är det glädjande att komma närmare och närmare kvalet. Vi är ju ett lag som sliter makalöst för varandra. Det är det som avgör mot Alingsås och det är det vi kommer att göra ännu mera mot Partille.


Nåväl, senast det begav sig mot Partille så blev det till sist en sur suddentorsk efter att ni tappat en 6-4-ledning med 40 sekunder kvar att spela. Det är väl ingen större gissning att revanschlustan är ganska stor inför denna fight?

- Tyvärr blev det lite katastrofartat i slutet av matchen sist mot Partille. Vi alla vet att man måste spela klart hela matchen, men ibland blir det olyckligt. Det kommer inte hända igen och jag vet att både spelare och ledare är helt överens om det.


Vad behöver ni framförallt se upp med mot Partille?

- Vi får inte underskatta Partille. De har gjort riktigt starka resultat på slutet då dem bland annat slagit Lidköping på bortaplan i sudden och även Floda under ordinarie, så ingen ska tro detta kommer att gå lätt.
Hur dom spelar kommer vi inte gå in på här, men sist var dom rätt låga och hade giftiga spelvändningar. Är dock helt övertygad om att seriens bästa head coach har lösningar på detta (Jonas Gustafsson). Vi har tränat in en del bra grejer som publiken kommer få se!


Vad kan publiken förvänta sig för typ av matchbild i eftermiddag?

- Publiken som kommer till Aranäshallen kommer att få se ett Varla som kommer gå på tandköttet för att vinna och komma närmare ett kval!


Vad talar för att Varla imorgon tar tredje raka segern och ett steg närmare allsvenskt kval?

- Vi hoppas på ett fantastiskt stöd från publiken. Det är riktigt gött när det är mycket folk i hallen, samt att hela laget kommer att vara supertaggat för att ta tre nya poäng!


Slutligen, vem avgör?

- Vi har en uppsjö utav av gubbar som kan avgöra men jag har två killar som jag speciellt tror på imorgon. Thollén har sett riktigt bra ut i veckan. Ni vet, så där lagom grinig och laddad. Dessutom måste jag ju bara ha med Idewald, simple as that!


/Simon


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 24/9 15:30
11 - 5  
Sön 18/9 13:15
11 - 6  
Ons 14/9 20:00
4 - 2  
Lör 10/9 15:00
Tor 1/9 20:00
Lör 5/3 13:00
7 - 8  
 
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook