SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Division 2/JAS

JAS & Division 2
Välkommen till Varla IBK:s officiella hemsida för JAS och division 2 Halland säsong 23/24
 
Ledare : Daniel Hantin
Tränare JAS: Pär Janemyr/Björn Ekberg
Tränare div2 : Philip Lövdahl
Sur förlust i utkanten av Borås!
2023-10-16 16:00

Efter en riktigt fin hemmapremiär så innebar match 2 i JAS-serien en tripp mot mer östliga breddgrader. Fristad/Rydboholm stod på helgens meny och det var ett motstånd som fick smaka rejält med torsk i premiären efter att Pixbo, med gubbar som Schill, Kalentun, Lindberg i laget, rullat hem en 10-2-seger i Wallenstam Arena.

Först och främst, innan vi tar oss vidare mot matchen, så måste vi ge allt beröm som går till värdklubbens arrangemang i fina Nya Fristadshallen. Toppklass rakt igenom. Proffsigt, välskött och trevligt från start till mål. Möjligen kan en investering i ett par rullgardiner vara på sin plats då Melvin i kassen fick öppna matchen med solen i ögonen. Men i övrigt - 5av5!

 

Första perioden drog igång på ett böljande vis. Hemmalaget förde en del boll och fick också pressa in en 1-0-boll efter drygt nio minuter. Lyckligtvis är Varla/Lindome stöpta i en form av kämpaglöd, laganda tillsammans med mycket vilja. Något som bara minuten senare resulterade i ett 1-1-mål av Adrian. Trion Hantin-Malm-Janemyr var lysande förra fredagen och dessa herrar skulle även dagen till ära få fira triumfer framåt. Innan första perioden var färdigspelad så hade Teo fått för sig att kliva över till högersidan för att nypa ett distinkt skott till 2-1 och kort därefter kom också ett 3-1-mål. Som sur grädde på moset går vi dock bort oss med bara sekunder kvar att spela av perioden i ett boxplay och en aning molokna traskar vi, trots ledning, av planen med en 3-2-ledning. Ett psykologiskt trist mål skulle det visa sig.

 

Andra perioden blev nämligen en märklig historia. Varla/Lindomes marginaler från första akten var som bortblåsta och Fristad/Rydboholm sköljer verkligen över oss. Melvins målvaktsspel räddar oss från stora siffror i baken och 3-5-underläget inför sista perioden är bara lapa i sig. Återigen visar vi upp en riktigt svag mellanperiod samtidigt som arrangörerna bjuder på tung innebandy med mycket fysik och trevliga kombinationer. Efter en time out 14 minuter in i perioden så hittar vi återigen in i spelet och avslutar godkänt.

 

Tredje akten tar oss bara drygt tre och en halv minut in innan värdklubben åter finner nätet. En liten elak strumprullare ställer Mr.Abrahamsson i kassen och uppförsbacken blir ännu brantare. Det går ändå inte att frånse kampmoralen och kvalitén som vi ändå besitter när vi får igång fötterna, huvudena hänger med och snacket går mellan spelarna på planen. Efter 4-6-reduceringen av Adrian så får Varla/Lindome blodad tand och tempot ökar, chanserna blir fler och vi tar bollen mot offensiv kasse fler gånger. Vi satsar framåt och vågar sätta upp pressen högre vilket till slut resulterar i en 5-6-reducering med 30-talet sekunder kvar. Hoppet om kvittering finns in i det sista. Med sex spelare på planen framåt hittar vi två passningar genom centrallinjen där bland annat Felix får en halvchans för att nypa dit en 6-6-boll men denna gång är det tyvärr motståndarna vi får se fira.

 

Det finns många bra saker att plocka med sig in i ytterligare en träningsvecka och det finns en knippe saker att jobba vidare med för att förbättra. Som helhet är detta ändå en välbyggd tillställning från våran sida. Det gäller ändå att få alla killar att fatta vikten av att inte slappna av och lira hela vägen in i mål. Topparna är höga men dalarna lika djupa.

Förfinar vi detaljer och kalibrerar defensiven hela vägen in i kaklet samt jämnar ut spelet över hela matcherna så har vi ett lag för en toppstrid i H2-gruppen!

 

Bara knyta näven och köra på, tillsammans!

 

Seriepremiär = VINST
2023-10-07 07:25

JAS-projektet Varla/Lindome visade klass i premiären

Efter en lång försäsong så var äntligen premiärdagen här. Träningsmatcher, gnuggade övningar, löp och styrka i all ära men nu var det dags för skarpt läge. Lindås gästade Elof Lindälv fredagen till ära och bänkraderna fylldes till bredden innan det var dags att teka av matchen.

Vi valde tidigt att matcha tio utespelande gubbar från start med Melvin i kassen. En del sjukdomar och annan frånvaro begränsade möjligheterna att riktigt formera trupperna som vi möjligen tänkt från början men med gott mod och en riktigt go’ uppvärmning fanns ändå en eld hos samtliga killar och inställningen var rakt igenom kanon!

Första perioden inleder precis som förutspått. Lindås rullar mycket boll men har extremt svårt att ta sig in på kassen och skapa de där riktigt tunga chanserna framför Melvin i målet. Skotten kommer från fickor där Abrahamsson mellan stolparna har bra kontroll samtligt som både backar och frontmän spelar uppoffrande och täcker massor av skott. Med drygt en minut kvar av första perioden skickar ”man of the match”-Adrian Hantin in första påsen till 1-0 och sett till kvalificerade chanser var det inte orätt.

Andra perioden blir ett ställningskrig med böljande spel och flera chanser åt båda håll. En tidig utvisning på en Lindås-spelare innebär hursomhaver powerplay-spel där till slut Filip Janemyr med ett distinkt skott prickar nätet bakom Möller i Waves-målet för ett mycket viktigt 2-0-mål. 40 minuter in i matchen så sitter Varla/Lindome i förarsätet, har nollan bakåt intakt och mer än tiotalet avslut från hyfsat farliga Lindås-lägen har fastnat i täck från heroiska hemmaspelare. Starkt!

Sista perioden öppnar med att Felix blir mycket tveksamt utvisad och Lindås visar effektivitet i special teams via en 1-2-reducering. Möjligt nervdaller men återigen finner mr Hantin ett läge och nyper dit ett 3-1-mål och bara 40-talet sekunder senare är det dags för kapten Janemyr att sticka in nästa balja! En urstark period i matchen av oss. Lindås finner en väg till både ett andra och tredje mål men vad spelar det för roll då firma Hantin-Janemyr är på spelhumör och noterar åtta pinnar tillsammans! När hesa-Fredrik ljuder en sista gång kan vi glädjas åt en knivskarpt kämpainsats med en 6-3-triumf att packa ner i trunken och ta med in i denna härliga oktoberhelg. Hela laget ska hyllas i denna historiska match.

Nu ser vi fram emot nya utmaningar och en riktigt spännande innebandyhöst - Tillsammans!

Philip ny tränare för Herr Div 2
2023-08-23 21:05

Vad är det som intresserar dig med att bli tränare?

På grund av en korsbandsskada som jag ådrog mig i våras så blir det inget spel på planen för min del i år. Direkt kom tanken om att i stället hjälpa till i klubben och sedan kom frågan om att ta över Div 2 i år som tränare, då var det självklara svaret ja. Det ska bli kul att få ett annat perspektiv på innebandyn nu när man får stå utanför planen.

 

Vad kommer du tillföra laget?

Jag hoppas kunna tillföra lite rutin även om jag är ung. Vi kommer att ha ett blandat men ungt lag och då vill jag bidra med det jag upplevt själv ifrån tidigare år.

 

Hur är din ledarstil?

Jag hoppas framstå som en lugn person men med aktiv delaktighet på bänken. Jag vill att mina spelare ska göra sitt absolut bästa, men jag är för det inte rädd för att göra förändringar om sådant skulle behövas.

 

Vad kommer du ta med dig från din roll som spelare till rollen som ledare?

Det jag tar med mig är att man ska lyssna på sina spelare. Oftast har de rätt tro det eller ej. Det är dem som är ute på planen och känner bäst av själva vad som behöver göras om något inte går som det ska. Det handlar om kommunikation och tillit mellan spelare och ledare.

 

Vi avslutar med tre snabba

Assist eller mål – Assist. En lasermacka är aldrig fel

Boxplay eller powerplay - Powerplay

Hemmaplan eller bortaplan – Hemma borgen Lindälv

 

Vi önskar dig och laget lycka till i seriespel under säsongen.

Redaktionen skulle dessutom vilja tillägga att Philip coachade ”The Budvars” (några killar från A-truppen) till en hedrande andraplats i gruppen Herr A under Ängelholm outdoor i år.

Talangfulla och drivna innebandyspelare sökes
2023-04-07 10:39

Är du utespelare och född 2005-2006 och har ambitioner att ta nästa steg i din innebandykarrär? Då har du nu möjligheten att få vara med i Varlas öppna uttagning till nästa säsongs spel i Herr Juniorallsvenskan (JAS) 2023-2024.

Uttagningen kommer att bestå av ett antal tester samt spel i grupp. Under dagen kommer du även att få träffa spelare samt ledare för Varlas Herr JAS-trupp.

 

Skicka in din anmälan senast 30 april med en kort beskrivning av dig själv och din innebandybakgrund. Ange även vilken position du främst söker för i din anmälan. Skicka anmälan till daniel.hantin@varlaibk.se 

 

Har du några frågor är du varmt välkomen att kontakta

Daniel Hantin 0705-451258 eller Pär Janemyr 0703-677640

 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook