STÖD VARLA IBK - HANDLA GENOM SPONSORHUSET
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herr 2/JAS

HJAS visar spelskicklighet och härligt teamarbete
2024-01-20 09:00

Kaffe kaka, andra raka!

 

Det är bara att konstatera. Varla/Lindome har hittat formen. Efter en godkänd Gothia Cup-turnering med flera bra matcher från JAS-gänget så fick vi också fortsätta på inslagen väg i och med att tvåla till Floda IBK i Skårbyhallen då Juniorallsvenskan återstartade. 4-0-ledningen käkades sånär ikapp av FIBK som ändå inte tog sig närmare än en 3-4-reducering och ett skönt kvitto på att saker och ting börjar studsa rätt.

 

En träningsvecka senare så var det återigen dags för killarna att äntra JAS-scenen. I en mullrande Björlanda Idrottshall så fanns stora förväntningar då både hemmafans och tillrest bortapublik bänkade sig för 60 minuter av underhållning. Zenith - Varla/Lindome stod på menyn och valuta för entrépengen fick också varenda själ som begav sig till hallen på Hisingen då detta var en smått galen tillställning med flera olika ansikten.

 

Första perioden såg för våran del inget vidare ut. Det fanns något inom laget som saknades, den där sista lilla gnistan sprakade inte riktigt. Att hemmalagets Alvin Söderström fick dunka in en boll drygt sex minuter in i matchen var både logiskt och självklart. Vi var inte där. Vi låg efter i det fysiska spelet, spelade långsamt och tog oss mer eller mindre aldrig till farliga lägen i den röda zonen framför Zenith-keepern.

 

Med 0-1 i paus så ska vi tacka en vass Melvin i kassen då sifforna kunde varit värre. Vi blickar mot skottsiffrorna 1-6 (våra nuffror först) och undertecknad tillsammans med övriga ledare fick plocka fram blåslampan i pausen. Vi kan bättre och att lira alibibandy och inte slita på en hundraprocentig växel håller inte. 

Andra perioden öppnar vi på ett helt annat sätt. Vi visar upp ett betydligt bättre tryck i fötterna, använder huvudet och spelar allmänt smartare. När passningarna går snabbare och vi håller oss till linjerna som finns med oss från träningarna och tidigare matcher så vet vi att målen kommer. Att värdarna pressar in 2-0 4:35 in i första bekommer oss inte. Nu är vi med i matchen och när stjärnskottet Vincent Johansson-Lantto får ta hand om backkollegan Emriks skott och rulla in reduceringen så känns det både logiskt och rättvist.

 

Lanttos första mål i JAS-laget och mer poäng skulle också komma från våran gudabenådade backtalang innan kvällen var slut (1+2). Tre minuter efter 1-2-reduceringen skickade Malm in kvällens finaste balja. Assisten från Vincent är ett stycke briljans och Teos påse går inte heller av för hackor. En märklig sekvens senare med ett bortdömt 3-2-mål av Alvin så lyckas Zenith göra ett ledningsmål innan pausen istället. Logiskt, absolut inte! Vi skjuter elva skott på mål och spelar äntligen som ett lag. Riktigt fin tagg i omklädningsrummet finns också inför sista akten.

 

Tredje perioden rivstartar med att Felix kvitterar till 3-3 bara 46 sekunder in efter att Kalle tagit ett snabbt frislag. Därefter rullade allt på! Vi går från 2-3 till 6-3 på 205 sekunder! Allting funkar för oss samtidigt som Zenith går ifrån sin matchplan och öppnar upp sig fullständigt. Vi reder ut ett boxplay i mitten av perioden på ett formidabelt sätt och när Hesa-Fredrik ljuder för sista gången kan vi glädjas åt en mäktig 7-4-seger efter att vi vunnit den sista perioden med 5-1!

 

En fullkomlig urladdning och ett kvitto på att vi är ruskigt bra när kollektivet funkar, passningarna sitter och vi håller oss till matchplanen. Det här är en laginsats rakt igenom och sätter vi tar oss av andra- och tredje perioden är sensationellt bra. Vi visar otrolig moral och den scenförändring som vi lyckas med är något som undertecknad knappt upplevt i sitt innebandyliv. Alvin utsågs till matchens lirare av Zenith-publiken och herr Stenfeldt kämpade och slet och förtjänade också det mål som också betydde 5-3 och sin utmärkelse. I ärlighetens namn fanns ändå massor av ”matchens lirare” i Varla/Lindome. En kollektiv triumf där alla som fanns med på planen, på bänken och även på läktaren ska ge sig själva en stor klapp på axeln. 

Vi slickar i oss segerns sötma och trampar in i en ny period av förberedelser. På fredag nästa vecka väntar ett häftigt möte med Lindås. Då är vi beredda för att nypa tredje raka!


Björn och ledarstaben

 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook