SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Division 2/JAS

Sur förlust i utkanten av Borås!
2023-10-16 16:00

Efter en riktigt fin hemmapremiär så innebar match 2 i JAS-serien en tripp mot mer östliga breddgrader. Fristad/Rydboholm stod på helgens meny och det var ett motstånd som fick smaka rejält med torsk i premiären efter att Pixbo, med gubbar som Schill, Kalentun, Lindberg i laget, rullat hem en 10-2-seger i Wallenstam Arena.

Först och främst, innan vi tar oss vidare mot matchen, så måste vi ge allt beröm som går till värdklubbens arrangemang i fina Nya Fristadshallen. Toppklass rakt igenom. Proffsigt, välskött och trevligt från start till mål. Möjligen kan en investering i ett par rullgardiner vara på sin plats då Melvin i kassen fick öppna matchen med solen i ögonen. Men i övrigt - 5av5!

 

Första perioden drog igång på ett böljande vis. Hemmalaget förde en del boll och fick också pressa in en 1-0-boll efter drygt nio minuter. Lyckligtvis är Varla/Lindome stöpta i en form av kämpaglöd, laganda tillsammans med mycket vilja. Något som bara minuten senare resulterade i ett 1-1-mål av Adrian. Trion Hantin-Malm-Janemyr var lysande förra fredagen och dessa herrar skulle även dagen till ära få fira triumfer framåt. Innan första perioden var färdigspelad så hade Teo fått för sig att kliva över till högersidan för att nypa ett distinkt skott till 2-1 och kort därefter kom också ett 3-1-mål. Som sur grädde på moset går vi dock bort oss med bara sekunder kvar att spela av perioden i ett boxplay och en aning molokna traskar vi, trots ledning, av planen med en 3-2-ledning. Ett psykologiskt trist mål skulle det visa sig.

 

Andra perioden blev nämligen en märklig historia. Varla/Lindomes marginaler från första akten var som bortblåsta och Fristad/Rydboholm sköljer verkligen över oss. Melvins målvaktsspel räddar oss från stora siffror i baken och 3-5-underläget inför sista perioden är bara lapa i sig. Återigen visar vi upp en riktigt svag mellanperiod samtidigt som arrangörerna bjuder på tung innebandy med mycket fysik och trevliga kombinationer. Efter en time out 14 minuter in i perioden så hittar vi återigen in i spelet och avslutar godkänt.

 

Tredje akten tar oss bara drygt tre och en halv minut in innan värdklubben åter finner nätet. En liten elak strumprullare ställer Mr.Abrahamsson i kassen och uppförsbacken blir ännu brantare. Det går ändå inte att frånse kampmoralen och kvalitén som vi ändå besitter när vi får igång fötterna, huvudena hänger med och snacket går mellan spelarna på planen. Efter 4-6-reduceringen av Adrian så får Varla/Lindome blodad tand och tempot ökar, chanserna blir fler och vi tar bollen mot offensiv kasse fler gånger. Vi satsar framåt och vågar sätta upp pressen högre vilket till slut resulterar i en 5-6-reducering med 30-talet sekunder kvar. Hoppet om kvittering finns in i det sista. Med sex spelare på planen framåt hittar vi två passningar genom centrallinjen där bland annat Felix får en halvchans för att nypa dit en 6-6-boll men denna gång är det tyvärr motståndarna vi får se fira.

 

Det finns många bra saker att plocka med sig in i ytterligare en träningsvecka och det finns en knippe saker att jobba vidare med för att förbättra. Som helhet är detta ändå en välbyggd tillställning från våran sida. Det gäller ändå att få alla killar att fatta vikten av att inte slappna av och lira hela vägen in i mål. Topparna är höga men dalarna lika djupa.

Förfinar vi detaljer och kalibrerar defensiven hela vägen in i kaklet samt jämnar ut spelet över hela matcherna så har vi ett lag för en toppstrid i H2-gruppen!

 

Bara knyta näven och köra på, tillsammans!

 

 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook