SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Damer JAS

Varla IBK Damer JAS

Välkommen till hemsidan för Varla IBK Dam JAS!

 
Säsong 2020/2021:
 
- Juniorallsvenskan grupp G
 
Träningstider:
 
Träningstider se Damer Division 1.
Vinst mot FBC Lerum!
2020-09-18 22:40
Sista träningsmatchen för JAS-laget spelades idag mot FBC Lerum JAS. Det blir en vinst på 5-0 ch vi är nu supertaggade inför seriestart!
Vinst i dagens träningsmatch!
2020-09-05 20:11
Första träningsmatchen i JAS blev mot Fristad Goif JAS och när slutsignalen ljuder står det 5-0. Grymt jobbat!
Serierna avslutas
2020-03-15 21:45
Säsongen sista match i Damer Division 2 avslutades med vinst
På grund av Covid-19 så har Hallands innebandyförbund beslutat att serierna avslutas och resultaten fastställs med ställningen fredag 13/3. 
Det känns snopet och trist att plötsligt inte ha några matcher att se fram emot, (vi hade tre matcher kvar) men det är bara att acceptera. Efter en lång höst som stundtals varit motig, så har det känns som att pusselbitarna börjat falla på plats och att vi är på gång igen! Det var också skönt att vi fick spelet och målskyttet att stämma , vilket ledde fram till vinst, i det som blev säsongen sista match i div 2. Med detta tackar vi alla som bidragit och spelat med laget samt även publiken som stöttat på läktarna.

Så mycket mer än bra resultat
2019-08-01 12:06
Tjejer och ledare samlade på Karlsbron i Prag


Sammanfattning av cup-resan till Prag, Juli 2019:


Sedan Varla F03/04 vann Göteborgscupen på försommaren så har laget förberett sig för sin resa till Prag och medverkan i en av världens största innebandyturneringar för ungdomar.


Laget deltog i klassen F16 som innehöll 44 lag från en rad olika nationaliteter och var det svenska lag som var kvar längst i turneringen för att slutligen vinna B-slutspelet.


Laget har under lång tid haft målet att resa till Prag och delta i Prague Games. Tanken började redan för 3 år sedan då laget påbörjade visionen om att göra en resa tillsammans för att vidga vyerna och uppleva något mer än vad vanliga turneringar ger. Förberedelser med diverse försäljnings- och lagaktiviteter har gjorts.


Måndag eftermiddag den 8 Juli stod 17 förväntansfulla innebandytjejer och 4 ledare redo vid samlingsplatsen vid Onsalamotet. Bussen, som delades med FBC Lerums tjejer tog dem sedan hela vägen till Prag. Ett stopp gjordes vid koncentrationslägret Theresienstadt där tjejerna från båda lagen guidades runt i lägret för att få en inblick om hur judarna utnyttjades som arbetskraft under andra världskriget med förhoppningen av att ges frihet.

På tisdagen anlände laget till sitt spelarhotell där även en rad tillresta supportrar tagit sig.


Dagarna i Prag växlade mellan spännande innebandymatcher i olika delar av huvudstaden till besök av en utomhuspool och trevliga promenader på stan. Vi fick alla ta del av Tjeckiens matkultur, deras sevärdheter och givetvis lite shopping. Att dela olika intryck och upplevelser på detta sätt i en stad som de flesta aldrig besökt skapade grupptillhörighet för livet. Tjejer som tar hand om varandra, stöttar varandra och skrattar och dansar tillsammans. Ett bra exempel på detta inträffade efter en av dagarnas avslutande matcher och resan från matcharenan tillbaka till hotellet. Alla spelare och tränare får en egen vagn i spårvagnen och ur lagets högtalare strömmar i vanlig ordning, öronvänliga melodier från Mares. Vem sjunger inte med i tonerna till Sunnanvind? När spårvagnen således stannar vid ett rödljus bredvid en välbesökt uteservering lyckas hela vagnen påkalla uteserveringens uppmärksamhet till de svenska melodislingorna ”att vi var lyckliga”.


Spelmässigt hamnade laget i en tuff grupp med två tjeckiska och ett slovakiskt lag. Precis som i Göteborgscupen började laget lite trevande resultatmässigt. Spelet fanns där men stolparna var dessvärre inte med och laget slutade sist i gruppen med en tydligt uppåtgående trend. I kvalspelet tog laget sig till B-slutspel som påbörjades cupens tredje dag. I de resterande matcherna visade återigen Varla IBK hur innebandy kan spelas när laget levererar på topp. Varla vann de kommande 4 matcherna mot Fredrikshavn Blackhawks, Zlty Sneh, Gjelleråsen och Slavia Plzen med imponerande 23-3 i målskillnad och slutade som segrare i Playoff B.


Laget tackar Olka Sportresor för en väl arrangerad resa, hejarklacken för det grymma stödet på läktarna samt alla som stöttat under åren. Med detta får laget sätta punkt för en spännande och lång säsong. Nästa säsong startas upp redan i början av augusti och då som en del av Varlas damlag.


Bilder från cupen finns i bildgalleri: http://www.varlaibk.nu/galleri/?ID=16261


Varla IBK F03/04 - vinnare i F16-klassen i Göteborg Cup
2019-06-04 08:38
Glada tjejer efter finalen

I helgen spelades Göteborg Cup i innebandy med lag från hela Sverige och Norge representerade. Varla F03/04, spelade i den äldre åldersklassen F16.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook
Instagram #varlaibk
Instagram @varlaibkherr
Instagram @varlaibk_dam