SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

DM-SILVER FICK AVSLUTA SÄSONGEN
2015-04-03 19:16
Fullsatt. Två bra lag. DM-final. Allting var upplagt för innebandyfest på lördagskvällen när vi skulle ta emot Halmstad i Lindälvshallen för att göra upp om guldet i årets Distriksmästerskap men det blev något av ett antiklimax för vår del.

Tillsammans med sina tillresta supportrar så kunde Halmstad vinna finalen efter att ha varit skoningslösa i både kontringar och i det etablerade spelet på vår planhalva. Slutresultatet skrevs till 12-2 och om man får ta till den neutrala synen så speglar inte resultatet matchen. Visserligen är det bara att ta av hatten för Halmstad som stundtals var både ett och två snäpp tyngre än oss, men man får inte glömma att vi saknar ett antal tongivande (Ogge, Vildin, Axén och Larsen) spelare både offensivt och defensivt och fram till att Halmstad gör 7-2 i den tredje perioden så får man säga att det var en bra fight där ute på banan. Sen att siffrorna rinner iväg på slutet är olyckligt men det är sådant som händer i innebandy när man släpper lite på koncentrationen. Det är bara att säga grattis till Halmstads IBK som helt klart är värdiga mästare!
- Jag tycker att Halmstad är värdiga vinnare då deras passningsspel höll mycket hög klass samt att de satte sina lägen. Även målvakten var duktig, säger Linkan efter matchen.

Vi ger oss på en sammanfattning utav DM-finalen.

Varla ställde upp med följande uppställning

Simon (Johan)

Blomman - Max - Ewelind - Adam - Peddan

Jimmie - Pimpan - Tommy - Bystedt - Åkerberg

Avb: Albin, Svensson, Sebbe

Period 1
Känslan som var innan nedsläpp var fantastisk. En nästintill knökfull hall och ett ytterst kompetent motstånd på den andra planhalvan, som man gått och längtat efter en sån här match. De flesta matcherna i våran serie blir oftast grymt avslagna och det är helt klart sådana här matcher som man vill sträva emot att spela i framtiden.

Vi håller inledningsvis jämna steg med Halmstad och spelar oss relativt lätt förbi deras 2-2-1 försvar. Bollen hittar ofta upp längs den vänstra sargen men längre än så kommer vi inte oftast inte. Efter 2.41 så ska matchens första mål falla och det är Halmstad som gör det. Vi tappar bollen lite för lätt på mittplan och efter en öppnande passning mot bortre stolpen så gör David Göras 0-1. Samma Göras får en kort stund senare en utvisning när han halkar efter Blomman och är tvungen att ta till ett regelvidrigt slag på mittplan. Med en man mer på banan så kan vi etablera spel runt Halmstads kasse men någon riktigt het målchans skapas väl egentligen inte. Bortalaget reder ut det kritiska läget och tar tillbaka initiativet i matchen igen. Halmstad gör 0-2 efter 10.28 och oj vilket mål det är man gör. Ett enkelt uppspel ner i höger sarghörn, en snabb passning bakom undertecknads kasse, upp till back som sedan passar en diagonalare åt höger mot Nils Jadelind. Han försöker sig då på en lobbpass diagonalt mot Adam Andersson tvärs över planen och den sistnämnde dunkar dit bollen på halvstuds.
- Innebandygodis. Linkan beskriver målet.

Nästa mål kommer bara cirka 40 sekunder senare när en fri Joseph Hovius i slottet får smacka dit 0-3 för de rödklädda och nu är uppförsbacken brant för vår del. Efter 14.36 så knuffar Sebbe en en icke bollförande motståndare ett par meter framför mål vårt mål och får gå och sätta sig på botbänken. Frislag för Halmstad i ett ypperligt läge och 0-4 sitter helt otagbart i krysset efter en variant. Tid för målet: även det 14.36, måste vara nåt slags rekord för snabbast gjorda mål. Känslan var att nu kunde det rinna iväg ordentligt, vi var inte alls med i matchen för tillfället. Men hoppet skulle tändas när Peddan reducerar till 1-4 på pass av Blomman när fyra minuter av perioden återstår. Innan målet hinner Peddan med att pricka stolpen, spelet vänder för Halmstad som missar en bra chans och därefter blir det återigen en kontring för oss och nu sitter bollen fint i bortre krysset. Under de sista minuterna har vi en bra period och vi är nära att reducera ännu en gång men 1-4 står sig ronden ut.

Linkan: - Jag tycker vi gör det rätt bra men vi är lite klena i defensiven och sätter inte våra lägen samtidigt som Halmstad är effektiva. Många positiva saker med perioden och kul att se att många står upp och klarar av Division 1-tempo.

Period 2
Om inledningen av den första perioden var jämn så är det dessvärre inte så nu. Halmstad stressar sönder oss i uppspelsfasen och vi får inte till något ordnat spel alls. Helt klart en effektiv taktik när man spelar på tre fulla femmor. Det är egentligen bara en tidsfråga innan 1-5 ska komma och magkänslan har sällan fel. Rasmus Ehrnberg annonserar för hela Lindälvshallen att han ska skjuta när han tar sats och bågar in. Matchens hårdaste skott sitter klockrent i nättaket. 1-5 när klockan tickat upp på 05.37, helt rättvist, men vi ska bara täcka bort den chansen. Vi sticker nu upp emellanåt med farliga målchanser och visst borde vi göra något mål med tanke på hur många öppna lägen vi ändå ges sett över hela perioden men Andreas Gralén står emot i bortakassen. Halmstad får straff 15.37 efter ett slag (?) i ett halvt friläge (domaren kunde inte bevisa vem som var den skyldige i dramat men ändå blåser man straff då man tycker sig "höra" ett slag). Nåja, trollgubben Otto Carlsson stegar fram till bollen och trots undertecknads straffstatistik med 10 räddade straffar av 10 under säsongen så ligger bollen i nät efter en genialisk straff då han fintar att han ska gå vänster men samtidigt i dragningen så stannar han bollen med foten och rullar enkelt in 1-6. Resultatet står sig resten av perioden.

- Det är inte lika bra som i första perioden, men vi står upp bra och har många lägen som vi tyvärr bränner. Men allt som allt, en del fina anfall och helt okej försvarsspel.

Period 3
Vi sa till varandra i pausen att göra allt för att avsluta säsongen på ett snyggt sätt. Givetvis visste vi att det skulle bli svårt att vända 1-6 till seger så vi lovade varandra att bara gå in och köra.

Paussnacket verkade hjälpa ordentligt eftersom vi nu har kontroll på Halmstad och skapar bra med lägen. Efter 03.00 så får Adam äntligen utdelning efter alla sin chanser. Ewelind hittar Adam diagonalt med en patenterad passning och lagkaptenen för dagen hittar nätet med ett distinkt slagskott bakom en chanslös Gralén. Innebandy kan gå fort och självklart fick man en liten förhoppning om en heroisk vändning. Men hoppet släcktes relativt omgående när Halmstad ökade tempot. 2-7 letar sig in i mål efter det att man hittat in till en markerad center i slottet som vänder om och serverar Adam Andersson  till höger som omöjligt kan missa det öppna målet. Nu osar det hett kring Varlamålet. När klockan står på 05.43 så får Max matchstraff. Detta efter att en Halmstad-spelare gruffat framför och försökt gräva fram bollen trots att undertecknad har den i säkert förvar. Innan domaren hinner att göra något så crosscheckar (enligt rapporter) tydligen Max en motståndare fult i nacken och får rött kort. Halmstad klarar sig dock undan helskinnade från utvisningar, väldigt konstigt.

- Det är helt klart matchstraff, det är inget att säga om. Men hela situationen är dåligt bedömd av domaren. Halmstad ska ha en utvisning för gruff mot vår målvakt och sen blir det lite ordväxling och knuffar, domaren måste dit och sära på allting innan nånting händer. Men vi gör helt rätt, ingen ska få gå på vår målvakt, säger Linkan.

Vad finns det att säga om de kommande minuterna. Ja, egentligen inte mycket. Halmstad gör det otroligt bra och stänger verkligen den här tillställningen med fyra powerplay-mål. Viljan att freda målet i vårt boxplay fanns verkligen där men då vi saknade en del defensiva kuggar så fanns det luckor som Halmstad utnyttjade föredömligt. Ställningen efter matchstraffet är alltså 2-11 och helst vill man väl bara att domaren ska blåsa av matchen och ge guldet till motståndarna. Mitt i allting kommer Johan in i kassen och spelar väldigt bra på den korta tiden han får. 2-12 hinner också falla innan slutsignalen går.

- Vi släpper ett par mål i box play och ger i princip upp efter det. Halmstad var dödligt effektiva i sitt powerplay men totalt sett tycker jag att det blev allt för stora siffror i den här finalen, avslutar Linkan.

Poängkollen
Peddan (1+0), Adam (1+0), Blomman (0+1), Ewelind (0+1)

Linkans plus

3 +++         Blomman och Max
2 ++           Adam och Ewelind
1 +              Peddan och Bystedt


Ett vilt jublande Halmstad får fira med sina fans efter matchen helt välförtjänt. Vi gör väl ingen bländande innebandyprestation men kämpaglöden fanns definitivt där och det är något vi kan bygga vidare på.

Tack alla som kom ner och stöttade oss, det var en grym känsla. Nästa säsong siktar vi högre! En sammanfattning om hela säsongen 2014/2015 kommer inom kort.

Glad Påsk!

Nyhetsarkiv
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook