SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

SERIESEGER FÖR B-LAGET!
2015-02-25 11:19

Då var det klart, Varla IBK’s B-lag har avgjort division 4 norra Halland! 


En serieseger som sett relativt solklar ut under en längre tid, men med två tvivelaktiga resultat i de senaste matcherna så levde ändå serien ett tag till. Senast blev det förlust, säsongens första, borta mot Bua som enligt rykten bland hemmasupportrarna hade flyttat denna match för att kunna få med sin förstaline från A-laget för att besegra oss. Med sin poängkung på plan som var delaktig i 7 av 9 mål framåt för Bua så blev det förlust med 9-6 till slut, trots en stark första halva av matchen och sen ett par felstuds senare så kom vi aldrig ikapp. Ett dygn senare var det dags för en ny chans att avgöra denna serie när nästjumbon SS Lysholmen besökte Lindälvshallen. Förra mötet lagen emellan slutade med seger för Varla med 18-8, efter en makalös insats i målet av poängkung/coach/kapten/målvakt Ewelind. Varla kom till spel med tre hela femmor innehållande fem juniorer och Bogg som burväktare. Bogg som storspelat kvällen innan och gjort flertalet högklassiga räddningar, även i sidled, något som förvånade Tommy Löfstrand. Coachandet sköttes av Ronnie och till sin hjälp hade han för dagen Degen.

 

 

 

Period 1:

Ronnie hade innan matchen pratat om att ta med inställningen från första perioden i matchen mot Bua direkt från start till slut i dagens match. Detta hade vi väldiga problem med inledningsvis då vi inte alls fick spelet att stämma. Trots byte av boll i matchminut två så blev det inte bättre. Lysholmen hade en taktik: lågt tempo med långbollar från backar och bara springa utan någon tanke, för forwards och center. Med tre icke samspelta femmor så fick vi problem att få igång tempot på både boll och fötter, men trots detta så fixade Svensson en 1-0 ledning fyra minuter in i perioden, med sin zorro bakom mål, assisterad av Krall. Krall som förövrigt stod för två extremt delikata mål mot Bua. Två minuter senare lyckades bortalaget kvittera, men Patrik var inte nöjd med det utan zorrade in 2-1 i powerplay, 13:36 på klockan, assisten stod undertecknad för. Vår PP-kedja var oerhört stabil för dagen då den var 100%-ig i spelet. Återigen lyckades Lysholmen kvittera, inte ens en minut efter vårt ledningsmål och 2-2 var ett faktum. Två skitmål skall tilläggas, men som speglade bortalagets spel helt och hållet. Ledningen skulle dock återtas och vem, om inte Svensson, stod för det. Ett hattrick var serverat för publiken och mitt i all uppståndelse så hittade Kricka nätet efter ett patenterat lurigt Kricka-skott 18:50 in i perioden. 4-2 var även paussiffrorna efter första perioden.

 

 

Period 2:

Trots snack femmorna emellan gällande försvar, uppspel och frislag så hade allt försvunnit under uppvärmningen. Ingenting i spelet fungerade i första perioden och vi hade Patrik att tacka för ledningen. I pausen tog Åkerberg tag i taktiktavlan och visade att ledaregenskaperna från hans tid i det dominanta Bräckan P-88 laget satt i. Två saker gicks igenom, vårt försvar mot deras uppspel och hur vi ska sköta våra uppspel. Försvaret satt, tyvärr inte uppspelen. Perioden hann knappt starta innan Patrik återigen var igång och zorrade bakom mål, men det blev retur den här gången och framför mål stod Rippe och vevade frenetiskt och med precision hittade han in med en sorkdödare intill stolpen. 17 sekunder tog det och ställningen var 5-2 till Varla. 02:47 var det dags att visa upp vårt boxplay då Krall åkt på en tvåa för fasthållning. Boxen hölls intakt under hela utvisningen, men två sekunder efter fulltaligt manskap lyckades Lysholmen skicka in en reducering, 5-3. Minuten senare så var det mål igen, denna gång för hemmalaget. Efter hård press mot Lysholmens backar vinner Albin boll bakom Lysholmens mål, hittar Winnansson på vänstra kanten som med ett direktpass hittar undertecknad framför mål som stegar ifrån sin bevakare och placerar in 6-3 när klockan tickat fram till 05:38. Vid 10:07 fick Krall återigen sätta sig i två minuter efter ett slag framför eget mål som resulterade i en straff för Lysholmen, en straff som förvaltades dåligt och avslutet hamnade utanför. Tyvärr revanscherade sig bortalaget och lyckades reducera i det efterkommande powerplayet de fick, 6-4 med en tid på 11:28. Återigen hade bortalaget kontakt då vi inte hittade vårt spel överhuvudtaget och det rådde stor frustration i laget på grund av detta. Herrmann fick sätta sig efter hårt spel 12:18 in i perioden, men det blev inga mer mål innan paus, en paus som tidigarelades efter att Bogg blivit på sprungen av en Lysholmen spelare. Då jag själv fick en tvåa för det mot Bua, självfallet omedvetet, så förklarade domarna i dagens match att i kamp om boll så anses det som en olycka. Bogg reste sig till slut och försvarade målet även i matchens sista akt.

 

 

Period 3:

I omklädningsrummet var det stressat, frustrerat och irriterat. Ronnie kommenderade tystnad och att alla skulle gå in i sig själva och se vad som gjordes felaktigt. Det gjorde en viss skillnad, för spelet höjdes en aning till tredje perioden. 06:46 stod klockan på när Ribbing hittade målet för första gången den här säsongen, assisterad av debutanten Fabian Kaneby. Nästa mål kom 08:33 när Patrik Svensson skickade in sitt fjärde mål för kvällen efter en delikat passning från Kärrdin den äldre, återigen i powerplay spel. Även 9-4 kom, 11:16 på klockan, när Åkerberg med en laserpassning hittade bladet på undertecknad i slottet som kunde näta för andra gången ikväll. Här var matchen avgjord och tyvärr föranledde detta till att spelet övergick till mer brutala tilltag i form av fulspel och tacklingar. 40 sekunder efter senaste målet åker Herrmann på en femma för hårt spel, men Lysholmen spelaren som blev tacklad valde att försöka förolämpa Herrmann muntligt och blev själv belönad med utvisning, vilket gjorde att han blev så lycklig att han drog klubban i sargen, relativt våldsamt, och fick matchstraff. Spel 4 mot 4 i fem minuter väntade och där blev det mål åt båda håll. Först placerade Svensson in 10-4 efter pass från Åkerberg 12:32 på klockan och ca 30 sekunder senare reducerade bortalaget till 10-5. 14:03 belönades bortalaget ännu en gång med en utvisning och Varlas powerplay, nu 4 mot 3, var utmärkt ikväll. Efter att bollen gått som på ett snöre mellan alla fyra spelare i Varla så hittade undertecknad fram med en passning från högerskyttposition till Strand som stod på motsatt sida och 11-5 var en sanning. Lysholmen lyckades få in en reducering och jag själv lyckades bli utvisad med 50 sekunder kvar av matchen, men segern i matchen och även i serien var klar. Slutresultatet skrevs till 11-5 i Varlas favör och återigen hade vi hittat vinstformen.

 

 

Seriesegern var klar och två matcher kvar av säsongen. Trots ett ganska dåligt spel sett till hur vi spelade mot Bua så var det bara seger som gällde idag och den var aldrig hotad, trots att siffrorna höll sig nära varandra i de första perioderna. Värt att ha i åtanke är även att det var väldigt nykomponerade femmor vi ställde ut på planen idag, men sett till motståndet så kanske siffrorna skulle varit ännu större.

 

Dagens glädjeämnen:

-          Svensson gör 5 mål och även någon assist, pålitlig målskytt må jag säga.

-          Åkerberg visade upp gamla ärorika coachegenskaper i paus som lyfte laget.

-          Bogg bet ihop efter den totala överkörningen och höll ut i 20 minuter till.

-          Kricka gjorde mål.

-          Ribbing gjorde mål.

-          Anekdoterna från förr när Åkerberg påminde oss alla om vilka små tjuvaktiga korpar Bräckans P-88 lag var, med Bogg i täten.

 

 

Poängfördelning:

Svensson 5+1, Linus 2+2, Åkerberg 0+2, Ribbing 1+0, Rippe 1+0, Kricka 1+0, Strand 1+0, Fabian 0+1, Krall 0+1, Jimmie 0+1, Anton 0+1.

 

Matchens lirare (utser jag återigen på eget bevåg):

Patrik Svensson – 5 gjorda mål, assist och ett ständigt hot mot (bakom) motståndarnas mål. Jag har nog aldrig hört ett lag skrika ”zorro” så mycket som Lysholmen gjorde denna match, då till och med även jag blev drabbad när jag spatserade runt bakom motståndarnas mål. Måhända att mina tekniska egenskaper påminde om Svenssons när jag rörde mig galant och mjukt med bollen vid bladet. Hattrick i första perioden från Svensson som sen adderades med två mål senare i matchen ger honom priset som matchens spelare.

 

 

Två matcher återstår för B-laget, Glommen hemma 6/3 och Kungsbacka borta i Forsgläntan den 11/6. Två segrar skall bärgas även här, trots att serien är vunnen. Stort fokus nu på A-laget som slåss om seriesegern i division 2 och en vinst i DM, då de samtidigt som denna match spelade kvartsfinal mot Falkenberg på bortaplan och vann med 9-5. Matchens lirare där var enligt rykten Tommy Löfstrand som sprang kontinuerligt fram och tillbaka matchen igenom. Källan nämnde även att han inte längre hän ger sig åt att blända publiken med tekniska genialiteter utan numera är en tvåvägsspelare som bara kör rakt på. A-lagets nästa match är nu på söndag hemma i Lindälv mot Veddige, matchstart 17:30. Var inte blyga att komma och stötta Kungsbackas stolthet i sportväg just nu, det är helt klart sevärt.

 

 

 

//Linus


Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook