SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
B U S
Bredd - Utmanande - Seriösa
Herrar Div. 1

LÄR KÄNNA: Warberg IBF
2015-08-14 12:00
Warberg IBF lär få jubla flertalet gånger under hösten då man är tippade i toppen!
Intervjuserien rullar vidare! Turen har kommit till Warberg IBF som nu får dela med sig av sina tankar inför den stundande säsongen i Hallandstvåan.

Ja, vart ska man börja någonstans. Undertecknad gissar på att de flesta känner till Hallands stolthet, Warberg IC. En klubb som satt den halländska innebandyn på kartan och som sedan flera säsonger tillbaka har ett farmarlag vid namn Warberg IBF. Det sistnämnda laget är ett ruskigt stabilt lag i Hallandstvåan med en toppnotering säsongen 2013/2014 då man låg i Divisiion 1 Västra Götaland, som man tyvärr sedermera åkte ur.

Detta är ett lag som konsekvent satsar på egna talanger och det ska klubben ha en stor eloge för. Warberg IBF innehöll enbart spelare mellan åldrarna 16-20 under föregående säsong, och att man med en så pass ung trupp då kan knipa en meriterande tredjeplats i serien är imponerande. Resterande klubbar i Hallandstvåan bör vara något oroliga för detta Warberg eftersom man nu fått ännu en säsong med rutin innanför västen.

Warberg slutade som tidigare nämnts på en tredjeplats i tabellen, enbart tre poäng efter oss och med sju poäng upp till Träslövsläge. Ett av lagets främsta signum är fysiken och energin. Flertalet matcher vann man tack vare att man "sprang sönder" sina motståndare och det fick vi sannerligen känna på ifjol. Vi lyckades vinna hemmamötet med 7-4 (kunde dock slutat med omvända siffror) men i bortamötet blev Warberg alltför tunga då man drog upp till en 6-0 ledning inför tredje perioden och matchen slutade även där 7-4 till hemmalaget.

De flesta man talat med inför säsongen menar på att det är antingen vi eller Warberg som kommer att stå som seriesegrare framåt vårkanten. Det är bara att instämma i diskussionerna och poängtera att våra konkurrenter från sommarstaden Varberg blir en mycket tuff nöt att knäcka.

Hemsidan har fått en lång pratstund med tränaren i Warberg IBF, Jonathan Håkansson, som menar att Warberg står väl förberedda inför säsongen som är i antågande.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ni var med i toppen förra säsongen och besegrade både Varla och Träslövsläge. Är ni nöjda med fjolåret?

- Förra året var en omstart för oss då vi året innan hade åkt ut från Division 1 Västra Götaland. Och började prata hur vi ska behålla vårt lag nästa gång vi går upp där. Vi pratade också om hur vi ska utveckla våra spelare mer och den gemensamma nämnaren kom fram till att vi ska träna för att utvecklas. Det ska bli ett krav för att få spela i Warberg IBFs representationslag, att träna försäsong. Vårt lag blev yngre än någonsin i Division 2 men vi var väl förberedda rent träningsmässigt. Det vi visste var att det skulle bli ett tufft år. Vi siktade på att komma på övre halvan och när vi väl var med i toppstriden så var det bara att göra så gott vi kunde och se hur långt det räckte. Så vi är väldigt nöjda med förra året som var ett startskott på någonting väldigt bra.

Av eran Facebook-sida att döma så har ni kört ordentligt under sommaren. Hur tycker ni att eran försäsong varit?

- Vi har kört på ordentligt under försäsongen så då har vi gett rätt signaler. Vi tror att det är en viktig ingrediens för att utvecklas och kunna bli så bra som möjligt. På själva försäsongen så har vi ungefär samma upplägg att vi börjar vid samma tidpunkt, samma krav. Det vi ändrat på detta år är att det varit mer variation med vad vi har gjort på träningarna. Under försäsongen har vi tränat tre gånger i veckan med start den 18:e maj vi har varit igång sedan dess och vi känner att vi är redo fysiskt sett för kommande säsong. Under augusti kommer vi fortsätta med fysträningen men att då träna mer innebandy än vad vi har gjort innan på försäsongen. Så det ska bli en intressant månad när även träningsmatcherna börjar närma sig.

Ni har tappat Simon Svensson till A-laget, men samtidigt har ni fått in Joel Birgersson, Philip Subiabre och Andreas Nilsson. Är ni nöjda med truppen?


- Ja precis. Simon Svensson hade en väldigt bra säsong hos oss förra året där han utvecklades mycket både som person och som innebandyspelare. Man blir väldigt glad för Simons skull att han får chansen i SSL-laget och att han tar den. Han fortsätter att utvecklas i SSL vilket är väldigt roligt att se och jag kommer följa hans utveckling i SSL. Sedan är det spelare som själva har sökt sig till oss (Birgersson, Subiabre, Nilsson, Gustafsson & Herman). Roligt att folk vill spela hos oss. Truppen känns bra och det är hård konkurrens om startplatserna, precis så som det ska vara i ett lag.

Vad har ni för mål med säsongen?

- Det är väldigt enkelt att sätta mål med säsongen. Men det är svårare att verkligen göra saker för att uppfylla dem. Vi har i nuläget inte satt någon målsättning för säsongen. Den långa målsättningen för Warberg IBF innehåller två nämnare:

1. Fostra talanger upp till SSL-laget och förbered dem inför SSL-spel.

2. Avancera till Division 1.

Den ena målsättningen är ju individuell med spelarna för att försöka få upp så många som möjligt till att bli så bra som möjligt. Den andra målsättningen är ju ett lag-mål. Och det är väl säkert den ni frågar efter och de flesta är intresserade utav. Många spekulerar väldigt mycket i om vilka ska vinna serien detta år. Det är ett svårt mål att sätta för det är så många saker som spelar in och vissa av dem sakerna kan vi inte påverka, t ex vilka spelare som andra lagen värvar, hur bra de andra lagen blir med mera. Det är ingenting vi fokuserar på nu utan vi går upp till Division 1 när vi är redo. Gör vi detta i år så är vi redo för det. Gör vi inte det i år så behöver vi något/några år till att förbereda oss för den utmaningen. Det vi har som målsättning är att vi ska bli bättre och utvecklas i rätt väg. Så får vi se hur långt det räcker. Vi ska försöka nå upp till fler 100%-iga insatser än förra året.


Finns det någon motståndare som ni ser speciellt fram emot att möta till hösten?

- Hm, njae egentligen inte. Alla matcher ska bli roliga på sitt sätt. Det är ju lika många poäng man kan ta mot alla motstånd så alla blir ju lika viktiga fast roliga på olika sätt. Så nej, jag tycker inte det är några matcher jag ser framemot mer än andra. Jag ser fram emot tävlingsmatcher med bra innebandy och mycket folk på läktaren så vi kan förbättra vår innebandyprodukt här i Halland.

Vem får årets genombrott i Warberg IBF?

- Väldigt svårt att nämna en viss person. Många är i den åldern där mycket händer i utvecklingsfasen. Så det går tyvärr inte nämna en viss person för alla har möjlighet att göra en väldigt bra säsong på planen och det handlar om vem som själv tar det steget. Vi ledare kommer göra allt vi kan för att ge förutsättningar, så är det upp till spelarna själva vem som får årets genombrott hos oss. 

Vågar ni ge er på ett tips vem som vinner serien samt vilka lag som trillar ur?

- Utan tvekan så är det ju Varla IBK som står för favoritskapet. De har värvat flera spelare för att höja det ett steg mer än förra året. De drog även igång med försäsongsträning detta år. De har en trupp med rutin, erfarenhet och bra spelare. Vi får se om det räcker hela vägen denna säsongen men nu på förhand är det Varla IBK som får bära favoritskapet. Vi får se vilka lag som hakar på Varla i toppstriden.

- Väldigt svårt att sia redan nu om lagens prestationer under säsongen. Många nya och intressanta lag som kommer att spela i Hallands Division 2 som man inte har så bra koll på för tillfället. Tvååkers IBK hamnade i botten förra året men har förstärkt något enormt både på tränarsidan och på spelarfronten, så Tvååker blir allt mer att räkna med kommande säsong. Även ett annat lag som till sist hamnade där nere säsongen som var, blev Viskadalen IBK. Även Viskadalen tror jag kommer att göra en mycket bättre säsong än vad det laget gjorde säsongen som var. Mycket tack vare viktiga spelare som är kvar i truppen och det laget är ett mycket hemmastarkt lag. Så Viskadalen kommer inte förlora många matcher i den arenan. Samtidigt förstärker många nykomlingar sina trupper. Så det ska bli en mycket intressant serie att följa. Men som sagt, väldigt svårt att säga redan nu i augusti månad vilka lag som hamnar längst ner i tabellen och säsongen därefter får spela i Halland division 3. Det har ju också med att göra hur det går för våra Division 1-lag, hur många lag som får lämna Hallands div2 herrserie. Så väldigt många parametrar att ta hänsyn till när man tippar bottenstriden. Så jag låter den vara öppen!

Till sist, många säger att kampen om seriesegern kommer att stå mellan Varla och Warberg. Hur viktigt blir det att inte tappa poäng mot lagen som är tippade att sluta lite längre ner i tabellen?

- Som jag skrev i texten innan så är det ju lika många poäng man spelar om även om det är ett topplag eller bottenlag man möter. Så alla poäng är ju lika viktiga att försöka ta. Den som ser till att hålla hög standard på sina träningar och inspirera sina spelare under hela säsongen kommer stå som vinnare av Hallandstvåan!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

STATISTIK för Warberg IBF 2014/2015

Placering: 3:a
Poäng: 36 poäng ( 2 poäng/match)
Målskillnad: 122-83 ( +39 )

Poängkung: Simon Svensson ( 24 + 17 = 41 poäng)
Buse: Isac Gavik ( 12 utv.min )
Största seger: 19-4 (borta mot Tvååkers IBK)

Möten mot oss 2014/2015

Varla - Warberg 7-4
Warberg - Varla 7-4

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vi tackar Jonathan för intervjun och önskar Warberg IBF lycka till under säsongen. Det kommer bli två riktiga publikmatcher mellan Varla-Warberg under seriens gång, vi ser fram emot detta!

Syns till hösten!

Nyhetsarkiv
Varla tog sjunde raka2023-01-20 23:18
GOD JUL!2015-12-24 09:08
2015-11-11 08:00
LÄR KÄNNA: Sandö IBK2015-09-08 18:40
LÄR KÄNNA: Bua IF2015-09-01 09:00
LÄR KÄNNA: IBK Puma2015-08-25 12:00
LÄR KÄNNA: Warberg IBF2015-08-14 12:00
MERITERAD CENTER KLAR!2015-07-07 12:20
STATUS PÅ TRUPPEN! 2015-06-12 12:07
EN SÄSONG ATT MINNAS2015-04-26 11:35
Topp 50 i Sverige! 2015-04-23 19:17
ALLT INFÖR DM-FINALEN!2015-03-26 18:59
TVÅ AVSLUTANDE SEGRAR!2015-03-25 17:46
FÖRLUST I SERIEFINALEN2015-03-10 19:27
SERIESEGER FÖR B-LAGET!2015-02-25 11:19
VIDARE I DM!2015-01-09 13:38
SUMMERING AV 2014!2015-01-02 20:37
SKÖN START I ÅRETS DM!2014-12-13 09:05
SEGER MOT WARBERGS IBF!2014-11-11 21:59
SEGERTÅGET FORTSÄTTER2014-11-03 14:10
ANDRA RAKA SEGERN!2014-10-19 11:09
BÄST I KUNGSBACKA!2014-10-13 15:03
2014-09-04 14:35
 
Sponsorer
Stöd VARLA IBK
Gräsroten
Facebook